MY PROGRESS SO FAR

sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Multa on ihan hirmusti kyselty kuntoilusta sekä laihduttamisesta ja lupailin postauksen aiheesta. Mitään super kikkoja ei tässä ole käytetty, mutta enköhän saa tästä jotain höpistyä teille :-)

Tämän hetkisen proggiksen aloitin joskus tammi-helmikuun vaihteessa ja painoa on lähtenyt noin 12-13kiloa. En muista ihan tarkkaan sitä aloituspainoa, koska tää proggis alkoi tavallaan itsestään eikä mitenkään "tänään xx.xx.2013 aloitan laihduttamaan". Olin vuoden ensimmäiset kolme kuukautta sairaana, eikä liikunta tullut kysymykseenkään koska taisin kerran käydä salilla ja saman tien tulin taas kipeäksi, mutta parissa-kolmessa kuukaudessa tiputin viitisen kiloa pelkästään ruokavaliota viilaamalla. Usein kiireessä tuli töissä turvauduttua eineksiin lounastauolla ja ne karsin ruokavaliostani valmiskeittoja lukuunottamatta ensimmäisenä ja yritin aina keretä tehdä ne omat eväät töihin mukaan. Vähensin myös hiilareita todella paljon enkä herkutellut niin usein. Mitään en sinänsä kieltänyt itseltäni enkä noudattanut mitään dieettejä, eli ihan vain arkisilla valinnoilla sai aika nopsaa pudotettua painoa. Perus terveellistä syömistä. Maaliskuun loppupuolella sairaskierre oli selätetty ja huhtikuussa aloitin käymään salilla ja kesäkuun ja elokuun hiljaisempaa kuukautta lukuunottamatta on siellä siitä lähtien viikoittain käyty vähintään kerran. En muista yhtään millaisessa tahdissa paino putosi loppujen lopuksi, mutta viimeisenä parina-kolmena kuukautena paino ei ole laskenut kuin parisen kiloa, vaikka kroppa on todella selvästi kiinteytynyt siitä jumittamisen alusta ja tippunutkin paino lähtenyt melkeempä viimeisen 4viikon aikana. Eli voin kokemuksesta sanoa, että se paino on vain numero eikä siitä pidä ottaa liikaa stressiä. Vaikka pakko myöntää, että kyllä se painon jumitus turhauttaa!

Mulla ei ole mitään kunnollisia ennen-kuvia, mutta onneksi olen joltain satunnaiselta tammikuiselta salikerralta napannut itsestäni kuvan ja heinäkuun lopulla uuden kuvan samaisella topilla. Nyt mulla on koneella tämän kuun alussa otetut kuvat itselle jemmassa. Katsotaan näkeekö ne vielä joskus päivänvaloa täällä blogissakin :-) Lisäksi senttimitatkin otettu.


Syömisestä olen nykyään aika tarkka, pyrin syömään säännöllisesti ja jo pelkästään treenaamisen takia siihen ruokaan ja ruokailun ajoittamiseen pitää kiinnittää huomiota. Olen pitänyt lähes kaksi kuukautta ruokapäiväkirjaa kaikista päivittäisistä syömisistä mahdollisimman tarkkaan Espanjan reissua lukuunottamatta ja siitä on tullut itselle ihan pakonomainen rutiini. Olen myös parin kuukauden ajan punninnut kaikki ruokani ennen valmistamista ja se voi kuulostaa todella vaivalloiselta, mutta siitäkin on tullut rutiini. Jos en tee sitä, tuntuu että jokin on unohtunut :-D Poikkeuksen tietenkin tekee, jos en syö kotona. Silloin vain yritän about miettiä paljon on mitäkin tullut syötyä ja merkkaan about-määrät päiväkirjaan. Nämä kaksi nyt on ihan vain hifistelyjä ja aika turhia juttuja, mutta niiden avulla saan todella tarkkaan seurattua mitä syön ja milloin ynnä muuta ja on helpompi muistaa syödä säännöllisesti ainakin se viisi kertaa päivässä. Kotona syön mahdollisimman puhtaasti, mutta koulussa syön kouluruuan valitsemalla parhaan vaihtoehdon sen päivän ruuista ja ravintolassa syödessä olen nykyään vaihtanut esimerkiksi ne ranskalaiset salaattiin, juureksiin tai vihanneksiin ja jos olen syönyt hampurilaisen (ei siis mistään mäkkihamppareista kysymys), niin en syö sitä kansisämpylää. Olen muutenkin vaalealle viljalle ja vehnälle herkkä, niin vältän sen vuoksi erityisesti pastaa ja vaaleaa leipää, vaikka ne ovatkin ihan mahdottoman hyviä. Vettä olen myös alkanut juomaan todella paljon ja vähentänyt hirmuisesti paheideni Pepsi Maxin ja Coca-Cola lightin juomista. Yritän pitää limujen juomisen kerran viikossa ja juurikin sunnuntaisin juon yhden 0,5l limupuollon :-)

Tässä esimerkiksi mun viime maanantain 16.9. salipäivän ruokailut

Aamupala
50g kaurahiutaleita ja 10g leseitä puuroksi
100g mustikoita
10g lesitiini

Lounas (koulu)
~1,5dl keitettyä riisiä
~1,5dl kanakastiketta
kaalisalaattia

Salitreeni välissä

Palkkari treenin jälkeen
0,75dl hera+0,5dl malto veteen

Päivällinen
200g pakaste kasvissekoitus
110g jauhelihaa
40g täysjyväriisiä (kuivapaino)
~4tl raejuustoa 0,3%

Iltapala
250g maitorahkaa rasvaton
100g mustikoita
10g lesitiini
3 tummaa luumua

Muut
4 hopeatoffeeta
3 palaa riisisuklaata

Välipala puuttuu tuosta päivästä, mutta skippasin sen päivällisen ja iltapalan välissä, koska tuli syötyä noi muutamat toffeet ja riisisuklaan palat. Välipalana syön yleensä samaa kuin iltapalana, mutta ilman lesitiiniä tai sitten esimerkiksi proteiinipuddingia tai teen jonkun smoothien :-) Päivinä jolloin en käy salilla vaan teen aerobisen tai on lepopäivä, skippaan yleensä aamupuuron ja korvaan sen rahkalla ja syön vain yhden hiilariannoksen joko päivällisellä tai lounaalla. Eli jos tämä esimerkkipäivä ei olisi ollut salipäivä, olisin jättänyt koulussa riisin pois tai sitten päivällisellä korvannut riisin esimerkiksi keitetyllä parsa- tai kukkakaalilla. Ja tosiaan se aamupuuro olisi ollut rahka tai joku vastaava "hiilariton". Lisukkeena tykkään käyttää täysjyväriisiä, koska syön yleensä niinkin jännää ruokaa kotona, että kasvikset, kanat/katkaravut/jauhelihat ja riisi sekaisin lautaselle ja sekaan vähän raejuustoa, jos tekee mieli ja on jäänyt päivän protskut vähän vähemmälle. Ihan sairaan hyvää ja helppoa :-D Riisinä käytän Risellan täysjyvä pika-riisiä. Siinä on todella hyvä ravintosisältö ja kuitua mukavasti. Herkuttelu ei mulla mitenkään pannassa ole, vaan syön niitä välillä. En osta itselleni kotiin herkkuja, kuin todella harvoin. Esimerkiksi kerran oli heikko hetki ja söin viikon aikana kaksi kokonaista Lidlin "Ben&Jerry's" jätkipakettia..... Onneksi noita ylilyöntejä ei kovin usein tapahdu ainakaan enää :-D Tänään esimerkiksi oli niiiiin lähellä, että olisin ostanut Maraboun jotain uutta domino-suklaata levyllisen (voi pojat, varmaan ihan super hyvää!), mutta kiltisti jätin sen ostamatta. Jos tiedän, että menen jonnekin jossa on niitä herkkuja tarjolla tai olen menossa ulos syömään, niin syön kevyemmin muun päivän vähän tasapainoittamaan niitä "ylimääräisiä" syömisiä. Ja esimerkiksi perjantaina annoin itselleni luvan ostaa 200g irtokarkkeja eikä yhtää enempään ja söin ne kaikki hyvällä omallatunnolla ja ilman jälkimorkkista :-)


Siinä hirmuisesti paasausta syömisistä, mutta entä se liikunta? Tällä hetkellä pyrin käymään neljä kertaa viikossa salilla ja pari kertaa viikossa spinningissä tai kerran spinningissä ja kerran tekemässä vähän rankemman omatoimisen aerobisen treenin, kuten rappustreenin. Treenit olen merkannut itselleni kalenteriin ja yritän pitää niistä viimeiseen asti kiinni kuitenkin kroppaa kuunnellen. Eilen esimerkiksi piti olla salipäivä, mutta kamalan univajeen ja väsymyksen vuoksi jätin sen väliin. Tänään sitten onkin sali ja spinningpäivä yhdistettynä peräkkäin, vaikka en yleensä tykkää niitä yhdistellä. Lenkkeillä en oikein tykkää, koska se on mun mielestä yksinkertaisesti aika tylsää ja kävelylenkit ovat aika puuduttavia yksin. Mulla on suurempi kynnys lähteä kävelylle kuin salille tai spinningiin. Tosin ihan hyvä vaan :-) Treenaus on jo rutinoitunut todella paljon mun arkeen ja suunnittelen todella paljon muita menoja ja aikatauluja treenien ympärille ja niitä tukemaan. Lisäksi olen kuulkaas säästynyt viimeisen parin kuukauden aikana todella hyvin miessotkuilta ja -murheilta, kun ei yksinkertaisesti ole aikaa salin, työn, koulun ja blogin jälkeen noille kaksilahkeisille ;-)

Henkinen puolihan tässä on se kaikista vaikein. Ilman sitä hyvää fiilistä, minkä treenaus ja onnistumiset tuo ei tule mitään. Itse olen oikeastaan juurikin sen rennon otteen vuoksi jaksanut tätä ja alkanut nauttimaan tästä mun "harrastuksesta", joka sattuu olemaan mun oma hyvinvointi ja kroppa. En tee tätä hampaat irvessä, lannistuen ja olemalla liian ankara itselleni. Pitää vain malttaa, ottaa itseä niskasta kiinni repsahduksen jälkeen, palkita ja tehdä ne oikeat valinnat. Jäänkö tänään tähän sohvalle koko loppu illaksi, vaikka kuinka väsyttää vai lähdenkö salille, jumppaan tai sinne lenkille. Tai ostanko nyt (taas) tämän suklaalevyn tai jätskipaketin, syön sen, mahdollisesti skippaan siitä syystä muita ruokia ja tunnen hirveää morkkista vai jätänkö herkut sinne kaupan hyllyyn ja syön puhtaasti ja terveellisesti ilman huonoa henkistä oloa repsahduksesta. Valintoja, valintoja, valintoja. Sitä tämä kaikki on. Ja vähän itseä perseelle potkimista, kyyneliä, hikeä, kovettumia kämmenissä ja toivottavasti myöskin niitä onnistumisen tunteitakin.


Multa on kyselty mikä on mun tavoite. Jaa a. En oikeastaan edes tiedä. Tiedän, kun olen sen saavuttanut :-) Pidän naisellisesta ja kiinteästä kropasta ja esimerkiksi Tulisa Contostavlosilla on todella nätti sopusuhtainen vartalo. Myöskin Nicole Scherzinger on yksi pitkäaikaisista kropparakkauksista. Tosin nykyään olen tykästynyt myös hieman lihaksikkaaseen naisvartaloon, mutta mulle se naisellisuus ja tietynlainen pehmeys on todella tärkeää. Hyvinvoivan näköinen vartalo. Se on varmaan se mun tavoite?

Tulisa-Love her body!

Sellaista. Todella suuri kiitoshan tälle kaikelle myös kuuluu yhteistyösalilleni Fit24 Villatehtaalle ja Tomille, joka kirjoitti mun kanssa näinkin pitkän sopparin. Ilman tätä yhteistyötä en valttämättä olisi koskaan edes aloittanut kuntosalilla käymistä. Rakastan tuota salia, sen henkilökuntaa ja tiloja, jolloin luonnollisesti se motivoi lähtemään sinne salille treenaamaan. Lisäksi 24h aukioloajat on mulle aivan täydelliset, koska tykkään treenata myöhään iltaisin. Vaikka itsestähän tämä on lähtenyt, on myöskin tällä yhteistyöllä ollut suuri osa tätä projektia :-) Parhaan tuloksenhan saa yhdistämällä ruokavalion, aerobisen treenin ja salitreenin yhteen.

Jos on jotain kysyttävää, niin kyselkää!

11 kommenttia:

  1. Ihan huippujuttu! Voit olla ylpeä itsestäsi! :)

    VastaaPoista
  2. Hienoa työtä, kehityksen näkee selvästi! Oo kuitenkin tarkkana ettei toi punnitseminen ja kalorien laskeminen mee pakonomaseks, kukaan ei halua että sulle tulisi taas syömishäiriön oireita :(. Toisaalta vaikutat nykyään niin tasapainoiselta, että uskon että kaikki on sulla kunnossa ja sujuu hyvin! Tsemppiä jatkoon! :)

    VastaaPoista
  3. Kivaa lukee sun liikunnoista ja syömisistä kun itekkin käyn salilla ja yritän kiinteyttää kroppaa(nykyään käyn myöskin tuola fit24 ehkä vähän sun blogin ansioistaki mietin vaihtoa sinne ja nyt oon käyny n. 3 viikkoo siellä) Missä teet rappustreenin? En oikeen tiiä mitään paikkaa mihin sitä vois mennä tekee täällä hyvinkäällä.

    VastaaPoista
  4. Onnittelut! Näytät tosi hyvältä! :)

    VastaaPoista
  5. Onnea, oot tehny tosi hienoa työtä :) näin sut yks päivä ohimennen villassa ja muutoksen kyllä huomasi!

    VastaaPoista
  6. Hieno juttu! Jatka samaan malliin ;) Tollasella terveellisellä meiningillä tuut varmasti saamaan hyviä ja pysyviä tuloksia ! :)

    rolssi.blogspot.com

    VastaaPoista
  7. Voi, että miten hienoa, oot saanu tosi hyviä tuloksia aikaan. Tollanen vaatii kyllä hyvää itsekuria! :)

    VastaaPoista
  8. Onnea, HOLY SHIT YOU GOT HOT ;)

    VastaaPoista
  9. siis onko sun sali auki 24h?! :-D jos on, niii vähänkö siistiä!!

    VastaaPoista
  10. Oot itsekin sanonut että vatsasi on ehkä ongelma-alueesi, mutta jos se alkaa joskus muutoksen edetessä harmittamaan niin girl, look at those legs!!! Huh, sulla on kyllä luonnostaan aika upeat jalat! Ja vatsasikin on kyllä pienentynyt ihan huomattavasti tässä ajassa. Itselläni asia on toisinpäin - reidet keräävät sellun ja rasvan ja vatsa on litteä. :( tästä vaan eteenpäin!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela