Dukan

sunnuntai 8. tammikuuta 2012


 Alotin eilen Dukanin dieetin ja pari päivää on mennyt ihan hyvin. Ensimmäiset 3-10päivää syödään pelkkiä proteiineja (lihaa, kanaa, kalaa, rasvattomia maitotuotteita) ja tarvittaessa ruokalusikallinen kaurahiutaleita vatsan toiminnan ylläpitämiseksi. Eli ei mitään hedelmiä tai vihanneksia ensimmäisen vaiheen aikana :-D Aika yks toikkoista tää on ollut, mutta ihan hyvin silti mennyt ja ajattelin vielä 5päivää tätä noudattaa.

 Tälläiset on ollut tämän päivän syömiset Dukanin dieettiä soveltaen:
aamupalaksi 250g maitorahkaa ja seassa vajaa desi sokeroimatonta mustikka-mehukeittoa (hiilareita 1g/dl)
Lounaaksi töissä kahden kanankoiven lihat (nahkaa ei saa syödä) ja raejuustoa about 200g
Päivälliseksi 5 kananmunan valkuaista (keltuaisia max 3/vk) ja n. 70g pekonia (porsaan lihaa ei saisi syödä, joten sovelsin vähän)
Nyt iltapalaksi söin vielä saman kuin aamulla, eli maitorahkaa ja mehukeittoa

Jos joku haluaa tietää tästä enemmän, googlailemalla löytää.
Söin viimeiset puoli vuotta ihan miten sattuu enkä liikkunut, joten kyllä se paino alkoi nousta. Ja mulla kasaantuu mukavasti kaikkia vielä keskivartaloon. Ei kiva. Joten nyt sitä työtä on tehtävä. En usko, että koskaan tulen olemaan oikeasti laiha vaan tavoitteena on aikalailla se koko, mitä olin 2009 kevät/kesällä jolloin myös treenasin paljon. Eli matkaa sellaiset 15kg. Kesän alun jälkeen mulle on tullut n. 10kg lisää painoa, joka on ihan hirveästi. Ruotsissa ollessani paino taisi tippua muutaman kilon puolen vuoden aikana. Onneksi mulla on todella paljon energiaa ja halua toteuttaa tämä :-)

Huomenna alkaa koulu ja oon tullut kipeeksi :-( Kuumetta vähän ja nuha. Hyvä ajoitus taas kerran :-D Kohta nukkumaan niin jaksan herätä aamulla ja saisin tätä huonoa oloa pois.

12 kommenttia:

  1. Mulla kans tavoitteena tuo -15kg ja siihen päälle lihasta ainaki se +5kiloa! :) Itse olen ollut pari vuotta on/off suhteessa liikuntaan, eli kiirettä olis saada edes jotain aikaan! Oon ollu pahassa flunssassa koko syksyn, eli se pitäisi saada ensin kuriin, ennenkuin alan tekemään yhtikäs mitään liikunnallista!

    Ei siinä, en syö makeaa nykyisin vuoden karkkilakon takia ja muuten ruokailen suht säännöllisesti, mutta lemppari vaatteet alkaa jäämään pieneksi ja niihin olis kiva mahtua viimeistään ens syksynä :)

    VastaaPoista
  2. Heippa!
    Itselläni myös sama tavoite, joten et yksin huhki vaan täälläkin joku myös hiki päässä treenailee ja yrittää syödä fiksusti! :-)
    Tykkään tosi paljon sun blogista, oon lukenut tätä melkein alusta asti, mutta en ole tainnut aiemmin kommentoida!
    Mukavaa alkavaa viikkoa!
    -Tiina-

    VastaaPoista
  3. Itsellä tavoitteena vähintään -10kg toukokuuhun mennessä :) valmistujaisissa täytyy näyttää hyvältä :D

    VastaaPoista
  4. Ite pudotin sellaiset 15 kg ja kyllähän se työtä vaati. Toivotan kovasti tsemppiä projektiisi. :)

    Ite syön tosin edelleen hurjasti karkkeja, mutta mehuja tai limuja en esimerkiksi juo lainkaan. Aluksi tuntui kamalalta juoda ruoan kanssa pelkkää vettä, mutta nyt en voisi ajatellakaan juovani ruoan kanssa esimerkiksi Juissia. :D Näin ne ajat muuttuvat. Säännöllisellä liikunnalla ja terveellisellä ruokavaliolla oma painoni on pysynyt samoissa lukemissa oikein mainiosti.

    VastaaPoista
  5. Tällä voisi päästä eroon jouluturvotuksesta... :)

    Ihan paras toi "calories"-juttu. :D

    Missingsparkles.com

    VastaaPoista
  6. Karsu: Kaikella ystävällisyydellä sanon, että kannattaa kyllä miettiä tuota tavoitetta vielä. 10kiloa noin neljässä kuukaudessa on aika kova yritys. Se tarkoittaa 0,5-1 kiloa viikossa. Se on mahdollista, mutta rankkaa ihmiselle, jos ei ole aikaisemmin pudottanut painoa tai urheillut. Tuollainen vaatii oikeasti kalorien laskemista ja liikuntaa. Sun syömisten täytyy olla kokoajan 7000kcal vähemmän kuin kulutat.

    En halua masentaa, mutta suosittelisin ennemmin vaikka -5kg tavoitetta toukokuulle. Tai -10kg syyskulle. Ehkä silloin ne kilot eivät tule takaisin, kun voi elämäntapamuutoksella laihduttaa.

    VastaaPoista
  7. onnea laihdutukseen! :) tosi ihailtavaa, et osaat tehdä noin suuren elämäntapa muutoksen ruokavalion avulla! olis tosi kiva jos jaksaisit pitää tänne jonkinlaista ruokapäiväkirjaa? olis tosi kiva lukea, miten projekti edistyy ja saisin siitä vähän ruoka vinkkejä omaan laihdutukseen..ja tottakai motivaatiota :)!

    VastaaPoista
  8. Ano: mulla on vahva urheilutausta että ei tuu uutena juttuna että vaatii paljon :) Määränä siksi tuo 10kg koska e-pillereiden lopetuksen jälkeen paino noussut 8kg joista suurin osa nesteitä. Kun vaan saa aineenvaihdunnan nopeutumaan ja alan käymään sen 4kertaa viikossa ohjatuilla liikuntatunneilla yms niin paino putoaa, tiedän kokemuksesta :) Viime kesänä painoa putosi 2kuukaudessa 8kg ja pysyvästi tosiaan siihen asti kun lopetin ne e-pillerit, eli samanlainen urakka edessä :)

    VastaaPoista
  9. Ja Mikaela, kun kerrot että 15kg tullut lisää painoa niin ainakaan näin kuvien välityksellä sitä ei kyllä huomaa! Mun mielestä oot tosi nätti kasvoita ja myös vartalo näyttää hyvältä! liian laiha ei oo hyvä! :)

    VastaaPoista
  10. no joo anteeksi mutta pakko on nyt kommentoida, älä ota tätä vastaan hyökkäyksenä vaan rakentavana kritiikkinä :) mutta tosiaan sulla on sen verran tota ylimääräsitä tullut ja sen huomaa ihan silmissä (sori karsu) että sinuna ainakin ottaisin itseäni niskasta kiinni tosissaan, ei tuo syömisesi ole mitään dieettiä nähnytkään, hiilareitakin vedät, vaikka tosiaan PELKKÄ proteiini on ainoa mitä sinun tulisis syödä, jos kerran dieetille ryhtyy niin ryhtyisit kunnolla. Päivittäinen syömisesi vastaa meinaan suunnillene samaa mitä itse (EI LAIHDUTTAJANA) syön :D:D: ja paino ei todellakaan ole pudonnut vaikka harrastan liikuntaa joka päívä. Mikäs siinä jos lepsuillen haluaa aloittaa ...

    VastaaPoista
  11. ja kyllä sun läskit on keskivartalon lisäksi myös naamaan tullut ! mun silmissä aika reippaastikkin :O

    VastaaPoista
  12. Huh, ihanaa kuulla etten oo ainut jolla on kertynyt painoa. Mulla on aika samanlainen tilanne, vuosi sitten tähän aikaan olin elämäni kunnossa ja 15kg laihempi. Kesällä tilanne kuitenkin lipsui käsistä ja nyt sitä sitten kieriskellään itseinhossa eikä kroppa tunnu omalta. Kauheinta on että tiedän tasan tarkkaan mistä lihominen johtuu, herkuttelu lähti aivan käsistä, eli itse olen tämän itselleni aiheuttanut ja vain ja ainoastaan itse voin tämän tilanteen korjata.

    Taisteluun kiloja vastaan lähden samankaltaisin keinoin kuten sinäkin, lähinnä ruokavaliolla mutta ennen kaikkea haluan löytää taas rakkauden liikuntaan.

    Hienoa siis että rohkenet kirjoittaa niinkin henkilököhtaisesta asiasta täällä blogissasi kuin laihduttaminen, itselläni ei riittäisi rohkeus sillä pelkäisin liikaa epäonnistuvani. Nykyaikana on myös valitettavasti niitä jotka heti ovat ruotimassa ja syyllistämässä laihdutuksen esiintuomista vakavana rohkaisuna anoreksiaan ja muihin syömisen ongelmiin mutta on myös meitä jotka oikeasti kamppailevat kroppansa ja kanssa ja ihan oikeasti laihdutus on ainoa oikea tie onnellisempaan elämään.

    Kiitos muutenkin blogistasi, on ilo seurata elämääsi, sillä joidenkin muiden blogien tapaan se ei anna elämästäsi tahattoman glamourista ja täydellistä kuvaa, vaan otat myös esille näitä ei-niin-hohdokkaita aiheita. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela