KEVYEMPI MUNAKOISO-KESĂ„KURPITSALASAGNE

sunnuntai 8. joulukuuta 2013

munakoiso kesäkurpitsalasagne munakoisolasagne kasvislasagne

 Teille muille naisille on varmasti tuttua, kun jotain alkaa tekemään mieli, sitä on pakko saada välittömästi. Pätee niin ruokaan, täydellisiin kenkiin kuin uuteen nojatuoliinkin. Mulle tuli päivällä ihan tajuton himo munakoisoon ja erityisesti siitä tehtyyn lasagneen. Aloin googlailemaan erilaisia reseptejä ja lopulta päädyin soveltamaan itse saadakseni mahdollisimman kevyen lopputuloksen aikaiseksi. Päädyin myös tekemään lasagnen puoliksi munakoisosta ja puoliksi kesäkurpitsasta. Välivaiheita en kuvannut, koska en tosiaan tiennyt tuleeko tästä ihan kamalaa :-D Kuitenkin resepti onnistui yli odotusten ja joudun oikeasti käyttämään kaiken itsehillintäni, etten syö tuota koko vuoallista kerralla.

Alla olevalla ohjeella tulee kolmisen annosta  ja käytin 27x18cm uunivuokaa

TARVITSET:
-1 munakoiso
-1 pieni kesäkurpitsa
- pieni sipuli
-valkosipulin kynsiä (itsellä 3kpl)
-300g 10% jauhelihaa
-370g tomaattimurkaa
-200g maustamatonta 3%
Philadelphia-tuorejuustoa
-Pestoa/ tuoreita yrttejä

 1. Laita uuni kuumenemaan 200C. Viipaloi kesäkurpitsa ja munakoiso noin sentin paksuisiksi siivuiksi vaakasuunnassa ja levitä ne yhdelle uunipellille. Ripottele päälle (ruusu)suolaa ja itketä eli poistata niistä nesteitä uunissa noin 20minuuttia.

2. Munakoison ja kesäkurpitsan ollessa uunissa valmista tomaatti-jauhelihakastike. Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota pannulla pienessä määrässä öljyä. Lisää jauheliha ja mausta esimerkiksi suolalla, pippurilla, paprikamausteella ja yrttiseoksella. Jauhelihan ruskistuttua lisää tomaattimurska. Lisää jälleen mielesi mukaan mausteita ja ihan vähän sokeria/steviaa. Itse lisäsin vielä lisää suolaa, oreganoa, hieman inkivääriä ja pipipiri-maustetta.Muista maistella!  Laita lämpö pienelle ja anna muhia.

3. Mausta maustamaton tuorejuusto esimerkiksi teelusikallisella pestoa (itsellä on pakastimessa jääpalamuottiin annosteltu valmiiksi itse tehtyä pestoa, jota on näppärä sieltä ottaa käyttöön), yrttiseoksella, suolalla ja pippurilla. Voit myös käyttää tuoreita yrttejä. Tuorejuuston ei kuitenkaan tarvitse hirveän vahvan makuista olla.

4. Ota munakoisot ja kesäkurpitsat uunista pois ja aloita lasagnen valmistus peittämällä pohja. Sen jälkeen laita kerron jauheliha-tomaattikastiketta ja sen jälkeen puolet tuorejuustosta nokareina sinne tänne. Toista kaikki edellä oleva ja jätä päälimmäiseksi vähän munakoisoa tai kastiketta mielesi mukaan. Kaloreita ei niinkään kyttäävät voivat vielä laittaa pinnalle siivuina mozzarellaa tai fetaa tai vaikka molempia!

5. Laita vuoka uuniin ja anna ola 200C about 45min. Sen jälkeen voi laskea lämpöä 150-175C ja anna vielä muhia niin kauan, kunnes munakoiso ja kesäkurpitsa ovat molemmat niin pehmeitä, että ne "sulaa" suuhun.


Tämä ruoka on sarjassaan jälleen niitä, jotka näyttävät rumilta, mutta maistuvat taivaallisen hyvältä. Maku oli tuorejuuston ansiosta todella kermainen, mmmmmh. Ja tämä reseptihän toimii myös pelkällä kesäkurpitsalla tai munakoisollakin. Alla vielä koko reseptin makrot ja vuoallisen kalorit. Kolmeen annokseen vuoallisen jakaessa on kaloreita per annos vain about 330, eli kevyestä herkusta voi todellakin puhua :-) Kuitenkin heti jotain muuta kuin 3% Philadelphia-tuorejuustoa tai 10% tai alle jauhelihaa käyttäessä kalorit nousevat, joten se kannattaa huomioida. Ja tämähän resepti soveltuu myös Karppaajille ;-)



Kummasti taas tuo matikan opiskelu vaihtui bloggaamiseen. Olin niin innoissani kuinka hyvää tuosta tuli, joten oli pakko päästä jakamaan resepti teidän kanssa :-D Nyt taas opiskelujen pariin.

6 kommenttia:

  1. Kokeile joskus pähkinäleivitettyjä munakoisoviipaleita, ne on taivaallisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oi nam! pitää joku cheattipäivä testata :)

      Poista
  2. Siis toi näyttää niin taivaalliselta, että tän kasvissosekeittokattilallisen jälkeen lähtee saman tien kokeiluun! :)

    VastaaPoista
  3. Tätä teen heti tänään, nam! Äitini teki kerran samantapaista ruokaa, mutta nyt on pakko kokeilla itsekin. Kiva että laitat tällaisia kevyempiä ruokaohjeita blogiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuu sitten antamaan feedbackia että mitä tykkäsit :-) Näitä tälläisiä reseptejä on ihan kiva kehitellä ja tietty pitää teillekin jakaa!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela