MIKAELAN PIENI (RAAKA)SUKLAAPUOTI

torstai 19. joulukuuta 2013


 Mulla oli tänään kotona kunnon suklaatehdas, kun väkersin hirmuisen kasan erimakuisia raakasuklaita joululahjaksi isovanhemmille sekä Espanjaan isälle ja äitipuolelle vietäväksi. Sain testattavakseni raakasuklaan tekoon sopivia raaka-aineita ja pari muuta superfoodia Suomen Voimaruoalta ja päätin hyödyntää niitä joululahjoiksi. Kävin ostamassa lisäksi kuulemma raaksuklaan "kermaisuutta" lisäävää lucuma-jauhetta sekä Leaderin raakasuklaa-paketin, koska suklaata piti tehdä aikamoinen kasa.

Leaderin raakasuklaapaketti sisälsi raakakaakaovoita, kookosölyä, pussin jauheseosta (lucuma-, carob-, raakakaakao-, kookoksen kukintanektarijauhe, himalajanruususuola) sekä agavenektaria. Lisäksi siellä oli hieman gojimarjoja sekä mantelirouhetta, jotka jätin tällä kertaa käyttämättä.


 Raakasuklaan teko oli todella helppoa ja varsinkin tuollaisen setin avulla ei tarvinnut kuin noudattaa ohjeita. Kuitenkin kahdella eri tavalla tehtyjä suklaita maistaessa oli enemmän makuuni raakakaaojauheesta, kaakaovoista, lucumasta sekä hunajasta tehty raakasuklaa. Jotenkin maku oli mielestäni makeampi ja jotenkin hieman miedompi. Eli tulevaisuudessa teen noista neljästä aineksesta raakasuklaani. Ja tosiaan alla olevasta reseptistä tulee ihan törkeästi suklaata :-D Eli jos et halua vetää supersuklaaövereitä, laittaisin reseptin ainakin puoliksi. Valitettavasti en osaa sanoa paljon kaakaojauheen ja kaakaovoin dl-mitat tällöin on, koska käytin pussien sisällöt kokonaan.

Hirmuisen kasan suklaata saa tällä reseptillä:

150g raakakaakaojauhetta
200g kaakaovoita
1 dl lucuma-jauhetta
1 dl juoksevaa hunajaa
ripaus (ruusu)suolaa

 Lisää kattilaan vettä ja laita vesi kuumenemaan. Kaada kaakaovoi pienempään kattilaan tai kuumennusta kestävään kulhoon ja aseta kulho veteen. Sulata kaakaovoi vesihauteessa ja lisää sulaneeseen massaan kaakaojauhe, lucuma-jauhe, hunaja sekä suola. Sekoita seos tasaiseksi massaksi. Jos teet vain yhden makuista suklaata, voit lisätä lisukkeet suoraan kattilaan. Kaada seosta jääpalamuotteihin, muffinivuokiin tai suoraan leivinpaperille ja laita jääkaappiin kovettumaan muutamaksi tunniksi.


 Koska itse tein monia erimakuisia suklata, kaadoin aina pienen määrän kaakaomassaa erilliseen kulhoon, maustoin sen ja kaadoin muotteihin. Perus hyvää tulee esimerkiksi kuivatuista karpaloista ja murskatuista pähkinöistä. Alla myös muutama kokeilunarvoinen suklaaresepti :-) Ja pakko sanoa, tuo joulusulkaa oli lähes Fazerin punaisen joulusuklaan makuista ja aprikoosi-appelsiinisuklaa ihan tajuttoman ihanaa! Ja ei tuossa vaahtokarkkisuklaassakaan ollu moittimista ;-)

Joulusuklaa
Mantelirouhetta
Rusinoita
Murkattuja piparkakkuja
Kuivattuja karpaloita
Mausteista kardemummaa ja kanelia

Appelsiini-aprikoosisuklaa
Raastettua appelsiininkuorta
Pomeranssimaustetta
Kuivattua aprikoosia
(pähkinärouhetta)

Vaahtokarkki-tuplasuklaa
(ei täysin raaka)
Sulatettua valkosuklaata
(kaada muottiin ennen tai jälkeen tumman raakasuklaan)
Vaahtokarkkeja paloiteltuna
(popcorni sopisi tähän myös hyvin)


Valmiit suklaat kannattaa säilyttää jääkaapissa, ellei ne mene saman tien masuun :-D Itsellä meinasi käydä hassusti, kun oli jokaisen maun testimaisto lähteä vähän käsistä. Oli sen verran hyviä, joten oli pakko äkkiä pakata ne lahjalaatikoihin ja laittaa visusti jääkaapin perälle. Ja tosiaan kuvien valkosuklaat on tehty ihan vain sulatetusta valkoisesta valkosuklaasta, mutta tumma suklaa on raakaa.

 Joko muuten teillä on joulukiireet ohitse? Itse olen ollut niin kiireinen viimeiset kolme päivää, että tunnit loppuvat tyystin vuorokaudesta. Pitäisi lomaksi ajastaa vielä blogiin postauksia ja muutenkin yrittää postata, käydä pyörähtämässä äidillä ja molemmilla isovanhemmilla, siivota, pakata, omat ja mun ja Markon yhteiset treenit vetää johonkin väliin. Eilenkin olin ensiksi 9h töissä ja siitä suoraan Jumboon Cristiinan kanssa jouluostoksille. Kevyt 14h oli eilen liikenteessä käymättä kotona kertaakaan :-D Tänäänkin ollut niin kiireinen päivä, että oksat pois. Huomenna onneksi on vasta kymmeneltä Markon kanssa treenit, joten saan nukkua vähän yli kahdeksaan, jotta aamupala kerkeää hyvin laskeutua ennen treenejä. Mutta ensi viikon saan ottaa rennosti ja nauttia toivottavasti auringosta ja ainakin 15 asteen lämmöstä, joten kyllä tää tästä. Enää kaksi päivää pitää jaksaa tätä kaaosta ;-)

8 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä ja kivoja reseptejä! Raakasuklaan tekeminen on kyllä petollisen helppoa, jos aineita löytyy kaapin hyllyltä..... Ja se koemaistaminen on myös ihan oma juttunsa ;)))) Valkosukaan kohdalla lisäys "ei täysin raaka" tosin nauratti. Eihän tuossa ole raakaa yhtään mikään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oli siinä sitä raakaa tummaa suklaata :-D Vähän vielä tää raakatermistö hakusessa ;-)

      Poista
  2. Ihania joulusuklaita, todella kauniin näköisiä! Itse tein viime viikolla raakasuklaata, ja lisäsin joukkoon lucuman lisäksi piparkakkumaustetta ja gojimarjoja, ai että tuli jouluisen makuista! Marjat olisivat voineet kyllä olla mulpereita, mutta punaset toivat kivan värityksen... Ihanaa joulunodotusta sinulle Mikaela!

    VastaaPoista
  3. Hittolainen, munkin ois pitänyt valkkaa toi! Otin semmosen missä oli muutamii muita tuotteita mut ei tollasii herkkuja. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla onneks oli tarkotuksena tehä näitä suklaita joululahjaks, niin en tehny virhettä ja ottanu sitä toista :-D

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela