Terveyttä infrapunalla

maanantai 20. helmikuuta 2012

  Tän kuun alussa salille naistenpukkariin ilmestyi ihmeellinen koppi, joka hetken tutkailun jälkeen osoittautui infrapunasaunaksi. Itse en ole sellaista koskaan kokeillut, enkä ole vielä kerennyt treenin jälkeenkään saunomaan, koska aina on ollut kiire, juuri laitetut ripset tai pidennykset. Olen juuri lähdössä salille (mites taas nää mun treeniajat) ja tänään aion sitä testata treenin jälkeen, jos saan masiinan päälle :-D

Googlailin mihin tuota oikein käytetään ja infrapunasauna osoittautuikin aika mielenkiintoiseksi. "Infrapunasaunan terveyttä edistävät vaikutukset pohjautuvat pitkälti infrapunalämmön syvältä kehoa lämmittävään vaikutukseen. Infrapunalämpö käsitteenä tarkoittaa syvälämpöä, joka on aallonpituudeltaan vastaavaa, jota esiintyy auringon lämpösäteilyssä. Myös kehomme tuottaa vastaavaa lämpöä esimerkiksi urheilusuorituksen jälkeen"


"Infrapunasaunassa saunominen lisää kudosten toimintaa, tehostaa verenkiertoa ja parantaa elimistön toimintoja. Infrapunasauna lievittää kipua sekä nopeuttaa vammojen paranemista ja niistä palautumista lisäämällä kudosten verenkiertoa. Infrapunasauna on perinteiseen saunaan verrattuna vähemmän sydäntä rasittava, mikä vaikuttaa edullisesti kohonneeseen tai matalaan verenpaineeseen. Se edesauttaa myös ihosairauksien kuten psoriasiksen paranemista."

"Kohonnut aineenvaihdunnan taso infrapunasaunassa polttaa kaloreita kun keho hikoilee. Tämä edistää rasvan palamista, lisää ja vahvistaa sydämen kuntoa, auttaa poistamaan selluliittia ja lisää ihon kimmoisuutta. 30 minuuttia infrapunasaunassa polttaa saman verran kaloreita kuin 10 kilometrin juoksu. Syvälämpösäteet menevät kehoon 4-5 cm syvyyteen. Sydämen lyöntitiheys kohoaa ja verenkierto vilkastuu. Keho viilentää itseään tuottamalla hikeä ja sydän pumppaa verta nopeammin. Verrattuna tavalliseen saunaan infrapunalämpö tuottaa 2 - 3 kertaa enemmän hikeä. Vaikka hikoillen menetetty neste voidaan korvata veden juonnilla, kaloreita ei korvata"
Lainaukset Saunatar.fi


Onko joku teistä lukijoista kokeillut infrapunasaunaa? :-)

5 kommenttia:

 1. Mä itse asiassa kävin pari vuotta sitten infrapunasaunassa kuuriluontosesti. Itse en mitään erikoista huomannut ja väsytti aivan järkyttävästi käytön jälkeen, vaikka piti piristää entisestää! Mutta kannattaahan tota kokeilla, muttei kuitenkaan odottaa ihmeitä :)

  VastaaPoista
 2. Olen kokeillut, enkä huomannut mitään eroa normaaliin saunaan. Paitsi että infrapunasaunassa tulee ärsyttävä hiki pintaan ja sitten se viilenee ja iho jää todella nihkeäksi. Treenin jälkeen voi yhtä hyvin mennä normaaliin saunaankin. Ihan samat vaikutukset siinä on. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. okei :) jotenkin itse kummiskin tykkäsin enemmän tuosta infrapunasta, koska siellä ei ollut niin kuuma. Jaksoin jopa sen 30min siellä olla treenin jälkeen. Normaalissa saunassa olen ehkä 2min ja menen pois. Tosin epäilen, että vastaisi 10km lenkkiä se "saunominen" :-D

   Poista
 3. Hei! Oon lukenu tätä sun blogia jo useamman vuoden ja tykkään kovasti :) Sä oot kertonu tästä kuntoilu projektista, millasia tuloksia tullu jo? Mulla on vielä kirjotukset eessä, mut sen jälkeen olis tarkotus pistää roppa kuntoo juhlia varten :) Pystyisitkö tekemään postauksen edistymisestäs ja siitä millasta ruokavaliota noudatat?

  Jatka samaan malliin ja kivaa kevään jatkoa sulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. senttejä on lähtenyt varsinkin keskivartalosta, mutta en tarkkoja tiedä koska en ole kuntoilun aloittaessa mitään mittoja ottanut. Kuitenkin vaatteista ja sivuprofiilista huomaa selvästi :-) paino on vain tippunut kolmisen kiloa, mutta en jaksa siitä stressata, koska lihas painaa läskiä enemmän.

   Voin postausta tehdä :-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela