24 KYSYMYSTÄ JOULUSTA

maanantai 23. joulukuuta 2013


1. Parasta joulussa? Yhdessä olo, jouluruoka ja se tunnelma. Okei, on lahjatkin kivoja.
2. Joulumusiikkisi? Tykkää sellaisista pirteistä joululauluista ja lempparein ehkä on tunnettujen laulajien laulamat coverit englanninkielisistä joululauluista :-)
3. Tykkäätkö katsella jouluelokuvia? Millaisia? No jaa, mulla ei ole mitään sellasiat must see-elokuvaa jouluisin (ei edes se lumiukko!), mutta yleensä jotain tulee telkasta aatonaamuna vilkuiltua.
4. Jouluherkkusi? Kinkku, porkkanalaatikko, kotijuusto, leipäjuusto, glögi ja saaristolaisleipä on ykköset
5. Mitä ehdottomasti pitää olla jouluaterialla? Noita kaikkia edellämainittuja vähintään :-D
6. Koska joulukoristeet pääsevät kotiasi koristamaan? Omaa kotia en pahemmin koristele, koska trust me, ne koristeet on muuten täällä vielä ensi joulunakin. Mutta kyllä vanhempien koteihin pitää joulukoristeet joulukuun alussa viimeistään ilmaantua ;-) Kuusen tosin täytyy tulla vasta aaton aattona ja aattoaamuna.7. Joulu kotona vai jossain muualla? Kotona, tosin tänä vuonna kokeillaan joulua täällä Espanjassa.
8. Itse tehdyt lahjat vai kaupasta ostetut vai molempia? Molempi parempi. Isovanhemmille ainakin on kiva antaa tässä iässä jotain itse tehtyä.
9. Laitatko ulkovaloja pimeyttä valaisemaan? En omassa kodissa.
10. Joulu oman perheen kanssa vai isommalla porukalla? Oman perheen kanssa ja tarvittaessa kylkeen veljien tyttöystävät ja tulevaisuudessa heidän lapset ja ehkä se munkin poikaystävä sitten joskus :-D
11. Onko sinulla joku joululahjatoive? Tänä vuonna lahjatoive oli avustusta Personal Trainerin laskua varten. En tykkää pyytää pelkkää rahaa lahjaksi, mutta tänä vuonna meni näin.


12. Paras saamasi joululahja? Apua. Kait pienenä ja nuorempana aina se sinä jouluna eniten toivottu lelu tai kännykkä. Joskus todella pienenä sain sikamakeen valkoisen kannettavan kasettisoittimen :-D Nyt mieleen tulee muutamina viime vuosina saadut iPad, 30mm objektiivi kameraan ja joskus paljon himoittu Michael Korsin Hamilton-laukku :-)
13. Kamalin saamasi joululahja? Ööööö en varmaan ole saanut ikinä kamalia lahjoja :-D Tosin huvittavaa kerran oli, kun sain samana jouluna kaksi samanlaista leikkihevotallisysteemiä. Toisen isän äidiltä ja toisen äidiltä ja isäpuolelta.
14. Kuvaile unelmien joulusi? Rakastan rutiineja joulussa ja aika unelmakaavalla on aina tähän asti menty. Aattona äidin luona koko perheen voimin, käydään haudoilla ja kirkossa, syödään hyvin, äidin vanhemmat piipahtaa glögillä ennen kirkkoa ja ilta ollaan rauhakseltaan. Joulupäivä isällä ja isän vanhemmilla ja Tapaninpäivänä syömään koko perheen voimin äidin vanhemmille.
15. Mikä on ärsyttävin joululaulu? En voi sietää Vesa-Matti Loirin laulamia joululauluja :-D eli ne menee kärjeen. Myös kaikki tonttusysteemit on T-O-D-E-L-L-A raivostuttavia.16. Oletko tehnyt jo jouluvalmisteluja tälle vuodelle? Mitä? Olen. Lahjat ostettu ja tehty.
17. Paras joulujuoma? Glögi ja hyvä viini ruuan kanssa
18. Oikea kuusi, tekokuusi vai ei kuusta ollenkaan? Oikea mieluiten, mutta kunhan on kuusi, niin se on tärkein :-D
19. Käykö teillä joulupukki? Ei tällä hetkellä, koska kaikki sisarukset on sen verran isoja ja kenelläkään ei ole pieniä lapsia, joten pukki jättää vain lahjat ulos ;-) Muuten on aina käynyt.
20. Paras joulumuisto lapsuudestasi? Ei kyllä tule mitään erityistä mieleen tähän väliin. Varmaan se pukki ja lahjat :-D Yksi mikä mua kerran ärsytti tosin oli, että saatiin malttamattomina avata yksi lahja jo ennen ruokaa ja valkkasin sitten pinosta ihan tylsän lahjan >:-(21. Laittaudutko aattona hienoksi vai hölläiletkö koko päivän yöpuvussa? Riippuu vähän fiiliksestä, mutta aina puen aika normi arkivaatteet päälle tai laitan jotain kivaa, vähän siistimpää. Aamu menee tosin siihen asti kotivaatteissa, kunnes isovanhemmat tulee glögille.
22. Peruna, -porkkana, -bataatti vai lanttulaatikko? Porkkana
23. Paras joulusuklaa? Fazerin punaisessa kääreessä oleva joulusuklaalevy
24. Joulutortut vai piparit? Torttunaisia ollaan :-)

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela