Raha, bloggaus ja tyƶnteko

sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Varmasti jokainen on joskus blogeja lukiessa miettiny, miten jollakin on varaa koko ajan shoppailla, miten luksukselta nƤyttƤvƤ elƤmƤ kustannetaan ja mistƤ se raha oikein tulee. Jostain syystƤ edelleenkin Suomessa ei osata hyvƤksyƤ ja ymmƤrtƤƤ sitƤ, ettƤ jotkut itsenƤiset bloggaajat oikeasti tienaavat hyvin, nettona helpostikin yli 2 000 euroa kuukaudessa, ja elƤttƤvƤt sillƤ itsensƤ. Itse en tosiaankaan tuollaisiin summiin pƤƤse ja alle tonnissa pyƶritƤƤn, sen verran voin omista summistani paljastaa :-) Kuitenkaan kenenkƤƤn raha-asiat eivƤt ole muiden tietoa, jos niin ei haluta ja siksi mielestƤni on tƶrkeƤƤ spekuloida keskustelupalstoilla mistƤ kenenkin rahat tulee. Useimmiten vastaus on puhtaasti se, ettƤ blogilla tienataan kaiken maailman perintƶjen ja vanhempien rahojen kƤyttƤmisen sijaan, joita usein veikkaillaan.

Kuitenkin olen usein miettinyt, ettƤ miksi joku haluaa lopettaa tƤysin niin sanotun oikean tyƶn siinƤ vaiheessa kun blogilla on mahdollisuus elƤttƤƤ itsensƤ. YmmƤrrƤn sen tƤysin jos opiskelee ja viettƤƤ vaikka kesƤt pelkƤstƤƤn lomaillen koska siihen on mahdollisuus tai kotona on esimerkiksi pieni lapsi, mutta muuten se on mielestƤni aivan ƤlytƶntƤ. Miksei voi kƤydƤ viikossa edes sitƤ yhtƤ tyƶpƤivƤƤ tekemƤssƤ tai ekstran hommia? TƤllƤ hetkellƤ blogit ovat pinnalla ja niiltƤ ei voi vƤlttyƤ missƤƤn. Mutta joku silti takaraivossani sanoo, ettƤ ei tƤmƤ ole pysyvƤƤ. Kuka tietƤƤ, onko vaikka kolmen vuoden pƤƤstƤ tƤysin out kertoa omasta elƤmƤstƤƤn julkisesti kaikille ja kƤyttƤƤ omaa naamaansa markkinointiin. PelkkƤ muotivillityshƤn bloggaaminenkin loppujenlopuksi on ja koskaan ei ole varma, milloin sen aika on ohitse. Ja koska kaikkiin villityksiin reagoidaan herkƤsti, unohdetaankin ne yhtƤ nopeasti. MitƤ sitten, kun yritykset eivƤt olekaan halukkaita kƤyttƤmƤƤn nuoria tyttƶjƤ (tai poikia) markkinointinsa kanavana ja tƤstƤ syystƤ kaikki bloggaajan tulot laskevat, joista se oma elanto on kiinni? Tuskin kukaan tyƶnantaja katsoo hyvƤllƤ tyƶnhakijaa, jonka CV:ssƤ on tyƶnƤ pelkkƤ bloggaaminen viimeiset kolme vuotta, varsinkaan jos sillƤ ei ole tehty sen kummoisempaa tulosta ja vaikka se kuinka olisi ollut oman toiminimen alla tyƶskentelyƤ. Lukijoita ehkƤ riittƤƤ, on suosiota, ja yhteistƶitƤ, mutta ei muuta. En henkilƶkohtaisesti palkkasi mielellƤni henkilƶƤ, joka viimeiset kolme vuotta on roikkunut kotona itseƤƤn valokuvaten ja omasta elƤmƤstƤƤn nettiin kirjoittaen ja pohjalla vaikka vain se toisen asteen koulutus. Kuinka suuri riski on, ettei hƤn olekaan enƤƤ kykenevƤinen tavallisen arjen tuomiin klo 08-17 rutiineihin tai vuorotyƶhƶn ja toisen alaisena tyƶskentelemiseen, sekƤ siihen ettei aamut enƤƤ olekaan niin rauhallisia, kauniita ja vaaleanpunaisia latte-kupillisen ohessa. Jokainen varmasti tietƤƤ, kuinka ankealta ensimmƤinen tyƶpƤivƤ loman jƤlkeen saattaa tuntua. MiettikƤƤ sama kolmen vuoden "lorvailun" jƤlkeen. Olen puhunut tƤstƤ aiheesta useasti isƤni kanssa ja hƤn on samoilla linjoilla.

En edellƤ olevalla tosiaankaan tyrmƤƤ blogeja ja pidƤ tƤtƤ naurettavana, en tosiaankaan. Olen iloinen ja onnellinen, ettƤ saan olla osa tƤtƤ maailmaa ja kaiken lisƤksi mulla on mahdollisuus lisƤtienestien ansaitsemiseen jollain, josta todella pidƤn. Rakastan tehdƤ yhteistƶitƤ yritysten kanssa, olen osallistunut ihaniin tilaisuuksiin ja monia arkipƤiviƤni on piristƤnyt postitoimitus erinƤisiltƤ yrityksiltƤ. Ja esimerkiksi ilman blogia ei mulla olisi mahdollisuus lƤhteƤ ensi kuussa sinne jenkkeihin 10 pƤivƤksi, koska lennot maksoivat melkein 700euroa ja noin pitkƤ aika tƶistƤ tulee nƤkymƤƤn palkassa mukavasti. Ja en tee tƶitƤ edes tƤysipƤivƤisesti, joten ei tosiaankaan olisi kesƤn lomailun ja tuhlailun jƤlkeen ollut varaa lƤhteƤ sinne ilman tƤmƤn blogin tuomia lisƤtuloja. En kuitenkaan ikinƤ tule suhtautumaan tƤhƤn blogiin liian ammattimaisesti vaan pidƤn tƤmƤn puhtaasti harrastuksena ja teen tƤtƤ niin kauan ja silloin, kun se tuntuu hyvƤltƤ. En halua ottaa mitƤƤn stressiƤ, ettƤ koko elantoni olisi tƤstƤ blogista kiinni.

Olen yrittƤjƤperheestƤ, jossa on aina tehty tyƶtƤ rahojen ja menestyksen eteen ja saman kasvatuksen olen itsekin saanut. NykyƤƤn Ƥitini sekƤ isƤni uusine perheineen kuuluu niin sanottuihin hyvƤtuloisiin ja koska olen avioeron jƤlkeen asunut Ƥidin luona, auttaa isƤ minua edelleen hieman taloudellisesti, muun muassa autoon liittyvissƤ kuluissa bensaa lukuunottamatta, koska hƤnellƤ on siihen mahdollisuus taloudellisesti. Kuitenkin pitƤƤ muistaa, ettei sitƤ rahaa ovista ja ikkunoista tule kenellekƤƤn. MyƶnnƤn, ettƤ tienaan hyvin moniin opiskelijoihin verrattaessa, mutta kyllƤ mƤ teenkin tƶitƤ keskimƤƤrin sen 3 vuoroa viikossa, vƤlillƤ enemmƤnkin. Ja ihan omat laskuni ja menoni maksan ja on vƤlillƤ viikkoja, kun on tiukkaa ja odotellaan palkkapƤivƤƤ. En ole mikƤƤn sƤƤsteliƤin ihminen, mutta se ei tarkoita mulle sitƤ, ettƤ omien rahojen loputtua mennƤƤn kƤsi ojossa isin tai Ƥidin rahakukkarolle. Ihan lainaperiaatteella meillƤ mennƤƤn perheessƤ, jos ei ole rahaa ruokaan tai bensaan ja se maksetaan luonnollisesti takaisin vanhemmille kun sitƤ rahaa itselle tulee.

Raha on aihe, joka ei ikinƤ kyllƤstytƤ ja joka puhuttaa ikuisesti. Halusin tƤmƤn sekavan ja pitkƤn kirjoituksen avulla hieman avata ajatuksiani rahasta ja bloggaamisesta, joita olen jo hyvin pitkƤƤn miettinyt ja painotan vielƤ, ettei kirjoitukseni kohdistu keneenkƤƤn bloggaajaan vaan tƤmƤ on puhtaasti yleistƤ hƶpinƤƤ. Ja kommentointi pidetƤƤn tietenkin asiallisena :-)

Edit//:
 Klikatkaa ja suurentakaa, jos haluatte lukea

Nata kirjoitteli mun postauksen innoittamana oman tekstin ja kommenttipuoli on sielƤ kuhissut ja muun muassa tuomittu tekstin olevan mua halvetsiva. MeillƤ on Natan kanssa kaikki hyvin ja pakina on aina pakinaa, jota ei pidƤ ottaa niin tosissaan. Itse otin sen huumorilla, vaikka vƤhƤn oikaisinkin sinne mielipidettƤni. Eli ƤlkƤƤ huoliko ainakaan, ettƤ itse olisin mieleni pahoittanut :-) T: KaikkitietƤvƤ Mikaela

125 kommenttia:

  1. Onhan se bloggaaminenkin tyƶtƤ, on sen menestyksen eteen joutunut kuitenkin jotain tekemƤƤn, osa enemmƤn ja osa vƤhemmƤn. Ilmeisesti blogilla tienaakin ihan hyvin, kun osa (suosituimmista) bloggaajista kykenee jƤttƤmƤƤn tyƶnsƤ ja elƤmƤƤn pelkƤn blogin avulla. Ei siinƤ mitƤƤn, ei ne tulot keltƤƤn pois ole. Mutta mitƤ tapahtuu vƤhƤn myƶhemmin tulevaisuudessa? Kuinka kauan nƤmƤ nyt suositut blogit pysyvƤt pinnalla?

    VastaaPoista
  2. Kerranki joku uskaltaa kirjottaa tƤstƤ ja vielƤpƤ totuuden mukaisesti! ei niin ettƤ joku nyt olisi kateellinen,katkera tai jotain muuta yhtƤ ƤlytƶntƤ. kiitos siis tƤstƤ, tƤn takia luen inhimillistƤ turhamaisuutta!

    VastaaPoista
  3. Itse jos saisin tilaisuuden elƤƤ blogin tuomilla tuloilla ja jƤttƤytyƤ esim. pƤivƤtƶistƤni, opiskelisin ehdottomasti lisƤƤ... KƤvisin koulutuksissa, avoimessa ylopistossa tai hakisin opiskelemaan vaikka ihan uutta alaa!!

    Harvalla on mahd. opiskella montaa alaa ja minusta todellakin kannattaa hyƶdyntƤƤ tƤllainen mahdollisuus, eikƤ jƤƤdƤ vain kotiin pƤivittelemƤƤn blogiaan :)

    Itse olin saikulla kerran 6kk (en fyysisten ongelmien vuoksi) ja sen jƤlkeen arkeen paluu oli kyllƤ ƤƤrimmƤisen vaikeaa. KenellekƤƤn ei tee hyvƤƤ olla vain kotona. Minusta ihan kotona tyƶntekokin on aika rassaavaa pitkƤllƤ aikavƤlillƤ. Aina pitƤisi olla jokin sƤƤnnƶllisyys elƤmƤssƤ:)

    Tietysti kaikille sopii eri jutut ja joillekin kotona hengailu voi sopia tosi hyvinkin :D

    VastaaPoista
  4. Kirjotit tosi hyvin aiheesta ja oon kanssasi ihan samaa mieltƤ. Ite en palkkais pelkƤstƤƤn blogaajaa tƶihin, joka ei siis oo tehny edes osa-aikaista duunia. Esimerkiksi jos opiskelis oikeustiedettƤ tms, niin kyllƤ se oman alan tyƶ nƤyttƤƤ paremmalta cv:ssƤ. Blogaillahan voi ihan harrastusmielessƤ. Tietenki myyntityƶssƤhƤn on plussaa, jos on blogaaja ja kƤyttƤƤ yrityksen vaatteita blogissa :)

    VastaaPoista
  5. HyvƤ kirjoitus! Mukavaa, ettƤ uskallat ottaa rohkeasti puheenaiheeksi nƤitƤ blogimaailman "salattuja" asioita :) TƤmƤ oli asiallinen kannanotto.

    Olen itsekin miettinyt tuota, miten jatkossa kƤvisi jos tekisi useamman vuoden pelkkƤƤ bloggaamista ja blogi-into laskisi...

    VastaaPoista
  6. Todella hyvƤ ja rehellinen kirjoitus! Varsinkin tuossa toisessa kappaleessa kƤsittelet juurikin niitƤ asioita, joita olen itsekin pohtinut. MinƤkƤƤn en tyƶnantajana katsoisi kauhean ihaillen blogia ainoana tulonlƤhteenƤ - monissa blogeissa kun valokuvat ovat enintƤƤn keskinkertaisia ja tekstit huolestuttavan tƤynnƤ kirjoitusvirheitƤ, ja kƤsitellyt aiheet valtaosin liipalaapaa, niin mielestƤni blogi itsessƤƤn ei ole mitenkƤƤn meriitti CV:ssƤ. SinƤ suhtaudut asiaan todella aikuismaisesti ja fiksusti! :) Blogit elƤvƤt nyt kulta-aikaansa, mutta mikƤƤn ei ole ikuista. ;)

    VastaaPoista
  7. Oon vƤlillƤ susta saanut sellaisen kuvan, ettƤ olet vƤhƤn huithapeli ja juurikin semmoinen isin rahalla elƤvƤ tyttƶ. Mutta nyt mielipiteeni muuttui kyllƤ tƤysin! Loistavaa tekstiƤ hyvƤstƤ, puhuttavasta aiheesta.
    En ymmƤrrƤ kuinka se on joltain toiselta pois, jos bloggaamisella tienaa. Mutta niinhƤn se on, ettei se CV:ssƤ varmaan nƤytƤ kovin kummoiselta.
    HyvƤ sƤ !!

    VastaaPoista
  8. Tosi hyvƤ ja rohkea kirjoitus! TykkƤƤn blogistasi JUURI nƤiden postausten takia; uskallat sanoa ƤƤneen sellasia asioita, mistƤ toiset bloggaajat hissuttelevat ja auta armias, jos joku kommentoi heidƤn valintojaan vƤhƤnkƤƤn negatiivissƤvytteisesti. Ainiin joo, sitten tulee se anonyymiesto. ;)

    KieltƤmƤttƤ huvittaa ja naurattaa nƤmƤ fƤshiƶn-blƶggƤƤjƤt, jotka heittƤytyy pois tyƶelƤmƤstƤ blogin takia, joka on hetkellisesti suosittu ja pinnalla. MielestƤni se kielii tietynlaisesta laiskuudesta ja siitƤ, ettƤ mennƤƤn heti sieltƤ mistƤ aita on matalin. NƤmƤ bloggaajat kovasti vƤittƤvƤt, ettƤ blogiin ja sen tason yllƤpitƤmiseen menee MONTAMONTA tuntia pƤivƤssƤ ja ettƤ se ihan oikeasti kƤy tyƶstƤ. JƤnnƤ juttu, ettƤ siitƤ huolimatta on aikaa ravata jatkuvasti ulkomailla ja pƤivittƤin kaikenmaailman kissanristiƤisissƤ ja ottaa itsestƤƤn kuvia eri asennoissa sekƤ asuissa varpaillaan seisoen. Okei, heiltƤ saattaa tulla monta postausta pƤivƤssƤ, kun taas normaaleilla, tyƶssƤkƤyvillƤ bloggaajilla saattaa tulla niitƤ kolmen pƤivƤn vƤlein. Mutta usein postausten taso on nƤillƤ tyƶssƤkƤyvillƤ ihan eri luokkaa, eikƤ jatkuvia mainoksia tai "TƤssƤ Nelly-Yves Rocher-Michael Kors-kollaasi, tƤssƤ mun korut neljƤstƤ eri suunnasta kuvattuna, tƤssƤ on mun koira kahdeksassa eri kuvassa.." jne.

    Kuten sinƤkin sanoit, niin voi tulevaisuudessa tyƶantaja olla vƤhƤn huuli pyƶreƤnƤ, kun selviƤƤ, ettƤ tƤssƤ on tyƶntekijƤn "tyƶkokemus" viimeiseltƤ kolmelta vuodelta. ItseƤni ainakin henkilƶkohtaisesti hƤvettƤisi hakea tƶitƤ sellaisen CV:n kanssa.. :)

    Noh.. toiset tekevƤt "tƶitƤ" ja toiset TƖITƄ. That's how the cookie crumbles!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ^^ Kiteytit mun ajatukset!! Samaa oon miettinyt :)

      Poista
    2. "siitƤ huolimatta on aikaa ravata jatkuvasti ulkomailla ja pƤivittƤin kaikenmaailman kissanristiƤisissƤ ja ottaa itsestƤƤn kuvia eri asennoissa sekƤ asuissa varpaillaan seisoen"

      daa. tƤmƤhƤn on juuri sitƤ bloggaajan tyƶtƤ, mihin menee MONTAMONTA tuntia pƤivƤssƤ.

      Poista
    3. :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD PitihƤn se arvata ketkƤ tƤnne heti hyƶkkƤƤ.

      Poista
    4. jos tuo natan lainaus on jonkun kommentista otettu niin suuri HAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAA hieno asenne jollain "lukijalla"

      http://meanwhileintre.blogspot.fi/

      Poista
  9. Hienoo, ettƤ uskallat kirjoittaa nƤinkin "arasta" aiheesta. Ja vielƤ todella hyvin! Varmasti jollain menee taas herneitƤ pussillinen nenƤƤn, mutta oot kyllƤ niin oikeessa tƤssƤ ettei sitte kukaan :D

    Ihanaa, ettƤ oot selkeesti siis onnistunut pitƤmƤƤn jalat maassa :)

    VastaaPoista
  10. HyvƤ Mikaela! TykkƤƤn susta ihan mielettƶmƤsti ja nƤƤ kirjoitukset on ihan huippuja! :))

    VastaaPoista
  11. ihanaa kun joku vihdoin puhuu tƤstƤ edes nƤin avoimesti! kyllƤ muaki ihmetytti kun erƤs bloggaaja jota ennen seurasin ilmotti ettƤ on lopettanu tyƶnsƤ, koska kirjottaa blogia. perƤssƤ oli pitkƤt tarinat ettƤ miks teki nƤin mutta loppujen lopuks se tuntu vaan selittelylta ja sitten onki kuvia niistƤ rauhallisista aamuista tietokoneella koiransa kanssa:D ja mulla itellƤ ei oo koskaan ollu negatiivista kuvaa mainoksista, tosin tƤytyy myƶntƤƤ ettƤ joskus ƤrsyttƤƤ kun sunki blogissa on postauksia jokka on tƤynnƤ mainontaa, mutta jos ite kirjottaisin blogia ja voisin tehdƤ samoin ja ansainta rahaa niillƤ mainoksilla niin totta helvetissƤ tekisin samoin!
    tƤƤ anto tosi hyvƤn kuvan susta ja blogis siirty mun lemppareihin!
    ps. oon tosi ilonen susta ja jenkkipojustas :P

    VastaaPoista
  12. Ennen ainakin mummolta toivoit ihan 'pieniƤ' joululahjoja.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko kysyƤ ettƤ miten joululahjat tƤhƤn liittyy? :D Vaikka nyt saiskin vƤhƤn kalliimpia lahjoja niin ei kai se nyt tarkota ettƤ elƤisi porukoiden rahoilla eikƤ osais ite hoitaa raha-asioitaan

      Poista
    2. Nii no jos ei oo fygest kii nii miksi ei sais antaa kalliita lahjoja? Jos minƤ olen mummona niin rikas, ettƤ rahaa riittƤƤ ostella lapsenlapsille kalliita joululahjoja niin todellakin sen teen. EnkƤ ihan oikeasti ymmƤrrƤ tƤtƤ, ettƤ minkƤ takia valitetaan siitƤ jos porukat tukee vƤlillƤ rahallisesti lapsiaan? Se on rakkautta. Vaikka joku voikin vƤittƤƤ ettei rakkaus tule rahana tai lahjapaketissa niin kyllƤ se vaan tulee. Mieluummin sitƤ itsekin vanhempana tukisi taloudellisesti jƤlkikasvuaan kuin antaisi heidƤn elƤƤ taloudellisesti epƤvakaassa tilassa joka penniƤ venyttƤen, aina niiden pennien kuitenkaan riittƤmƤttƤ. Ilman koulutusta tƤƤllƤ ei voi tienata hyvin. HyvƤ kun pystyy vuokran maksamaan osa-aikaisena kauppatƤtinƤ.. Ja sitten jos vanhemmat ovat rikkaita niin miksipƤ he eivƤt vƤlillƤ tukisi taloudellisesti? Ja tƤmƤ ei tarkoita sitƤ, ettƤ rikkaiden lapsien ei tarvitsisi tehdƤ mitƤƤn vaan he vain hengailisivat kotona. Mutta edes tƶitƤ tekemƤllƤ ne rahat eivƤt vƤlttƤmƤttƤ riitƤ.

      Poista
  13. Kiva kuulla, ettƤ joku ottaa tƤn asian puheeksi. Oon ite monta monta kertaa miettinyt just tƤtƤ blogilla tienaamista ja ihmetellyt, et miksi se on monille bloggaajille niin kauhea salaisuus. Juuri se salailu saa ne keskustelupalstat kƤymƤƤn kuumana ja huhuja ja juoruja leviƤƤ. Kiitos tƤstƤ postauksesta, otit rohkeasti kantaa asiaan, mikƤ varmasti mietityttƤƤ monia lukijoita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksi kenenkƤƤn bloggaajan pitƤisi kertoa montako euroa mistƤkin tienaa, ei niitƤ tuloja muutenkaan ole tapana vierailta kysellƤ :)

      Poista
    2. KyllƤ mƤ taas ymmƤrrƤn hyvin, miksi bloggaajien tulot kiinnostaa. KyllƤ muidenkin ihmisten tulot kiinnostaa, mutta kun erona monissa muissa ammateissa on se, et on yleisessƤ tiedossa, millainen on SUURINPIIRTEIN esim. lƤƤkƤrin palkka tai levyseppƤhitsaajan ym. Tai ettƤ tiedetƤƤn missƤ hintaluokassa liikutaan. Bloggaus on tienestinƤ niin tuore, et mitƤƤn tƤllƤistƤ vertauskohtaa ei ole, niin kyllƤ se vƤhƤn kiinnostaa. Eri asia on sit taas se, ettƤ onko sillƤ mitƤƤn vƤliƤ. Ainakaan mulle sillƤ ei ole mitƤƤn vƤliƤ, mutta olen mƤ utelias. Ei se tarkoita sitƤ, ettƤ sit kiehuisin pƤƤ punasena ettƤ vittuku tuo saa tuon verran rahaa ja meikƤ ei, tai mitƤƤn muutakaan tƤllƤistƤ. Osa on varmaan mun tavoin kanssa vaan yleisesti ottaen uteliaita (ja pystyy, niinkuin minƤkin, elƤmƤƤn ilman sitƤ tietoa) ja sit osa on niitƤ, jotka haluaa vetƤƤ herneet nenƤƤn siitƤ, ettƤ joku toinen saa rahaa.

      Poista
  14. AsiatekstiƤ! Monet bloggaajat saisivat minun puolestani harkita uudelleen valintaansa ja herƤtƤ todellisuuteen. Olen koukussa blogeihin, mutta en vain pukeutumisvinkkien jne takia vaan ettƤ se on niin hyvƤƤ ajankulua ja joskus blogeista saa hyviƤ vinkkejƤ omaan elƤmƤƤn mm. pukeutumisen, liikkumisen suhteen. PƤƤasiassahan blogit ovat vain ihan hƶpƶnlƶpƶƤ ja vuoden jokaikisenƤ pƤivƤnƤ on otettu 10 tismalleen samanlaista kuvaa.. Saisi olla hieman mielikuvituksellisempaa toimintaa. Itse pidƤn 16-20 vuotiaiden blogeista, koska ne ovat niin aitoja! Kertoo todellisesta elƤmƤstƤ, arjen ongelmien kanssa eikƤ vain sitƤ kuinka lennetƤƤn eri puolilla maailmaa macaronleivoksia syƶden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. NƤƤh, sƤ luet vƤƤrƤnlaisia blogeja jos toi on sun kuvas yli 20-vuotiaiden blogeista :)

      Poista
  15. HyvƤ hyvƤ!! Samaa mieltƤ ollaan tƤƤllƤkin, ihanaa kun uskallat erottua massasta! HyvƤƤ syksyƤ sulle :)

    VastaaPoista
  16. Oon sun kanssa ihan samaa mieltƤ! Miten jotkut uskaltaa jƤttƤytyƤ "perinteisiltƤ tyƶmarkkinoilta" tƤyspƤivƤisiksi bloggaajiksi', nyt kun SUomen taloustilanne on mitƤ on, oon niin onnellinen siitƤ ettƤ oon alalla jossa mun ammatille on kysyntƤƤ. Jotenkin hirvittƤƤ ees ajatella ettƤ pitƤis suosittua blogia pari vuotta, kyllƤstyis siihen/suosio romahtaisi ja kun alkais ettiƤ uusia hommia, cv:ssƤ se nƤyttƤisi vƤhƤn nololta ellei haettava tyƶ ois jotain siihen suuntaava. Hieno, ajankohtainen postaus! :)

    VastaaPoista
  17. Moi!

    Mun on pakko myƶntƤƤ ettƤ olen osittain lukenut blogiasi sen takia, ettƤ se joskus ƤrsyttƤƤ ja sen takia siihen jƤƤ koukkuun, enkƤ ole koskaan viitsinyt mitƤƤn kommentoida. MUTTA tƤƤ kirjoitus oli todella fiksu ja osoitti ettƤ sulla on paljon enemmƤn todellisuuden tajua kuin monella muulla suomalaisella bloggarilla! Kiitos tƤstƤ.

    Toivon, ettet ota itseesi sitƤ ettƤ sanoin blogisi joskus ƤrsyttƤvƤn. En kuitenkaan ole koskaan sortunut sinua arvostelemaan, se on minulle puhtaasti viihdettƤ arjen keskellƤ. Inhoan nimittƤin sitƤ ettƤ varsinkin Suomessa avataan suu vain silloin kun on ikƤvƤƤ sanottavaa. Ja kuten sanottu, paljastit itsestƤsi upean puolen tƤllƤ kirjoituksella, joten nyt ajattelin avata myƶs oman suuni.

    Mukavaa syksyƤ!

    VastaaPoista
  18. Kirjoitit paljon asiaa mutta aivan pakko todeta, ettƤ nƤin tyƶnantajana, olisin hyvinkin kiinnostunut henkilƶstƤ, joka pystyy saamaan kymmenet tuhannet ihmiset kiinnostuneeksi itsestƤƤn. Aivan sama onko blogia kirjoittaessa hƶrpitty kahvia, pyƶritty pƤƤllƤƤn tai kuvattu asuja, mutta jos henkilƶ pystyy tekemƤƤn blogistaan suositun, uskoisin, ettƤ tƤssƤ henkilƶssƤ olisi jotain palkkaamisen arvoista kipinƤƤ.
    EikƤ alani riipu mitenkƤƤn bloggaamiseen. LakipykƤlƶiden parissa teen tƶitƤ.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aiempaan Anonyymin kommenttiin;
      Vaikka alani liittyykin muotiin vahvasti, meillƤ tƶissƤ ei arvosteta niinkƤƤn bloggaajia. Jokainen haastateltava kertoo pitƤvƤnsƤ blogia, oli suosittu tai ei emme katso sitƤ hyvƤllƤ. EmmekƤ halua, ettƤ netissƤ lukee lipsautuksia tyƶasoista.


      HyvƤ Mikaela, tƤysin samoilla linjoilla! HyvƤƤ syksyƤ!:)

      Poista
    2. Onpa surullista jos bloggaajia ja siinƤ samalla yritelijƤisyyttƤ katsotaan noin ahdasmielisesti.

      Poista
    3. MeillƤ taas ei oltaisi kiinnostuneita, vaikka periaatteessa bloggaajaa olisi helppo ns. hyƶdyntƤƤ firmassamme.

      Poista
    4. MinƤ taas sain tyƶni mm. sen takia ettƤ pidƤn blogia :)

      Poista
  19. Niin hyvƤƤ tekstiƤ! HyvƤ sinƤ!

    VastaaPoista
  20. Ihanan todenmukaista tekstiƤ ;) MƤ ymmƤrrƤn niitƤ opiskelijoita jotka tienaavat vƤhƤn blogillaan eikƤ siksi tarvitse opiskelun ohella mennƤ tƶihin, mutta en voi ymmƤrtƤƤ sitƤ ettƤ elƤmƤssƤ ei ole enƤƤ mitƤƤn muuta "tyƶtƤ" kun se blogi. Onhan se varmaan vƤhƤn aikaa ihan hauskaa kun ei ole niin tarkkoja aikatauluja, saa nukkua aamuisin pitkƤƤn jne, mutta kyllƤ mulla ainakin aika pian pƤƤ rƤjƤhtƤisi siihen. Mulle siis on ihan sama paljonko jotkut blogillaan tienaavat, en vaan ymmƤrrƤ miten jollekin blogi voi olla koko elƤmƤ. Mun mielestƤ on ihana kun pitkƤn tyƶ/koulupƤivƤn tai monen tunnin tenttiin lukemisen jƤlkeen saa lueskella/kirjoittaa blogia, se on mulle ainakin keino rentoutua.

    Olen myƶs huomannut, ettƤ joissain blogeissa blogin taso on laskenut kamalasti heti kun sillƤ on alettu "tienata" enemmƤn. Mainospostauksia tulee lƤhes pƤivittƤin ja jos ei mainoksia niin vƤhintƤƤn jotain yhteistyƶjuttuja tai kuvia yhteistyƶn kautta saaduista tavaroista. Ja siis sekƤƤn ei haittaa, ettƤ niitƤ mainos/yhteistyƶpostauksia on joskus, kunhan siellƤ on lisƤksi jotain aitoa, sellasta minkƤ avulla se blogi on alunperin noussut suosituksi. Onneksi vielƤ on olemassa joitain suosittuja blogeja, jotka on pysyneet samanlaisia kun niiden alkuaikoinakin, tƤssƤ yhteydessƤ pakko mainita yksi hyvƤ esimerkkiblogi, Emmin No Fashion Victims.

    Voihan bloggaaminen omalla toiminimellƤ ja muodin "freelancerina" toimiminen nƤyttƤƤ CV:ssƤ ihan hyvƤltƤ kun hakee jotain tiettyƤ tyƶtƤ (muotilehden assarin paikkaa/vaatekauppaan myyjƤksi tms), mutta mƤ en ainakaan oman alan hommia hakiessa kehtaisi sellasta CV:ssƤ mainita. Ja kyllƤ mƤkin tyƶnantajana palkkaisin esimerkiksi just myyjƤksi ennemmin sen, jolla on kokemusta, kun sen joka on kirjoittanut suosittua "hƶmppƤ"blogia.

    VastaaPoista
  21. Onko Suomessa siis ihan oikeasti sellaisia ihmisiƤ, jotka ovat irtisanoutuneet pƤivƤtyƶstƤƤn ja alkaneet kokopƤivƤtoimisiksi bloggaajiksi? Olen kuvitellut itse olevani kohtuullisesti kartalla nƤistƤ jutuista Suomen mittakaavassa, eikƤ mulle tule ketƤƤn heti mieleen. Kuten Mikaela kirjoititkin, opiskelijoita, jotka eivƤt blogin ohella tyƶskentele muuten tai vaikkapa Ƥitiyslomalaisia toki on useitakin, mutta noin rohkeita ratkaisuja tehneitƤ en tiedƤ.

    Itse en ole tyƶssƤni rekryƤvƤssƤ asemassa, mutta en myƶskƤƤn usko tyƶnantajapuolen automaattisesti pudottavan "ammattibloggaria" rekryprosessin ulkopuolelle. Yrityksen, pienenkin sellaisen, pyƶrittƤminen kyllƤ teettƤƤ tƶitƤ. LisƤksi, mikƤli vƤhƤnkƤƤn ammattimaisesti bloggaa, saa kyllƤ helposti kontakteja eri alan ihmisiin, ja tyƶllistyminen bloggaamisuran jƤlkeen voi olla helpompaa, kun "naama on jo entuudestaan tuttu".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan niitƤ esim. Cava, Xenia's day etc.

      Poista
    2. Cava irtisanoutui tyƶstƤƤn blogin suosion vuoksi. HƤn ei blogin ohella opiskele tai kƤy edes osa-aikaisesti tƶissƤ.

      Poista
    3. Eikƶs Xenia's Dayn bloggaaja kuitenkin opiskele?

      Poista
    4. Xenia opiskelee oikiksessa, toisin kuin Kristiina, joka vain oleskelee kotonaan, bloggaa ja lisƤƤ pƤivittƤin kymmeniƤ kuvia koirastaan.....

      Poista
    5. Cavan info: "Kahden tutkinnon suorittanut: markkinoinnin ja asiakaspalvelun kansainvƤlinen merkonomi (2007) ja matkailuvirkailija (2011)." Kahdella tutkinnolla on varaa "vain" blogata. Pakko oli teidƤnkin tulla tƤnne jeesustelemaan.

      Poista
    6. No kai nyt kun ne on tasoa amis.

      Poista
    7. kai nyt ku tasoa amis?? voi jestas siinƤ on taas joku niin elƤmƤƤ kokenut ja kaikesta kaiken tietƤvƤ...

      Poista
    8. Ei niillƤ tutkinnoilla kauheesti tehdƤ, jos ei ole mitƤƤn alan tyƶkokemusta.

      Poista
  22. no nyt oli kyllƤ oikeesti hyvƤ teksti ja tosi hyvƤ kannanotto tohon blogiyhteistyƶ-asiaan! en oo sitƤ tolta kannalta edes ajatellut, mistƤ puhuit tossa tokassa kappaleessa. ja ihana kuulla toi sun omakohtainen kertomus raha-asioista, ettƤ ihan samallailla elƤt maan pinnalla kun muutkin.
    kaikista eniten mua lƤmmitti lukee tosta postauksen lopusta tƤƤ:
    :-) (89):-/ (0)>:-( (0)

    pakko mun oli sit klikata se 90. hymynaama sinne!:D

    VastaaPoista
  23. Ihan mielenkiinnosta kysyisin Mikaela, ettƤ jos bloggaaminen on tyƶ ( niinkuin on), niin miksi sen ansioista on kiellettyƤ keskustella? Itse olen lƤƤkƤri ja mun palkkaa kyllƤ pyƶritellƤƤn toimenpidepalkkioita myƶden ympƤri nettiƤ ja se on ihan ok, julkista tietoa. Miksi bloggaukseen ei pƤde sama? En siis kritisoi tai puolla asiattomuuksia, tuon vain nƤkƶkulmaa. EhkƤpƤ osa asiattomuuksistakin hƤviƤisi, jos asiasta avoimesti keskusteltaisiin ilman salailua- ihan niinkuin kaikista muistakin ammateista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. TƤmƤ nƤin. MikƤ ihme niissƤ blogista saatavissa tuloissa on niin salaista, ettƤ niistƤ ei missƤƤn saisi keskustella? Kaikkien muidenkin ammattien ja alojen palkat on noin suunnilleen tiedossa, mutta bloggaajien tulot ovat joku valtionsalaisuus.

      Poista
    2. Samaa mieltƤ. Ja siitƤ syntyy hirveƤ haloo jos uskaltaa kysyƤ palkasta, ettei raha-asiat kuulu kenellekƤƤn. EhkƤ ihmiset ei ois nii uteliaita jos joku vaan suosiolla kertois ettƤ saan tƤmƤn ja tƤmƤn verran rahaa, piste. Ihmiset nyt vaan on uteliaita... onko se ihmekƤƤn, jos ihminen ostelee Louis Vuittoneita ja asuu Helsingin ydinkeskustassa jossain loft-lukaalissa, eikƤ tee muuta tyƶtƤ kun shoppailee ja ottaa itsestƤƤn ja ostoksista kuvia.

      Poista
    3. Ei bloggaajien ansioista olekaan kiellettyƤ keskustella, mutta se on hankala aihe, koska ei ole olemassa mitƤƤn bloggaajan "peruspalkkaa", kuten monissa muissa tƶissƤ. Tulot vaihtelevat todellakin laidasta laitaan ja siihen vaikuttaa blogin suosion lisƤksi miljoona muuta asiaa.

      Poista
    4. TƤn takia otinkin noi toimenpidepalkkiot jne pƤivystyslisƤt esille, mistƤ esimerkiksi lƤƤkƤrin palkkio juuri koostuu. Se ei siis myƶskƤƤn ole kiinteƤ, eivƤtkƤ kaikki tienaa samalla lailla ;). En siis tarkoita, ettƤ jokaisen tulisi kertoa, paljonko juuri hƤn tienaa, ei tietenkƤƤn. LƤhinnƤ olisi mielenkiintoista tietƤƤ, mitƤ sillƤ voi parhaimmassa tapauksessa tienata ja mitƤ saa esim. per Nellyn kollaasi. En halua tietƤƤ sitƤ, koska olisin kateellinen tai koska mielestƤni bloggarit eivƤt sitƤ ansaitsisi, vaan aivan silkasta mielenkiinnosta.

      Poista
  24. En ymmƤrrƤ miksi bloggausta ei voisi laskea kunnon tyƶksi? Aikaa ja viitseliƤisyyttƤ yms. siihen kuluttaa samalla tavalla kuin muihinkin tƶihin. Tuskinpa mallejakaan mihinkƤƤn sitten palkataan kun ura hiipuu, koska pelkkƤƤ "patsastelua" koko tyƶ on ollut?
    Myƶs sitƤ samaa sanon kuin monet muutkin - huonommaksi ovat menneet lƤhes kaikki blogit, jotka tienaavat sillƤ. Mainoksia mainoksien perƤƤn.. VƤhemmƤn suositummat blogit ovat aidompia ja ymmƤrtƤƤhƤn sen ettei suositummat elƤmƤstƤƤn halua avautua kun sitƤ seuraa tuhansia ihmisiƤ.
    Sun blogi pysyy elossa juuri nƤiden postausten avulla. Jatka samaan malliin!

    VastaaPoista
  25. Vitsit tƤmƤ oli hyvƤ kirjoitus! HyvƤ Mikaela:)

    VastaaPoista
  26. HyvƤ kirjoitus! Olen itsekin miettinyt tƤtƤ asiaa, ettƤ tƤmƤ blogien pinnallaolohan on varmasti ihan vƤliaikaista ja jossain vaiheessa porukka varmasti kyllƤstyy tƤhƤnkin. Ja kuinka kauan ne suositut blogit ovat enƤƤ suosiossa? On loistavaa, ettƤ ymmƤrrƤt rahan arvon ja just sen, ettƤ ei kannata elƤƤ minkƤƤn blogien varassa :) Vaikka siitƤ rahaa saisikin paljon niin rytmittƤƤhƤn tyƶnteko elƤmƤƤ! Ei se viikonloppukaan ja vapaapƤivƤt enƤƤ niin hyviltƤ varmasti tuntuis jos sieltƤ kotoa ei tarvis liikkua tƶihin ikinƤ :P Ja toisekseen musta on ihan oikein, ettƤ vanhemmat tukee lapsiaan rahallisesti, jos ovat siihen kykenevƤisiƤ. Eikƶs se olisi vanhemmiltakin suht itsekƤstƤ jos heillƤ olisi suuret varat kƤytƶssƤƤn ja lapset kituuttaisivat nuudeleilla? Vaikka tƤmƤ ei toki tietenkƤƤn tarkoita, ettƤ vanhempien pitƤisi kaikki maksaa. Mutta juuri esimerkiksi auton huoltojen kanssahan varmasti hyvƤtuloisemmat vanhemmat voivat auttaa. SehƤn periaatteessa vanhempien tehtƤvƤ onkin, auttaa lapsiaan! Oikein hyvƤ kirjoitus Mikalea! :-) Olet tosi fiksu ihminen, kun ajattelet asioita pidemmƤlle!

    VastaaPoista
  27. Ajatuksia herƤttƤvƤ postaus! :)

    Rupesin miettimƤƤn tƤtƤ asiaa ja tulin itekseni siihen tulokseen et blogilla itsensƤ elƤttƤminen tai lisƤtienestien saaminen on mun mielestƤ hemmetin hieno juttu ja on ihan sairasta kuinka nopeesti blogimaailma on (jopa meillƤ suomessa) kehittynyt!

    TƤstƤ tulee luultavasti hirveen sekava teksti mut toivottavasti saa edes suunnilleen sen pointin mikƤ mulla oli sanottavana.. :D
    Jos bloggaaja elƤttƤƤ itsensƤ pelkƤllƤ blogistaan saamilla tienesteillƤ ilman "oikeaa" ammattia tai ilman mitƤƤn "oikeaa" tyƶkokemusta saattaa bloggauksen/blogibuumin loputtua (ihan ku se olis loppumassa) olla hippasen vaikeeta saada tƶitƤ ja pitƤisi lukea ammatti ja vaikka mitƤ, jos ainoa ammatti on bloggari siis. Mutta sit jos miettii bloggaajaa joka elƤttƤƤ itsensƤ "pelkƤllƤ" blogilla ja saa bloginsa kautta esim. oman palstan lehdestƤ, suunnitella oman vaatemalliston, oman korumalliston, pipomalliston (ja vaiks mitƤ muita yhteistyƶjuttuja) ja saa brƤndƤttyƤ itsensƤ blogin avulla ja blogin pitƤmisen ansiosta. Niin onhan se hemmetin hienoa ja mun mielestƤ nƤyttƤƤ CV:ssƤkin aikas kivalta, vaikkei muuta ammattia/tyƶtƤ olisi ennen blogia ollutkaan. Kumminkin bloggaajat itse markkinoivat itseƤƤn omalla blogillaan; laadukkailla kuvilla, hyvƤllƤ tekstinannolla (mitƤ tƤssƤ kommentissa ei lƶydy:D)

    Ei ainakaan itelle tuu yhtƤƤn bloggaajaa mieleen joka ei omistais mitƤƤn ammattia tai olisi kƤynyt "oikeissa" tƶissƤ ennen bloggaamista. EhkƤ joku ylƤasteen pƤƤttƤnyt itsensƤ blogillaan elƤttƤvƤ tyyppi kuullostaa hieman hassulta. Nojoo ehkƤ mƤ meen nukkumaan ku en tiedƤ sainko ilmastua mielipidettƤni yhtƤƤn niinku tarkoitus oli :)

    VastaaPoista
  28. Puhut luksukselta nƤyttƤvƤstƤ elƤmƤstƤ ja sen kustantamisesta. Miksi elƤmƤn tƤytyy "nƤyttƤƤ" luksukselta, jos se ei sitƤ oikeasti ole ?

    VastaaPoista
  29. Yeah! Vau! Hienoa! Vihdoinkin joku nostaa kissan pƶydƤlle!

    Raha ja tienaaminen tuntuu olevan tabu blogeissa ja bloggaajien tulot tuntuvat olevan todella tarkkaan varjeltuja salaisuuksia. SinƤllƤƤn ei minua kiinnosta tietƤƤ kenenkƤƤn tarkkoja tuloja, mutta olisi hauska tietƤƤ millaisista summista puhutaan: kympeistƤ vai tuhansista?

    KyllƤ bloggaaminen voi olla hieno juttukin tyƶnhaussa. Riippuu miltƤ alalta hakee tƶitƤ. TƤƤllƤ ilmailualalla bloggaamista ei katsota ehkƤ edukkaimmaksi tyƶkokemukseksi, mutta esim. mainos/markkinointi/pr ja journalistisilla yms. aloilla sehƤn saattaa olla vain hyƶtyƤ.

    Blogilla tienaamisessa ei ole mitƤƤn pahaa, pƤin vastoin. Ainoastaan olisin huolissani esimerkeistƤ, joita ne antavat varsinkin nuorille tytƶille. Full time-opiskelija, joka kƤvelee aina merkkilaukku kainalossa ei ehkƤ ole se paras esikuva? Ainakaan minusta! Monet eivƤt pysty erottamaan oikeaa elƤmƤƤ ns. "blogielƤmƤstƤ". Muutenkin blogit tuntuvat keskittyvƤn kaikkeen pintaliito/muoti-juttuihin, joissa ei tosiaankaan kuin nƤytetƤ vain se elƤmƤn kiiltokuvapuoli. NƤmƤ blogit ovat minusta melko sieluttomia ja tylsƤƤ luettavaa. Olisi kiva nƤhdƤ hieman syvemmƤlle bloggaajan ajatusmaailmaan. Hetki sitten sain tietƤƤ, ettƤ bloggaajalla (jota olen seurannut jo piiiitkƤƤn) on lapsi, josta ei ole koskaan kertonut blogissaan. Minulle tuli suorastaan petetty olo. Olenhan seurannut blogia jo ennen kuin se pƤƤsi pinnalle!

    TƤmƤn takia minusta tuntuu, ettƤ monet blogit ovatkin vain illuusiota. Mainoskanava, ei muuta.









    VastaaPoista
  30. krƶhƶm. eikƶ kukaan (yksi!) ota huomioon sitƤ, ettƤ bloggaajalla on hallussaan niin pitkƤ lista eri firmojen ja jƤrjestƶjen yhteistietoja, ettƤ tyƶnhaku sinne "oikeisiin" tƶihin on lastenleikkiƤ blogin kokiessa jostakin syystƤ hitaan ja varman kuoleman? tervesin ihan siellƤ oikeissakin duuneissa blogin kautta, kuten myƶs siskoni ja aika monta tuttua bloggaajaa.

    kenelle SINƄ lƤhetƤt tyƶhakemuksen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pliis, Nata, olet fiksu tyyppi! ƄlƤ sorru taas tuohon ylimielisyyteen. Anna ihmisten jutella: kritisoida ja kehua. LƤhes kaikki tƤƤllƤ olevista kommenteista ovat kuitenkin asiallisia. Miksi bloggaajien tuloista ei saisi keskustella?!

      Ja mitƤ tulee teidƤn bloggaajien muka pintaliitoon ja ah, niin ihanaan elƤmƤƤn: tervetuloa pƤivƤksi minun maailmaan liikelentokoneiden ja oikean jet set elƤmƤntyylin pariin. Joskus lennƤmme huvikseen pƤivƤlliselle St. Galleniin, joskus missƤ on sattuu olemaan paras lounaslista. Joskus pakkaamme evƤƤt ja syƶmme 10km korkeudessa. SiitƤ saisi makean blogin ja voisinkin tƤƤllƤ olla brassailemassa kaikesta niinkuin te bloggarit yleensƤ. Mutta ehkƤ suurilta osin vaitiolovelvollisuuden kuin itsekunnioituksenkin takia en sitƤ tee.

      EhkƤ pitkƤn listan ansiosta tyƶn lƶytƤminen bloggajalle on helppoa, mutta onko se sitten mielekƤstƤ on tƤysin eri juttu. Mullakin on takataskussa pitkƤ lista nimiƤ ja yrityksiƤ, joissa on aina paikka minulle avoinna. Eli Nata, shut up! ;)

      Poista
    2. AAMEN, ANONYYMI! HyvƤ vastaus ja olen samoilla linjoilla. Arvasin itse asiassa, ettƤ juuri Nata tulee natisemaan tƤnne. :D

      Poista
    3. "voisinkin olla brassailemassa -- en sitƤ tee"

      etkƶ? :D

      t:nata

      Poista
    4. Anonyymisti kommenttiboksissa on eri asia. :) Ja niin, pitkƤ lista missƤ teitƤ voisi kƤyttƤƤ hyvƤksi - ei lƶydy mun takataskusta, sorge, esiasia sitten ne missƤ mua arvostetaan persoonani ansiosta. Nata, sƤ oot TUOTE!

      Poista
    5. Onpas natalla kurjan ylimielinen asenne. :/

      Poista
    6. "voisinkin olla brassailemassa -- en sitƤ tee"

      etkƶ? :D

      t:nata

      Oli vƤhƤn pakko kun teidƤt bloggaajat pitƤis palauttaa maan pinnalle ;)

      Poista
    7. joo tƤƤllƤ kuudennen kerroksen pent housessa onkin jo liian korkeaa!!

      HERƄƄ!!!

      Poista
    8. Nata on kyllƤ noloin bloggaaja ikinƤ :D ylimielisyys on oksettavaa, mutta oh well, onneksi en oo tuommonen ihminen :D

      Poista
  31. (ja ei siis sinƤ mikaela, vaan sinƤ, anonyymi, joku siellƤ ruudun toisella puolella)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nimetƶn brassailemassa, kyllƤ joo.

      Poista
  32. huoh... en kestƤ tuota ylimielistƤ hipsteri-nataa, joka on joka paikassa ylistƤmƤssƤ itseƤƤn ja saavutuksiaan. kohta saamme varmaan kuulla sen iƤnikuisen tarinan kƶyhƤn venƤlƤistaustaisen perheen tyttƤrestƤ, joka nousi kurjuudesta loistoon................

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. pakko yhtyƤ edelliseen. Minulla on aina ollut Natasta vƤhƤn huono ja nokkava kuva,jopa hƤnen tyƶpaikallaan asioidessani asiakkaana. Vaikka olen itsekin kokenut kovia elƤmƤssƤ, ja nyt asiat menevƤt erittƤin hyvin, voisin sanoa ettƤ paremmin kuin tavallisesti, on hyvƤ tyƶ, arvostettu koulu ja muita projekteja, en mƤ niistƤ kehumalla kehu.

      Poista
    2. Haha kieltƤmƤttƤ odotin samaa nyyhkytarinaa :D

      Jotkut tuntuvat unohtaneen ettei Mikaelan teksti kuitenkaan ollut henkilƶkohtainen loukkaus muita bloggaajia kohtaan - tarkoitus oli herƤttƤƤ keskustelua asiasta. NƤin ainakin itse tulkitsisin.

      Poista
    3. ompa tƤƤllƤ stereotypistƤ ja suvaitsematonta porukkaa huhhuh

      Poista
    4. mƤ taidan olla ihan noviisi nƤis blogipiireis, kun en oo vielƤ kertaakaan kuullu tota natan "kuuluisaa tarinaa".

      jengi antaa tƤƤllƤ kyllƤ niin katkeran kuvan itestƤƤn kun tulee polkee suurimman osan bloggaajista tƤysin maanrakoon, for no reason.
      antaa jengin olla mitƤ ne on?

      loppuun vielƤ kuluneista kulunein mutta hyvin osuva fraasi: HATERS GONNA HATE!



      Poista
  33. http://whitetrashdisease.indiedays.com/2012/10/17/rikas-vol-2/

    VastaaPoista
  34. Hahaah, nyt on Xenia ja Nata molemmat ottanu kantaa (Nata taas "hassunhauskalla" tyylillƤƤn) tƤhƤn kirjotukseen. Mites se sanonta menikƤƤn: se koira ƤlƤhtƤƤ, johon...? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ..kalikka kalahtaa!!

      tiesin, TIESIN!!!!!

      t:nata

      Poista
  35. Koko postauksen ja 90% kommenteista olis voinut tiivistƤƤ lauseella "olen kateellinen bloggareille, jotka tienaavat tosi paljon." HyviƤ pointteja osui silmƤƤn ainoastaan Natalta. TƤn blogin kirjoittajan tƤytyy olla vƤhƤn daiju, ja lukijoista suurin osa ei taida ymmƤrtƤƤ, kuinka paljon se blogin pyƶrittƤminen vaatii. Ja ihan oikeesti, esim. Cavalla vaikeuksia tyƶllistyƤ blogin jƤlkeen? :DDDD TƤƤ kruunas kyllƤ kaiken. Ei kyllƤ tasan tuu oleen minkƤƤnlaista vaikeutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta on ihan oikein vƤlillƤ vƤhƤn kritisoida bloggaajia ja palauttaa heidƤt maan pinnalle. Tuo kateuskortti on niin kulunut, harmi ettet keksinyt mitƤƤn muuta tƤhƤn hƤtƤƤn. EhkƤ 90% kommenteista voisi tiivistƤƤ muotoon "olen kyllƤstynyt Nelly-kollaaseihin".

      Oikeasti mihin on kadonnut taso suomalaisista blogeista? Viikottain kaikki tyƶntƤƤ samaa skeidaa Daniel Wellingtoneista, Korsin kelloista ja Tory Burchin ballerinoista. Jos nƤen vielƤ yhdenkin beigen trenssin niin yrjƶƤn!

      Poista
    2. Samaa mieltƤ, ihan yƶkƶttƤƤ nuo samat vanhat postaukset ja aika monen blogin lukijakunnasta olen jo lƤhtenyt...myƶs Natan, jonka ylimielinen asenne alkoi ƤrsyttƤƤ jo ennen tƤtƤ rikas Rikas.vol 2 postausta.

      Poista
    3. Eiks nyt ole burgundin punaisten housujen aika jo..

      Poista
  36. MitƤ enemmƤn bloggaajat "puolustelevat" sitƤ enemmƤn me lukijat kuhisemme. Minusta on muutenkin huvittavaa, kun bloggaajalta kysytƤƤn tƤysin asiallisesti onko hƤnellƤ oikeasti tarvetta useille merkkilaukuille ja jatkuvalle ostamiselle, saamme vastaukseksi kommenttia pitƤƤ huolta omista asioistamme. Huvittava esimerkki kun bloggaaja ostaa Nellyn mekon, kƤyttƤƤ sitƤ muutamia kertoja ja kaksi kuukautta myƶhemmin tuote on huuto.netissƤ myynnissƤ. Hutiostoja tulee varmasti joskus kaikille, mutta kun tƤmƤ olisi jƤƤnyt vain yhteen vaatteeseen. TƤstƤkin varmasti nyt tulee bloggaajilta kommenttia, ettƤ mistƤs minƤ tiedƤn kuinka rankassa kƤytƶssƤ mekko on ollut ja mitƤs se muutenkaan minulle kuuluu? No, eihƤn se kuulukaan, kunhan heitin pallon ilmaan. Onko hƤn koskaan tƤysin tyytyvƤinen vaatekaappiinsa vai loppuuko jatkuva haluaminen joskus? En kohdista kommenttiani kehenkƤƤn tiettyyn bloggaajaan vaan kysyisin tƤtƤ kaikilta, bloggaajilta ja lukijoilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. YmmƤrrƤn sun pointin, ja oon samaa mieltƤ, ettƤ hullun paljonhan jotkut ihmiset nykyƤƤn ostelee... MUTTA sanon nyt tohon Nellyn mekko -esimerkkiin, ettƤ mulle ainakin bilemekot on sellasia, ettƤ ei niitƤ kymmeniƤ kertoja halua samaa kƤyttƤƤ :) Siks on kiva myydƤ vanhat esim siellƤ huutonetissƤ, ja ettiƤ samalla tilalle uusia :D Tosin joillain roikkuu kaapissa varmaan reilusti yli 20 bilemekkoa, mulla on ehkƤ 5...

      "Onko hƤn koskaan tƤysin tyytyvƤinen vaatekaappiinsa vai loppuuko jatkuva haluaminen joskus?"

      Luultavasti ei, ja sehƤn on nykymaailman tarkotus...

      Poista
    2. Essin vastaus kiteyttƤƤkin kaiken tarvittavan bloggareiden kulutusvimmasta. Ei hyvƤƤ pƤivƤƤ..

      Nykymaailman tarkoitus on haluta vaan lisƤƤ ja lisƤƤ materiaa?

      ..I don't want to life on this planet anymore..

      Poista
    3. Totta Essi, luin joskus jonkun artikkelinkin siitƤ ettƤ biletopin keskimƤƤrƤinen kƤyttƶkerta on 2 kertaa. Ja varmaan loppujen lopuks aika moni ostais uusia bilemekkoja sitƤ rataa, jos olis mahdollisuus. Ja sillƤ vanhan myymisellƤhƤn se uuden mekon hankinta taas ainakin osittain rahoitetaan.

      Poista
    4. Hah, Essin vastaus kiteyttƤƤkin kaiken oleellisen bloggaajien kulutusvimmasta. Ei hyvƤƤ pƤivƤƤ..

      Nykymaailman tarkoitus on haalia materiaa materian perƤƤn?

      ..I don't want to live on this planet anymore..

      Poista
    5. MillƤ nykymaailma enƤƤ pyƶrisi jos ihmiset ei ostais materiaa materian perƤƤn? Varsinkin vaatteet ja elektroniikka on nykyƤƤn niin lyhytaikaiseski tarkotettua... Kaupat on pullollaan kaikkea rojua mitƤ ihmiset kantaa kotiin silmƤt kiiluen, ja ens kuussa uudestaan! ƄllƶttƤvƤƤhƤn se on, mutta eipƤ kukaan nƤytƤ keksineen toimivaa keinoa muuttaa tilannetta! :)

      Poista
    6. Tilanne ei ainakaan koskaan muutu jos ihmiset jatkavat tuolla tavalla ajattelua Essi! Oletko koskaan tullut miettineeksi, ettƤ sillƤ hirveƤllƤ kuluttamisella ja materialla me juuri tuhoamme tƤmƤn maapallon. Se on harhaluulo, illuusio, mikƤ on luotu, ettƤ maailma muka kaatuu jos me lopetamme jatkuvan kuluttamishysterian. KyllƤ maailma pyƶrisi siitƤ huolimatta, nƤmƤ isot riistoyhtiƶt vain kaatuvat, hehƤn juuri ovatkin halunneet saada valloille sen typerƤn ajatusmallin ettƤ maailma ja minun oma elƤmƤni kaatuu jos en saa kaikkea ja voi ostaa ja kuluttaa ja olla nƤin olemassa.

      Ei, en ole mikƤƤn hippi viherpiipertƤjƤ vaan ihan tavallinen ihminen, joka on todella huolissaan tƤstƤ nykyajan aivottomuudesta. Se, ettƤ mainonta ja nyky yhteiskunta luo tƤmƤn illuusion, ettƤ kuluttaminen on okei, ei todellakaan tarkoita ettƤ se todella olisi hyvƤksyttƤvƤƤ ja ok. Se ei ole mikƤƤn perustelu, ettƤ kyllƤ minƤ voin hassaa ja ostaa ja kuluttaa ja sitten heittƤƤ pois, koska kaikki muutkin tekee niin.

      SiinƤ vaiheessa kun tilanne on se, ettƤ olemme tƤmƤn pallomme kuluttaneet loppuun ja tuhonneet sen tƤllƤ valtavalla kulutuksella, niin siinƤ vaiheessa sillƤ materialla ei ole mitƤƤn vƤliƤ. Voin vƤittƤƤ ettƤ suurin osa toivoo siinƤ vaiheessa ettƤ olisi pitƤnyt huolta tƤstƤ meidƤn asuinpaikasta sen valtavan kulutushysterian ja materian sijaan.

      EikƤ todellakaan tarvi mitƤƤn ihmetekoja tavalliselta ihmiseltƤ. Suomalaiset on aina niin ƤƤripƤisiƤ. Ei tarvi alkaa kulkemaan hamppu vaatteissa ja omistaa vain yhden kenkƤparin. RiittƤ ettƤ himmaa omaa ostamistaan. Aina ei tarvi saada uutta. Kirppareilta lƶytyy paljon kaikkea, ystƤvien kanssa voi vaihdella vaatteita ja saada nƤin vaihtelua. Voit kierrƤttƤƤ jƤtteesi, pitƤƤ valoja vƤhemmƤn pƤƤllƤ, kƤyttƤƤ julkisia ja opetella siihen, ettƤ ihan jokaista maailman tavaraa ja vaatetta ei ole pakko saada. ElƤmƤn voi tƤyttƤƤ ja siitƤ voi tehdƤ rikkaampaa ihan jollain muullakin kuin materialla.

      Poista
    7. "Oletko koskaan tullut miettineeksi, ettƤ sillƤ hirveƤllƤ kuluttamisella ja materialla me juuri tuhoamme tƤmƤn maapallon. "

      No shit Sherlock.

      Mutta siis mƤ en vaan osaa ajatella, mitƤ monet ihmiset tekisi tyƶkseen, jos ei olisi kaikkia vaatteiden yms. valmistajia (okei, ne lapsoset varmaan mieluummin kƤvisi koulussa jne..), kuljetuksia, varastoja, myyjiƤ jne..? Ja siis ymmƤrrƤn ettƤ ei noi tyƶpaikat kokonaan loppuis, mutta vƤhenis kyllƤ huomattavasti jos ihmiset vƤhentƤis turhia shoppailujaan merkittƤvƤsti.

      MƤ tiedƤn ettƤ kirppiksiltƤ lƶytyy paljon kaikkea ihanaa, koska reilusti yli puolet mun vaatekaapin sisƤllƶstƤ on kirppiksiltƤ perƤisin. MƤ oon onnelinen siitƤ, kun lƶydƤn kirppikseltƤ jotain kivaa, ja ostan mielestƤni harkiten. Muutoin mƤ en oo kyllƤ vielƤ lƶytƤny sisƤistƤ hippiƤni...

      Poista
    8. AnonyymiltƤ tulikin jo hyvƤ vastaus.

      "Mutta siis mƤ en vaan osaa ajatella, mitƤ monet ihmiset tekisi tyƶkseen, jos ei olisi kaikkia vaatteiden yms. valmistajia.."

      Ostatko Essi esim. vaatteita sen takia jotta joku saa syƶdƤkseen?

      Jokainen tietysti kƤyttƤƤ rahansa mihin huvittaa ja kuluttaa ihan niin paljon kuin haluaa. Mutta jos ajatusmaailma on oikeasti tuollainen, ettƤ "meidƤt on luotu haalimaan materiaa ja kuluttamaan".. Surullista, ettƤ joku oikeasti ajattelee noin, varsinkin nykypƤivƤnƤ kun uskoisin ettƤ kaikki ovat enemmƤn tai vƤhemmƤn tietoisia maapallon tilanteesta, huonoista oloista joissa niitƤ pƤƤllenne kiskomia riepuja valmistetaan, yms.

      Poista
    9. "Ostatko Essi esim. vaatteita sen takia jotta joku saa syƶdƤkseen?"

      No en tietenkƤƤn, enkƤ ymmƤrrƤ miten voit ymmƤrtƤƤ mun kommentin niin vƤƤrin, ettƤ kuvittelet tollasta... MƤ en mysƶkƤƤn tiedƤ mistƤ revit sen ettƤ mun ajatusmaailma on "meidƤt on luotu haalimaan materiaa ja kuluttamaan", joten turha enƤƤ varmaa koittaa selittƤƤ mitƤƤn... :D

      Poista
  37. MielestƤni vƤhƤn yksipuolinen postaus. TietenkƤƤn kaikki bloggaajat eivƤt menesty, mutta osa kipuaa sitƤkin korkeammalle. Miksi ihmeessƤ pitƤisi jƤƤdƤ tekemƤƤn ns. oikeaa tyƶtƤ kun voi tehdƤ sitƤ mistƤ oikeasti pitƤƤ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep. Keksin useankin blogin jotka ovat oikeasti saaneet tyƶn bloginsa kautta! Ja se on minusta ainakin upeaa ja olen tosi ylpeƤ siitƤ ettƤ Suomessakin tƤllƤinen onnistuu. KyllƤ jotkut bloggaajat ovat vƤhƤn kuin toimittajien "esiaste" ja sitƤ kautta saavat jalkaa sellaisen tyƶn oven vƤliin. Minusta tƤmƤ on hienoa. TƤmƤ tottakai vaatii aidon yhteyden lukijoihinsa ja oikeasti vaivannƤkƶƤ blogin eteen..Eli tyƶtƤ.

      Poista
  38. TƤytyy kyllƤ sanoa ettƤ itse ainakin teen TYƖTƄ blogini eteen ja se ei ole pelkkƤ harrastus minulle (ja kƤyn tosiaan blogin ohella myƶs tƶissƤ). Rakastan kuitenkin blogin pitƤmistƤ ja jaksankin nƤhdƤ sen eteen vaivaa, mutta tosiaan en sitƤ miksikƤƤn "nopeaksi ja helpoksi" harrastukseksi sanoisi. KƤytƤn siihen runsaasti omaa aikaa ja OMAA rahaa. YmmƤrrƤn kyllƤ mistƤ kirjoitat tƤssƤ, mutta kyllƤ blogi kƤy myƶs tyƶstƤ.

    VastaaPoista
  39. Marya:

    Noniin, kateellisuus-kortti vedetty esiin! :D Keksisitkƶ jotain vƤhƤn ei-kuluneempaa tai persoonallisempaa korttia?

    Miksi olisin kateellinen bloggareille, jotka tienaavat _TOSI_ paljon? :D TƤssƤ muutama syy, miksi en ole:

    1. Tienaan n.3600€/kk ammatissa, johon olen kovalla tyƶllƤ opiskellut, eikƤ minulle ole mikƤƤn ongelma kertoa tulojani ƤƤneen. Olen ylpeƤ saavutuksistani ja nautin, ettƤ saan tehdƤ tyƶtƤ, jollan on _merkitys_ ja jokin pƤƤmƤƤrƤ.

    2. En ikinƤ haluaisi, ettƤ henkilƶkohtaista elƤmƤƤni ja/tai persoonaani ruodittaisiin keskustelufoorumien sivuilla; sen vuoksi, ettƤ pyrin antamaan elƤmƤstƤni jonkun SinkkuelƤmƤƤ-kuvaelman Louis Vuittoneineen ja Michael Korseineen.

    3. VielƤ vƤhemmƤn kuin edellƤmainittua, en haluaisi olla naurun, juoruilun ja pilkankohde ihmisten lounastauoilla. Kuulin nimittƤin tƤnƤƤn lounaalla ollessani erƤƤssƤ HelsinkilƤisessƤ ravintolassa, kuinka vieressƤni oleva pƶytƤseurue keskusteli aika ikƤvƤƤn sƤvyyn muutamasta tunnetusta bloggarista. Jutut olivat aikalailla samaa tasoa kuin tƤƤllƤkin ja voin sanoa, ettƤ tƤllƤ seurueella ei varmasti kyse ollut kateudesta. ;) Naureskelin itsekin heidƤn jutuilleen, jotka olivat kieltƤmƤttƤ aika osuvia.

    4. En ikinƤ haluaisi elƤƤ sellaista elƤmƤƤ, jossa tƤyttƤisin jotakin tyhjƤƤ aukkoa sisƤllƤni merkkivaatteilla, -laukuilla tai -kengillƤ, eikƤ MIKƄƄN koskaan olisi TARPEEKSI. EnkƤ myƶskƤƤn, ettƤ elƤmƤni pahin katastrofi olisi peruuntunut ripsihuoltoaika tai Nelly.comin huono syysvaatemallisto.

    5. Luojan kiitos en ole niin sokea, ettƤ ajattelisin: "Ei minussa tai toimissani ole mitƤƤn vikaa, kaikki kritisoijat ovat vain kateellisia".

    Olen puhunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi 17. lokakuuta 2012 22.02:
      En ole bloggaaja, vaan normaali tyƶssƤkƤyvƤ tyyppi joka tienaa yli puolet vƤhemmƤn kuin sinƤ.

      Pakko ihmetellƤ ettƤ miksi suhtaudut noin negatiivisesti bloggaajiin ja heidƤn elƤmƤntapaansa (joka kyseisen "alan" edustajilla vaihtelee laidasta laitaan aika helvetisti). En mƤkƤƤn kateellinen ole, mutta annan ihmisten tehdƤ mistƤ ne tykkƤƤ. Onko se jotenkin sulta pois jos jengi bloggaa Louis Vuittoneistaan? ƄLƄ SITTEN LUE NIIDEN BLOGEJA.
      Varsinkin kun vain murto-osa bloggaajista kuuluu tohon sun luokittelemƤƤn ryhmƤƤn.

      Ainoa pointti mikƤ kirjoituksestas pomppaa esille, tuntuu olevan tƤmƤ: KAIKKI bloggaajat ovat merkkivaatteita hamuavia, rahaa tuhlailevia tyhjƤpƤitƤ joille ei riitƤ mikƤƤn.
      Blogejakin on Suomessa sen verran monta ettƤ toi on aikamoista yleistƤmistƤ, enkƤ ymmƤrrƤ miks koet sen tarpeelliseks.

      Mulla itsellƤni ei ole mitƤƤn ongelmaa kertoa palkastani, mutta ymmƤrrƤn kyllƤ ettƤ monet eivƤt sitƤ halua tehdƤ, oli sitten bloggaaja tai ei.

      Poista
    2. "1. Tienaan n.3600€/kk ammatissa, johon olen kovalla tyƶllƤ opiskellut, eikƤ minulle ole mikƤƤn ongelma kertoa tulojani ƤƤneen. Olen ylpeƤ saavutuksistani ja nautin, ettƤ saan tehdƤ tyƶtƤ, jollan on _merkitys_ ja jokin pƤƤmƤƤrƤ."

      hei huhhuh, ai sinun tyƶllƤsi on ihan merkitys ja pƤƤmƤƤrƤ? JOKAISEN tyƶllƤ on merkitystƤ, vaikka ei parantaisi syƶpƤƤ, maksaa kuitenkin veroa, jonka avulla yhteiskunta pyƶrii.

      Kuinka voi olla noin puusilmƤinen ja itserakas nƤkemys, en kƤsitƤ. Tietysti omaa kruunuaanhan sitƤ mieluiten kiillottaa...

      ps. bloggarikin voi tienata helposti tuon 3600, eikƤ ole tarvinnut kovalla tyƶllƤ opiskella yhtƤƤn.

      5. sinƤ nimenomaan olet sokea, etkƤ nƤe maailmaa itseltƤsi.

      Poista
    3. ja lisƤtƤƤn vielƤ se seikka, ettƤ sopii miettiƤ kuinka paljon sinƤ olet ilmaisella opiskelullasi syƶnyt verorahoja (myƶs niitƤ bloggarin maksamia) alasta riippuen.

      Poista
    4. kohta 3.

      3. VielƤ vƤhemmƤn kuin edellƤmainittua, en haluaisi olla naurun, juoruilun ja pilkankohde ihmisten lounastauoilla. -- Naureskelin itsekin heidƤn jutuilleen, jotka olivat kieltƤmƤttƤ aika osuvia.


      Ai ei ole kyse kateudesta? No mitƤ sitten? Oman egon pƶnkittƤmistƤ? TƤytyy kyllƤ olla sunkin aika ilkeƤ ihminen, jos naureskelit siellƤ bloggareista ainoastaan siksi, ettƤ toisten kommentite "olivat niin osuvia". :( Toivottavasti kukaan ei naureskele susta selƤn takana.

      Poista
    5. dee: Muuten ihan hyvƤ, mutta en opiskellut Suomessa. :) Opiskelin Lontoossa, jonka kustansin aivan itse, omasta pussistani. TƤhƤn en tietƤƤkseni tussannut senttiƤkƤƤn blƶggƤƤjien tai sinun verorahojasi. Okei, nostin ensimmƤiset 1,5 vuotta opintotukea (HUI!), jonka jƤlkeen tein opiskeluiden ohella niin paljon tƶitƤ, etten halunnut sitƤ enƤƤ nostaa.

      Ja kyllƤ, bloggaaja voi ilman koulutusta tienata puolet enemmƤn kuin minƤ, mutta sehƤn se juju onkin, ettƤ olen ylpeƤ siitƤ, ettƤ minulla on ammatti, johon olen kovalla tyƶllƤ opiskellut. Ja voin sanoa, ettƤ kyllƤ minun tyƶllƤni on _vƤhƤn_ enemmƤn merkitystƤ yhteiskunnan kannalta (teen projektiluontoista tyƶtƤ), kun bloggarin, joka ottaa itsestƤƤn kuvia uudessa H&M:n mekossa ja saa siitƤ massia.

      Anonyymi:

      Voin sen verran paljastaa, ettƤ muutama tƤstƤ pƶytƤseurueesta oli julkisuudenhenkilƶitƤ, joten oman egon pƶnkittƤmisestƤ tuskin oli kyse. Kaikkihan me keskustelemme turhista julkkiksista; voitko myƶntƤƤ, ettet olisi itse koskaan naureskellut esimerkiksi Tuksulle? SitƤhƤn nƤmƤ bloggaajatkin jollain tasolla ovat -turhia "julkkiksia", jotka ovat laittaneet oman elƤmƤnsƤ tarjottimelle, kaikkien ihmisten katseltaviksi ja luettaviksi. Olisi naiivia ajatella, ettei heistƤ kukaan puhuisi koskaan mitƤƤn pahaa tai arvostelisi heidƤn tapaansa elƤƤ tai ottaa kritiikkiƤ vastaan.

      Jos joku naureskelee minulle selƤn takana, niin nauran niiden kanssa. :) En ota itseƤni niin vakavasti!

      Poista
    6. funtsaatko sƤ anonyymi ihan tosissasi ettƤ kenen duuni on arvokkaampaa tai arvottomampaa kuin sun, arvotatko ystƤvƤsikin sen perusteella? Et vaikuta kauhean mukavalta tyypiltƤ, jos pitƤƤ itseƤƤn korostaa tuolla tavalla ja samalla painaa muita alas. Ja niitƤ verorahoja kƤytetƤƤn paljon muuhunkin kuin koulutukseen ja sun opintotukeesi, vai millƤ luulet terveydenhuollon yms. pyorivƤn.

      Poista
  40. en ymmƤrrƤ miksi sinun pitƤƤ arvostella muiden ihmisten tyƶtƤ. Mielummin itse ainakin tekisin tyƶtƤ jota rakastan kuin kƤvisin kerran viikossa kaupan kassalla vain siksi ettƤ pidƤn ovet auki tyƶhƶn jota tiedƤn etten halua sen suuremmin tehdƤ. Blooggaaminen on yhtƤ arvokasta tyƶtƤ kuin toimittaja tai kaupan kassa. Bloggaajat ne tyƶtƤ vasta helposti saavatkin jos bloggaaminen jostain syystƤ lopettaa. tekstisi oli mielestƤni turha.

    VastaaPoista
  41. ja ihmiset jos ette ole bloggaajille kateellisia ettekƤ IKINƄ haluaisi tehdƤ tƶitƤ bloggaajana, miksette sitten arvosta heitƤ jotka sitƤ kovalla vaivalla ja kaiken paskankin jƤlkeen jaksavat tehdƤ. Me niitƤ blogeja luemme.

    VastaaPoista
  42. Eikƶ elƤmƤssƤ ole tƤrkeintƤ olla onnellinen ja tyytyvƤinen? Eikƶ silloin myƶs tyƶnteon tulisi olla tyƶntekijƤlle mielekƤstƤ? Eikƶ jokainen tyƶ, jota henkilƶ tekee ole hƤnelle itselleen oikeaa tyƶtƤ? HƤnhƤn kƤyttƤƤ silloin sekƤ fyysistƤ voimaa/ tekee konkreettisia asioita ettƤ joutuu kƤyttƤmƤƤn luovaa ajatteluaan. Tyƶn mƤƤritelmƤƤnhƤn kuulu se, ettƤ tekee tyƶtƤ. Miksi me riitelisimme siitƤ, mikƤ on oikeaa tyƶtƤ, kun jokaiselle ihmisille eriasiat tarkoittavat eriasioita. Jos olet onnellinen kirjoittaessasi blogia elannoksesi, tai kirjoittaessasi blogia ja tehdessƤsi myƶs toisenlaista tyƶtƤ, niin miksi se olisi keneltƤkƤƤn toiselta pois? Siivouksessa, lƤƤkƤrintyƶssƤ, bloggaamisessa tai vaikka psykologina teet sekƤ konkreettista tyƶtƤ, ettƤ kƤytƤt omaa luovaa, soveltavaa ajatteluasi.

    MƤƤritellƤƤn kukin "oikea tyƶnteko" omalla tavallamme, mutta ollaan sitten onnellisia, kun tƤllƤ mƤƤrittelemƤllƤmme tavalla voimme tehdƤ haluamaamme tyƶtƤ. TƤssƤhƤn on nyt kuitenki kyse tyƶnteosta ja tehdessƤmme jotakin tyƶtƤ teemme oikeaa tyƶtƤ.

    Helena

    VastaaPoista
  43. taitaa olla niin ettƤ tƤmƤ aihe on lƤhellƤ sydƤntƤsi kun et itse pystyisi tƤllƤ lukijamƤƤrƤllƤ itseƤsi elƤttƤmƤƤn. Ihan ottaa pƤƤhƤn se kuinka et kunnioita edes omaa alaasi, selvƤsti et tee sen eteen tarpeeksi tƶitƤ kun ei tunnu tyƶltƤ

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksi harrastuksen pitƤisikƤƤn tuntua tyƶltƤ?

      Poista
  44. onneksi et bloggaa ruotsissa :D sielƤ sentƤƤn arvostetaan bloggausta, eikƤ tƤllasia asioita ikinƤ kukaan kehtaisi sanoa. GO SVERIGE!

    VastaaPoista
  45. Niin tyypillistƤ Nataa nƤƤ kommentit :D VedetƤƤn hernepussi nenƤƤn ja sit lƤhdetƤƤn korostamaan omaa menestystƤ ja erinomaisuutta ja sitƤ miten itse ollaan niin paljon parempia ihmisiƤ kuin kaikki muut bloggarit, joilla on vƤhemmƤn lukijoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kumma kyllƤ mƤ en nƤe tƤƤllƤ yhtƤƤn natan kommenttia joka sisƤltƤisi tƤtƤ "oman erinomaisuuden korostusta"?

      Poista
  46. Miks tƤƤllƤ suurin osa kommenteista on anonyymejƤ? Eiks kellƤƤn pienemmƤllƤ bloggarilla oo oikeesti pokkaa sanoa mitƤƤn omalla naamallaan? Suurin osahan nƤistƤ viesteistƤ on toisilta bloggareilta.

    VastaaPoista
  47. Oon seurannut nƤitƤ "blogiyhteistyƶ" -juttuja ja eniten oon miettinyt sitƤ ettƤ kuinka paljon firma loppujen lopuksi saa lisƤmyyntiƤ sen kautta ettƤ joku heidƤn tuotteestaan bloggaa? YmmƤrrƤn ettƤ esim. jonkun henkkamaukan puseron esittely blogissa saattaa paidan myyntiƤ lisƤtƤ, koska kyse on suht edullisesta tuotteesta mutta entƤ blogeissa vilahdelleet matkalaukut, tulostimet, scannerit, kamerat, laukut, matkoja jne. jotka maksaa paljon. Ostetaanko niitƤ oikeasti enemmƤn? Onko tƤtƤ tutkittu? Jos on, lukisin mielellƤni.Itse miellƤn "ammatillistuneet" bloggarit enemmƤn toimittajiksi, mutta ei lehteen vaan nettiin.Tosi moni blogi ilahduttaa postauksillaan ja ideoillaan minua joka pƤivƤ, itse en pysty "maksamaan" tƤstƤ takaisin joten ihan kiva ettƤ jostain jotain korvausta saavat.Ja ehkƤ jopa jotain paskasen tyƶn lisƤƤ, jos kommenttilaatikossa on taas anonyymisti kƤyty pƤƤlle, mitƤ en voi yhtƤƤn kƤsittƤƤ...Ainoo asia mikƤ harmittaa on se kun nƤkee Blogilistalla blogin pƤivittyneen ja meet kattoon niin koko postaus on vain "mainos" jostain tuotteesta. Sillon ottaa kyllƤ pƤƤhƤn. HyvƤ aihe, kommentteja on mielenkiintoista lukea, kiitos tƤstƤ! Terkuin Teija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin yhteistyƶt lisƤƤ nƤkyvyyttƤ. Jos mƤ ostaisin nyt matkalaukkua, niin oikeasti AINOA matkalaukku on se joku Samsoniten veska jota joku tovi sitten useammassa blogissa vilahteli. En tiedƤ, ettƤ ostaisinko sitƤ kuitenkaan, mutta kyllƤhƤn se on nƤkyvyyttƤ saanut huomattavasti blogien kautta.

      Poista
    2. sen lisƤksi, ettƤ joku blogin lukijoista saattaa ostaa tuotteen, pitƤƤ toki ottaa huomioon myƶs nettinƤkyvyys yrityksille. firmathan maksavat esimerkiksi siitƤ, ettƤ heidƤn yrityksensƤ sijoittuu google-haussa korkeammalle, tƤhƤn vaikuttaa linkkien mƤƤrƤ, nimen esiintyminen netissƤ yms. blogimainonta on ilmaista verrattuna siihen, kuinka paljon tuollaisesta hakuoptimoinnista pitƤƤ maksaa. tƤmƤn lisƤksi markkinoinnin ideana on lisƤtƤ ylipƤƤtƤƤn yrityksen tunnettavuutta, ei myydƤ ainoastaan tuotteita. blogimainos on kƤytƤnnƶssƤ ikuinen (ainakin siihen saakka kunnen bloggaaja poistaa postauksen), siinƤ kun pƤivƤn lehti menee roskiin.

      Poista
  48. "En halua ottaa mitƤƤn stressiƤ, ettƤ koko elantoni olisi tƤstƤ blogista kiinni."

    "Olen yrittƤjƤperheestƤ, jossa on aina tehty tyƶtƤ rahojen ja menestyksen eteen ja saman kasvatuksen olen itsekin saanut."

    Sulla olis tƤssƤ tosi hyvƤ bisnesidea ja rahaa kiinni ja olet kasvatettu yrittƤjƤhenkisyyteen, mutta et sittenkƤƤn ota tƤstƤ stressiƤ, tai ole valmis panostamaan tƤhƤn tyƶnƤsi.

    Se on hyvƤ asia! Mutta kuvailuissasi oli ristiriita.

    VastaaPoista
  49. Mua ihmetyttƤƤ miksi bloggaajien tulot ovat kuin jokin parhaiten varjeltu valtion salaisuus? Kaikkien alojen palkkatiedot ovat julkisia, mikseivƤt bloggareiden? Onko pelko, ettƤ kun lukijoille selviƤƤ miten hyvin bloggaajat tienaavat, he lopettavat lukemisen jotta tulot laskisivat? Ja kuten joku sanoi, mitƤ enemmƤn bloggaajat salailevat, sitƤ enemmƤn ihmisiƤ kiinnostaa.

    VastaaPoista
  50. Hei,

    mun tƤytyy kommentoida sen verran, ettƤ olen nykyisessƤ tyƶpaikassani nimenomaan blogiyhteistyƶn kautta. Tein firman kanssa yhteistyƶta ja loin kontakteja ja he palkkasivat minut. Olen nƤhnyt blogiyhteistyƶt nimenomaan verkostoitumisen kanavana. Ilman yhteistyƶtƤ en olisi varmastikaan ikinƤ pƤƤssyt edes haastatteluun kyseiseen firmaan.

    VastaaPoista
  51. Itse kyllƤ palkkaisin bloggaajan, riippuen tietenkin siitƤ, millaisen kuvan hƤn on antanut itsestƤƤn blogissaan. Voin kyllƤ sanoa ettƤ ainakin yksi suosituimpiin kuuluva bloggaaja ei pƤƤsisi kuviteltuun yritykseeni tƶihin :--D. TietenkƤƤn tƤssƤ ei mƤƤritelty, millaiseen tyƶhƶn mutta jos se liittyisi millƤƤn lailla henkilƶn blogiin, olisi se hƤnelle eduksi. Ja uskon ettƤ blogit tulevat olemaan suosittuja niin kauan kuin on vapaa internet.

    VastaaPoista
  52. KyllƤhƤn tuo tietysti riippuisi aika paljon siitƤ minkƤlaisiin hommiin kyseinen tyyppi oltaisiin palkkaamassa. Markkinointi- ja somekokemustahan tuolla bloggaamisella on ehtinyt jo kertymƤƤn hyvinkin.

    Itekkin kuitenkin haluaisin sen pari-kolme pƤivƤƤ viikossa kuitenkin myƶs oikeita tƶitƤ tehdƤ, jolloin pysyy paremmin kiinni normaalissa rytmissƤkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mikƤ on "normaali rytmi"? itse teen yƶvuoroa ja se on minulle normaaliaolen tehnyt yƶvuoroa, joka oli normaalia silloin. sen jƤlkeen "normaalien ihmisten" aamuherƤtykset olivat tuskaa

      Poista
  53. Harva varmaan jƤttƤƤ tƶitƤ, koska bloggaamisesta ei makseta tyƶstƤ kuuluvaa palkkaa. Bloggaaja toteuttaa yhteistyƶkampanjassa monta osaa tƤysin itse: suunnittelee juttunsa ulkoasun ja sisƤllƶn, kirjoittaa, kuvaa, kuvankƤsittelee, hoitaa yhteydenpidon yhteistyƶkumppaniin, julkaisee postauksen ja juttelee lukijoiden kanssa jne. Eli tekee monen ihmisen tyƶn.
    Miksei siitƤ makseta kuin monelle ihmiselle? Tai edes kuin yhdelle kovalle tyƶntekijƤlle?

    Jos 50000 viikkolukijan tavoittama mainos millƤ tahansa muulla sivustolla on noin parin tonnin luokkaa (viikossa), se ei sisƤllƤ vielƤ mainoksen toteutusta - vain sen julkaisun. Kun samansuuruisessa blogissa julkaistaan luonteva ja henkilƶkohtainen postaus samasta tuotteesta, se kohtaa kohderyhmƤnsƤ jopa vielƤ paremmin ja uskottavammin kuin mikƤƤn mainos missƤƤn. SiitƤ pitƤisi maksaa enemmƤn!

    Halvintahan se tottakai on teettƤƤ heillƤ, jotka eivƤt osaa laskea tyƶlleen (siitƤ kuuluvaa) hintaa. Toisaalta siitƤ ei voi syyttƤƤ kuin bloggaajia itsejƤƤn. Niin ihanaa ja kutsumus kuin bloggaaminen onkin, niin kannattaisi miettiƤ, kenen ja miten halpatyƶvoimaksi suostuu. Se, ettƤ tyƶstƤ saa jonkun tuote-edun, ei kostuta mainostoimistoja, joten miksi sen pitƤisi riittƤƤ bloggaajallekaan?

    VastaaPoista
  54. "koska olen avioeron jƤlkeen asunut Ƥidin luona, auttaa isƤ minua edelleen hieman taloudellisesti........... Ja ihan omat laskuni ja menoni maksan."

    Jaa-a. On pirun erikoinen auto sulla, jos sen vakuutuksista, autoverosta ja rempoista ei tule ollenkaan laskuja. Voisitko kertoa, missƤ tuollaisia autoja myydƤƤn? MinƤ haluan sellaisen myƶs.

    VastaaPoista
  55. http://timewilltellit.wordpress.com/2012/10/22/kysymys-joka-on-monen-ajatuksissa-paljonkohan-lempibloggaajani-tienaavat/

    VastaaPoista
  56. http://destroythelist.blogspot.fi/2012/10/pienet-on-piirit-blogistaniassakin.html

    VastaaPoista
  57. "En halua ottaa mitƤƤn stressiƤ, ettƤ koko elantoni olisi tƤstƤ blogista kiinni."

    NƤin sinƤ Mikaela haluat tehdƤ, mutta joku toinen haluaa ottaa sen riskin:)

    VastaaPoista
  58. Oli pakko tulla kommentoimaan ja nƤkƶjƤƤn moni muukin! Ihan huippua Mikaela oikeasti ettƤ tohdit noin avoimesti puhua tƤstƤ! Moni ei tƤllƤistƤ postausta laittaisi vaikka olisikin oma mielipide, koska pelƤtƤƤn liikaa kanssabloggaajien mielipiteitƤ.

    Ja kaikki nuo "negatiiviset" kommentit tulevat todennƤkƶsesti ihmisiltƤ jotka ei halua menettƤƤ bloggaamisen kautta tullutta elƤmƤntyyliƤ tai unelmoivat siitƤ. Oon niiiiin ylpeƤ susta tƤn jƤlkeen! :D Ihan mahtavaa, jaksa samalla linjalla <3

    VastaaPoista
  59. Viikonlopun IltalehdestƤ lƶytyi sitten Natan ja parin muunkin muotibloggarin tulot vuodelta 2011. Ei ole enƤƤ mikƤƤn salaisuus tƤmƤ "rikkauden" taso. Noilla tuloilla en henkilƶkohtaisesti vielƤ viitsisi heittƤytyƤ pƤivƤtƶistƤ pois.

    Tulotasoon peilattuna elintaso nƤyttƤƤ paljon hurjemmalta. Haluaisin oikeasti tietƤƤ, miten noilla tienesteillƤ pystytƤƤn yllƤpitƤmƤƤn illuusiota ihan toisentasoisesta elƤmƤstƤ?

    VastaaPoista
  60. Tottakai jotkut alkaa ammattibloggereiksi, kun ne rsukat luulee, ettƤ sitƤ kautta pƤƤstƤƤn julkkiksiks ja tyyliin johonkin media-ammattiin ilman, ettƤ tarttee opiskella mitƤƤn. Cavaakin kiinnostaisi "jokin someen liittyvƤ tyƶ", ts. ei kiinnosta enƤƤ merkonomin/matkailualan tyƶt. EikƤ ole edes valmis kouluttautumaan lisƤƤ (esim. media-ala), jotta vois koskaan ees kuvitella havittelevansa samoja duuneja kun sen alan maisterit/muut alan korkeakoulun kƤyneet. Laiska mikƤ laiska.

    VastaaPoista
  61. TƤƤllƤ on hirmuisesti urputusta siitƤ, miksei bloggaajan palkkaa ilmoiteta samalla lailla kuin monien muiden alojen yleiset palkat. Bloggaajien tulot ovat osittain rinnastettavissa esim promoottoreiden (tai muiden keikkatyƶlƤisten) tuloihin, jotka vaihtelevat keikasta riippuen paljonkin. Miten voidaan julkaista sellaisia yleisiƤ palkkatietoja, jotka vaihtelevat kampanjasta/toimeksiantajasta/ajankohdasta jne riippuen? KyseessƤ on tyƶ, jossa ei ole kiinteƤƤ (ei usein edes suuntaa-antavaa) lƤhtƶpalkkaa. Miten tƤmƤ on niin vaikeaa ihmisten ymmƤrtƤƤ... Eri asia on sitten nƤmƤ yleiset vuosittaiset jokaisen henkilƶkohtaiset palkka- ja verotiedot, jotka ihan kuka vaan utelias tallaaja saa tietoonsa halutessaan. SieltƤ voi katsoa paljonko se oma "suosikki-" tai "inhokki-bloggaaja" nyt tienasi vaikkapa viime vuonna.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela