Helppo lihamureke ja reseptivinkki

sunnuntai 28. heinƤkuuta 2013

Olen kirjoittanut blogia 5,5 vuotta ja mulla on Ruoka-labelin alla 15 postausta, jotka kaikki ei edes liity itse resepteihin. TƤmƤ lienee kertovan aika hyvin, ettei tuo ruuanlaitto ole mun erikoisalaani tai mitenkƤƤn lƤhellƤ sydƤntƤ :-D Kuitenkin viimeisen vuoden aika olen entistƤ enemmƤn alkanut panostamaan kokkailuihin, eikƤ ne ole aina vain niitƤ salaatteja mitƤ kotona tulee tehtyƤ. Perjantaina pƤƤtin kasvatella vaimopojoja ja vƤƤnsin omin kƤtƶsin lihamurekkeen. Tuli muuten hyvƤƤ!

Koska en tosiaan ole mikƤƤn kaikista nƤppƤrin neiti keittiƶssƤ, tein murekkeen yksinkertaisimman lƶytƤmƤni reseptin mukaan.

About 27x18cm vuokaan tarvitset seuraavat:

 700g jauhelihaa
1,5 purkkia (300g) kermaviiliƤ
 1,5 pussia (75g) valmista ranskalaista sipulikeittoainesta
5rkl  (30g) korppujauhoja
1,5 kananmunaa
  
Ja sitten valmistukseen

 1. Sekoita kaikki muut ainekset keskenƤƤn, paitsi jauheliha
2. LisƤƤ jauheliha ja sekoita
 3. LevitƤ mƶssƶ vuoalle ja paista 200c about 40-45min
 4. Valmista!
 Itse vetelin niinkin gourmet annoksen, kun he-ma-pa, sweet chili soossia, ketsuppia ja mureketta yhdessƤ. Mutta hyvƤƤ oli :-D

Laskin Ƥsken ravintoarvot tuolle koko vuoalle, joka on seuraava:

 200g annoksessa valmista mureketta on siis mun logiikan mukaan about 395kaloria. Tuotahan saa kevennettyƤ aika paljonkin kƤyttƤmƤllƤ esimerkiksi kevyempƤƤ jauhelihaa ja 6% kermaviiliƤ :-) Ja tuosta reseptistƤhƤn valmistuu todella hyvƤt lihapullatkin!

 Sitten vielƤ vinkkivitonen reseptin muodossa. Olen kaksi pƤivƤƤ vedellut tuota mureketta lounaaksi ja pƤivƤlliseksi (ja kylmƤnƤ suoraan jƤƤkaapista omnom), joten tƤnƤƤn illalla oli vielƤ pieni mƤƤrƤ mureketta jƤljellƤ. Rakastan yli kaiken kesƤkurpitsaa ja ajattelin kokeilla seuraavaa:

 Pannulle 200g kesƤkurpitsaa ja 60g paprikaa. Paista vihannekset kypsiksi ja lisƤƤ sen jƤlkeen lihamureketta about 100g (itsellƤ oli 110g jƤljellƤ). Hetken pƤƤstƤ murekkeen lisƤƤmisestƤ lisƤƤ 100g kermaviiliƤ ja haluamasi mausteet. Itse kƤytin pizzamaustetta, paprikamaustetta ja piripiri-maustetta. Sitten sekoitetaan vaan kaikki sekaisin.
Annos oli ihan super tƤyttƤvƤ, suuri ja noilla mun mƤƤrillƤ ja murekereseptiƤ kƤyttƤen kaloreita tuli sellaiset 414kcal :-) Sopii hyvin lounaaksi tai pƤivƤlliseksi ja miksei maistuisi seuraavana pƤivƤnƤ myƶs lƤmmitettynƤ. Uskoisin myƶs tulevan hyvƤƤ broilerilla tehdessƤ.

Kirjoitin postauksen silmƤt ristissƤ viime yƶnƤ siinƤ yhden aikaan, joten ƤlkƤƤ vƤlittƤkƶ kirjoitusasusta :-D PƤƤasia, ettƤ reseptit tuli selville!

Ps. Vien huomenna maanantaina aamulla viikoksi vaatteita sinne HyvinkƤƤn SƤƤstƶkarien Willan kirppikselle. KƤykƤƤ kurkkaamassa, jos asutte lƤhistƶllƤ :-) PYƖTƄ 14

6 kommenttia:

  1. en oo ikinƤ nƤhny lihamureketta tehtƤvƤn tommosena levynƤ. :O yleensƤhƤn mureke muotoillaan pƶtkylƤksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. YleensƤhƤn se on sellanen pƶtkƶ. Tein vuokaan, kun se on helpompi sƤilyttƤƤ jƤƤkaapissa tuollain :-)

      Poista
  2. Tolla samalla ohjeella mulla tulee yleensƤ tehtyƤ lihapullat ja -pihvit, mutta oon yrittƤnyt kokeilla myƶs erilaisia juttuja. IsƤni oli joskus meillƤ kƤymƤssƤ ja tein hƤlle gluteenitonta mureketta ja viimeksi tein itselleni vƤhƤhiilihydraattisia jauhelihapihvejƤ.

    VastaaPoista
  3. mikƤ ruokapƤivƤkirja sulla on kƤytƶssƤ? :) nƤyttƤƤ niin yksinkertaiselta kƤyttƤƤ, ettƤ mƤkin voisin kƤydƤ hakemassa sen keittiƶvaan ja alkaa hieman hifistelemƤƤn ruuanlaitossa.

    VastaaPoista
  4. Vaikuttaa hyvƤltƤ! Itse pitƤƤ kehitellƤ tuosta gluteeniton vaihtoehto.

    VastaaPoista
  5. Toimii aina :-) TƤmƤ ohje on oikotie onneen!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela