Liikuntatottumukset uusiksi

tiistai 3. huhtikuuta 2012

Olen nyt neljä viikkoa kärsinyt tästä mun polvesta ja sen vuoksi on urheilu jäänyt. Syy on ollut myös viime viikkojen kamala kiire, mutta nyt onneksi hellittää. Tarkoituksena olisi alkaa taas käymään salilla, mutta miten? Treeniini on usein kuulunut 30-60 minuutin hölkkä/juoksu, lihaskunto kuntosalilaitteilla tai pelkästään lenkillä käyminen ulkona. Nyt juoksu ei tule kuuloonkaan, spinningiin en voi mennä, kuntopyörällä polkeminen ei onnistu, jalkojen lihaksia en pysty treenaamaan ja crosstrainerilla pystyn hetken tehdä, ilman kamalaa kipua. Eli miten helvetissä meinaan treenata, koska en pysty tekemään painottamaani aerobista treeniä?


Äsken onneksi havahduin, että kerkeän alkaa käymään ryhmäliikunnoissa ja Fit24:lla on vaikka mitä vaihtoehtoja, joissa mun ei tarvitse rasittaa polvia, tehdä kyykkyjä, juosta tai hyppiä. Eli nyt pitäisi opetella käymään ryhmäliikunnoissa sekä tekemään itsenäistä kuntosaliharjoittelua ilman alakropan lihaksia. Joten nyt sitten alkaa rasvanpolton sijaan kiinteyttäminen ja lihasten vahvistaminen.


EASYLINE Ohjattu kiertoharjoittelu (kestävyys) 
Kestävyyskiertoharjoittelutunnit ovat ohjattuja tunteja, joilla vuorottelevat Easy Line- laitteilla tehtävät lihaskuntoliikkeet ja vapailla painoilla/matolla/steppilaudalla tehdyt lihaskuntoliikkeet. Nämä tunnit sopivat kaikille, koska jokainen määrää itse harjoituksen tehon. Ohjaaja antaa tarvittaessa kevyempiä ja rankempia vaihtoehtoja, sekä opastaa suorittamaan liikkeet turvallisesti. Sopii kaikille, jotka haluavat pudottaa painoa, voida paremmin ja parantaa kuntoaan säännöllisellä kuntoilulla.

EASYLINE Ohjattu kiertoharjoittelu (Fitball)
Easy Line Fitball -kiertoharjoittelutunnit ovat ohjattuja tunteja, joilla vuorottelevat Easy Line- laitteilla tehtävät lihaskuntoliikkeet pallolla ja vapailla painoilla tehdyt lihaskuntoliikkeet. Hauskaksi jumpan tekee suuri, pehmeä pallo (Ø 65 cm). Nämä tunnit sopivat kaikille, koska jokainen määrää itse harjoituksen tehon. Ohjaaja antaa tarvittaessa kevyempiä ja rankempia vaihtoehtoja, sekä opastaa suorittamaan liikkeet turvallisesti. Sopii kaikille, jotka haluavat pudottaa painoa, voida paremmin ja parantaa kuntoaan säännöllisellä kuntoilulla.

EASYLINE Vyötärön metsästys 
Tunnin painopiste on laitteissa ja kaikki välipisteet vahvistavat ja kehittävät keskivartaloasi.

Fitball Jättipallojumppa
Syviä vatsa- ja selkälihaksia vahvistavaa ja koordinaatiokykyä lisäävää jumppaa. Hauskaksi jumpan tekee suuri, pehmeä pallo (Ø 65 cm), jota hyödynnetään lähes jokaisessa liikkeessä. Jättipallojumppa sopii monenikäisille ja -kokoisille liikkujille. Tällä tunnilla ei ole vaikeita askelkuvioita eikä otsa rypyssä puurtamista! Jumppa ei sisällä hyppyjä.

Flexi-Bar
Flexibar-tunnilla harjoitetaan kehoa flexi-bar-tangon avulla. Flexi-Bar harjoittelussa muodostuva värähtely on tunnettu tehokkuudestaan. Lihakset reagoivat nopeammin ja harjoittelu tuottaa paremmat tulokset kuin perinteinen harjoittelu.Flexibar muokkaa tehokkaasti pinnallisia lihaksia, lähinnä polttamalla rasvan niiden ympäriltä ja tuomalla lihakset paremmin esiin.

Niska-Selkä
Niska-Selkä-Hartia-alueen kevyt jumppa, lisätään liikkuvuutta ja vahvistetaan lihaksia.

Mua harmittaa myös, koska en pääse kokeilemaa uutta alkanutta Crossfitiä: Crossfit-harjoitteluun kuuluu tasapuolisesti lihasvoima-, kestävyys-, nopeus- ja notkeusharjoitteita. Treenit ovat lyhyitä ja intensiivisiä ja niissä yhdistellään mm. juoksua, voimistelua, naruhyppelyä, kahvakuulaliikkeitä ja painonnostoa. Rankkuudestaan huolimatta Crossfit soveltuu rajattomien soveltamismahdollisuuksien ansiosta kaikille perusterveille kuntoilijoille.

 Noh, nyt pitää löytää taas liikunnan ilo näistä lajeista, mitä pystyn harrastamaan. Saisi edes tämän hemmetin jalan 90asteen kulmaan ilman kipua, niin sekin helpottaisi kun voisi tehdä kyykkyjä sun muita, mutta ei :-( Huomaan aina 5 tunnin työpäivänkin aikana polven keräävän kamalasti nestettä, kipeytyvän, kävely ja seisominen särkee ja en pysty taittamaan jalkaa paljon yhtään. Malttia vaan, että pääsen vielä joskus juoksemaan :-) Tällä viikolla voin tietääkseni soitella magneettikuvauksen tuloksia ja se kirurgin tapaaminen ja lopullinen tuomio tulee 19päivä.

7 kommenttia:

 1. Toivottavasti saat polven nopeasti kuntoon! :)
  Itsekkin innostuin treenailusta jokin aika sitten ja olin innoissani kun polvet eivät reistailleet ollenkaan pitkään aikaan.. Selkäni sain sen sijaan tottakai hajotettua prkl... No tekevälle sattuu! Paranemisia! :D

  VastaaPoista
 2. Ei kuulosta hyvältä toi sun polves, muistuttaa nii omaa tilannettani puol vuotta sitten..:( mut tsemmppii !:)

  VastaaPoista
 3. Aiheesta hypäten kysyisin pientä vinkkiä bloggeria koskien. Miten tuonne ylös blogiotsikon alle saa laitettua sivuluetteloon useamman eri kohdan? Itse olen koittanut ja saanut sinne ainoastaan yhden. :)

  VastaaPoista
 4. Kuntonyrkkeily on hei oikeasti tosi hyvä aerobinen treenimuoto! Yläkroppa tekee työn, mutta hiki lentää!

  VastaaPoista
 5. http://www.taloussanomat.fi/raha/2012/03/26/tekeeko-raha-onnelliseksi/201226067/139 Mikaela! Luepas kohdat 1. 2. ja 3. etenkin kohta 3.

  Shoppailijat siis ovat vähemmän onnellisia, kun minimalistit kunhan perustarpeet on tyydytetty ;)

  VastaaPoista
 6. Koita nyt kuitenkin ottaa iisisti sen polven kanssa, ettei tuu vuosien päästä pahempia ongelmia jollei kunnolla pääse parantumaan :)
  Mutta niin kuin eka kommentoija jo ehdotti, niin uinti. Ehdottomasti parasta, koska on lempeä polvelle, mutta vedessä saa kuitenkin ihan hemmetin hyvää treeniä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela