W12

lauantai 18. helmikuuta 2012

Olin eilen katsomassa täällä Hyvinkäällä Yhteiskoulun lukiossa opiskelevan serkkuni Maijun Wanhojen tansseja. Maisku oli tosi kauniina ja puku sopi todella hyvin neidille :-)

Tää on niin outoa, että Maiju täyttää ihan kohta 18-vuotta. Oon aina pitänyt sitä niin pienenä :-D Karu totuus on, että kyllä mä vanhenen, vaikka sitä yritän kovasti vastustaa.

Ps. Miksi Maiju on perinyt noin hyvät ja hoikat geenit, vaikka mun isällä ja maijun äidillä on samat vanhemmat! Oon katkera :-D

16 kommenttia:

 1. Turhaan olet katkera, sillä serkkusi hoikkuudella ei ole mitään tekemistä geenien kanssa. Ruokailutottumuksilla on merkitystä, ei geeneillä. Voisit siis itsekin olla yhtä hoikka jos söisit oikein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maijun äiti on todella hoikka verrattuna hänen siskoon ja isääni, joten kyllä sillä on tekemistä hoikkuuden kanssa. Myöskin Maijun veli on hoikka. Kyllä vartalon malli kulkee geeneissä

   Poista
  2. Ympäristö vaikuttaa lihavuuteen huomattavasti enemmän kuin geenit. Miksi monella on vaikeuksia hyväksyä se fakta, että vaikka geenit olisivat millaiset, on silti mahdollista pysyä hoikkana pelkästään syömällä oikein.

   Poista
  3. Minulla isä on todella hoikka, enkä itsekkään liho vaikka söisin kuinka paljon, ilman että katson mitä suuhuni laitan ja oikein koittaisin lihottaa. Eli kyllä se geeneissäkin kulkee.

   Poista
 2. kyllä se varmaan muustakin kun geeneistä johtuu. Ja en sano tätä ilkeästi, mutta näin se vaan on :)

  VastaaPoista
 3. "Läskigeenit" tulee yleensä äitin puolelta, siks! :p Teoria vaan :D Mut nätti puku Maijulla :)

  VastaaPoista
 4. Sun blogista on tullu ihan pirun tylsä...tän vuoden puolella ei ole yhtään tekstiä vielä mitä olis ollu mielenkiintosta lukee...boooring!

  VastaaPoista
 5. Oii, wanhojen tanssit! Omistani on jo muutama vuosi aikaa, ja voi kun voisikin pitää jonkun tuollaisen ihanan prinsessapäivän taas <3

  Ja kyllä niillä geeneillä nyt vaan voi olla suurensuuri merkitys kroppaan ja laihuuteen! Tietenkään laihduttaminen ei ole mahdotonta keneltäkään, mutta joillekin se vain on helpompaa tai laihana pysyminen onnistuu ilman mitään vaivannäköä. Nimim. elävä esimerkki, sillä olen ollut koko elämäni alipainoinen tai alipainon rajoilla, vaikka liikun TODELLA epäsäännöllisesti ja syön välillä todella epäterveellisesti! Elän kyllä siinä mielessä aktiivista elämää, että saan hyötyliikuntaa paljon töiden ja arkielämäni ohessa, ja nykyisin käyn myös salilla (joskaan en edes yhtä paljoa kun esim. sinä Mikaela), mutta tällä hetkellä painoni onkin korkeimmillaan :)

  VastaaPoista
 6. Tanssitko säkin silloin lukio aikana wanhat? Olisi kiva saada postausta?

  VastaaPoista
 7. Heh, pakko kommentoida.
  Laihuus ei todellakaan tule geenien mukana, mutta ruokatottumukset kylläkin:)

  VastaaPoista
 8. Geeneihin nyt en niinkään usko, vaan ehkä lapsuusajan lihavuuteen.. Uskon, että se voi vaikuttaa siihen, miten helposti lihoo. Minä lihon todella helposti, samoin vanhempani, mutta rasvaprosenttini on silti 15 luokkaa. Olen painanut noin 30kiloa enemmän kuin nyt - nykyisellä kunnollani ei ole _mitään_ tekemistä geenien kanssa! Se on tasan siitä mitä suuhusi laitat - jokaikinen pienikin asia ratkaisee! Jos jokaisen suupalan kohdalla ajattelee, että no ei tää yks pieni pala mitään haittaa niin haloo, onhan pennikin miljoonan alku. Jos maailman rikkain tyyppi olis tuhlannut jokaisen saamansa pennin niin ei se olis rikkaampi. Jos lihava olis jättäny ylimääräsen ruuan syömättä niin ei se olis niin läski. Tää on niin vanha klisee, mut elämäntavat, ei mikään hikinen lentoemodieetti, on se ratkaiseva homma! Voin kertoo et oon hitsin tyytyväinen itteeni, elän melkein kokonaan raakaravinnolla, rakastan elämää, kaikki on hyvin just nyt. Jotenkin ihmisille tuntuu olevan suurin ongelma ottaa vastuu itse teoistaan; joko syytetään lighttuotteita tai geenejä - yhtä kaikki kyllä se vastuu lähtee tasan itsestään! Uskalla sinäkin ottaa nyt se onni ja mahdollisesti kevyempi elämä (en sano, että sinun tarvitsisi, mutta ilmeisesti itse kuitenkin tavoittelet sitä?) OMIIN KÄSIISI JA LAKKAA SYYTTÄMÄSTÄ GEENEJÄ! On turha valittaa läskeistä, jos syö paskaa (JA JUO VIINAA!). Oikeesti, lakatkaa ihmiset hyvät syyttämästä ulkoisia tekijöitä, vastuu on JOKAISEN ITSENSÄ KÄSISSÄ! Aamen!

  VastaaPoista
 9. On se nyt oikeastikin joissain tapauksista pelkästään geeneistä kiinni, ei tietenkään kaikissa tapauksissa, toiset pysyy hoikkana hyvän itsekurin avulla. Mutta esimerkiksi mieheni on todella hoikka, on ollut alipainoinen koko ikänsä. Syö päivittäin karkkia, sipsiä, limsaa, valmisruokia. Ei liiku juuri ollenkaan, autolla paikasta toiseen ja vielä tekee istumatyötäkin. SILTI ei liho, ei sitten millään, vaikka ahmisi ruokaa ihan koko ajan. Hänen sisaruksensa ovat myös samalla tavalla erittäin hoikkia ja tämä on kyllä oikeasti ihan vain kiinni geeneistä!

  VastaaPoista
 10. Tällä bloggaajalla näyttää olevan ihan samanlainen mekko: http://lifeinpinkclouds.blogspot.com/ :D

  VastaaPoista
 11. " AnonyymiFeb 18, 2012 11:00 AM

  Sun blogista on tullu ihan pirun tylsä...tän vuoden puolella ei ole yhtään tekstiä vielä mitä olis ollu mielenkiintosta lukee...boooring! "

  Ei millään pahalla, mutta täysin samaa mieltä. Huonot kuvat ja pikaseen väsätyt tekstit ei sytytä. Myös se ettei tänne ilmesty mitään, ei hyvä. :/
  Harmi, koska ennen tätä jaksoi päivittäisesti seuratakkin.

  VastaaPoista
 12. Fiilistelen jo omia Wanhojani, ovat vuoden päästä :) Puvun väri on mietinnässä. Tuo vaaleansininen näyttää hyvältä väriltä tanssilattialla. Erottuu nätisti kun pojat on niin mustissa.

  VastaaPoista
 13. Noille ylläoleville anonyymeille, kyllä se laihuus/lihavuus on myös geeneistä kiinni! Toki jokainen vaikuttaa itse siihen mitä syö, mutta toisilla ihmisillä esim. aineenvaihdunta on luonnostaan nopeampaa kuin toisilla, joten he pysyvät helpommin hoikkina. Sanoisin siis, että TAIPUMUS lihavuuteen periytyy geeneissä. Itse harrastan liikuntaa ja yritän syödä mahd. terveellisesti, mutta minulla on silti ylimääräistä kropassa, kun taas poikaystäväni vetää ties mitä paskaruokaa naamaan ja on tosi hoikka. Eli vaikka kuinka mussutatte ettei ole yhtään geeneistä kiinni niin totta hitossa on!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela