Tutorial: Shoppailu eBayssa ja PayPal

sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Moikkamoi! Nyt tulee se paljon kannatusta saanut eBay postaus, johon samaan laitan myös ohjeet PayPal-tilin tekemiseen.

Aloitetaan ensiksi siitä PayPalista :-)
 Valitse sieltä Sign up, valitse maaksi suomi, kieleksi englanti (suomea ei saa) ja PayPal for you. Sen jälkeen ala täyttämään tietoja ohjeiden mukaan. Valitettavasti siitä mulla ei ole kuvia, mutta eiköhän kaikki sen osaa :-) Aika hyvät ohjeet koko juttuun löytyy täältä, mm jos sulla on käytössä Visa Electron.
En nyt muista laitetaanko pankkikortin tiedot jo tunnusta tehdessä, mutta kuitenkin ne saa laitettua myös sieltä omalta sivulta ja jos esim haluaa käyttää maksamiseen paria eri korttia. Sieltä löytyy myös kaikki omat tiedot, joita voit hallita.

Kun PayPal-tili on tehty ja aktivoitu, voit alkaa shoppailemaan :-) Ja PayPalillahan voi maksaa myös monissa nettikaupoissa, joten todella kätevä ja turvallinen tapa maksaa.

eBay-shoppailu:
Itse tykkään shoppailla Iso-Britannian eBayssa, koska sieltä tulee tavarat todella nopeasti (http://ebay.co.uk/) ja sieltä tietenkin näkee myös muidenkin maiden tuotteet.

Tuotteen hakua helpottamaan on tehty kaikkia eri ominaisuuksia, pelkkien hakusanojen ja kategorioiden lisäksi. Itse suosin eniten Buy it now-tuotteita, jolloin ei tarvitse huutokaupan loppumista odottaa. Lisäksi sivupalkista vasemmalta saa valittua vaikka mitä muita ominaisuuksia. Postitus Briteistä kestää yleensä sellaiset 5päivää ilmateitse ja Kiinasta paketit tulee keskimäärin kolmessa viikossa, voi tulla hitaammin kuin nopeamminkin. Koska olen malttamaton, tilaan yleensä vain tuotteita Briteistä ja siksi valitsen sivustakin pelkästään Euroopassa tai Iso-Britanniassa sijaitseva tuotteet.
Kun olet löytänyt haluamasi tuotteen, pitää se ostaa ja maksaa. Itse tilasin postausta tehdessä tämän suojakuoren puhelimeeni.

1. Valitse tarvittaessa tuotteen väri ja koko sekä lukumäärä ja paina sen jälkeen Buy it now. Muista tarkistaa missä tuote sijaitsee, että tuote postitetaan varmasti Suomeen. Lisäksi postikulut lukevat erikseen, mutta ne voivat myös olla ilmaiset, jos niin  mainitaan. Yleensä Kiinasta tulevat tavarat ovat postitukseltaan ilmaisia.
 2. Klikattuasi osta-painiketta eBay pyytää sinua kirjautumaan sisään tai rekisteröitymään. En erikseen tehnyt rekisteröitymisestä ohjetta, mutta siinä vain täytetään tarvittavat tiedot, aktivoidaan sähköpostikoodi ja valmista.

 3. Kirjautumisen jälkeen vasta osto vahvistuu. Paina Commit to buy, jos olet varma ostoksestasi. Tarkista vielä että kaikki tiedot (väri, koko yms) ovat oikeat.
 4. Kun olet vahvistanut ostoksesi, kannattaa se maksaa saman tien ettei unohdu. Sivu avautuu automaattisesti edellisen vaiheen jälkeen.
5. Pay Now:n painamisen jälkeen avautuu kirjautuminen PayPaliin.
6. Seuraavaksi tulee sivu, jossa on sinun tietosi, sekä maksettava loppusumma. Jatka painamalla Continue


7. Melkein valmista. Nyt on avautunut sivu, jossa on kortin tietosi ja sen lisäksi vielä summa euroissa, joka velottuu tililtäsi. Jos kaikki on oikein, jatka painamalla Continue

8. Nyt avautuu sivu eBayssa, jossa vahvistetaan ostos ja olet saanut siitä vielä vahvistuksen sähköpostiisi. Yay, nyt olet tehnyt ensimmäisen ostoksesi eBayssa! Nyt vain odottelemaan pakettia :-) Pienet paketit Briteistä tulee suoraan postiluukkuun, esimerkiksi Kiinasta tilatut taas kirjattuna postiin.
9. Voit mennä vielä tarkastelemaan omista tiedoistasi ostoksiasi ja sinne myös päivittyy tilauksesi status. Selitys jokaiselle kuvakkeelle löytyy tuolta sivulta. Nyt sinisenä on £-merkki, joka tarkoittaa, että tuote on maksettu. Kun värilliseksi muuttuu tuo paketti, joka tarkoittaa, että myyjä on lähettänyt tuotteen.

Toivottavasti tästä oli teille apua :-) Myös todella monet tuotteet voi vaihtaa tai palauttaa, mutta muistakaa tarkistaa se ensiksi tuotteen tiedoista. Voi laittaa vielä kysymyksiä jos joku jäi kaivelemaan!

8 kommenttia:

 1. Mulle on tullut Kiinastakin suoraan kotiin pienet paketit :)

  VastaaPoista
 2. Jenkeistä tilatessa kannattaa muistaa tullimaksut/paketin mahdollinen jämähtäminen tulliin, ja sieltä nouto!

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Oot ihana kun autat ♥

  VastaaPoista
 4. Mulle on kanssa kaikki Kiina-paketit tulleet suoraan postilaatikkoon.

  VastaaPoista
 5. Kiitos selvennyksestä noihin kiinapaketteihin! Mulle kaikki tullut kirjattuna postiin mutta voi ilmeisesti tulla suoraan laatikkoonkin :-)

  VastaaPoista
 6. Mä ostan suurinpiirtein kaiken ebaysta! en oo ylipäätään oikeen ikinä tykännyt ravata kaupasta toiseen jossain täpötäydessä kaupungin keskustassa (ainoot poikkeukset on ku käyn kirppiksillä). alotin tilaan kaiken netistä varmaan ku olin jotain 12v, heh. normaalit nettikaupat on kyllä mun mielestä tositosi kivoja ja haluisin sieltä tilata paljonki kaikkee, mut ne on yleensä mulle vaan niin kalliita, niin oon sit alkanu tilaan lähes kaiken ebaysta. toki siihen menee ihan älyttömästi enemmän aikaa et sieltä löytää jotain mitä haluan.. noihin pakettien tulemiseen vielä sellanen selvennys et mihin se paketti sulle tulee (posti, oma laatikko, kotiovi) riippuu täysin siitä, minkä lähetystavan se myyjä valitsee. briteistä kun tilaa, niin yleensä joo tulee suoraan kotiin, mut jos se myyjä on valinnut signed for-lähetyksen niin paketti tulee postiin, ja se täytyy käydä siellä allekirjoittamassa. sama homma kiinasta tulevilla paketeilla.

  VastaaPoista
 7. Jeeei, kiitos paljon :) Oon aina ihan pihalla kaiken netistä tilattavan suhteen, mutta ehkäpä tämän ohjeistuksen myötä uskallan shoppailla ebayssakin :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela