JC look-a-like

lauantai 11. elokuuta 2012

Hain eilen paljon odottamani paketin, jossa oli parit kengät *Bubbleroomilta. Olen kauan halunnut Jeffrey Campbellin Litat, mutta about 200euron hinta on epäilyttänyt. Kuitenkin Have2Have, joka valmistaa paljon look-a-likeja merkkikengistä, myy myös JC:n Litoja vastaavia kenkiä, joilla on hintaa 70euron molemmin puolin. Joten tällä kertaa päätin pihistää aidosta nahkasta ja merkistä ja tilasin nuo ihanuudet kotiin. Ja voi vitsi miten niistä tykkään! En voisi koskaan käyttää jonkun kalliin merkkilaukun suoraa kopiota, mutta mielestäni on ihan ok juurikin vaikka kengissä ostaa "kopioita". Tosin itselle ehkä poikkeuksen tekisi Christian Louboutin-kopsat punaisten pohjien vuoksi.

Kyseessä on nämä kengät

Mitä mieltä olette look-a-like tuotteiden käytöstä? Rinnastatteko sen feikkituotteiden käyttöön?

Nyt juoksen vielä ulos koiran kanssa ja sitten töihin. Moikkamoi ja kivaa lauantaita kaikille!

30 kommenttia:

  1. hyvältä näyttää :) noita litan näkösiähän pyörii nyt aika paljon monissa kaupoissa, että ei musta oo paha juttu vaikkei aidot olekaan.

    http://liisamarian.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. No mua ei muutenkaan paljon merkit kiinnosta, en ikinä maksais merkkilaukusta 400 euroa, koska siinähän se merkki maksaa puolet hinnasta... toki laatu on myös parempi, mutta on siinä paaaljon ylihintaa. no anyways, en ikinä myöskään ostaisi kopioituja tuotteita, en ymmärrä miks joku ostais jotain feikkejä merkkilaukkuja esimerkiks, koska siinähän se idea menee - ei ole laadukas ja kyllä sen feikkiydenkin tunnistaa. tuollaset look-a-liket taas on ihan ok mielestäni, koska siitä ei ole oikeasti yritetty sentään tehdä täysin feikkejä (esim. laittamalla se merkin feikkilogo tms). kerro muuten käyttökokemuksia noista kengistä sitten kun niitä tulee!

    Kysyisin muuten sulta, että minkä takia sä itse ostat merkkilaukkuja? onko sulle se status siinä tärkeä (luulen että on)? Tietenkin ne on myös laadukkaampia, mutta kuten aiemmin sanoin, kyllä se merkki varmasti on ainakin yks kolmasosa siitä hinnasta... ja ihan mielenkiinnosta kysyn, toivottavasti et pidä mua yhtenä idioottina anonyymina!

    VastaaPoista
  3. "En voisi koskaan käyttää jonkun kalliin merkkilaukun suoraa kopiota, mutta mielestäni on ihan ok juurikin vaikka kengissä ostaa "kopioita"."

    Saisiko tähän hieman perusteluja..? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, kuulostaa jotenkin oudolta.. Miten loppujen lopuksi kengät ja laukut eroavat toisistaan? Kyseessähän on täysin sama asia, ostitpa sitten feikki Litat tai feikki laukun aidon sijaan.


      Mielestäni on vain niin turhaa ruveta kiistelemään taas sitä kuka käyttää feikkejä laukkuja kuka ei, jos jollakin on feikkilaukku niin se ei varmaan toisen ihmisen maailmaa voi kaataa vaikka joskus siltä tuntuu. Ihmiset järki käteen, eiköhän jokainen tee omat päätöksensä.

      Poista
    2. no mutta esim. noissa kengissä ei suoraan ole mitään JC:hen viittaavaa (tietääkseni) vaikka niiden mallissa onkin samaa tyyliä kun Campbellin. on se musta vähän eri asia, kun jos siihen läntättäis joku JC:n logo suoraan. muuten oon samaa mieltä, jos kenkiin tehtäis sama mitä joillekin merkkilaukuille, en niitä ostais...

      Poista
  4. Laita enemmän postauksiin kuvia susta itestäs :) Ois kiva nimittäin nähä vielä miltä se tukka näyttää esim. asukuvissa :)

    VastaaPoista
  5. Sivuston kuvissa kengät näyttää hiukan erilaisilta, mutta näistä kuvista ei todellakaan heti tunnistais 'kopioiks'.
    Onko kengät kuinka mukavat jalassa? Itse en voi käyttää korkoja lähes koskaan, kun jalat tulee heti tosi kipeiks :(

    VastaaPoista
  6. Eihän tuo ole feikkituote ollenkaan, koska se on rehellisesti ns. kopio. Missään ei lue Jeffrey Campbell, eikä sillä nimellä koiteta rahastaa, toisin kuin varsinaisissa feikkituotteissa. Tätä laillista kopiointia tapahtuu muotialalla niin paljon, etteipä tuo paljoa hetkauta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä kanssasi, ja varsinkin kun ottaa huomioon, että Jeffrey Campbellin tuotteethan ovat lähes aina "inpiroituneita" muiden muotitalojen mallistoista.

      Poista
  7. Olen vähän samoilla linjoilla feikkituotteiden käytössä ja ostamisessa. Esim. Lv:n feikkilaukkua, en koskaan ostaisi tai vaikkapa turistikohteissa myytäviä "chanelin" korvakoruja. Tai siis ylipäätänsä mitään tuotteita joita markkinoidaan "aitoina". Varmaan ymmärritkin pointin :D

    VastaaPoista
  8. Ei se oo keltään pois jos joku haluaa käyttää "feikkejä". Ne jotka ostaa aitoja, ärsyttää feikkien ostajissa se, et he ovat joutuneet ostamaan laukun kalliilla ja sit ne jotka ostaa feikkejä nii saa sen laukun halvalla, ja aitoja tai feikkejä ei välttis tunnista heti ainakaan ulkoapäin katottuna. Ja nimenomaan se on tärkeintä, et ihmiset tunnistavat laukun ja ite saa mälläillä sillä et mulla on rahaa.

    Miksi ihmiset ees ostaa merkkilaukkuja? Muutakun sen takia et saa näyttää et rahaa löytyy? Nahkalaukkuja/laadukkaita laukkuja ja muitakin asioita saa kyllä halvemmallakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos itse löydän jonkun kivan laukun, olkoonkin vaikka Anttilasta tai vastaavasti Louis Vuittonilta, ostan sen. Mulle on aivan täydellisen samantekevää mikä merkki siinä laukussa on, jos vain itse pidän siitä ja mulla on rahaa ostaa se. Itselläni on useita kalliita merkkilaukkuja, mutta myös paljon halvempia laukkuja, joista jokaisen olen ostanut siksi, että olen kyseisestä yksilöstä tykännyt. En sen takia, minkä merkkinen tai hintainen se on, tai sen takia, että joku ajattelee mun olevan rikas. Varmasti näitä mainitsemiasi ihmisiä löytyy pilvin pimein, mutta älä yleistä. Kaikki ihmiset eivät osta merkkilaukkuja vain statuksen takia.

      Poista
  9. Itse maksan ennemmin vaikka laukusta enemmän kuin kengistä. Kengät kuluu muutenkin paljon enemmän ja koroille voi tapahtua vaikka mitä ikävää. Laukku ei kuitenkaan joudu ihan samanlaiselle kulutukselle mitä kengät.

    VastaaPoista
  10. boohoon sivuilla oli täysin samanlaisia look-a-like:ja mut about puolet halvemmalla! itsellä ei juurikaa ole ongelmia käyttää ns. kopioita eri tuotteita varsinkin jos ne ovat jotain ohi meneviä ilmiöitä. Jos sijoitan merkkituotteisiin niin sijoitan pitkäikäisiin klassikoihin, joita voi käyttää vuodesta toiseen. Toisaalta en ole koskaan ymmärtäny tuotteita, joissa merkki on liian näkyvillä joten tälläsiä en ostaisi aitona enkä feikkinä...

    VastaaPoista
  11. Hei oon meinannut juuri tehdä tän saman jutun juurikin samojen kenkien kanssa! Tekisi mieli ostaa JC:t mutta taidanpa säästää ja hankkia samantyyppiset. Mulle se merkki ei ole muuten niin tärkeä, onhan se siistiä omistaa vaikka tosi kalliit kengät, mutta kun yleensä sitä laatuakin tulee mukana.:) Voisikin alkaa säästämään, että voi sitten joskus palkita itsensä:p

    VastaaPoista
  12. Olen feikkejä ja kopioita vastaan, mielestäni on törkeää mennä kopioimaan muiden luomuksia. Yleensä laatukin on todella paljon huonompi ja olosuhteet missä tuote on tuotettu eivät ole hyvät. Jos välttämättä haluaa jonkun tietyn merkkijutun niin voi jättää rättien oston pariksi kuukaudeksi niin eiköhän rahaa siihen löydy, ja sitten on hyvä kestävä laatu tuote :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä taas hieno kommentti!

      Monet merkit kopioi toisiltaan jotain, googlaapa ajakuluksi joskus ennenkuin tulet huuteleen tollasta. Miten voit käyttää h&m, gina, zara yms vaatteita tai laukkuja kun kuitenkin niidenkin inspiraation lähde on jostain muualta.
      Converse on aika vanha brändi, kuinka monet kehtaa ostaa sen kopioita? :)

      Lisäksi ne merkkituotteetkin on valmistettu siellä kiinassa, nii et heh heh

      Poista
  13. Avaisitko vähän tuota ajatusta, että miksi laukku ei saa olla kopio, mutta kengät saa?

    VastaaPoista
  14. Litojen omistajana oikein sydäntä riipaisee kun noita katsoo! Alkuperäiset on niin paljon tukevamman, laadukkaamman ja tyylikkäämmän näköiset. Näin kuvan perusteella materiaali näyttää muoviselta!

    Litathan on tunnetusti unelmaisen tuntoiset jalassa, eikä omani ole menneet miksikään satojen kilsojen tallustelulla. Korot ovat edelleen jämerät ja kantalaput paikoillaan. Toivotaan että nämä huonolaatuisemmatkin palevelevat hyvin :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Toivotaan että nämä huonolaatuisemmatkin palevelevat hyvin :)!" No mistä tiedät että noi on huonolaatusemmat? hohhoijaa

      Poista
    2. Koska ne eivät ole nahkaa, ja nahka voitaisiin kai lukea muovia laadukkaammaksi materiaaliksi..?

      Poista
  15. Tosi kivan näköset!:)

    Oon sun kanssa ihan samaa mieltä noista aitousjutuista. Esimerkiksi just näissä litoissa kun ei kuitenkaan näkyvillä ole mitään merkkiä tai logoa, niin se onko ne aidot vai ei, ei ole mun mielestä niin tärkeää.

    VastaaPoista
  16. mulle on ihan sama onko joku vaate yms aito vai feikki, kunhan näyttää hyvältä, ja jos joku kysyy että onko aito niin ainahan sitä voi vastata että ei ole jos siis omistaa feikin? mutta siis se että noita merkkejä arvostetaan oikeesti noin paljon että ei missään nimessä vois käyttää kopiota ja sanotaan että se on törkeää, on mun mielestä jo naurettavaa. maailmassa on hieman tärkeempiäkin asioita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. suorat feikit (ei tällaset look-a-liket ku nää kengät, mut esim laukut mitä myydään turistirysissä) on mun mielestä maailman typerin ostos, ne rahat mitä sä pistät siihen feikkilaukkuun menee suoraan rikollisuuden tukemiseen. Onko sun mielestä rikollisliigat hyvä juttu? :)

      Poista
    2. on juu, niinhän mä sanoin tossa tekstissäkin??:)))

      Poista
  17. Miten suhun vois tutustua irl? :)

    VastaaPoista
  18. Musta on aika naurettavaa että kysyt aina näissä postauksissa mielipiteitä ymsyms ja sitten et koskaan vastaa MIHINKÄÄN kommentteihin? tää sun blogi menee vaan huonompaan ja huonompaan suunteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. i totally agree. mielipiteitä pitää olla "prinsessoillakin".
      ei voi vaan pyytää ja naukua lisää tavaraa.

      Poista
  19. En ostais tekonahkakenkiä hintaan 70€... tai oikeastaan mihinkään hintaan. Btw, Membersillä aidot Litat nyt puoleen hintaan.

    VastaaPoista
  20. Kopio on kopio, oli kyse mistä vaatteesta, kengästä tai laukusta tahansa. Kopion ostaminen on ihan ok, mallit kun ei ole millään lailla virallisesti suojattuja. Mutta on silti hassua, että joitain postauksia sitten pistät melkein saman verran rahaa jäätävän rumiin Uggeihin kuin mitä noi Litat maksaa esim Bubbleroomilla. Lisäksi oot vähän aikaa sitten pistänyt rahaa johonkin LV:n laukkuun, mikä tarkoittaa että merkkituotteiden pitäisi olla sulle pyhiä. Ehkä JC:n kengissä on juuri se vika, ettei niissä ole merkkiä näkyvissä...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela