Tukkakuulumiset

torstai 8. elokuuta 2013

Olen käyttänyt päivittäisess käytössä hiustenpidennyksiä klipsi- tai teippimuodossa toukokuusta 2008 lähtien. Välillä saan aina kyselyitä, että eikö omat hiukseni ole jo todella pitkät kun kerta olen niitä vuosia jo kasvattanut. Ikävä kyllä hiusteni kasvaminen "loppui" useiksi vuosiksi ja nyt viimeistään olen vakuuttunut siitä, että aikaisemmin käyttämäni lääkkeet ovat olleet syyllinen tähän kaikkeen. Nimittäin tuntuu, että viimeisen neljän kuukauden aikana ovat hiukseni kasvaneet enemmän kuin moneen vuoteen yhteensä. Ja arvatkaa vaan kuin fiiliksissä olen tästä! Teippipidennysten en ole huomannut vaikuttavan mitenkään hiusteni kuntoon, päin vastoin. Pesukerran ovat vähentyneet ja olen pitänyt parempaa huolta hiuksistani. Joten tällöin myös oma hius kiittää.

Kävin tänään kampaajalla huollattamassa pidennykseni sekä värjäämässä tyven ja olin taas ihan innoissani huomatessani hiusteni kasvaneen. Uskotte varmaan, kuinka turhauttavaa on ollut vuosikaudet katsella kun oma hius ei yksinkertaisesti kasva. Kyllä tyvi on aina pukannut todella hitaasti, mutta latva on jotenkin vain "kadonnut" eikä senttiäkään ollut tullut lisää viime kertaisesta. Nyt oma tukkani on selvästi vahvistunut ja hitaasti, mutta varmasti myös senttejäkin on tullut lisää. Jospa tukka jouluun mennessä olisi jo 5cm pidempi, silloin voisin myös harkita hetkeksi (huom vain hetkeksi) pidennyksistä luopumista ;-)

Otin nopsaa kuvan nykytilanteesta, ennen pidennysten takaisin laittoa. Nättinä liikenteessä ilman meikkiä. Ei muuten ole suurinta herkkua istua kipeänä kampaajalla, jossa ei vaihdu ilma ollenkaa. Oli kuitenkin pakko saada tukka huollettua ennen reissua, koska teipit roikkui puolessa päässä.

 Tuossa keväällä söin myös noin 1,5kuukauden kuurin eläimille tarkoitettua Biotiini Fortea 2tablettia päivässä  ja ajattelin jatkaa syömistä Espanjan reissun jälkeen. Muuten joutuisin aamuisin syömään noin kourallisen tabletteja, kun aloitin beetakaroteenin syönnin Espanjaa varten tuossa parisen viikkoa sitten. Enkä jaksa raahata kamalaa määrää eri nappuloita reissuun, joten siirtyy syksyyn :-)

En nyt sinänsä osaa sanoa onko tuosta ollut hyötyä, koska ilmeisimmin mielialalääkkeiden lopettaminen on myös vaikuttanut tähän hiustilanteeseen. Kuitenkin niin paljon tuota on kehuttu, joten aion jatkaa käyttöä kuuriluontoisina :-) Hintaa tuolla purkilla on noin 13euroa apteekissa (sijaitsee eläinten osastolla) ja kaksi tablettia päivässä-vauhdilla yhdestä purkista saa sen kuukauden kuurin. Tabletit ovat todella pieniä ja helposti nieltäviä. Aloitin joskus sellaisen piimax-C+biotiini-purkin, mutta jäi kokonaan kesken tablettien koon ja hajun kesken. Nämä taas menee helposti alas :-)


Huomasin muuten äsken Googlaillessa, että täysin samaa tuotetta sisällöllisesti myydään myös nimenomaan ihmisille tarkoitettuna, mutta vain eri nimellä :-D Täytyy ensi kerralla apteekissa käydessä kurkata mikä näiden hintaero on ihan kaupassakaupassa.

11 kommenttia:

 1. oot niin paljon vaalentanut tukkaa ettei ihmekään että hiukset ei kasva, plus pidennykset kuluttaa omaa tukkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun oma tukka on kyllä ihan hyvässä kunnossa ja en ole huomannu pidennysten vaikuttavan tukan kuntoon mitenkään. Että epäilen että noista johtuisi. Mutta ken tietää :-)

   Poista
 2. Muakin olisi kiinnostanut kokeilla biotiinia, kun joskus hiukset hieman ohenivat, mutta biotiinilla saattaa olla sivuvaikutuksena finnien lisääntyminen, joten en halunnut ottaa riskiä mun akneen taipuvaisen ihon kanssa :P

  Sulle varmaan muuten sopisi sellainen upea chic-polkka! Näyttäisit varmasti todella upealta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole huomannut mitään, tosin mulla on diane nova käytössä jolla pidän omat aknenäpyt kurissa. Heh pitäö katsoa jos joskus uskaltautuisi kokeilemaan :-D

   Poista
 3. Kas, itse syön just Piimaxia pienen tauon jälkeen ja en oo huomannutkaan mitään hajua! :D Piti nuuhkasta purkkiin ja joo onhan niissä joku (pieni) haju.
  Vois harkita seuraavaks tota Biotiini forttea, mua ärsyttää ku näit kuivii tablettei pitää kolme vedellä...vedellä vetelen.

  VastaaPoista
 4. Oon apteekissa duunissa ja tässä työpäivän viimeisinä hiljaisina tunteina päätin tsekata mitä nuo meillä maksaa. Tuo ihmisten versio Biotiini strong maksaa 14,80€/60tabl. ja Biotiini forte 14,00€/60tabl. eli hintaeroa ei siis juurikaan ole :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kurkkasit! Heh, hauska miten samaa ainetta myydään eläimille ja ihmisille, mutta eri purkeissa ja hieman eri hinnalla :-D

   Poista
 5. tää ei nyt liity tähän postauseen mutta: sähän ostit sillon joskus sen keittiövaa'an? tuli vaan mieleen kun ite kattelin tänään sitä clasulla, mut siinä luki jotain että se oli tarkotettu veden ja maidon punnitsemiseen...:o tiiätkö enemmän tästä vai oliks noi vaan jotain esimerkkejä? ootko ite punninnu sillä ihan mitä vaan, eli onnistuuko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se ihan siihen grammapainonkin punnitsemiseen soveltuu ja oikein on näyttänyt :-) eli soveltuu nesteeseen ja kiinteän jutun punnitsemiseen!

   Poista
 6. Pitääkin harkita, jos raaskisi tuota kokeilla. Kiitti vinkistä :-)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela