Hampaiden tehovalkaisu GLOSSissa

torstai 11. heinäkuuta 2013

Kävin keskiviikkona Helsingissä Snellmaninkadulla sijaitsevassa Hammashoitola GLOSSissa yhteistyön merkeissä tekemässä hampailleni tehovalkaisun. Paikanpäälle oli helppo löytää unenpöpperöstä huolimatta ja autolle löytyi heti parkkipaikka aivan oven edestä. GLOSS sijaitsee aivan Tuomiokirkon kulmilla, eli esimerkiksi Rautatientorilta tullessa ei kävellessä matkaan tarvitse varata kymmentä minuuttia kauempaa. Myöskin raitiovaunuilla 1 ja 7B pääsee ihan lähelle.

 Aivan ensimmäiseksi täytetään esitietolomake, jonka jälkeen määritetään hampaiden alkuväri VITA Bleachedguide 3D-väriasteikon avulla. Itsellä lähdettiin jo valmiiksi suht vaaleasta lähtökohdasta, koska alla on pari vuotta sitten tehty tehovalkaisu sekä sitä ennen pari kotivalkaisua. Kuitenkin värjäävät elintarvikkeet ovat aiheuttaneet hampaiden uudelleen värjääntymistä. Ja ei ne hampaat pysy loppu elämää valkoisina valkaisun jälkeen, vaan valkoisuutta pitää ylläpitää hampaiden huolellisella hoidolla sekä kevytvalkaisuilla noin puolen vuoden- puolentoista vuoden välein :-)

Kun alkutilanne oli kartoitettu päästiin itse valkaisuun, joka alkoi valkaistavien hampaiden kevyellä puhdistuksella. Valkaisussahan ei jokaista suun hammasta valkaista, vaan ylhäältä ja alhaalta kymmenen etummaista. Poskihampaat siis jätettiin rauhaan. Puhdas ja terve suu on erityisen tärkeä ennen valkaisuun menemistä. Erityisesti hammaskivi sekä plakki estävät valkaisuaineen vaikutuksen ja täten heikentävät valkaisutehoa ja lopputulosta. Joten ehdottomasti suositellaan käymään hampaiden puhdistuksessa ennen valkaisuun tulemista. Hampaiden tarkastus sekä teho- tai soodapuhdistus on myös mahdollista tehdä GLOSSilla.

Pikaisen puhdistuksen jälkeen otettiin muutamia kuvia suukameralla, jonka jälkeen suojattiin ikenet etteivät ne pääse vahingoittumaan valkaisun aikana. Valkaisun mulle teki aivan ihana suuhygienisti Jenni, joka piti mut koko ajan kartalla mitä suussa tapahtuu sekä sain paljon vinkkejä hampaidenhoitoon. Yksi yllättävä tieto oli, että kaupan värilliset hammastahnat aiheuttavat ajan myötä hampaiden värjääntymistä. Eli nyt viimeistään vaihtamaan hammastahna täysin valkoiseen ja jätetään ne sinistä tai vihreää väriä sisältävät tahnat kaupan hyllyille :-) Myöskään jatkuvassa käytössä markettien whitening-hammastahnat eivät ole hyväksi hampaille ja saattavat hangata ja naarmuttaa hampaan pintaa, jolloin värjääntymiä syntyy helpommin.
 
Valkaisu tapahtui laservalottimen ja vetuperoksidipohjaista valkaisugeeliä käyttäen ja tiesittekö muuten, että GLOSSin käyttämä laservalotin on tehokkain, hammasystävällisin sekä turvallisin keino saada valkoisemmat hampaat. Lisäksi heidän käyttämä laservalotin tehoaa myös värjääntyneeseen hammasluuhun kiilteen lisäksi. Valkaisu tapahtuu kolmen yksilöllisen, mutta perättäisen valkaisukierroksen aikana ( itsellä 1x6min ja 2x8min), eikä hampaita altistettu laservalolle reilun tunnin kestävän hoidon aikana kuin 20minuuttia. Jokaisen kierroksen alussa hampaisiin siveltiin uusi kerros valkaisuainetta ja kierroksen päätteeksi huuhdeltiin. Kulmahampaat valkaistiin niin sisä- kuin ulkopuoleltakin parhaan ja tasaisimman tuloksen saamikseksi juurikin siitä syystä, että ne ovat muita hampaita tummemmat.

Noiden kolmen valkaisukierroksen päätteeksi ja suun huuhtelun jälkeen irrotettiin iensuojat ja hampaisiin siveltiin fluoria. Valkaisun aikana ja sen jälkeen saattaa tuntua yksilöllisesti vihlontaa, mutta itse valkaisun aikaiselta vihlonnalta vältyin kokonaan. Muutama tunti valkaisun jälkeen vihlontaa oli ihan pikkiriikkisen, mutta hammastahnan sively hampaisiin auttoi siihen hyvin, eikä siitä ollut sen suurempaa vaivaa :-) Ja heiltähän on uutuutena saatavilla myös nimenomaan herkille hampaille tarkoitettu titaanioksidi-tehovalkaisu.

Enne  valkaisuun tuloa kannattaa syödä hyvin, koska kaksi tuntia valkaisun jälkeen ei saa ruokailla eikä juoda kuin vettä. Seuraavan 48 tunnin aikana valkaisusta ei saa tupakoida/nuuskata, pestä hampaita värillisillä hammastahnoilla, käyttää värjääviä elintarvikkeita, joita ovat muun muassa kahvi, tee, kolajuomat, tomaatti, salmiakki, lakritsi, punaviini punajuuri, soijakastike, curry, mustikka ja porkkana. Muutenkin pitää välttää kaikkia alkoholijuomia, happamia juomia (myös kivennäisvedet kuuluu niihin) sekä happamia elintarvikkeita, kuten greippiä, sitruunaa, appelsiinia ja tuoremehuja. Lisäksi hampaat saattavat olla yliherkät kuumalle ja kylmälle, joten heti valkaisun jälkeen ei kannata jäävettä litkiä :-) Aika hyvä nyrkkisääntö seuraavalle 48tunnille on syödä neutraalin värisiä ruokia ja kaikki mistä irtoaa väriä sormiin, värjää myös hampaita.

Ja entä se lopputulos? Voin kertoa, että itse olen aivan pirun tyytyväinen ;-) Etuhampaiden kärjissä päästiin nollaan ja lähempänä ienrajaa oli 0 ja 0,5 rajamailla. Kulmahampaat vaalenivat yhtä vaaleiksi, kuin mikä oli etuhampaiden lähtötilanne. Nyt on helppo hymyillä!

Loppuun vielä MAAILMAN kamalin irvistyskuva, jossa näette eron kunnolla :-) Eli keltaisuudesta ja värjäytymistä päästiin eroon. Mulla on ala-asteen hammasrauta-ajoista kummassakin etuhampaassa liitukariesta, joka erottuu hieman vaaleampina läikkinä. Valitettavasti niitä ei valkaisulla saa poistettua, mutta eipä ne mua onneksi kamalasti häiritsekään.

Nyt on taas hyvä syy vähentää paheideni Pepsi Maxin sekä energiajuomien juomista, opetella vihdoin käyttämään sitä hammaslankaa ja olla entistä tarkempi suun hoidon kanssa. Lisäksi siellä hammaslääkärissä olisi ihan hyvä käydä useammin kuin kolmen vuoden välein... Hampaiden puhdistuksessa pitäisi käydä vähintään kerran vuodessa ja olen varma, etten ole ainoa joka sitä laiminlyö aika kovasti. Hampaat ovat kuitenkin päivittäin kovalla koetuksella eivätkä ne esimerkiksi ihon tavoin uusiudu, joten pitäisi muistaa pitää niistä oikein ekstrahyvää huolta :-)

Mulla on myöskin tarjous teille lukijoille! Kun teitä varaa kaksi tai useampi henkilö ajan tehovalkaisuun, saatte valkaisun 250eurolla/henkilö normaalin 295 euron sijaan :-) Muistatte vain mainita blogitarjouksesta. Tarjous on voimassa vuoden 2013 loppuun asti.

Kaunis kiitos upeista hampaista GLOSSille ja vilpittömästi voin suositella GLOSSia kaikille ja aion ehdottomasti palata heidän palveluihinsa, kun pitää käydä valkaisua ylläpitämässä.

GLOSS Hammashoitopalvelut
Snellmaninkatu 19-21 A
00170 Helsinki
puh. 010 387 8270

4 kommenttia:

 1. Poltatko vielä tupakkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vakituisesti en ole ikinä polttanut, lähinnä vain ulkona käydessä ja viikossa keskimäärin 0-3 tupakkaa menee tällä hetkellä ilman sen kummempia häppinkejä :-)

   Poista
 2. Kiva postaus! Ja mahtavaa että laitoit kunnon "ennen"-"jälkeen" kuvan, kun monissa valkaisupostauksissa näkyy vaan perus hymynaamakuvia, joista on vähän vaikea sanoa mitään :) Hauskaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Olen miettinyt pitkään hampaiden valkaisua, mutta ainakin vielä pysyttelen crestin valkaisuliuskoissa:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela