Helppo lihamureke ja reseptivinkki

sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Olen kirjoittanut blogia 5,5 vuotta ja mulla on Ruoka-labelin alla 15 postausta, jotka kaikki ei edes liity itse resepteihin. Tämä lienee kertovan aika hyvin, ettei tuo ruuanlaitto ole mun erikoisalaani tai mitenkään lähellä sydäntä :-D Kuitenkin viimeisen vuoden aika olen entistä enemmän alkanut panostamaan kokkailuihin, eikä ne ole aina vain niitä salaatteja mitä kotona tulee tehtyä. Perjantaina päätin kasvatella vaimopojoja ja väänsin omin kätösin lihamurekkeen. Tuli muuten hyvää!

Koska en tosiaan ole mikään kaikista näppärin neiti keittiössä, tein murekkeen yksinkertaisimman löytämäni reseptin mukaan.

About 27x18cm vuokaan tarvitset seuraavat:

 700g jauhelihaa
1,5 purkkia (300g) kermaviiliä
 1,5 pussia (75g) valmista ranskalaista sipulikeittoainesta
5rkl  (30g) korppujauhoja
1,5 kananmunaa
  
Ja sitten valmistukseen

 1. Sekoita kaikki muut ainekset keskenään, paitsi jauheliha
2. Lisää jauheliha ja sekoita
 3. Levitä mössö vuoalle ja paista 200c about 40-45min
 4. Valmista!
 Itse vetelin niinkin gourmet annoksen, kun he-ma-pa, sweet chili soossia, ketsuppia ja mureketta yhdessä. Mutta hyvää oli :-D

Laskin äsken ravintoarvot tuolle koko vuoalle, joka on seuraava:

 200g annoksessa valmista mureketta on siis mun logiikan mukaan about 395kaloria. Tuotahan saa kevennettyä aika paljonkin käyttämällä esimerkiksi kevyempää jauhelihaa ja 6% kermaviiliä :-) Ja tuosta reseptistähän valmistuu todella hyvät lihapullatkin!

 Sitten vielä vinkkivitonen reseptin muodossa. Olen kaksi päivää vedellut tuota mureketta lounaaksi ja päivälliseksi (ja kylmänä suoraan jääkaapista omnom), joten tänään illalla oli vielä pieni määrä mureketta jäljellä. Rakastan yli kaiken kesäkurpitsaa ja ajattelin kokeilla seuraavaa:

 Pannulle 200g kesäkurpitsaa ja 60g paprikaa. Paista vihannekset kypsiksi ja lisää sen jälkeen lihamureketta about 100g (itsellä oli 110g jäljellä). Hetken päästä murekkeen lisäämisestä lisää 100g kermaviiliä ja haluamasi mausteet. Itse käytin pizzamaustetta, paprikamaustetta ja piripiri-maustetta. Sitten sekoitetaan vaan kaikki sekaisin.
Annos oli ihan super täyttävä, suuri ja noilla mun määrillä ja murekereseptiä käyttäen kaloreita tuli sellaiset 414kcal :-) Sopii hyvin lounaaksi tai päivälliseksi ja miksei maistuisi seuraavana päivänä myös lämmitettynä. Uskoisin myös tulevan hyvää broilerilla tehdessä.

Kirjoitin postauksen silmät ristissä viime yönä siinä yhden aikaan, joten älkää välittäkö kirjoitusasusta :-D Pääasia, että reseptit tuli selville!

Ps. Vien huomenna maanantaina aamulla viikoksi vaatteita sinne Hyvinkään Säästökarien Willan kirppikselle. Käykää kurkkaamassa, jos asutte lähistöllä :-) PYÖTÄ 14

6 kommenttia:

  1. en oo ikinä nähny lihamureketta tehtävän tommosena levynä. :O yleensähän mureke muotoillaan pötkyläksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensähän se on sellanen pötkö. Tein vuokaan, kun se on helpompi säilyttää jääkaapissa tuollain :-)

      Poista
  2. Tolla samalla ohjeella mulla tulee yleensä tehtyä lihapullat ja -pihvit, mutta oon yrittänyt kokeilla myös erilaisia juttuja. Isäni oli joskus meillä käymässä ja tein hälle gluteenitonta mureketta ja viimeksi tein itselleni vähähiilihydraattisia jauhelihapihvejä.

    VastaaPoista
  3. mikä ruokapäiväkirja sulla on käytössä? :) näyttää niin yksinkertaiselta käyttää, että mäkin voisin käydä hakemassa sen keittiövaan ja alkaa hieman hifistelemään ruuanlaitossa.

    VastaaPoista
  4. Vaikuttaa hyvältä! Itse pitää kehitellä tuosta gluteeniton vaihtoehto.

    VastaaPoista
  5. Toimii aina :-) Tämä ohje on oikotie onneen!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela