Resepti: Terveellinen omenapiirakka

maanantai 5. elokuuta 2013

Latailin Instagramiini lauantaina kuvia protskuomenapiirakasta ja lupasin reseptiä laittaa myös bloginkin puolelle. Piirakasta tuli todella hyvää, vaikka siinä ei ollut yhtään sokeria, voita eikä vehnäjauhoja. Ostin vielä illaksi 9% vaniljakastiketta, jonka kanssa piirakka oli todellista herkkua ;-) Alunperin resepti on tästä blogista, jota hehkutinkin jo viime viikolla. Olen aikoinaan kironnut kaikki piirakat ja leipomiset hevonhemmettiin, vannonut "en leivo enää ikinä mitään vitun piirakoita" ja heivannut piirakkavuokani äidille sanojeni pitämiseksi :-D Tästä syystä jouduin tekemään tämän piirakan uunivuokaan. Taitaa tällä neidillä olla uuden piirakkavuoan osto edessä ;-)

proteiini omenapiirakka rahka terveellinen helppo nopea
Yhteen piirakkavuoalliseen tarvitset:

2,5 dl kaurahiutaleita
2 dl (60g) vaniljan makuista heraproteiinijauhetta
1 1/2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
(1/2 dl makeutusta. esim Canderellin Stevia Green)

4 munanvalkuaista
2 muussattua banaania
1/2 dl vettä
1/2 dl maitorahkaa tai luonnonjugurttia

3 omenaa

Itse käytin piirakkaan sitä Sportlifen Dietshakea herana, makeutuksena 1/2 dl hermesetaksen makeutusjauhetta (ostoslistalla steviajauhe seuraavana, löytyy vain nestemäisenä), maitorahkaa sekä vihreitä omenia kuorineen.

Ensiksi laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Seuraavaksi sekoita kuivat ja märät ainekset omissa kulhoissaan, jonka jälkeen kippaa märät ainekset kuivien joukkoon ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Voitele piirakkavuoka ja kaada seos pohjalle. Pese ja paloittele omenat ja paista niitä ihan hetki pannulla pienessä määrässä öljyä. Omenalohkojen pinta saa saada vähän väriä ja pehmentyä. Asettele omenat pohjan päälle ja ripottele päälle vähän kanelia. Paista uunissa noin puoli tuntia.

Piirakan ravintoarvot ilman prodejauhetta ovat seuraavat:

Ja tähän päälle 60g Dietmixiä, josta tulee 220kcal (proteiinia 40,8g, hiilareita 8,4g, 1,2g rasvaa). Eli koko piirakassa on vain pöreät 1 000 kaloria riippuen vähän banaanien ja omenoiden tarkasta painosta ja yhdessä 100g palassa on noin 100kcal ilman kastikkeita! Lisäksi koko piirakassa on protskua 75g :-) Suosittelen kokeilemaan! Ja jos teillä ei omasta kaapista löydy tuota vaniljan makuista heraa, niin suosittelen sijoittamaan sen about 20euroa siihen jos vähänkin olette innostuneet näistä resepteistä. Tuota voi käyttää melkein kaikkeen jauhojen tapaan :-)

3 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela