Confidence is not for sale

maanantai 6. elokuuta 2012

Meillä on töissä aivan upea kampanja menossa, jolla halutaan hieman egoboostata ihmisiä ja vaikka itsevarmuus ei olekaan myynnissä, on silti mahdollisuus tuntea itsensä hyväksi ja itsevarmaksi käyttämällä Vilan vaatteita.

"‘Confidence’ describes the self-assurance that we at VILA would like to give our young women as they wear complete looks or individual styles from our collections. When we on the VILA design team are working on our collections, we place great emphasis on creating trend stories, fabrics, colours and details that are feminine, sensual and, of course, in line with the trends we see in the fashion scene. The collections must give our customers that feeling of confidence as they stand in the fitting room.”


Olen itse monien muiden tavoin kärsinyt itsetunto-ongelmista ja toisinaan niistä kärsin edelleenkin, vaikka ikää on tullut enemmän. Kuitenkin nykyään voi paljon paremmin vartalossani kuin vaikka neljä vuotta sitten. On päiviä jolloin olen tyytyväinen itseeni eikä nämä muutamat ylimääräiset kilot haittaa, mutta aina löytyy myös päiviä jolloin tekisi mieli vain hautautua peiton alle ja pysyä siellä koko päivä. Joskus poistun kotoa todella tyytyväisenä itseeni, en tiedosta mitään osaa itsessäni ja pystyn nauttimaan täysillä elämästä. Joskus taas kun on huono hiuspäivä, vaatteet eivät olekaan hyvät päällä tai naamasta paistaa huonot yöunet, menee suurin osa päivästä peilejä tuijotellen ja tiedostaen jatkuvasti "pielessä" olevan asian. Päässä pyörii vain milloin pääsee takaisin kotiin pois ihmisten ilmoilta. Olen silti huomannut jännä piirteen itsessäni.  Tunnen usien itseni itsevarmaksi ilman meikkiä, hiukset auki, huppariin ja kollareihin pukeutuneena esimerkiksi kauppareissulla. Olen sinut meikittömien kasvojeni kanssa varsinkin nyt, kun minulla on ripsien pidennykset. Pienten asioiden ansiosta voi tuntea itsensä itsevarmaksi, vaikka hieman fuskaisikin. Mielestäni on tärkeämpää olla tyytyväinen itseensä vaikka käyttäisikin pieniä kikkoja sen eteen, kuin tuntea itsensä huonoksi. Suinkaan en tarkoita kauneusleikkaukseen säntäämistä! Itse olen vihannut nenäni sivuprofiilia ala-asteelta saakka ja nenäleikkaus on monesti pyörinyt mielessäni. Kuitenkin nyt 10-vuotta myöhemmin olen yhä biologisen nenäni kanssa ja ei se ole elämääni kaatanut, vaikka en siitä tykkääkään :-) Monet jopa ihmettelevät miksi en tykkää nenästäni.

Muutama viikko sitten meillä töissä kävi yksi 15-vuotias tyttö etsimässä jotain mekkoa kaverin rippijuhliin. Oli hiljaista, joten pystyin paneutumaan hänen palvelemiseen täysillä ja mekkoja kokeillessa tuli puheeksi vartalotyypit ja itsetunto. Puhuttiin ihan laidasta laitaan ihannevartaloista, miten vartalo muuttuu kasvaessa ja että jokainen on erilainen, eikä pidä hävetä omaa vartaloaan. Oli ihana huomata kuinka viisas tämä tyttö oli ja juteltiin tunti näistä asioista. Oli myös mukava huomata, kuinka hänen itsetunto vähitellen nousi ja löydettiinkin todella kiva asu juhliin. Tuollaiset asiakkaat saavat aina niin hyvälle tuulelle! Koska olen itse kärsinyt äärimmäisistä itsetunto-ongelmista tuon ikäisenä ja myöhemminkin, haluan auttaa nuoria tyttöjä vajoamasta samaan jamaan kuin minä. Yksi mua huolestuttava asia on myös nettikiusaaminen. Tätä esiintyy valitettavasti myös vanhempien ihmisten keskuudessa ja erilaisilla kuvasivustoilla ihmiset käyvät huvikseen haukkumassa muita. En ymmärrä kuka tekee tuollaista ja vielä vähemmän kun sitä tehdään aikuisiässäkin. Niin säälittävää ja mielestäni tuo kertoo aika paljon ihmisestä. Pelkästään omassa blogissanikin tuollaiset haukkumiskommentit kummastuttavat joka kerta. Kuka jaksaa nähdä vaivaa tuollaisen eteen? Tuleeko siitä jotenkin parempi mieli? En voi tietää.

Oma kroppani ei ole täydellinen ja aina haaveilee tietynlaisesta vartalosta. Mulla on vielä maailman huonoin itsekuri nykyään, joten itseä voi vain syyttää. Kuitenkin elämässä on paljon muutakin, kuin se oma ulkonäkö ja liikakilot. Pitää nauttia, elää täysillä ja jos olet terve ja viihdyt vartalossasi, ei kelläkään ole mitään sanottavaa siitä. Pitää osata rakastaa itseään :-)

8 kommenttia:

 1. sä kyllä osaat kirjottaa <3 :) ihana

  VastaaPoista
 2. Totta joka sana, ihana postaus :)

  VastaaPoista
 3. Ihana postaus kyllä! :-)

  VastaaPoista
 4. Tätä oli ilo lukea :-) Mun mielestä sä olet aivan järjettömän kaunis, muutenkin silloin sitä on kauneimmillaan kun on täysin sinut itsensä kanssa. Kaikilla on huonoja päiviä, kun ei vaan tykkää yhtään siitä mitä peilissä näkee.

  VastaaPoista
 5. Mikaela: olet todella kaunis ja tyylikäs nainen! UPEA!

  VastaaPoista
 6. Olet täydellinen juuri tuollaisena! Ihana tyyli ja ihana tyttö :)

  VastaaPoista
 7. oot niin hyvä kirjoittava! lisää näitä :-)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela