Haaveet: Hääni

sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Jokainen tyttö tai nainen on varmasti joskus miettinyt millaiset häät, hääpuvun tai sormuksen haluaa. Olen seurannut innolla lempparibloggaajani ja ihailemani naisen Isabella "Blondinbella" Löwengripin elämää uuden poikaystävänsä Odden kanssa, josta sainkin inspiraation tähän postaukseen. He aikovat sanoa toisillee tahdon ystävänpäivän tienoilla vuonna 2014, joka on laittanut mut miettimään viime päivinä paljon omia unelmahäitäni.

Ylipäätänsä olen suunnitellut lähitulevaisuuteni näin: Kihlojen jälkeen aika nopeasti naimisiin, mieluiten 27-vuotiaana, mutta ennen 29 ikävuotta ja lapsia aikaisintaan 30:senä, jos ollenkaan. En näe itseäni äitinä, en oikein pidä lapsista ja ei mulla olisi mitään sitä vastaan, että saisin elää elämäni kahdestaan rakastamani miehen (ja parin koiran heh) kanssa. Minulla on paljon sisaruksia, joten eiköhän lapsia mahdu elämääni paljon ilman omaakin. Nuorempana, ala- ja yläasteella jo mietin, että haluan adoptoida lapsen ja ehkä hankkia biologisenkin, mutta viime vuosina en ole enää tuntenut halua saada lapsia enkä ainakaan aio imettää. Tietenkin täytyy ottaa tulevaisuudessa miehenkin toiveet huomioon, mutta ketään en ala miellyttämään ja suurperheen äitiä oman äitini tavoin minusta ei oletettavasti koskaan tule. Onhan nämä aika painavia sanoja 22-vuotiaan suusta, mutta en ole koskaan tuntenut vetoa vauvoihin tai pieniin lapsiin. En ole leikkinyt nukeilla koskaan, Barbeilla leikin paljon perheleikkejä, mutta niihinkään ei kuulunut lapsia. Barbie ja Ken asuivat kahdestaan hevosten ja koirien kanssa.

Mutta joo, nyt siihen häähömpötykseen. Häämekon haluisin olevan todella yksinkertainen ja pelkistetty tai pitsinen, mutta ehdottomasti malliltaan hyvin klassinen.
Kaikki mekot täältä

Meidän pomolla on vihkisormuksessa musta timantti ja sen nähtyäni tuli sellainen fiilis, että haluan omaankin sormukseen sellaisen. Tiedättekö tunteen, kun näet jotain, joka on pakko saada, kuten upea mekko tai täydelliset kengät. Se vain tuntui heti niin omalta jutulta. Omani haluaisin aika näyttävänä ja ruusukemaisena, jossa on keskellä iso musta kivi ja ympärillä pienempiä kirkkaita kiviä.

Nyt on tärkeimmät käsitelty; mekko ja sormus :-D En haluaisi kovin isoja häitä, vieraita ehkä 15-20 ja unelmani olisikin vihkiytyä syksyllä meidän sukukartanon pihalla Olkisilla, Mäntsälässä. Toisaalta taas olisi ihana mennä naimisiin Helsingissä tai Turussa elokuun lopulla tai syyskuussa jossain vanhassa kauniissa kirkossa ja jatkaa sieltä vuokrattuun kauniiseen saliin syömään. Ruokaa ei tarjoilla noutopöydästä ja hääkakku sellainen jenkkityylinen ja perinteinen. Ideaalinen häämatka olisi viikko jollain paratiisisaarella, kuten Malediiveilla ja siitä muutamaksi päiväksi vielä johonkin suurkaupunkiin tai sitten kokonaan vaikka Pohjois-Amerikan länsirannikolla.

Tuollaiset olisivat mun unelmahäät :-) Kauniit ja intiimit. Vielä kun löytäisi sen miehen haha. Mutta aina saa haaveilla :-)

22 kommenttia:

 1. "Ylipäätänsä olen suunnitellut lähitulevaisuuteni näin: Kihlojen jälkeen aika nopeasti naimisiin, mieluiten 27-vuotiaana, mutta ennen 29 ikävuotta ja lapsia aikaisintaan 30:senä, jos ollenkaan"

  Missä kuplassa sä Mikaela elät? Luuletko että se elämä menee noin, voit vaan heittää meneväsi mieluiten naimisiin 27v vaikka sulla ei vielä tälläkään hetkellä ole miestä. Suosittelisin jättään tollaset 'sen ja sen ikäsenä teen sitä ja tätä'-suunnitelmat pois ja katsoon mitä elämä tuo tullessaan!

  Nyt vielä aikuistut muutaman vuoden...

  /karde

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, suunnitella on vähän vahva sana. Sanotaanko vaikka että toi olisi ideaali :-) Ja jos vaikka puolen vuoden sisään alkaisin seurustelemaan, olisi ainakin mielestäni ihan realistinen ajatus mennä naimisiin 4vuoden päästä, koska ei tässä mitään 18-vuotiaita enää olla

   Poista
  2. Samaa mieltä Mikaelan kanssa :) Itse olen kylläkin vasta 18- vuotias, mutta olen yllättyny siitä kuinka samanlaiset näkemykset minulla ja Mikaelalla on häistä ja perheen perustamisesta. Vaikka olenkin nuorempi olen ajatellut näin jo muutamia vuosia.

   Ja ensimmäinen mekko on unelma :)

   Poista
 2. Ihan täydellinen toi eka mekko!

  VastaaPoista
 3. Aaaa mä voisin niin ottaa ton kolmannen mekon! :D Hassua miten erilaiset häät halutaan. :D Mulle isot kesähäät kirkossa kiitos. :D

  VastaaPoista
 4. Oootko miettiny miltä noi puvut näyttää sun päällä ku et tollane mallin kokonen ole

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen. Siksi en valinnut esimerkiksi mekkoja, jossa vyötärö on laskettu todella alas ja helma alkaa esimerkiksi vasta lantiolta :)

   Poista
  2. Jesus Christ!! Ootko Anonyymi ajatellut, että tuskin kovinkaan moni nainen ihan mallin mitoissa on (kun nyt ei satuta elämään missään miljonääriäitien muovimaailmassa) ja hyvä niin! Ei kenenkään tarvi olla täydellinen voidakseen nauttia häistään tai häämekostaan!

   Ihanaa Mikaela kun jaksat kirjoitella blogia vaikka palaute on tollasta. Keep up the good work! ja toivotaan että sulle se prinssi löytyis ;)

   - T

   Poista
  3. Meinasin juuri kirjoittaa saman että mahtaisi mikaelan päällä näyttää hieman erilaisilta noi mekot :SD

   Poista
  4. Ihan naurettavia kommentteja!
   Go mikaela!

   Poista
  5. Pitäisköhän tästä nyt tulkita että vain mallin kokoisilla on oikeus pukeutua hääpukuun? Me muut sitten astellaan alttarille vissiin Aatamin asussa. :D

   Poista
  6. Luulen, että edellisten anonyymien mielestä yli 34-kokoisten ei pitäisi edes mennä naimisiin. :) Ja jos niin ikävästi käy, niin varmaan pitää seurata Tarja Halosen itsenäisyyspäivän vastaanotto lookkeja.

   Poista
 5. Tässähän olikin kyseessä _unelma_häät eikä mikään "näin tulee 100% tapahtumaan", viitateen siis tuohon ensimmäiseen kommenttiin :) Kyllä jos elämää tosiaan voisi oikeasti suunnitella niin olis munki mielestä toi 27 hyvä ikä mennä naimisiin ja siitä sitten 1-2 vuotta että tulis lapsi, mutta eihän sitä tosiaan koskaan tiedä mikä elämäntilanne sillon on ja miten OIKEASTI tulee tapahtumaan. Mun mielestä haaveilu ja semmonen pienimuotoinen suunnittelu on ihan tervettä, kunhan ei tee siitä semmosta "näin täytyy tapahtua"-pakkomiellettä :D

  - emilia

  PS: Noista mekoista mun ehdoton lemppari oli tuo alin kuva oikealla, voi täydellisyys!

  VastaaPoista
 6. Mä tahdon osallistua hääkeskusteluun myös. Oon aina ollut sitä mieltä etten tahdo naimisiin. Mun hlökohtainen mielipide on se, että vasen nimetön on yksi sormi muiden joukossa ja jos jostakin välittää niin paljon että haluaa olla tämän kanssa koko elämänsä niin sitten on. Itse en tarvitsisi siihen sormusta. Toisaalta olen myös sitä mieltä että prinssit ovat kiven alla, jos olemassa ollenkaan ja olen tyytyväisesti päättänyt elellä seikkailuni yksin. Tämä omana erilaisena mielipiteenäni joka on puhuttanut lähipiiriäni pitkään ja paljon, heh. Olen hiukan musta lammas. Mutta nuo mekot ovat kyllä kauniita. Sä olisit kaunis morsian!

  VastaaPoista
 7. Hih.. Oon kans kasvanu suurperheessä ja ollut koko lapsuuteni ja nuoruuteni varma, että mulle _ei_ tule lapsia, ei sitten mistään hinnasta. Nyt oon kohta ollut pari vuotta naimisissa ja miehen kanssa koko ajan pukkaa vauvakuumetta... Tää on niin tätä! Sit kun se oikee mies löytyy, niin ootappa vaan kuinka äidilliset vaistot alkaa heräillä ja sit haluaakin seuraavassa hetkessä nähdä sen millainen olis teidän näköinen yhteinen lapsi... Vielä ollaan onnistuttu järkeilemään että ei lasta nyt, mutta se ajatus elää koko ajan taka-alalla... :D

  VastaaPoista
 8. OI.. sukukartano kuullostaa ihanalta. Olisi kiva kuulla siitä enemmän?

  VastaaPoista
 9. Heh, mikähän toi "en ainakaan aio imettää -juttu oli??:D voin sanoa, että noin mäkin ajattelin, koska imettäminen on jotenkin "härskiä", mutta kyllä voin sanoa, että ei olis tullu mieleenkään ruveta mitään pulloja lämmittelemään kun tyttäreni syntyi! En oo sitä mieltä, että imettämisessä olis mitään "ihmeellistä" tai et se olis joku erityinen hetki mun ja mun lapsen kanssa, vaan et hän saa ravinnon, piste. kyllähän ne sun tissis venyy pelkästään siitä maidonnoususta ja kun se sitten loppuu (kun et sitä tissiä anna) ni sama vahinko tapahtunu ku imettäessäkin!:D ...ja siis selvennykseksi, että oon 24-vuotias, enkä mikään viiskymppinen imetysvauhkoilija!:)

  VastaaPoista
 10. Heh, mikähän toi "en ainakaan aio imettää -juttu oli??:D voin sanoa, että noin mäkin ajattelin, koska imettäminen on jotenkin "härskiä", mutta kyllä voin sanoa, että ei olis tullu mieleenkään ruveta mitään pulloja lämmittelemään kun tyttäreni syntyi! En oo sitä mieltä, että imettämisessä olis mitään "ihmeellistä" tai et se olis joku erityinen hetki mun ja mun lapsen kanssa, vaan et hän saa ravinnon, piste. kyllähän ne sun tissis venyy pelkästään siitä maidonnoususta ja kun se sitten loppuu (kun et sitä tissiä anna) ni sama vahinko tapahtunu ku imettäessäkin!:D ...ja siis selvennykseksi, että oon 24-vuotias, enkä mikään viiskymppinen imetysvauhkoilija!:)

  VastaaPoista
 11. Osui vähän silmään toi sama juttu.. Se imettäminen on kyllä joku maailman luonnollisin juttu.

  VastaaPoista
 12. varsinkin kun vauva saa äidinmaidon mukana niin paljon tärkeitä aineita. Lapsen vastustuskyky paranee huomattavasti sen ansiosta, korvikemaitoa juoneet altistuvat yleensä helpommin erilaisille allergioille ja sairauksille.

  VastaaPoista
 13. Itsekin ollut tässä jo muutaman vuoden naimisissa eikä sitä paljon puhuttua vauvakuumetta ole todellakaan näkynyt...että ei se naimisiinmeno sitä tarkoita että automaattisesti sen jälkeen haluaa vauvan, terkut vaan yhdelle anonyymille.
  Ja se imetys, antakaa nyt hyvät ihmiset kaikkien äitien päättää nämä asiat ihan itse! Jokaisella äidillä on varmasti omat syynsä imettää tai olla imettämättä.
  Se että te jaatte faktojanne täällä tuskin muuttaa Mikaelan mielipidettä asiasta?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela