Liikkumisia ja fiiliksiä

perjantai 19. huhtikuuta 2013


Aloitin treenaamisen vuosi sitten tammikuussa yhteistyössä Fit24 Villatehtaan kanssa, mutta leikki loppui aika lyhyeen, koska rikoin polveni tosi pahasti heti maaliskuun alussa. Siitä johtuen liikkuminen rajoittui todella paljon pitkälle alkutalveen ja tästä syystä motivaatiokin hävisi tyystin. Marras-joulukuussa oli tarkoitus alkaa vähän säännöllisemmin treenailemaan, mutta sitten mulla alkoi se reilu kolme kuukautta kestänyt angiina-kuume-flunssakierre. Nyt olen kolmisen viikkoa liikkunut vähän aktiivisemmin ja aloittanut käymään salillakin. Fiilis on kyllä niin hyvä, kun ei ole vuoteen liikkunut kuin epäsäännöllisesti ja nyt onkin ollut todella paljon aikaa käydä salilla, kun meillä on miehekkeen kanssa mennyt aikataulut kovasti ristiin, niin ei ole sieläkään tullut nyhjättyä. Tavoitteeksi olisikin alkaa liikkumaan ainakin se kaksi-kolme kertaa viikossa sekä alkaa taas treenaamaan juoksemista, kun säätkin (ja polvi) sen sallii :-)

Polvesta repesi sisempi sivuside sekä takaristisiden, joten varsinkin tuo sivuside vielä vähän vaivaa ja tuntuu edelleenkin jäykältä. Osittain se on omaakin syytä, koska olin todella laiska kuntouttamaan polvea. Olisin vain halunnut jatkaa juoksemista heti kun se oli keskikesällä vähän paremmassa kunnossa, jonka johdosta se tietenkin turposi, keräsi nestettä ja kipeytyi. Lepäsin muutaman päivän ja tyhmänä taas uudestaan. Lopulta tajusin lopettaa polven rääkkäämisen ja siihen loppui motivaatio liikkumista kohtaan kokonaan. Ei huvittanut käydä salilla vaan jotain yläkroppaa treenaamassa ja vähän kuntopyörää polven rajoissa polkemassa.

Instagramissa (mikaelakosk) mua seuraavat onkin jonkun verran salikuvia joutunet kestämään :-D Myöskin Heiaheiaa käyttävät voivat sielä mua pyydellä kaveriksi. Ihan Mikaela Koskela nimellä mut taitaa sieltä löytää.

Kuntosalilla olen nyt treenannut Saaran blogista löytämällä kaksijakoisella ohjelmalla, joka on seuraava. Tosin ihan vähän olen sitä muutellut ja välillä saatan lisätä fiiliksen mukaan joitakin liikkeitä.

            

Treenipäivä 1: Ylävartalo

Penkkipunnerrus tangolla 3 x 13-15 toistoa

Pystypunnerrus käsipainoilla 3 x 13-15 toistoa

Ranskalainen penkkipunnerrus (itse teen sillain painolla seisten tai maaten) 3 x 13 toistoa

Ylätalja leveällä otteella 4 x 12-15 toistoa

Kulmasoutu tangolla 4 x 12-15 toistoa

Hauikset käsipainoilla 2-3 x 13

Heilautus kahvakuulalla x 10

Treenipäivä 2: Alavartalo

Kyykky tangolla 4 x 13-15 toistoa

Reisiojennus 3 x 13-15 toistoa

Suorin jaloin maastaveto tangolla 3 x 13-15

Alaselkälaite 3 x 13

Vatsat fiiliksen mukaan, yleensä 4 x 15, jokainen sarja erilaisia vatsoja

Kylkitaivutukset käsipainolla tai kahvakuulalla 3 x 15 per kylki

Heilautus kahvakuulalla x 10

             

Lisäksi olen alkulämpäksi juossut 10-20min sekä tietenkin pienet loppujäähdyttelyt kävellen/hölkäten sekä venyttelyt treenin jälkeen. Eli treeniin menee silloin se tunti :-) Lisäksi salin ja juoksun lisäksi suosin spinningiä. Katsotaan kauan treeni-into säilyy :-D nyt on ainakin tosi hyvä fiilis tästä liikkumisesta ja en aio ottaa mitään paineita. Jos sen kaksi-kolme kertaa viikossa saan jollain tapaa perseen raahattua salille/lenkille, olen tyytyväinen.

Ps. Fitillä on ihan superi tarjous tällä hetkellä :-)

2 kommenttia:

  1. paljon tsemiä treenaamiseen! :)

    VastaaPoista
  2. Just oikee asenne reenamiseen!! Kyllä se motivaatiokin pysyy, kun ei ota mitään paineita : )

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela