Liikkumisia ja fiiliksiƤ

perjantai 19. huhtikuuta 2013


Aloitin treenaamisen vuosi sitten tammikuussa yhteistyƶssƤ Fit24 Villatehtaan kanssa, mutta leikki loppui aika lyhyeen, koska rikoin polveni tosi pahasti heti maaliskuun alussa. SiitƤ johtuen liikkuminen rajoittui todella paljon pitkƤlle alkutalveen ja tƤstƤ syystƤ motivaatiokin hƤvisi tyystin. Marras-joulukuussa oli tarkoitus alkaa vƤhƤn sƤƤnnƶllisemmin treenailemaan, mutta sitten mulla alkoi se reilu kolme kuukautta kestƤnyt angiina-kuume-flunssakierre. Nyt olen kolmisen viikkoa liikkunut vƤhƤn aktiivisemmin ja aloittanut kƤymƤƤn salillakin. Fiilis on kyllƤ niin hyvƤ, kun ei ole vuoteen liikkunut kuin epƤsƤƤnnƶllisesti ja nyt onkin ollut todella paljon aikaa kƤydƤ salilla, kun meillƤ on miehekkeen kanssa mennyt aikataulut kovasti ristiin, niin ei ole sielƤkƤƤn tullut nyhjƤttyƤ. Tavoitteeksi olisikin alkaa liikkumaan ainakin se kaksi-kolme kertaa viikossa sekƤ alkaa taas treenaamaan juoksemista, kun sƤƤtkin (ja polvi) sen sallii :-)

Polvesta repesi sisempi sivuside sekƤ takaristisiden, joten varsinkin tuo sivuside vielƤ vƤhƤn vaivaa ja tuntuu edelleenkin jƤykƤltƤ. Osittain se on omaakin syytƤ, koska olin todella laiska kuntouttamaan polvea. Olisin vain halunnut jatkaa juoksemista heti kun se oli keskikesƤllƤ vƤhƤn paremmassa kunnossa, jonka johdosta se tietenkin turposi, kerƤsi nestettƤ ja kipeytyi. LepƤsin muutaman pƤivƤn ja tyhmƤnƤ taas uudestaan. Lopulta tajusin lopettaa polven rƤƤkkƤƤmisen ja siihen loppui motivaatio liikkumista kohtaan kokonaan. Ei huvittanut kƤydƤ salilla vaan jotain ylƤkroppaa treenaamassa ja vƤhƤn kuntopyƶrƤƤ polven rajoissa polkemassa.

Instagramissa (mikaelakosk) mua seuraavat onkin jonkun verran salikuvia joutunet kestƤmƤƤn :-D Myƶskin Heiaheiaa kƤyttƤvƤt voivat sielƤ mua pyydellƤ kaveriksi. Ihan Mikaela Koskela nimellƤ mut taitaa sieltƤ lƶytƤƤ.

Kuntosalilla olen nyt treenannut Saaran blogista lƶytƤmƤllƤ kaksijakoisella ohjelmalla, joka on seuraava. Tosin ihan vƤhƤn olen sitƤ muutellut ja vƤlillƤ saatan lisƤtƤ fiiliksen mukaan joitakin liikkeitƤ.

            

TreenipƤivƤ 1: YlƤvartalo

Penkkipunnerrus tangolla 3 x 13-15 toistoa

Pystypunnerrus kƤsipainoilla 3 x 13-15 toistoa

Ranskalainen penkkipunnerrus (itse teen sillain painolla seisten tai maaten) 3 x 13 toistoa

YlƤtalja leveƤllƤ otteella 4 x 12-15 toistoa

Kulmasoutu tangolla 4 x 12-15 toistoa

Hauikset kƤsipainoilla 2-3 x 13

Heilautus kahvakuulalla x 10

TreenipƤivƤ 2: Alavartalo

Kyykky tangolla 4 x 13-15 toistoa

Reisiojennus 3 x 13-15 toistoa

Suorin jaloin maastaveto tangolla 3 x 13-15

AlaselkƤlaite 3 x 13

Vatsat fiiliksen mukaan, yleensƤ 4 x 15, jokainen sarja erilaisia vatsoja

Kylkitaivutukset kƤsipainolla tai kahvakuulalla 3 x 15 per kylki

Heilautus kahvakuulalla x 10

             

LisƤksi olen alkulƤmpƤksi juossut 10-20min sekƤ tietenkin pienet loppujƤƤhdyttelyt kƤvellen/hƶlkƤten sekƤ venyttelyt treenin jƤlkeen. Eli treeniin menee silloin se tunti :-) LisƤksi salin ja juoksun lisƤksi suosin spinningiƤ. Katsotaan kauan treeni-into sƤilyy :-D nyt on ainakin tosi hyvƤ fiilis tƤstƤ liikkumisesta ja en aio ottaa mitƤƤn paineita. Jos sen kaksi-kolme kertaa viikossa saan jollain tapaa perseen raahattua salille/lenkille, olen tyytyvƤinen.

Ps. FitillƤ on ihan superi tarjous tƤllƤ hetkellƤ :-)

2 kommenttia:

  1. paljon tsemiƤ treenaamiseen! :)

    VastaaPoista
  2. Just oikee asenne reenamiseen!! KyllƤ se motivaatiokin pysyy, kun ei ota mitƤƤn paineita : )

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela