Mitä mun veloille kuuluu?

perjantai 13. syyskuuta 2013

Kiitos hyvää! Kuun vaihteessa piti tehdä välikatsaus Velaton 2013-proggikseeni ja olin luvannut itselleni, että silloin saan pahimman viholaiseni Klarnan pois. Onnistuinko? Todellakin! Käytin lomaltapaluurahani lähes kokonaan velkojen lyhentämiseen ja Klarnaa tuli lyhennettyä 415,84euroa eli velka viimeistä senttiä myöten pois, Ellosta 50e ja H&Mää 300e. Tällöin suht tarkkojen laskujeni mukaan mulla on tällä hetkellä siitä heinä-elokuun vaihteen arvioimastani 2200eurosta velkaa enää jäljellä...


...aika tarkkaan 580,30euroa! Okei ja tuohon päälle H&m tilaus-hairahdus, joka oli yhteensä 35euroa yhdestä treenitopista josta en löytänyt liikkeistä oikeaa kokoa haluamassani värissä sekä yksi neule. Eli se mukaan luettuna jäljellä on sellaiset 605euroa reilun kuukauden takaisesta velasta. Eli toisin sanoen lyhensin velkojani kuukaudessa nettipankista tarkalleen katsottuna 1665,84euroa, joka oli noin 73% koko velasta! Se on yhtä kuin himoitsemani Louis Vuittonin Alma-käsilaukku, viikon All inclusive matka Meksikoon, pitkä viikonloppumatka New Yorkiin kivassa hotellissa tai ihan helvetisti vaatteita, ravintolailtoja ja alkoholia. Enkä laittanut sitä summaa mihinkään noista. Olen itsestäni ihan hemmetin ylpeä. Lomarahathan noihin oikeastaan meni, mutta onneksi tein ahkerana heinäkussa sen about 200h töitä, joten oli onneksi reilusti käyttörahaakin :-) Ja voin ainakin käsi sydämellä sanoa, etten törsännyt mihinkään turhaan noita lomarahoja! Tässä kuussa mulle tulee vähän pienempi palkka, koska viikko kesälomaa osui tälle palkkakaudelle ja teen tässä kuussa Vilaan vain ihan muutaman vuoron ja elokuulta tulee Dressmannista parin vuoron palkka. Eli en millään huimilla summilla aio lyhennellä ainakaan tämän kuun vaihteessa, mutta viimeistään taas veronpalautusten tullessa aion ihan kunnolla lyhentää silloin jäljellä olevia summia. Innolla odotan (kuulostan ihan sairaalta :-D) seuraavaa laskujen maksua, kun sieltä ei menekään sitä useampaa sataa euroa jo pelkästään noihin osamaksuihin, vaan tili jää reilusti plussalle laskujen maksun jälkeenkin. Nyt kun oppisi vielä säästämään edes sen 50-100e kuukaudessa, niin ehkä ensi tai sitä seuraavana vuonna pääsisin käymään siellä Meksikossa, uudestaan Nykissä tai saisin itselleni sen Alman.

Olen kuluvana parina kuukautena shoppaillut paljon, mutta olen kaikki ostokset tehnyt "oikealla" rahalla. Olen maksanut kaikki netistä tekemäni tilaukset saman tien (okei, paitsi sen H&m) ja en ole ottanut maksuvaihtoehdoksi sitä Klarnaa, koska nyt olen vihdoin päässyt siitä eroon. Enää en tunne morkkista paketteja postista hakiessa enkä oikeastaan ihan hirveästi shoppailusta ylipäätänsäkään, koska tiedän että teen sitä oman varallisuuteni rajoissa. No joo, ehkä tunsin pienoista morkkista kun ostin tällä viikolla blogissa esittelyä odottavat pari treenitoppia, jotka maksoivat yhteensä lähes 80euroa, mutta ymmärrätte varmasti pointin :-)

Näissä fiilareissa on hyvä aloittaa viikonloppu. Itse vietän perjantain koulujuttuja tehden ja myöhemmin illalla aion mennä tekemään hyvän salitreenin :-) Mulla on monia postauksia "rästissä", joten yritän keretä niitäkin tekemään tässä tämän päivän aikan. Ihanaa viikonloppua kaikille perjantaista 13.päivä huolimatta :-)

Aiemmat postaukset aiheesta TÄSTÄ ja TÄSTÄ

16 kommenttia:

  1. Vautsi vau, tollanen asenne on aina ihailtavaa! :) Lainan ottaminen on aina vastuullista ja sulta sitä vastuuta löytyy. Kaikki alkaa pienestä, hienoa että sulla on jo suunnitelmia säästösummista/kk - siitä se alkaa. Nostan hattuu!

    VastaaPoista
  2. Hyvä Mikaela!! Oon tosi ilonen sun puolesta! :)

    -J-

    VastaaPoista
  3. Jee hyvä Mikaela! Pian olet velaton :)

    VastaaPoista
  4. sä oot ihan mahtava ihminen :) Kerrot niin avoimesti tällaisistakin vaikeista asioista. Mä oon niin iloinen sun puolesta! :)

    VastaaPoista
  5. Ohhoh!! Miten oot "pystyny" ostelemaan tollain...? Mulle tulee ainakin ihan kamala turvaton olo, jos mulla ei oo edes jonkun verran rahaa säästössä, saati sitten että varat olis tollain jopa miinuksen puolella!

    Välillä tekis tietty mieli ostella paljon ihania vaatteita, mutta yritän pitää mielessä sen tunteen kun menee kotiin eikä se vaate ookkaan niin maailman upein ehkä, miltä se kaupassa vaikutti... Ja mietin, ettei ne vaatteet loppujen lopuksi tee niin paljoa onnellisemmaks.. Kuin vain siks pienenpieneks hetkeks.

    Nykyjään oon oppinut, että tuun iloisemmaks siitä kun mulla on rahaa säästössä ja käytettävänä esim matkaa varten. Lisäks siinä on aina kamala homma hankkiutua eroon niistä käyttämättömistä, eli se kirppismyynti, kun en haluis ilmasekskaan heittää pois kalliilla ostettuja vaatteita! Ja hermo menee ku kaapit pursuaa vaatteita, joita ei tuu käytettyy ja ne ei millään pysy järjestyksessä!

    Mutta tosi rohkeaa että uskallat tästä puhua näin avoimesti!! Paljon tsemppiä maksamiseen! Varmasti oot oppinut tästä paljon ja osaat käyttää rahaa järkevämmin tulevaisuudessa! Se järjetön shoppailu on vaan paha tapa joka pitää katkaista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kyllähän monetkin ostaa osamaksulla tavaraa kuten vaatteita, telkkarin, tietokoneen ja vaikka mitä muutakin, esimerkiksi auton tai talon lainalla. eli aika hyvinhän varmasti monetkin pystyvät ostamaan niin ja alkaa tuota velkaa kertyä.

      Poista
    2. Tottakai niin PYSTYY tekemään, siksi kirjoitinkin sen heittomerkeissä. Lähinnä tarkoitin sitä miten omatunto antaa myöden kerätä velkaa tuolla lailla... Ostaa siis vaatteita tai muuta käytännössä turhaa (ei välttämätöntä) osamaksulla sillon kun on vielä edellisiäkin maksamatta... Ja tiedän toki että monet niin tekee mutta ihmettelen silti kovasti... Sillä itse en uskaltaisi ruveta tuollaiseen kun ajattelisin että siitä se kierre lähtee jne.. Kokoajan olisi takaraivossa se ajatus että edelliset on maksamatta eikä uuden hankinta olisi sillon ollenkaan kiva juttu vaan tulis ennemminkin paha mieli...
      Ja asuntolaina, autolaina ym. on sitten tietenkin asia erikseen. Nehän on mietitty jokaisen oman maksukyvyn mukaan ja maksusuunnitelmakin mietitty.
      Mutta virheistä oppii ja sitä rataa :)

      Poista
  6. Hyvä!!!! Itselläni on vielä vähän matkaa kurottavana, mutta tämmöset postaukset tsemppaa mua hirmuisesti! Kiitos!

    VastaaPoista
  7. Niitä treenitoppeja alkaa kohta olla yhtä paljon kun toppatakkeja :D

    VastaaPoista
  8. Vautsi vau, on kyllä kiva lukea kuina oikeasti oot ottanut nyt härkää sarvista kiinni :) Katselin keskiviikkona Kirsi ja himoshoppaajat ohjelmaa ja se kyllä avasi silmiä miten pulaan sitä saattaakaan itsensä laittaa. Laittoi oikein ajattelemaan omaa rahankäyttöä :) Mulla on "onneksi" niin huonoja kokemuksia Klarnasta, etten jo näistä laskutus-palautus-sekoiluista johtuen suosi kyseistä firmaa :)

    VastaaPoista
  9. Oot kyllä hiukeen rohkee, kun kerrot asiasta noin suoraan, ja vielä hiukeempi, kun oot tehny ton kaiken ite myöntämällä ongelman ja hoitamalla sen kuntoon! You go girl!

    VastaaPoista
  10. Hei! Vau onneks olkoon melkein kokonaan velattomuudesta. :) Osamaksu on aina semmonen mihin ei kannattais ryhtyä ja Klarnalle voi itseasiassa soittaa ja laittaa sellaisen tilauseston, ettei sun tiedoilla saa tilattua sieltä mitään. Se voi auttaa heikkoina hetkinä. ;) Ja Klarna-valittajille, jos on ollu palautus/tilaus sotkua niin ne ongelmat lähtee aina verkkokaupasta, kun palauttaa niin pistää pikkusen sähköpostim vaan myös Klarnalle niin ne tytöt ja pojat kyllä sitten hoitaa sen oikein. Eihän joku laskutusyhtiö voi lukee sun ajatuksia jos oot palauttanut tai jostain syystä et oo hakenus sun tuotteita postista, haha. :D Mutta joo, onnea tuleviin shoppailuhimoihin, stay strong girl! ;)

    VastaaPoista
  11. Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki hattuun! Onnea..Upeaa..ja valoisaa tulevaisuutta!

    VastaaPoista
  12. Apua, miten paljon sulla on ollut tota velkaa.. siis pelkän shoppailun vuoksi. :O Oonkin silti ihmetellyt, miten useilla bloggaajilla voi olla niin paljon uusia vaatteita, kun itsellä kuitenkin ok palkka ja en todellakaan voi ostaa mitä vain. Mutta todella hienosti tsempattu! Ihan tuli sellanen fiilis, että jes.. oon niin iloinen sun puolesta!:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela