WHAT'S UP 2013

sunnuntai 29. joulukuuta 2013


Vuodesta 2013 viedään ihan viimeisiä ja on hyvä hetki istua alas ja käydä kulunutta vuotta lävitse. Kulunut vuosi on ollut kaiken kaikkiaan todella antoisa ja koen kasvaneeni ihmisenä aivan tajuttoman paljon. Ehkä musta viimein on alkanut pikkuhiljaa kasvaa vastuuntuntoinen nuori nainen ja aikuinen.

Vuonna 2013 olen vihdoin löytänyt elämääni kaipaavani tasapainon. Enää en jahkaile jatkuvasti Tukholmaan paluun perään, opiskelut ovat vihdoin alkaneet sujumaan Keravan toimipisteeseen viime tammikuussa tekemäni siirron jälkeen, en pidä elämässäni ihmisiä, jotka eivät anna minulle mitään tai joille en pysty itse antamaan sitä, mitä he haluavat. Olen myös kokenut viime keväänä elämäni suurimmat sydänsurut ja saanut tietää, miltä tuntuu kun kaikki revitään aivan kappaleiksi. Kuitenkin osasin päästää irti ja tässä sitä ollaan. Tyytyväisenä, että se tapahtui ja onnellisempana kuin koskaan. Helppoa toisesta ihmisestä irti päästäminen ei ollut, mutta kun tarpeeksi monesti ja lähes parin kuukauden ajan repii itsensä päivittäin vereslihalle, alkaa vaihtoehdot olla aika vähissä ja eteenpäin jatkaminen olla se ainoa vaihtoehto. Miehiä tulee ja menee ja jossain vaiheessa aina tajuaa, miksi asiat eivät järjestyneet ja toimineet. Itseä ja häntä ei vain oltu tarkoitettu yhteen :-)

Osittain sen miehen ja tapahtuneen ansiosta pääsin taas itsestä huolehtimisen ja treenaamisen makuun sekä löysin sen nautinnon, mitä liikunta minulle tuo. Tämän vuoden aikana tiputin painoa melkein 13kiloa, voin nykyään paremmin omassa kropassani ja tulevana vuotena aion ottaa kaiken irti yhteisestä treenitaipaleestani Markon kanssa ja ensi kesänä haluan olla tyytyväisempi omaan kroppaani, kuin koskaan aikaisemmin. Tosin olen huomannut näiden muutosten myötä olevani ajoittain entistä epävarmempi ja kriittisempi ulkonäköni suhteen, mutta eiköhän se siitä taas mene ohitse. Kuitenkin kaiken kaikkiaan parempia päiviä on suhteessa paljon enemmän, kuin aikaisemmin.

Yksi suurimmista teoistani vuonna 2013 oli kesän lopussa osamaksuveloista kertomiseni, niiden myöntäminen ja niiden pois maksamisen aloittaminen. Velkaa oli tällöin pelkästä nettishoppailusta yli 2000euroa ja tällä hetkellä summa taitaa olla jotain reilu 300-alle 400euroa. Aivan tarkkaa lukua en tiedä, pitää katsoa kotona odottavista laskuista. Kuitenkin alle puolessa vuodessa maksoin velkaani pois lähemmäs 2000euroa ja kohta ollaankin jo kokonaan kuivilla.

Mitään muiden silmissä kovin mullistavaa ei elämässäni tapahtunut tänä vuonna, mutta kokonaisuudessaan ja kaikki tapahtunut yhteen summattuna oli kulunut vuosi antoisa ja minua todella rikastuttava. Nyt vain sormet ristiin ja toivotaan, että tuleva vuosi on yhtä monipuolinen ja hyvä :-) Toinen tammikuuta mulla alkaa heti uudet kuviot työharjoittelun ensimmäisen päivän myötä ja joudun poistumaan sieltä omalta mukavuusalueelta ja kokemaan jotain uutta. Odotan sitä aivan kamalasti, mutta samalla luonnollisesti jännittää. Kuitenkaan ikinä ei voi kokea mitään uutta, ellei luovu mistään tutusta ja turvallisesta. Tehdään kaikki vuodesta 2014 ikimuistoinen, eikö niin?

10 kommenttia:

 1. Ihanaa miten hyvin sait niitä velkoja maksettua pois! Pian ne on kaikki maksettu, mieti miten hyvä fiilis sitten on :) Onnea vuoteen 2014!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep tarkotus olis saada nyt pois tässä kevään aikana :-)

   Poista
 2. Vaikutit tyytyväiseltä kuluneeseen vuoteen, hieno juttu!:) mietin vain sitä, että oishan niistä veloista voinut päästä nopeamminkin eroon jos olisi karsinut ylimääräisiä vaateostoksia yms, mutta tämä on tietenkin vain sivustahuutelijan mielipide ja jonka pitäisi katsoa peiliin muissa asioissa, heh. Toivotan sulle vielä hyvää uutta vuotta 2014!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joos siis tietenkin olisin, mutta mieluummin näin, kun summa alkoi olemaan jo niin pieni, että annoin luvan ottaa löysemmin, koska kuukausitulot ovat sen verran epäsäännölliset, ettei tarkkaa summaa ikinä tiedä :-) Kuitenkin nyt tsemppaan ja maksan kaikki pois kevään aikana

   Poista
 3. Mun mielestä oli tosi hienoa, että sä uskalsit kertoa tuosta sun osamaksuvelasta, ihan rehellisesti ja ihan konkreettisinä summina. Luulenpa, että samasta jamasta löytyy ihmisiä nykypäivänä tosi paljon.. Ja tuo sinun summasi saattaa olla jopa "pienehkö". Kaikkea hyvää ensi vuodelle ja jatka samaan malliin! :)

  VastaaPoista
 4. Voi Mikaela, sä olet kyllä hirveesti kasvanut tänä vuonna! Tai tuntuu että olet saanut itse aiheutettua paljon positiivisia muutoksia, ja toivottavasti sama suunta pysyy jatkossakin! Saanko udella, minkälaisessa yrityksessä/millaista työtä tämä työharjoittelu pitää sisällään? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eiköhän se pysy, niin koukussa tähän hyvään fiilikseen :-) Olen pr-firmassa muotipuolen assistenttiharjoittelija. Kertoilen tässä lähipäivinä siitä lisää!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela