KAHVIPAAHTIMOLLA

torstai 28. marraskuuta 2013


Huhheijaa eilen olikin kunnon blogityöpäivä ja illalla jalat oli koroilla käpsyttelyn takia aika hellinä. Lähdin yhdeltä Helsinkiin ensiksi lounastamaan ystävän kanssa Leonardoon ja sen jälkeen oli putkeen kolme blogitilaisuutta melkeimpä minuuttiaikataululla, joissa kaikissa kävin Jutan kanssa. Ajattelin aloittaa vierailusta Meiran kahvipaahtimolla, jossa meidät johdatteli erikoiskahvien saloihin Baristakouluttaja Antti Suomela. Itsehän näin entisenä kahvialan ammattilaisena (4kk kokemus erikoiskahveista :-D) olin ihan fiiliksissä päästessäni taas tekemään kunnon kahvikoneella kahvia ja hyvin näytti Suomen Baristamaajoukkuseessakin olevalta Antilta homma sujuvan näin toisen ammattilaisen silmin ;-)


Ensiksi maisteltiin muutamaa eri espressoa, joissa kaikissa oli eroavaisuuksia jauhatuskarkeudessa tai annostelussa. Sen jälkeen perehdyttiin maidon oikeaoppiseen vaahdottamiseen ja päästiin vähän itsekin kokeilemaan erikoiskahvin valmistusta Segafredo-laitteella.

Sen lisäksi, että saatiin jokainen nauttia omin kätösin tehty herkullinen cappucino, oli muutkin tarjottavat todella ihania. Pidin tänään vapaamman päivän syömisistä ja ai että maistui hyvältä! Meistä bloggaajista pidetään aina niin hyvää huolta :-)

Vähän oli maidon kaataminen espresson sekaan näin kolmen vuoden tauon jälkeen hakusessa, mutta sain kehuja lähes täydellisestä maitovaahdosta, eli kerrankin jotain jäänyt mieleen entisestä työpaikasta :-D Nyt tuli himo hankkia kunnon kahvikone kotiin tai hakea vaikka kesäksi kahvilaan töihin. Saa nähän mihin päädytään!


Kotiinviemisiksi saatiin vaikka mitä herkkuja ja ajattelinkin, että voisin perheelleni leipoa joululahjoiksi jotain jouluista näitä hyödyntäen. Tosin piparkakkumauste menee visusti omaan jemmaan. On ihanaa puuron ja rahkan seassa ja olenkin jo käynyt ennen tätä hamstraamassa sitä viisi pussia kaappiin jemmaan, jos tuo on kausimauste :-D


Kiitos Meira kivasta koulutuksesta!

3 kommenttia:

  1. Kyllä piparkakkumaustetta pitäs saadamaustehyllystä ympärivuoden, kiito vinkistä, mä oon menny ihan kanelinvoimin vaan rahkan ja puuron kanssa. Ihanaa lukea kahvipostauksia, itekkin Sbuxin baristana , vaikkakin oon tällähetkellä lomailemassa:)

    VastaaPoista
  2. hei pakko kommentoida kun pitkästä aikaa sun blogia selailen; oot hoikistunu kyllä hurjasti ja näytät tosi upealla! Tosi kaunis ja terveen näköinen vartalo! paljonko oot pudottanut ja missä ajassa ?:) keep going girl! ;)♥♥

    VastaaPoista
  3. Höh, kutsun sain mutta oli pakko jättää väliin, näyttää kyllä tosi kivalta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela