Minun perheeni

torstai 8. joulukuuta 2011


Velipuoleni ylppäripostaus aiheutti paljon hämminkiä, että keitä kaikki perheeseeni kuuluu. Tässä tulee nyt melkeempä samalla mun elämänkerta :-)

Synnyin 4.6.1990 Riihimäellä, jolloin perheeseeni kuului äiti, isi ja 3v 2kk vanha isoveli Antti. Vanhempani erosivat tietääkseni joskus 1995 (en ole ikinä kysynyt suoraan) ja muutettiin Riihimäellä omaan kotiin äidin ja isoveljeni kanssa. Muutamaa vuotta myöhemmin äitini nykyinen aviopuoliso astui elämäämme ja minä ja äiti muutettiin hänen ja poikien luokse Hämeenlinnaan 1998 helmikuussa. Muistan sen, koska mulla oli kaksi viikkoa hiihtolomaa paikkakunnan vaihdoksen takia :-D Antti ei halunnut muuttaa Hämeenlinnaan, joten hän muutti takaisin isän luokse. Silloin isän nykyinen vaimokin oli jo kuvioissa mukana.
Hämeenlinnaan muutettuamme sain kaksi veljeä lisää; Joonaksen, joka on syntynyt myös 1990 ja Tuomaksen, joka on vuosimallia 1992. Pojat asuivat isänsä luona, joten oltiin aina samat viikonloput poissa kotoa, minä isälläni ja he äidillään. Aloitin Joonaksen kanssa samalla luokalla ja siitä lähtien ollaan oltu aina samalla luokalla ylä asteen loppuun asti.

Isä ja äitipuoleni saivat pikkuveljeni Aleksin vuoden 1998 elokuussa ja vuoden 1999 heinäkuussa syntyi Julius, äitini ja isäpuoleni lapsi.

Muutettiin muistaakseni vuonna 2000 Imatralle isäpuoleni työn perässä, koska sen muistan että Juliuksen ristiäiset oli Hämeenlinnassa. Asuttiin siellä muutama vuosi ja ollessani kuudennella luokalla eli vuonna 2003, muutettiin pääsiäisen aikoihin Mäntsälään jälleen isäpuolen työn perässä. Alunperin mietittiin Vantaalle Kuninkaanmäkeen muuttoa, koska isäpuolen työ oli Tikkurilassa, mutta päädyttiin kuitenkin Mäntsälään, koska täällä laajennettiin yhtä todella mukavaa asuinaluetta (eli rakensimme talon, jonka takia vuoden asuimme kerrostalossa vuokralla), äiti on syntynyt täällä, äidin vanhemmat on lähellä ja muutenkin lapsien parempi olla koulujen ollessa lähellä. Myöhemmin isäpuoleni saikin siirron Mäntsälään paikan vapautuessa. Äiti aloitti työt Helsingissä ja siellä on edelleenkin.

Kävin Mäntsälässä ala-asteen loppuun, eli ne huimat pari kuukautta, jonka jälkeen aloitin Riihenmäen ylä asteella yhdessä Joonaksen kanssa. Oli muuten ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa koulu, jonka olen käynyt kokonaan samassa paikassa :-D Ylä asteen päätyttyä pääsin Järvenpään lukioon, mutta vaihdoin sieltä Mäntsälään muutaman viikon jälkeen, koska päivät venyivät matkojen vuoksi. En Mäntsälässäkään kerennyt kauaa olemaan, koska jäin sairaslomalle. Ensimmäisenä vuonna kävin ainostaan kolmannen jakson koulua Keravan lukiossa ja luin vain kaksi kurssia.

Eli aloitin lukion oikeastaan vasta vuonna 2007 1991-syntyneiden kanssa. Aluksi kävin pari päivää Keravalla lukiossa, mutta siirryin Mäntsälän lukioon takaisin Cheerleadingin viedessä matkojen takia niin paljon aikaa. Ylioppilaaksi kirjoitin vuoden 2010 keväällä. Mäntsälässä asuin yhteensä about kahdeksan vuotta, vaikka puoli vuotta siitä menikin Tukholmassa.
Suhteeni kaikkiin veljiini on todella hyvä, enkä osaa ajatella isäpuoleni entisestä suhteesta olevaa Joonasta ja Tuomasta yhtään vähemmän veljinäni kuin vaikka äidin ja isäpuolen yhteistä lasta Juliusta. Olemme asuneet niin kauan yhdessä, meillä on todella läheiset välit ja aina pitäneet yhtä, joten ihan oikeita veljiä hekin ovat mulle :-) Vähitenhän olen aikaa viettänytkin ainoan täysin oikean veljeni Antin kanssa, mutta meillä on se tietty veli-sisko side siitäkin huolimatta, vaikka ei sisarussuhteemme koskaan helppo ole ollutkaan. Ainoana tyttönä olen nuorempana saanut kokea kaikkea ärsyttämistä esimerkiksi yhteisillä lomamatkoilla, kaikkien poikien kimpassa kiusatessa mua. Ei ole helppoa olla ainut tyttö :-D Rakastan kaikkia veljiäni todella paljon ja inhottaakin käyttää mitään velipuoli-luokitteluja. Vaikkei mulla, Joonaksella ja Tuomaksella yhtään samoja geenejä olekaan, niin ihan yhtä paljon ollaan perhettä ja sisaruksia, kuin muutkin heidän "oikeiden" sisarustensa kanssa.

Lisäksi suhteeni isäpuoleeni on todella läheinen ja riidellään tavallisista perheiden asioista, kuten roskien viemisestä, siivoamisesta ja kotiintulo ajoista nuorempana. Ei meillä ole kotona mitään jaottelua, että "sinun lapset, minun lapset ja meidän lapset", vaan kaikki on tasavertaisia. Tosin tietenkin välillä sekin saadaan vedettyä riitoihin mukaan, muttei sitä tietenkään tosissaan tarkoiteta. Iha yhtä lailla olen hänenkin lapsi, kuin kaikki muutkin. Ollaanhan tässä kuitenkin 15 vuotta oltu samaa perhettä.

En nyt tiedä selvensikö tää yhtään vai sekoittiko vaan enemmän :-D Tätä on aina niin kiva selittää uudelle tuttavuudelle varsinkin ilman kasvoja. Kyllä se sitten alkaa menemään kaaliin, kun näkee kaikki. Lopputiivistyksenä perheeseeni kuuluu äiti, isä, äitipuoli, isäpuoli sekä viisi veljeä Antti, Joonas, Tuomas, Aleksi ja Julius :-)

Kuvat minusta ja isoveljestäni Antista

11 kommenttia:

 1. Miksi jäit sairaslomalle?

  VastaaPoista
 2. anonyymi, olin masentunut ja hoidossa sen vuoksi

  VastaaPoista
 3. MITÄ oot asunu Imatralla! :o Haha on se jännä tää maailma... :D

  VastaaPoista
 4. Koska tulee kysymyspostauksen toinen osa?

  VastaaPoista
 5. Sulta on tullu hirmu kivoja postauksia viime aikoina ! :) tääkin on tosi ihana!

  VastaaPoista
 6. Apua! :D Mä asun Kuninkaanmäen naapurikaupunginosassa. Oltais oltu melkein naapureita!

  VastaaPoista
 7. Ai säkin oot asunut Imatralla! Vaikutit niin tutulta sillon kun löysin tän sun blogin ja mietin että onko mahdollista että oot se sama tyttö joka oli mun silloisen parhaan kaverin kaveri :D Ajattelin kuitenkin ettet voi olla, koska et asu Imatralla, mutta näköjään oot asunut. En usko että muistat mua kun ei monesti kai nähty, mutta jotenki jäit mun mieleen. Aika jännä yhteensattuma :)

  VastaaPoista
 8. Puhuit tarinassasi enemmän suhteestasi äitiisi ja isäpuoleesi sekä heidän lapsiinsa, mutta entäs sun suhte sun äitipuoleen ja isään, onko ne yhtä hyvät vaikka ette olekkaan asuneet saman katon alla?:) Oletko yhtä läheinen myös Aleksin kanssa kuin muiden sisarusten?:)

  VastaaPoista
 9. hassua että susta on tullut noin tyttömäinen, vaikka sulla on vaan veljiä :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela