FASHION ASSISTANT INTERNSHIP

maanantai 13. tammikuuta 2014


Postausta työharjoittelustani on pyydelty paljon ja lupasinkin siitä kertoa enemmän, kunhan pääsen kunnolla työn makuun. Nyt harjoittelua on takana reilu viikko, joten olen päässyt mukavasti työn makuun. Työni on muotipuolen assistentti-harjoittelija ja harjoittelupaikkani on Polhem PR, eli PR-toimisto, joka toimii Suomen lisäksi laajalti muuallakin Euroopassa. Suomen toimisto ja Showroom sijaitsee Helsingissä ja edustettuja merkkejä muodin puolelta ovat muun muassa Lindex, Gina Tricot, Zalando, Dinsko, Bianco, Indiska, Glitter ja Casall, joiden kaikkien mallistoista on tuotteita esillä Showroomilla. Muodin lisäksi Polhemilla on myös sisustus- ja kauneuspuoli.

Työnkuvani on pääsääntöisesti muotipuolen avustavat tehtävät, eli muun muassa kirjaan uudet tuotteet tietokantaan, huolehdin kuvauslainoista, eli että stailistien Showroomilta valitsemat tuotteet ovat oikeassa paikassa oikeaan aikaan sekä hoidan muita juoksevia asioita liittyen muun muassa tiedotukseen ja pressipäiviin. Mukavaa ja monipuolista toimistopuuhaa siis enimmäkseen :-) Työ on todella itsenäistä ja toisinaan on todella kiire, joten pitää osata laittaa hoidettavat asiat tärkeysjärjestykseen. Vastuuta on todella paljon, mikä tosin tekee työstä entistä mielekkämpää.

Työharjoitteluun hain ihan laittamalla hakemuksen ja käymällä työhaastattelussa. Harjoittelun kesto on neljä kuukautta, eli huhtikuun loppuun tulen tuolla olemaan ja työaika 40tuntia viikossa. Tähän mennessä olen viihtynyt ihan älyttömän hyvin ja pitkästä työmatkasta huolimatta olen joka aamu innoissani menossa töihin. Tulevaisuudessa haluaisin tehdä työtä muotimarkkinoinnin, PR:n ja ylipäätänsä muodin parissa, joten tämä on todellakin kullanarvoinen kokemus, mahdollisuus saada "jalka oven väliin" ja aion ottaa harjoittelusta kaiken irti.

Aika ympäripyöreästi jouduin kertomaan, koska en tietenkään liian yksityiskohtaisesti voi mistään työhon liittyvästä kertoa.  Toivottavasti tämä kuitenkin vähän avasi teitä :-)

12 kommenttia:

 1. Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta harjoittelupaikalta :) Etenkin omaan terveydenhoitajan/sairaanhoitajan työhön verrattuna. Vaihtaisin itsekin johonkin toiseen ammattiin,kun vaan joku kertoisi mulle sopivan paikan :D
  -Iina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun hakemuksia menemään kaikkialle, mikä tuntuu kiinnostavalta :-)

   Poista
 2. Kuulostaa sulle sopivalta :) Onko teillä palkaton vai palkallinen harjoittelu?

  VastaaPoista
 3. haha, hain tohon samaan työhön vuos sitten enkä päässy, mutta onneks, koska ite en jaksais toimistoduunia, ja paikka mihin sit lopulta pääsin oli täydellinen<3 mut kiva että sä oot löytäny itelles sopivan duunin ! onks sulla tuolla paljon luppoaikaa vai ootko pikemminkin kiireinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä että loppujen lopuksi kävi hyvin, vaikka et tuonne päässytkään :-) Koko ajan tekemistä ja ei kyllä yhtään ole hetkeä, kun ei olisi jotain mitä pitäisi tehdä.

   Poista
 4. aika kiva että saat palkan tuosta, harvassa paikassa saa :-) käytkö säkin esim. hakemassa vaatteita yms myymälöistä kuvauksiin? Meillä muutaman kerran polhemilta käyty kun olen ollut töissä.. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Ja muutenkin kun menee matkoihin rahaa, niin kiva saada palkkaakin :-) Joo käydään hakemassa!

   Poista
 5. kuulostaa niin kivalta harjoittelupaikalta!! etkös liiketaloutta opiskellut? mitkä on sun pää- ja sivuaineet? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo opiskelen Keravan laureassa. Meillä ei periaatteessa ole noita pää- ja sivuaineita, mutta markkinointia aion eniten syventävissä lukea :-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela