TREENITESTAUS: TRX

lauantai 30. marraskuuta 2013

Heippa! Pitkästä aikaa tulee vähän treenijuttuja. Tosin suosittelen nauttimaan tästä "treenittömästä" blogista nyt, meinaan treenirintamalle on tulossa vaikka mitä tässä lähiaikoina ;-) Kuitenkin kävin tänään aamulla salitreenin sijaan kokeilemassa ohjatulla ryhmäliikuntatunnilla TRX-tuntia. Kyseessä on hyvin toiminnallinen treeni, jossa treenataan TRX-remmien ja oman kehon painon avulla koko kroppa läpi.


 Tunti alkoi kiinnittämällä remmit pylväisiin ja sen jälkeen tehtiin lämmittelynä muutamaa koko kroppaa hyvin haastavaa liikettä. Mähän olin ihan hukassa, mutta sain ohjaajalta paljon apua liikeradoissa läpi tunnin. Kannattaa aina rohkeasti muistaa kertoa tunnin ohjaajalle, jos on ensikertalainen. Olo oli kyllä ensimmäiset 10min sama kuin norsulla posliinikaupassa :-D Mulla on vielä todella huono koordinaatiokyky ja tasapaino niin sai aivotoimintaakin ihan kunnolla tehdä, että tajusi miten liikkeet menee. Onneksi pikku hiljaa homma alkoi sujumaan ja lopputunti meni ihan kivasti. Tosin eipä se urheilu aina niin vakavaa saa olla ja aika huvittava näky olin joissakin liikkeissä, kun vilkaisin itseäni peilistä :-D

 TRX oli treeninä aika rankka ja syvät vatsalihakset oli koko tunnin käytössä. Varsinkin lopun vatsalihasliikkeet oli ihan tappoa. Sivuhoover nilkat remmeissä roikkuen, ai vitsit! Lisäksi yksi itselle super haastava liike tasapainon löytämisen kannalta oli yhden jalan kyykky, jossa takajalka oli remmissä kiinni. Ainakin löysin kropastani tunnin aikana uusia lihaksia ja voi huomenna lihakset ilmoitella olemassaolostaan saadessaan tänään uusia ärsykkeitä :-) Kaloreita kului 55min tunnin aikana sykemittarin mukaan noin 360kcal(+jälkipoltto) ja keskisyke koko tunnilta oli 136. Eli oikein hyvää rasvanpolttotreeniä. Tosin nyt olin ensikertalainen ja tunnista osa meni ohjausta odotellessa ja liikkeitä haeskellessa, joten tulevaisuudessa treeni tulee varmasti olemaan paljon tehokkaampi kun osaa vähän perusteita.


 
Kaiken kaikkiaan TRX oli todella kivaa ja tunti meni nopeasti. Olen meinaan henkilökohtaisesti nykyään todella huono käymään ryhmäliikuntatunneilla spinningiä lukuunottamatta, koska en tykkää yhtään mistään stepeistä, zumbista yms. Body pumpissa kävin joskus muinoin, mutta ei sekään enää iske. TRX:ässä haluan kyllä käydä vielä uudestaankin ja nyt varsinkin kun vuoden vaihteen jälkeen kesään asti on viikonloput vapaita, kerkeää käydä myös viikonloppuisin ohjatuilla tunneilla :-)

Yhteistyösalillani Fit24 Villatehtaalla TRX-tunteja on tämän ryhmäliikunta-aikataulun mukaan keskiviikkoisin klo 18:15-19:10 sekä lauantaisin klo 11-11:55.

Onko teille jollekin TRX tuttu treenimuoto? Entä oliko tälläinen treenitesti-postaus ihan tyhmä? :-)

Nyt käperryn hetkeksi sohvalle, ennekuin pitää alkaa laittautumaan ja pakkailemaan. Meillä on tänään Vilan pikkujoulut Turussa, jonne lähdetään ajelemaan kuudelta illalla ja me Hyvinkään liikkeen tytöt yövytään hotellissa (hotelliaamiaista odotellessa), joten pitää vähän tavaroitakin ottaa mukaan. Lisäksi olin vapaaehtoinen ja menen huomenna suoraan Turusta töihin klo 12, joten rauhallinen ilta tulossa. Eipä tosin yhtään tekisikään mieli lähteä katsastamaan Turun yöelämää tai juoda, joten lasillinen tai pari viiniä saa riittää ja illallisen jälkeen hotellilakanoihin nukkumaan :-) Mulla on teille huomiseksi ajastettu yksi postaus, joten "livenä" palaillaan sitten ensi viikolla. Ja voi apua, huomenna on jo ensimmäinen joulukuuta!

1 kommentti:

  1. Toi TRX kuulostaa kyllä tosi mielenkiintoiselta, meidän salilla ei ilmeisesti vielä ainakaan järjestetä trx-tunteja, vaikka muutamat remmit oonkin nähnyt siellä roikkumassa. Pitää pyytää joltain opetusta, ennen kuin uskallan mennä koskemaan niihin :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela