UUTTA TREENIRINTAMALLA

tiistai 3. joulukuuta 2013


Moikka! Meillä oli tänään ensimmäinen yhteistyösalini Fit24 Villatehtaan järkkäämä niin sanotun Fitness-kurssin tapaaminen, jossa toisena ohjaajista toimii tulevan Personal Trainerini Markon lisäksi Bikini Fitness-kilpailija sekä Personal Trainer Nora Vuorio. Kurssilla meitä on treenaamisesta ja fitneksestä kiinnostunut reilu kymmenen hengen porukka ja tarkoitus olisi tavata kuukausittain ainakin kevääseen asti. Käymme läpi muun muassa kaikkea ruokavalioon liittyvää (makrojakauma, dieetti jne), treenaamista (ongelmakohdat, jaksotukset, intensiivisyys jne) sekä kisaamista ja mitä kaikkea siihen kuuluu, kuten lavaesiintyminen. Ja torstaina mulla alkaa yhteinen taival Markon kanssa, jota odotan samaan aikaan innolla kuin vähän pelollakin :-D

Itsellä ei ole mitään Fitness-kisasuunnitelmia ja alussa vähän tuntuikin siltä, että mitä minä täällä teen, kun oikeastaan kaikilla muilla oli tavoitteena kisalavat. Itsellä tosiaan tavoite treenaamisen suhteen on saada kroppaa timmimmäksi, urheilulliseksi ja nätisti lihaksikkaaksi. Mutta olen varma, että tulen silti saamaan tuosta kurssista todella paljon irti ja etenkin motivaatiota ja tsemppiä, jota ryhmä tuo :-) Ja eihän sitä koskaan tiedä, jos lavat alkavat kiinnostaa kunhan kroppa on siinä kunnossa, että sitä voisi edes harkita ;-)

Ensimmäisessä tapaamisessa puhuimme tulevasta ja yleisesti vähän kaikesta sekä teimme Noran sekä Markon vetämänä jalkatreenin. En muuten tule kävelemään loppuviikkoon! Treeniin kuului paljon liikkeitä, joita en ole treeneissäni aikaisemmin käyttänyt ja jotka olivat todella raskaita ihan pikkuruisilla painoillakin. Usko meinasi aina välillä loppua ja ei olisi millään jaksanut aina kaikkia toistoja, mutta Marko ja Nora tsemppasivat koko ajan ja auttoivat toistot tarvittaessa loppuun asti. Yksin tuota treeniä tehdessä olisin luovuttanut viimeisten toistojen kohdalla, koska tuntuu liian ikävältä. Tuon treenin jälkeen tulin entistä vakuuttuneemmaksi, että päätös alkaa treenata Personal Trainerin kanssa on oikea. Juuri tuota tsemppaamista, mukavuusalueen ulkopuolelle viemistä sekä raojen ylittämiseen pakottamista tarvitsen. Oliko treenin jälkeen sitten paska fiilis, vaikka kaikki ei ollutkaan sellaista helppoa ja kivaa? Ei todellakaan. En ole varmaan ikinä aikaisemmin tehnyt yhtä hyvää treeniä ja fiilis oli aivan mahtava sen jälkeen.

Otettiin myös InBody kehonkoostumusmittaus ennen treeniä ja edellisestä on paria päivää vaille tasan kaksi kuukautta. Musta on tuntunut, että kaikki junnaa paikoillaan ja mitään ei tapahdu ja no aika samaa näytti tuo InBodykin. Paino -300G (vituttaaaaaaa), rasvaprosentti oli -0,4% (vituttaa vielä enemmän) ja rasvamassa -0,4kg (okei ja tääkin). Lihasta oli onneksi tullut edes vähän lisää ja lihasmassa oli nyt +300g. Rasva oli oikeastaan kaikki lähtenyt keskivartalosta, jossa sitä onkin eniten ja lihas oli tarttunut eniten jalkoihin sekä keskivartaloon. Tämä oli se suurin syy jonka vuoksi koin tarvitsevani apua treenien kanssa ammattilaiselta. Olen laihduttanut nyt noin 10kuukautta, joten alkaa olemaan aika väsynyt ja usko itseensä alkaa pikkuhiljaa loppumaan ja alkaisi tehdä mieli yhä enemmän skipata treenejä ja lipsua syömisestä, vaikka treenaaminen ja sali onkin mulle se paikka, jossa saan nollattua ja joka on mulle tärkeä. Kuitenkin olen kaikesta tästä väsymyksestä huolimatta yrittänyt jaksaa puskea eteenpäin ja nyt saan vielä siihen tuen ja katsotaan mikä mulla on mättänyt. Tästä syystä olen valmis tekemään tämän sijoituksen.

Mutta nyt alkaa olemaan jo pää niin tyhjä, että pakko alkaa nukkumaan. Kertoilen tästä kaikesta myös täällä blogin puolella aina välillä ja päivittelen tilannetta :-) Torstaita odotellessa ja silloin tiedän paremmin, mihin olen itseni oikein laittanut! Hyvää yötä.


12 kommenttia:

 1. Määkin oon laihduttanu varmaan 2v, yksin. (Muutosta -20kg, hitaasti mutta varmasti, lähinnä kokonaisvaltaista elämänmuutosta tehden) Musta vaan aina tuntu että tarvisin salille jonku kädestä kiinni pitäen pakottamaan niitä treenejä :D Kunnes joku nyt muuttu, ja olen alkanut nauttimaan salista ihan yksikseenkin. Edelleen kaikkienaikojen lemppari on Crossfit, totalcross ja crosstraining......! Tammikuussa alkavat opinnot, työttömyys ja uusi kaupunki pakottavat kyllä jo aikamoista aivotoimintaa treenaamisen suunnittelussa, mut katotaan :D

  http://risleee.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei toi on tosi hieno suoritus! Ite oon nyt ainakin huomannut, että kroppa on mennyt siihen tilaan että pitää visusti kiinni kaikesta siitä mitä on ja siksi tulee toi Markon apu todella tarpeeseen :-) Mun pitäis käydä tota crossfitia joskus testaa, mut ikinä uskalla mennä yskin. Ehkä vielä joskus ;-) Kantsii sit ottaa selvää onko teiän koululla sali, melkein kaikilla meinaan on.

   Poista
 2. Hienoa että jaksat tsempata ja panostaa saleiluun!:) mutta jos kerran laihtuminen tökkii, niin ootko miettinyt paastoa joskus? Oikein ja fiksusti tehtynä se kyllä toimii ja olo muuttuu huomattavasti parempaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En haluu mihinkään paastoihin lähteä, koska treenaaminen on mulle niin iso asia :-) mutta kiitti vinkistä!

   Poista
 3. Hyvin painettu loppuun asti, Mikaela!! :)

  Riia, mä voin potkia sut Kuvolassa alkuun :D Ja aina ku tuun käymään siellä, niin mennään näyttämään hyppyrimäen portaille kaapin paikka ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin Heidi itsekin jaksoit ;-) Tästä tulee niin kivaa!

   Poista
 4. Vau, hienoa Mikaela :) !! Innolla odotankin tulevia postauksia sitten, että miten edistytkään! Itsekin haaveilen siitä, että saisin treenata personal trainerin kanssa, mutta ehkä vielä jossain vaiheessa. :) !

  VastaaPoista
 5. Hienoa Mikaela! Hyvä että sulla on terveet tavoitteet liikkumisen ja laihtumisen suhteen! Inspiroit muakin lenkkipolulle :)

  VastaaPoista
 6. Tsemppii, todella iloinen sun puolesta. :) Kyllä se siitä ja ammattilaisen tsemppi on varmasti juuri oikea ase tuossa vaiheessa! :)

  VastaaPoista
 7. Wau, vähänkö kiva sali missä käyt kun järkätään tollasia juttuja! Kuuluuko toi fitnes kurssi normaali salimaksuun vai joutuuko kurssilaiset maksaa jotain erikseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OIen kyllä ollut todella tyytyväinen tuohon saliin :-) Me maksetaan jokaisesta tunnista erikseen muutama kymppi, eli ei kuulu salimaksuun.

   Poista
 8. Voi sä olet niin mielettömän kaunis nainen. <3 Tsemppiä ihan hurjasti!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela