HELPPO JA KEVYT UUNISEI

perjantai 24. tammikuuta 2014

Reseptejä terveellisiin ruokiin on toivottu paljon ja tänään tein helppoa kotiruokaa: seitä uunissa. Rakastan kalaa, varsinkin lohta, ahventa, silakoita ja kuhaa, mutta niiden suht kalliin hinnan vuoksi tulee harvemmin kotona niitä syötyä. Sei on todella edullista pakkasesta ostettuna, mutta jostain syystä sen käyttö on itselle jäänyt aika vähälle. Selailin tänään reseptejä netistä ja päätin kokeilla seitä uunissa valmistettuna. Yleensä olen heittänyt fileen vain vuokaan, päälle mausteet ja that's it, mutta nyt tuli maustettua se ihan kunnolla. Ja oli muuten todella hyvää!

Tomaattinen uunisei kevytkermassa

400g pakasteseitiä paloina
2 tomaattia
1 purjosipuli
1/2 sitruunan mehu
2dl 4-5% kevyt ruokakermaa
1tl suolaa
1tl currya
1tl kurkumaa (tai 2tl pelkkää currya)
Pippuria myllystä

Asettele jäiset pakasteseitit uunivuokaan, purista puolikkaan sitruunan mehu kalapalojen päälle, lisää suolaa ja pippuria. Viipaloi tomaatit ja purjon valkoinen osa ja lisää kalapalojen päälle. Kaada kerma vuokaan ja mausta. Anna valmistua uunissa 225 asteessa noin 40min. Tarjoile esimerkiksi riisin, perunamuusin tai keitettyjen vihannesten kanssa.


Ravintoarvot 4% kerman kanssa oli koko reseptille ilman lisukkeita seuraavat
463kcal
73g proteiini
19g hiilihydraatit
10g rasva

Tuosta tulee kaksi reilua annosta, eli noin 230kcal/annos. Keitettyjen kasvisten, kuten esimerkiksi ruusukaalin kanssa syötynä saa todella täyttävän ja ison annoksen ruokaa alle 300kalorilla :-)

10 kommenttia:

  1. Ei pakastelohikaan kyllä paljon maksa. Esim. 400g pakastelohikuutiot rainbowlta maksaa n. 4€ ja sama määrä seitä n. 3€. Tuorelohi onkin kyllä ihan omissa hinnoissaan.

    Mutta sei on siitä kiva kala, että sitä voi maustaa vaikka miten, kun se itse on "mauttomampi" vaikka loheen verrattuna, joka ei rinnalleen paljon mausteita kaipaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan kun lohtahan saa pakkasestakin :-D Ei ole jotenkin osunut ikinä silmiin kauppareissulla, pitää ensi kerralla ostaa :)

      Poista
  2. Tuoretta lohta saa noin 10e/kg. Pakaste lohi maksaa 4e/400gr -> 10e/kg eli kyl mä ihan sitä tuoretta lohta ostaisin jatkossakin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mistä saat päivittäin normaaliin hintaan 10€/kg lohta tiskiltä? Haluan tietää, sillä lohi on niin hyvää, että kyllä ostaisin useammin! kyllä täälläpäin joka pulju myy lohta 18-20€/kg ellei ole joku supertarjous, yleensä joskus viikonloppuisin on tarjouksessa.

      Poista
    2. Katsoin viikonloppuna lohifileen hintaa Prismassa, niin 14e/kg maksoi.

      Poista
    3. Kannattaa olla tarkkana niiden lohien kanssa, ovat monet täynnä antibiootteja yms moskaa TAI uhanalaista lajiketta :/

      Lohi on kyllä niin herkkua, mutta kaipa sei on parempi "arkiruokana" kun on niin paljon edullisempaa( (ja "rasvattomampaa" kalaa). Anways, herkku ohje!

      Poista
  3. http://yle.fi/uutiset/kuluttaja-lehti_kevyimmat_ruokakermat_vain_suurustettua_vetta/7045844
    Just tuli tuommonen uutinen ja aloin miettiä omaa kermankäyttöäni. Jos kevytkerma onkin vain suurustettua vettä niin kyllä vähän hassulta tuntuu ostaa sellaista, hih.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohho en tollaista tiennytkää, koska tämä oli ensimmäinen kerta kun kermaa omissa ruuissa käytin!

      Poista
  4. NAM! Kiitos Mikaela tästä, katsoin instasta tämän kuvan ja oli pakko tulla tänne blogiin ottamaan resepti talteen! ;P
    Tuohon Maj:n kommenttiin viitaten, mielenkiintoista kylläkin tuo kermajuttu. Eihän rasvatonkaan maito ole mukamas maitoa, kun siitä on poistettu rasva ja maidossa on luonnostaan rasvaa. Hmm...
    Itse en noista kevyt-tuotteista perusta juurikaan (varsikaan jos ruokakermasta puhutaan) mutta ehkä jotkut kasvisperäiset vaihtoehdot voisivat olla terveellisiä ja kevyitä? Esim alpro soya tuotteet, oletko kokeillut? Itse en ole vuosiin kokeillut noita "vegaani ruokakermoja" mutta voisikin pistää omalle kauppalistalle sitä seuraavaksi testaukseen. :) Ja mites jos suurustaisi itse vain tuota ruokaa, eikä lisäisi ollenkaan kermaa?!?! Mitenköhän toimisi? :D Pitäiskö testaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen alpro soyalta kokeillut sitä kaurapohjaista vaniljakastiketta joka on ihan älyhyvää! Pitääkin kokeilla seuraavalla kerralla niiltä kermaa tai opetella suurustamaan :-)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela