Täyteen 2,4 litran kattilalliseen tarvitset:
2l Vettä
1dl täysjyväriisiä
1/2 punainen paprika (100g)
1 pieni keltainen paprika (150g)
1/2 pienehköstä kesäkurpitsasta
1 purjosipuli
1 pieni punasipuli
2 valkosipulin kynttä
200g haluamaansa tuorejuustoa
500g maustamattomia broilerisuikaleita
1. Mittaa kattilaan 2litraa vettä ja lisää joukkoon desi riisiä ja hieman suolaa.
2. Laita pannu kuumenemaan ja lisää kasvikset pannulle pilkkomistahdissa. Ensimmäisenä kannattaa laittaa kesäkurpitsa ja paprika, sipulit ja purjo vasta viimeisenä. Paista niin kauan, että kasvikset ovat hieman pehmenneet.
3. Lisää kasvikset paiston jälkeen kiehuvaan veteen keittyneen riisin joukkoon. Lisää halutessa yksi kasvisliemikuutio (tai kanaliemi) sekä mausteet. Itse käytin yrttisekoitusta, jossa on basilikaa, meiramia, timjamia, rosmariinia sekä oreganoa.
4. Ruskista broilersuikaleet pannulla. Mausta hieman esimerkiksi kanamausteella ja paprikajauheella. Lisää paistuneet suikaleet keiton joukkoon
5. Lisää tuorejuusto keiton joukkoon, sekoita kunnolla ja annan muhia pienellä lämmöllä kattilan alla vielä hetki. Itse käytin 200g 12% Philadephia Light valkosipuli&yrtit -tuorejuustoa, jossa on 155kcal/100g.
6. NAUTI!
Ja reippaana sekä uteliaana laskin myös ravintoarvot keittokattilalliselle käyttämieni määrien ja tuotteiden mukaan :-) Mausteet jätin laskuista, mutta niistä tulee ehkä 10kcal lisää tuohon. Keitossa on noin 40kcal/100g ja yhdessä annoksessa keittoa (~400g/reilu 3dl) on noin 150 kaloria.
mun mielestä on tosi kiva kun aina loppuun lasket noi kalorit ni tällästen laiskimusten ei tarvii niitä ite laskee :p
VastaaPoistaheh omasta mielenkiinnosta tuon teen :) Kiva kun on avuksi!
Poista