Proteiinipannukakku uunissa ja rahkavaahto

tiistai 30. heinäkuuta 2013

Latailin sunnuntaina Instagramiini kuvan todella kevyestä proteiinipannukakusta. Olen kerran jo tehnyt postauksen jenkkityylisistä pancake-rotskuletuista, mutta tällä kertaa kyseessä oli uunissa tehty versio hieman muunneltuna. Löysin sunnuntaina elämäni pelastajan, nimittäin tämän blogin jossa on kaikkia todella terveellisiä, hyviä ja protskupitoisia reseptejä. Kokkailuintoni on saanut ihan uuden ulottuvuuden :-D Tekisi mieli koko ajan kokeilla jotain reseptejä.

Omani hieman kärähti ravintoarvoja laskiessa, mutta hyvää oli ;-) Kaiken kaikkiaan tuon kuvan lautasella olevassa pannariannoksessa on vaivaiset 191kaloria! Hyvällä omatunnolla vedin kolme tuollaista annosta sunnuntai-illan aikana :-D


Uunipellilliseen pannaria tarvitset:

8kpl kananmunia
2dl rasvatonta (tai kevyt)maitoa
4 keskikokoista mahdollisimman pehmeää banaania
4dl vaniljanmakuista heraa
2tl leivinjauhetta

Itse käytin herana vaniljan makuista Sportlifen Diet shakea, Järkyttävää kuraa sellaisenaan btw :-D Vuoden lojunut kaapissa ja nyt vasta sain sille käyttöä.

Ensiksi laita uuni lämpenemään 200c. Muussaa banaanit haarukalla, blenderillä tai sauvasekoittimella, jonka jälkeen lisää munat ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa tai ole laiska kuten minä ja lisää ne suoraan banaani-muna-maito -seokseen. Sekoita tasaiseksi ja kaada seos leivinpaperilla vuorattulle uunipellille. Paista about 20min.

Kaloreita koko pellillisessä on tuolla heralla sekä rasvattomalla maidolla laskettuna about 1557kcal eli 133kcal/100g. Iso pala pannaria, kuten tuo kuvassa oleva painaa about 80g, joten palasessa on about 106kaloria.

Entäs tuo kermavaahdon tapainen mössö? Bongasin senkin tuolta blogista ja se on niinkin yksinkertaista kun maitorahkaa, jossa on hieman maitoa sekä steviaa makeuttajana. Ihan älyhyvää ja tuostahan saa tehtyä vaikka mitä herkkuja lisäämällä esimerkiksi hedelmiä, marjoja, pähkinöitä ja syömällä sellaisenaan. Mietin eilen, menisikö vaikka hieman jäädytettynäkin makeanhimoon.

Pariin pannariannokseen riittävä määrä rahkavaahtoa:

110g maitorahkaa
0,25dl rasvatonta maitoa
steviaa oman maun mukaan

Sekoita kaikki ainekset keskenään vaahtomaiseksi seokseksi.

Tuossa koko satsissa on 90kaloria, eli kahteen annokseen jaettuna 45kcal per annos :-) Aamulla söin tuota pannaria aamupalaksi ja sekoitin suoraan sulaneet ja mehustuneet vadelmat tuon rahka-maitovaahdon sekaan sekä lisäsin teelusikallisen vadelmahilloa (~30kcal ekstraa). Oli entistäkin parempaa!

Mulla on samaisesta blogista vielä yksi herkkuresepti tulossa blogiin tällä viikolla :-) Ja no varmaan sata muutakin tulevaisuudessa :-D

4 kommenttia:

  1. Herkulliselle näyttää, kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista
  2. Nämä munabanskujutut on ihan kiinnostavia, mutta en vaan pääse makuun mukaan. :D Mieluummin teen KUNNON pannaria harvoin, en tarvitse tällaisia "semiherkkuja" muina päivinä. No, tämä nyt tietenkin on sitä protskua itsessään joo, mutta mieluummin sitten vedän nämäkin aineet erikseen :P

    VastaaPoista
  3. Pitääkin testata joskus tätä :) Ne "kuuluisat" munabanaaniletut on hyviä, mutta olen kyllästynyt niiden paistamiseen..

    VastaaPoista
  4. 90 jaettun kahella on 45

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela