Koska en tosiaan ole mikään kaikista näppärin neiti keittiössä, tein murekkeen yksinkertaisimman löytämäni reseptin mukaan.
About 27x18cm vuokaan tarvitset seuraavat:
700g jauhelihaa
1,5 purkkia (300g) kermaviiliä
1,5 pussia (75g) valmista ranskalaista sipulikeittoainesta
1,5 purkkia (300g) kermaviiliä
1,5 pussia (75g) valmista ranskalaista sipulikeittoainesta
5rkl (30g) korppujauhoja
1,5 kananmunaa
Ja sitten valmistukseen
1. Sekoita kaikki muut ainekset keskenään, paitsi jauheliha
2. Lisää jauheliha ja sekoita
3. Levitä mössö vuoalle ja paista 200c about 40-45min
4. Valmista!
Itse vetelin niinkin gourmet annoksen, kun he-ma-pa, sweet chili soossia, ketsuppia ja mureketta yhdessä. Mutta hyvää oli :-DLaskin äsken ravintoarvot tuolle koko vuoalle, joka on seuraava:
200g annoksessa valmista mureketta on siis mun logiikan mukaan about 395kaloria. Tuotahan saa kevennettyä aika paljonkin käyttämällä esimerkiksi kevyempää jauhelihaa ja 6% kermaviiliä :-) Ja tuosta reseptistähän valmistuu todella hyvät lihapullatkin!
Sitten vielä vinkkivitonen reseptin muodossa. Olen kaksi päivää vedellut tuota mureketta lounaaksi ja päivälliseksi (ja kylmänä suoraan jääkaapista omnom), joten tänään illalla oli vielä pieni määrä mureketta jäljellä. Rakastan yli kaiken kesäkurpitsaa ja ajattelin kokeilla seuraavaa:
Annos oli ihan super täyttävä, suuri ja noilla mun määrillä ja murekereseptiä käyttäen kaloreita tuli sellaiset 414kcal :-) Sopii hyvin lounaaksi tai päivälliseksi ja miksei maistuisi seuraavana päivänä myös lämmitettynä. Uskoisin myös tulevan hyvää broilerilla tehdessä.
Kirjoitin postauksen silmät ristissä viime yönä siinä yhden aikaan, joten älkää välittäkö kirjoitusasusta :-D Pääasia, että reseptit tuli selville!
Ps. Vien huomenna maanantaina aamulla viikoksi vaatteita sinne Hyvinkään Säästökarien Willan kirppikselle. Käykää kurkkaamassa, jos asutte lähistöllä :-) PYÖTÄ 14
en oo ikinä nähny lihamureketta tehtävän tommosena levynä. :O yleensähän mureke muotoillaan pötkyläksi.
VastaaPoistaYleensähän se on sellanen pötkö. Tein vuokaan, kun se on helpompi säilyttää jääkaapissa tuollain :-)
PoistaTolla samalla ohjeella mulla tulee yleensä tehtyä lihapullat ja -pihvit, mutta oon yrittänyt kokeilla myös erilaisia juttuja. Isäni oli joskus meillä käymässä ja tein hälle gluteenitonta mureketta ja viimeksi tein itselleni vähähiilihydraattisia jauhelihapihvejä.
VastaaPoistamikä ruokapäiväkirja sulla on käytössä? :) näyttää niin yksinkertaiselta käyttää, että mäkin voisin käydä hakemassa sen keittiövaan ja alkaa hieman hifistelemään ruuanlaitossa.
VastaaPoistaVaikuttaa hyvältä! Itse pitää kehitellä tuosta gluteeniton vaihtoehto.
VastaaPoistaToimii aina :-) Tämä ohje on oikotie onneen!
VastaaPoista