Terveelliset banaani-kookosmuffinit

tiistai 15. lokakuuta 2013

Terveisiä sairaspediltä. Tämä päivä on mennyt lähes kokonaan nukkuessa ja sohvan pohjalla. Mulla alkoi särkemään päätä kahdeksan päivää sitten, mutta sunnuntaina alkoi särky ja muut oireet pahenemaan todella paljon. Mitään ei jaksa tehdä säryn takia, väsyttää, ihan pannu jumissa ja siihen päälle vielä flunssainen olo. Eilen olikin pakko mennä illalla sairaalan päivystykseen, kun olo alkoi pahenemaan oikein kunnolla. Mulle kirjoitettiin Ketomexia 100milligrammasena, joten jospa niiden avulla särky vihdoin lähtisi pois. Ainakin nyt iltaa kohden olo on jo vähän siedettävämpi ja on pysynyt hereilläkin. Ja jaksoin leipoa! Mun alkaa tekemään sairaana todella paljon jotain hyvää mieli, joten päätin pyöräyttää banaani-kookosmuffineita herkkuhimoon Instagramista löytämääni ohjetta soveltaen. Ja terveellisiä nämä ovat tottakai ;-)


 Laita uuni lämpenemään 175asteeseen ja asettele 6kpl muffinivuokia valmiiksi uunipellille. Muussaa banaani sauvasekoittimella tai käsin puristelemalla. Sekoita joukkoon kaikki muut ainekset ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Maista seosta ja lisää halutessa seokseen steviaa (nestemäinen tai jauhe) lisämakeutta tuomaan. Jaa seos vuokiin ja paista uunin keskitasolla noin 20-25minuuttia. Kookosöljy ei ole pakollinen, käytin sitä vain lisätäkseni hyviä rasvoja päivän makroihin ja tavallisen maidon voi korvata esimerkiksi mantelimaidolla. Ja jos ei kaloreita ihan niin tarkkaan seuraa, ovat nuo varmasti vielä herkullisempia tekemällä tuorejuusto-kuorrutteen päälle tai lisäämällä maapähkinä- tai suklaasydämen jokaiseen muffiniin!


Kaikissa kuudessa muffinissa on yhteensä vain noin 540kcal, eli  about 90 kaloria per muffini ;-) Ajattelin vielä testata ohjetta proteiinipitoisempana ja korvata osan kookosjauhosta suklaa- tai mansikkaproteiinijauheella. Lisäksi pitää tutkia, miten nämä käyttäytyvät jos käyttää proteiinipudding-jauhetta. Jos saisi vaikka jotain mudcake-muffinien tapaista aikaiseksi? Nammmm!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela