Olen kirjoittanut blogia 5,5 vuotta ja mulla on Ruoka-labelin alla 15 postausta, jotka kaikki ei edes liity itse resepteihin. Tämä lienee kertovan aika hyvin, ettei tuo ruuanlaitto ole mun erikoisalaani tai mitenkään lähellä sydäntä :-D Kuitenkin viimeisen vuoden aika olen entistä enemmän alkanut panostamaan kokkailuihin, eikä ne ole aina vain niitä salaatteja mitä kotona tulee tehtyä. Perjantaina päätin kasvatella vaimopojoja ja väänsin omin kätösin lihamurekkeen. Tuli muuten hyvää!
Koska en tosiaan ole mikään kaikista näppärin neiti keittiössä, tein murekkeen yksinkertaisimman löytämäni reseptin mukaan.
1,5 purkkia (300g) kermaviiliä
1,5 pussia (75g) valmista ranskalaista sipulikeittoainesta
Laskin äsken ravintoarvot tuolle koko vuoalle, joka on seuraava:
Annos oli ihan super täyttävä, suuri ja noilla mun määrillä ja murekereseptiä käyttäen kaloreita tuli sellaiset 414kcal :-) Sopii hyvin lounaaksi tai päivälliseksi ja miksei maistuisi seuraavana päivänä myös lämmitettynä. Uskoisin myös tulevan hyvää broilerilla tehdessä.
Kirjoitin postauksen silmät ristissä viime yönä siinä yhden aikaan, joten älkää välittäkö kirjoitusasusta :-D Pääasia, että reseptit tuli selville!
Ps. Vien huomenna maanantaina aamulla viikoksi vaatteita sinne Hyvinkään Säästökarien Willan kirppikselle. Käykää kurkkaamassa, jos asutte lähistöllä :-) PYÖTÄ 14
6 kommenttia
en oo ikinä nähny lihamureketta tehtävän tommosena levynä. :O yleensähän mureke muotoillaan pötkyläksi.
VastaaPoistaYleensähän se on sellanen pötkö. Tein vuokaan, kun se on helpompi säilyttää jääkaapissa tuollain :-)
PoistaTolla samalla ohjeella mulla tulee yleensä tehtyä lihapullat ja -pihvit, mutta oon yrittänyt kokeilla myös erilaisia juttuja. Isäni oli joskus meillä käymässä ja tein hälle gluteenitonta mureketta ja viimeksi tein itselleni vähähiilihydraattisia jauhelihapihvejä.
VastaaPoistamikä ruokapäiväkirja sulla on käytössä? :) näyttää niin yksinkertaiselta käyttää, että mäkin voisin käydä hakemassa sen keittiövaan ja alkaa hieman hifistelemään ruuanlaitossa.
VastaaPoistaVaikuttaa hyvältä! Itse pitää kehitellä tuosta gluteeniton vaihtoehto.
VastaaPoistaToimii aina :-) Tämä ohje on oikotie onneen!
VastaaPoistakiitos kommentista!
Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.