LISÄÄ VALOA KUVIIN

perjantai 17. tammikuuta 2014


Kävin alkuviikosta hakemassani itselleni järjestelmäkameraani Nikon D3100:n sopivan SB-400 lisäsalaman Rajala Pro Shopista. Salama oli vielä tarjouksessa sopivasti 99euroa, joten mitään suurta investointia ei joutunut tekemään :-)

Olen aina vihannut salamalla otettuja kuvia ja tästä syystä varmaankin ei oikein ole edes miettinyt lisäsalaman hankkimista kameraan. Onneksi vihdoin tajusin eron lisäsalamaa ja kameran omaa salamaa käyttäessä ja vitsit, miten olen voinut elää ilman tuollaista! Paras. Ostos. Ikinä. Ja samalla yksi parhaista investoinneista blogiin heti poikaystävän korvikkeen, eli kaukolaukaisimen jälkeen ;-)

Eilen luovuus ei ollut korkeimmillaan, joten näppäränä päätin ottaa havainnollistavat kuvat kellosta. Käytössä kuvia ottaessa oli Nikon AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G objektiivi.

1. kuva otettu automaattiasetuksilla ja kameran kiinteällä salamalla

2. kuva otettu automaattiasetuksilla ja SB-400 vaakasuorassa asennossa

3. kuva otettu automaattiasetuksilla ja SB-400 60asteen asennossa

4. kuva otettu automaattiasetuksilla ja SB-400 75asteen asennossa
5. kuva otettu automaattiasetuksilla ja SB-400 90asteen asennossa

Aikamoinen ero lisäsalamalla ja kameran kiinteällä salamalla kuvattaessa. En tosiaan ole mikään hyvä kameran kanssa ja vielä kun jaksaisi kunnolla perehtyä manuaalisten asetusten ihmeelliseen maailmaan, niin saisi enemmän tuostakin varmasti irti :-)

1 kommentti:

  1. Joo toi on ihan paras itselaukaisijan lisäks! Vaikka poikaystävä löytyy en tiijä miten oon ennen edes pärjännyt ilman näitä kahta! :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela