Minun jouluni

perjantai 23. joulukuuta 2011

  Jeejee huomenna on jouluaatto! Oon aina maailman pahin kakara aattona, kun en malttaisi odottaa että pääsee syömään ja avaamaan lahjoja :-D Multa on toivottu postausta siitä, miltä meidän joulu oikein näyttää ja halusin säästää sen ihan joulun kynnykselle :-)

Olen aina aatot äidin luona, joulupäivän isällä ja samalla käyn isän vanhemmilla ja tapaninpäivänä käymme syömässä äidin vanhemmilla. Joten mun joulun juhliminen on aika kolmipäiväinen trilogia.


Aatto alkaa aina aamupalalla, joka on mulla ehdottomasti joululimppua kinkun kanssa. Aivan parasta! Päivemmällä meille tulee äidin vanhemmat ja muutama muu sukulainen käymään glögillä, jonka jälkeen lähdemme joulukirkkoon ja haudoille. Kirkon jälkeen aletaan useimmiten laittaa ruokaa esille ja aletaan syömään pitkän kaavan mukaan. Oon maailman nopein syömään ja mulle on aina ihan tuskaa, kun pitäisi istua kauan pöydässä ja en muutenkaan jaksaisi odottaa lahjoja :-D Lapsi mikä lapsi.


Lahjat availlaan joskus seitsemän aikaa illalla, jonka jälkeen vietetään vielä aikaa yhdessä. Aika usein tulee sitten illan mittaan siirryttyä omiin oloihin datailemaan :-)

Joulupäivänä lähden isoveljeni kanssa Riihimäelle, jossa yleensä haemme pikkuveljemme Aleksin mukaan käymään isän vanhemmilla. Sen jälkeen menemme isälle syömään ja avaamme lahjat. Sitten illalla lähden käymään Saralla vaihtamassa lahjat. Ilta meneekin sitten muuten isin, äitipuolen ja Aleksin kanssa oleillen ja jään sinne yöksi.

Kuvat 2009&2010 jouluaatoilta

Tapaninpäivänä syödään kalkkunaa äidin vanhemmilla koko perheen voimin, jonka jälkeen olen yleensä mennyt takaisin kotiin Mäntsälään. Tänä vuonna tulen tänne Hyvinkäälle omaan kotiin, että olen sitten heti seuraavana päivänä skarppina lähdössä alennusmyynteihin :-D

Nyt lähden vielä ostamaan koirille joululahjat ja siitä suuntaan äidin kotiorjaksi Mäntsälään. Me kuullaan viimeistään huomenna :-)

3 kommenttia:

 1. tästä saa jotenkin käsityksen, että lahjat on sulle kaikkki kaikessa?

  VastaaPoista
 2. Ymmärrän kyllä, tykkään saada lahjoja mut siihen liittyy sekin että haluun vihdoin päästä näkemään mitä muut tykkäs mun antamista lahjoista :) oon aina niin ylpeä jos oon onnistunut ostamaan jostain tosi ihanaa toisella.

  Mutta kaikista tärkeintä on se yhdessä oleminen ja sen takia musta onkin kiva että meillä joulu kattaa kaikki kolme päivää eikä vain aaton :)

  VastaaPoista
 3. No hyvä ettet oo vaan lahjojen perässä, koska mun mielestä on myös ihana päästä ostamaan muille kaikkea ihanaa ja nähdä tyytyväiset ilmeet heidän kasvoillaan :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela