ENERGINEN AAMUN ALOITUS

keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Olen mukana Indiedaysin ja VAASANin kampanjassa, jossa tehtäväni oli kehtitää resepti teemalla energinen aamun aloitus. Itselle teema oli oikea nappivalinta, koska aamiainen on se, josta en edes kiireessä tingi :-) Eli ideana oli kehitellä resepti, jossa on  hyödynnetty jotain VAASANin tuotetta. Itse valitsin reseptiini käytettäväksi sydänystävälliset ja ihanan makuisen VAASAN Kaurasydän kauraleivän. Teillä on myös mahdollisuus voittaa ihana Day Spa-lahjakortti kurkkaamassa Indiedaysin ja VAASANin kampanjasivut ja omasta lempireseptistäsi Facebook-tykkäämällä olet mukana kilpailussa :-)
Kunnon aamiaisen voimin päivän saa mukavasti käyntiin ja sen on hyvä sisältää hiilihydraatteja, rasvoja sekä proteiinia. Yleensä syön aamuisin puuroa marjoilla ja raejuustolla sen nopean valmistamisen vuoksi, mutta aamuina kun on vähän enemmän aikaa tai puuro tökkii, on minulla välillä tapana syödä reiluilla täytteillä olevat pari viipaletta leipää ja siinä sivussa vielä esimerkiksi raikas smoothie. Koska syön leipää aika harvoin, ei minulla ole jääkaapissa mitään levitteitä. Onneksi avokadosta, maitorahkasta, kurkusta ja sitruunanmehusta saa tehtyä herkullisen,  jopa oikean voinkin voittavan levitteen leivän päälle ;-)


Raikas kurkku-avokadolevite
- Yksi pehmeä avokado
- Sitruuna
- Pieni pätkä kurkkua
- 2-3 rkl maitorahkaa
- Suolaa sekä sitruunapippuria


 1. Muussaa ja sekoita avokado maitorahkan sekaan. Lisää sen jälkeen raastettu tai todella pieneksi pilkottu kurkku seoksen joukkoon


2. Purista puolikkaan sitruunan mehu seoksen sekaan ja mausta makusi mukaan sitruunapippurilla sekä suolalla. Nosta hetkeksi kylmään vetäytymään

Levitteen valmistuttua on hyvä hetki valmistaa raikas kuitu- ja proteiinipitoinen smoothie :-)


Mustikka-kaurasmoothie

- Noin 150g maitorahkaa
- 0,5-1dl maitoa
- Mustikoita noin 1dl
- Pieni pala kurkkua

Laita kaikki aineet blenderiin tai vaihtoehtoisesti muovikulhoon, jos käytät sauvasekoitinta. Blendaa ainekset tasaiseksi juomaksi.


Smoothien valmistuttua on aika aloittaa paras kohta, eli syöminen ;-) Levitä avokadolevitettä VAASAN kaurasydän kauraleiville ja lisää päälle lemppareimmat leivänpäällisesi. Muista myös maistaa ilman päällisiäkin, koska tuo avokadolevite on taivaallisen hyvää sellaisenaankin varsinkin tuorean leivän päällä. Suosittelen kokeilemaan levitettä myös paahdetun leivän päällä. Nam!


Kun olet saanut koottua herkkuleipäsi ja maltat lopettaa lusikoimasta avokadolevitettä pelkiltään suuhusi, ota smoothie ja leipälautanen mukaasi, istahda hetkeksi rauhassa alas ja nautiskele. Onhan aamu yksi parhaita hetkiä päivässä ja aamupala päivän tärkein ateria :-) Levitteen voi myös valmistaa jo illalla valmiiksi koska sitruuna estää avokadon tummumisen, jolloin kiireisemmässäkin aamussa on aikaa syödä tämä sydäntä ja aivoja hellivä aamiainen.

VAASANin Day Spa-arvonta ja kaikki reseptit täällä! (klik)

3 kommenttia:

  1. Onpa erikoinen levite ohje, en oo koskaa kuullukkaa :D pitää siis testata! :)
    - noora

    VastaaPoista
  2. Yayyy ^_^ Hauska tuo miten olet napannut haukun leivästä jo ennen kokonaan valmistumista;) Kunnon mainosta ;D Nuo vaasan kauraleivät kyllä ovat hyviä, kantsii kokeilla paahdettunakin jos on leivänpaahdin!

    VastaaPoista
  3. Olipas hyvän kuuloisia ohjeita molemmat ! Avokadon ja tsatsikin suurena rakastajana aion kyllä ehdottomasti testata tuota levitettä !! (:

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela