Turhautuminen

sunnuntai 27. marraskuuta 2011


 Hain syksyn haussa opiskelemaan liiketaloutta tähän Hyvinkäälle Laureaan ja olin siitä hiljaa, koska halusin itekseni niellä pettymyksen, jos en pääsekään. Tein oikeasti töitä aivan helvetisti, enkä ole rehellisesti sanottuna koskaan ennen tehnyt minkään eteen niin paljon duunia. Pääsykoe oli aika vaikea ja olin suht pessimistinen kouluun pääsyn suhteen. Perjantaina tuli tosiaan tulokset ja olin saanut pääsykokeista about 25,5 pistettä 35:stä ja olen varasijalla 7. Suoraan sanottuna vituttaa niin paljon koska koulupaikka on ja oli niin lähellä, mutta en tiedä pääsenkö vai en. Mulla on aloituspisteet suht huonot ja olen aina myöhästynyt kirjoitusten korotukseen ilmoittautumisesta. Tänään katsoin milloin se oli mennyt umpeen ja tietenkin 23.11. Ajattelin kuitenkin soittaa maanantaina ylioppilaslautakuntaan, jos saisin vielä ilmoittautua. Olin ihan varma, että se loppuu vasta joulukuun alussa, kuten silloin pari vuotta sitten kun itse kirjoitin. Toivon, että olisin päässyt suoraans sisään tai mokannut ihan kunnolla sen kokeen, niin ei tarvi odotella ja niellä pettymystä enää uudestaan.

Turhauttaa tää kaikki niin paljon, koska tiedän että mulla olisi todella paljon motivaatiota ja kiinnostusta opiskella alaa ja nyt mihin hain, on vielä P2P koulutus, eli Peer to Peer. Musta tulisi tradenomi ja projektijohtamisen osaaja


P2P on liiketalouden koulutusohjelman erilainen toimintaympäristö, jossa opiskellaan monipuolisesti oikeissa työelämän projekteissa ja kehittämishankkeissa. P2P - toimintamallin mukaista liiketalouden koulutusta tarjotaan Laurea-ammattikorkeakoulun Hyvinkään ja Tikkurilan toimipisteissä, jotka sijainnillaan pääkaupunkiseudun läheisyydessä luovat ihanteellisen toimintaympäristön hyvien julkisten yhteyksien varrella.Opiskelija profiloituu P2P-opinnoissaan projektijohtamiseen ja ratkaisee liiketaloudellisia kysymyksiä sekä kehittää tulevaisuuden mahdollisuuksia osana yhteisöä, jossa on mukana organisaatioita yhteiskunnan eri sektoreilta. Opiskelua ohjaavat opettajien lisäksi yhteistyökumppaneiden asiantuntijat. Opiskelu avoimissa oppimisympäristöissä on työnomaista projektityön kautta oppimista.

Pyöritän vaan koko ajan mielessä sitä, että mun tuurilla jään juuri yhden tai kahden sijan päähän opiskelupaikasta, kun ne viimeistään 15. joulukuuta ilmoitetaan. Tekisi mieli vaan huutaa ja itkeä ja lähteä takaisin ruotsiin. Lähtisinkin, mutta mulla on se työ siellä laskettelukeskuksessa. Onneksi nyt on edes jotain tekemistä talveksi. Pakko kait alkaa lukemaan kauppakorkeaan tai yliopistoon, jonne edes pääsee puhtaasti pääsykokeilla. Tosin tällä hetkellä fiilikset on aika ton alla olevan kuvan mukaiset...


Mutta elämä jatkuu ja ens viikolla pitäisi olla eka duunipäiväkin. Saa sitten jotain muuta ajateltavaa

34 kommenttia:

 1. Toivottavasti pääset vielä ilmoittautumaan kirjotuksiin! Saisit paremman arvosanan varmasti ainakin ruotsista. :-) äläkä menetä vielä toivoa, poikaystävä pääsi viime keväänä just 7. varasijalta amkiin sisään!

  VastaaPoista
 2. Etkö oo ajatellu että jos et useesta yrityksestä huolimatta pääse sisään, niin se ala ei ehkä vaan ole sua varten etkä ehkä pärjäisi siellä koulussakaan?

  VastaaPoista
 3. Kauppakorkeaan hakeminen on kyllä ihan eri luokassa kun amk:n kokeet.

  VastaaPoista
 4. Cb, syksyllä on vaan niin paljon vähemmän kouluja haettavana niin en tiedä miltä varasijoilta ihmiset on päässy sisään :(

  anonyymi, mun mielestä pisteet pääsykokeesta on ihan hyvät ja nimenomaan kertoo että sopisin kouluun. On vaan jäänyt sisään pääseminen kiinni aloituspisteiden vuoksi

  VastaaPoista
 5. paljon niitä alotuspaikkoja oli yhteensä? liiketalouteen on kyllä helppo päästä varasijoilta, uskon että pääset tonne :)

  VastaaPoista
 6. pääsin itse ammattikorkeaan varasijalta 20, että kokemuksesta voin sanoa että älä vielä menetä toivoa! Vaikkakin sillon mullai ei ollut MITÄÄN uskoa että olisin voinut päästä :D tuli vähän puskista sitten soitto että oon päässyt. Toivottavasti pääset!

  VastaaPoista
 7. Voi, itse hain tässä toista kertaa amk:iin enkä vieläkään päässyt. Masentaa mutta haen keväällä uudestaan. Ja itsekään en jäänyt edes mitenkään jonon hännille eli alalle soveltuvuutta kyllä löytyy. Ei luovuteta :)Tsemppiä sulle!

  VastaaPoista
 8. älä heitä vielä kirvestä kaivoon, itsekin päsin tänä syksynä amkiin seitsemänneltä varasijalta! En tosin tiedä miten hyvin siellä koulussa yleensä pääsee varasijoilta. Mutta sanonpa vielä senkin, että viime vuonna minun koulutusohjelmaani ei päässyt yhtäkään varasijalta mutta tänä vuonna aika moni!

  VastaaPoista
 9. Äh voi itku, varasijoille jääminen on aina kurjaa. Seitsemänneltä varasijalta on kyllä mielestäni hyvinkin potentiaaliset mahdollisuudet päästä sisään, joten toivoa on vielä. :)

  VastaaPoista
 10. Ei millään pahalla, mutta jos et todella ole viitsinyt käyttää minuuttia siihen, että selvität milloin ilmoittautuminen yo-kokeisiin päättyy, niin et kyllä anna itsestäsi järin motivoitunutta kuvaa. Ihan oikeasti, siihen menee maksimissaan minuutti. "Olen aina myöhästynyt kirjoitusten korotukseen ilmoittautumisesta". Ootko tosissasi, sitä on siis tapahtunut useamminkin? Virheet on ihan ok, jos saman virheen tekee aina vaan uudestaan niin ei voi kyllä syyttää ketään muuta kuin itseään...

  VastaaPoista
 11. mitä sanot, jos hakisit hankkenille avoimen väylän kautta, jolloin ei tartteis stressata enää pääsykokeista? tarvittu määrä opintopistettä hyvillä arvosanoilla hoituisi yhden lukukauden aikana varsinkin, jos kiinnostusta alalle todella löytyy :)

  nuo amk-pääsykokeet lähtöarvosanojen puolesta on niin v-mäisiä, ettei mitään järkeä.. :/ yliopisto on onneksi tasapuolisempi :)

  VastaaPoista
 12. Sun kannattais harkita myös ruotsinkielistä koulutusta täällä Suomessa, vois olla suhteessa helpompi päästä kun vähemmän hakijoita :)

  VastaaPoista
 13. "Pakko kait alkaa lukemaan kauppakorkeaan tai yliopistoon, jonne edes pääsee puhtaasti pääsykokeilla". Jos väität tehneesi helvetisti töitä noitten amk:n pääsykokeiden kanssa ja silti paikka jäi uupumaan, voin kertoa, että jos kauppakorkeaan havittelet niin joudut tekemään vielä helvetin paljon enemmän hommia ja itseasiassa sinulla kannattaisi jo nyt olla ne 5 pääsykoekirjaa käsissäsi! Ilman hyviä yo-papereita liikkuu pisterajat esim Helsinkiin tällä hetkellä sen verran korkealla, että edes monet niistä, jotka paiskivat puoli vuotta duunia eivät pääse sisään, koska hakijamäärät ovat niin korkeat ja pääsykoemateriaali äärimmäisen vaativaa. Vaikka joihinkin aineisiin yliopistolla onkin mahdollista päästä pelkän pääsykokeen perusteella, vaaditaan oikeasti satojen tuntien motivoitunutta opiskelua, että päästään edes lähelle sisäänpääsyä. FOR REAL! Älä valita, vaan ota itseäsi niskasta kiinni ja tee jotakin!

  VastaaPoista
 14. miten ja mistä sä sait jo tietää ne Laurean tulokset? Itse hain syksyn haussa enkä löydä mistään nimilistoja päässeistä eli taitaa tulla ihan tavallisella etanapostilla tieto pääsikö.

  VastaaPoista
 15. olisitko aatellu opiskella tradenomiks aikuisopiskelun merkeissä?

  VastaaPoista
 16. Kauppakorkee on VÄHÄN eri kastissa noiden AMK koulutuslinjojen kanssa lol.

  VastaaPoista
 17. Oon pahoillani et sanon näin, mut jos et pääse edes ammattikorkeeseen niin kauppis ei tule kysymykseenkään. Sulla ei ole edes pienintä hajua millaista on hakea kauppikseen. En myöskään oo oikeestaan ikinä kuullu et joku tekis paljon töitä ammattikorkeen koetta varten joten jos siihen on jopa jotain tehny ja ei pääse sisään nii se on kyllä jo aika surkimusta. Sori.

  VastaaPoista
 18. Ajattelitko oikeasti pääseväsi kauppakorkeaan, jos liiketalouden pääsykokeet ovat mielestäsi vaikeat? :D

  Vaikeaa nähnykään.

  VastaaPoista
 19. Komppaan täällä nyt muita kommentoijia, mutta 7. varasijalta sulla on ihan tosi hyvät mahdollisuudet vielä päästä sisään! Ymmärrän, että turhauttaa ja hermostuttaa, mutta kyllä se voi vielä iloksi kääntyä!

  VastaaPoista
 20. Oon luullut,että amk tradenomiksi pääsee kaikki, jotka edes vähän yrittää :D Itsekin pääsin kyseiseen kouluun aikanani ihan heittämällä.En tosin mennyt,koska prisman kassalle pääsee helpomminkin töihin.

  VastaaPoista
 21. "En myöskään oo oikeestaan ikinä kuullu et joku tekis paljon töitä ammattikorkeen koetta varten joten jos siihen on jopa jotain tehny ja ei pääse sisään nii se on kyllä jo aika surkimusta. Sori."

  missäköhän maailmassa elät, aika monille aloille pitää lukea oikeasti TODELLA paljon, että pääsee ammattikorkeaan. naurettavaa miten ihmiset tässä kommenttiboksissa väheksyy ammattikorkeakoulua!

  VastaaPoista
 22. Uskon kyllä, että kauppiksen pääsykokeet on paljon vaikeampia, mutta niitäkin nyt on Suomessa nykyään niin monella paikkakunnalla, että paikka sieltäkin irtoaa (voi irrota) suht iisisti. Ei sinne Helsinkiin tarvitse hakea. Se on ihan eri juttu. Miten olisi vaikka Vaasa tai Pori? Minnekään ei heittämällä pääse, mutta uskoisin pisterajojen vaihtelevan yksiköiden välillä aika huimasti. Btw hae keväällä Poriin liiketaloden linjalle, luulis paikka aukeavan.

  VastaaPoista
 23. Itse aloitin tänä vuonna tradenomiopinnot, ja sisään pääsi todella helposti. Mulla on kyllä hyvät aloituspisteet, mutta voisitko kuvitella hakevasi niihin ammattikorkeakouluihin, joihin pääsee helpommin?

  VastaaPoista
 24. omakohtaisen kokemuksen perusteella voin sanoa että ammattikorkeaan on vaikeampi päästä opiskelemaan kuin yliopistoon. Olen käynyt ammattikorkeakoulun ja nyt opiskelen yliopistossa (alan vaihdos). Yliopistoon pääsin juuri 'heittämällä sisään' ensimmäisellä hakukerralla ja vielä alalle, jossa on todella kovat hakupaineet. Ammattikorkeakouluun aikanani pääsin varasijalta..

  VastaaPoista
 25. Ei nyt yhtään masennusmielessä, mutta ystäväni ei päässyt viime vuonna eräälle Laurean amk-linjalle edes 1. varasijalta. Liiketaloudessa tosin varmaan todellakin eri meininki kun aloituspaikkoja moninkertaisesti sama määrä kun ko. alalle.

  VastaaPoista
 26. En usko että katsovat sormien läpi siellä lautakunnassa. Ei noihin kouluihin vaan mennä, vaan sinne pitää päästä...

  VastaaPoista
 27. Hei, vinkkinä jos et pääsisikään sisään Laureaan nyt heti, niin kannattaa viikon - kuukauden päästä kun ne opiskelut on alkanu, niin soitella sinne kouluun ja kysyä onko mahdollista päästä sinne vielä, sillä varmasti silläkin luokalla on oppilaita jotka lopettavat heti.
  Sillä mun luokalle tuli keväällä ainakin 5 oppilasta tällä tavoin :D (opiskelen kylläkin insinööriksi amk:ssa)

  VastaaPoista
 28. Ammattikorkeakouluja ei todellakaan pidä väheksyä. Ne valmistavat ihan kunnon ammattiin. Yliopisto tai Kauppis ei ole mikään tae hyvästä ammatista, aina ei ole hyvä olla liian lukenut ja loppupeleissä pääsee samoihin hommiin ammattikorkeasta. Sijoituksesi on todella hyvä, joten älä menetä toivoa. Itsekään en päässyt syksyn haussa minnekään ja se turhauttaa, mutta ei muuta kuin uutta yritystä keväällä. Olisin myös halunnut korottaa yo-arvosanojani, mutta en tajunnut, että ilmoittautuminen on jo päättynyt. Kummallista, koska tieto kouluun pääsystä tuli vasta perjantaina :S

  VastaaPoista
 29. Liiketalouden kokeessa ei tarvii osata kuin yläastetasoista matematiikkaa ja lukea materiaalit läpi. Aika yksinkertaista. Laurean sisäänpääsyrajat on vielä alhaalla suhteessa muihin liiketalouden AMK-kouluhin. Kauppakorkean kokeet on HIEMAN eri luokkaa ja niissä täytyy lukea alan kirjoja. Mutta tosiaan jos on alhaiset lähtöpisteet niin voi olla vaikee päästä sisään ammattikorkeeseen. Mutta kauppakorkeeseen ei kyllä todellakaan pääse helpommin, ainakaan pk-seudulle.

  VastaaPoista
 30. Jos et ees tradenomiks pääse opiskelee LUKEMALLA pääsykokeisiin ni turha haaveilla jostain kauppakorkeesta. Tiedän monia jotka on vaan selannu nopesti materiaalit lävitse eikä lähtöpisteetkään oo ollu ku korkeentaan keskitasoset ja silti on päässy heittämällä sisään.. Ehkä sun kantsis mennä mielummin jonnekki maksulliseen kouluun missei oo väliä onko penaalin terävin kynä, kunhan on rahhaa ;)

  VastaaPoista
 31. Mua ihmetyttää kun ihmiset dissaa näin paljon amk:ta ja "ootko miettiny että se ala ei oo sua varten jos et edelleenkään päässyt" Mitä helv...?! Tällä hetkellä varmasti joka ikiseen amk:hon on aika paljon hakijoita ja ei todellakaan tarkoita jos ei pääse monena vuonna niin se ala ei ole sua varten.

  Eikä todellakaan ole helppoa "niin vaan mennä" amk:hon.

  Asia oli ehkä hieman eri joskus 2000-luvun alussa mutta asiat hieman muuttuneet niistä ajoista.

  Tsemppiä todellakin! Ja uskon että 7.varasijalta voi päästä vielä sisään. Minäkin muistaakseni pääsin Hyvinkään Laureaan (liiketalous) joltain 30.varasijalta. Siitä on tosin aikaa mutta silti.

  VastaaPoista
 32. Ei kai täällä kukaan ole "dissannut" amk:ta, mutta se nyt on ihan paskapuhetta että sinne olisi vaikeampi päästä kuin vaikka kauppakorkeaan. Tottakai se on silloin vaikeaa, jos ei ole viitsinyt tehdä mitään lukiossa (=huonot aloituspisteet) tai ei osaa sitä ihan perusmatikkaa (=ei pärjää pääsykokeissa), mutta oikeasti, hyvin opiskeluorientoituneet ja ahkerat ihmiset joilla on hyvät yo-arvosanat ja lukion todistus, saattavat lukea kauppakorkean pääsykokeisiin monta kuukautta ja käydä valmennuskursseja eikä silti pääse sisään. Ei puhuta nyt ihan samoista asioista.

  Itse olin ahkera lukiossa, sain hyvät yo-arvosanat, luin monta kuukautta pääsykokeisiin, ja pääsin sisään yliopistoon koulutusohjelmaan, jonne pääsee noin 3-4 % hakijoista vuosittain. Se on kuulkaa niin helppoa. Ja tässä kohtaa puhutaan ihmisistä, joilla on ihan normaali älykkyys, ei oppimis- tai lukivaikeuksia tai muita mahdollisesti sisäänpääsyä vaikeuttavia tekijöitä. Laiskuutta ei lasketa...

  VastaaPoista
 33. http://www.jamk.fi/koulutus/tutkinnot/nuoret/liiketaloudenjahallinnonala/liiketalous/muotijavahittaiskauppa

  VastaaPoista
 34. Hei, kysyisin sitä ihan mielenkiinnosta, että paljonko sait koulusta lähtöpisteitä, ja kuinka paljon luit että sait nuo 25 pistettä pääsykokeesta? Itselläni on nimittäin se ongelma, että olisin nyt niiiin innoissani hakemassa Ouluun liiketaloutta amk:hon, mutta omat lähtöpisteeni koulun, työkokemuksen, ja ekan hakutoiveen jälkeen ovat 38 pojoa, ja päästäkseen sisään Ouluun on tarvinnut noin 63, joka tarkoittaa sitä että minun olisi saatava pääsykokeesta 25 pistettä. Varasijoilta on viimevuonna päässyt jopa 58,5 pisteellä, eli siinäkin on vähän pelivaraa. Kaipaisin kuitenkin jonkinlaista apua tässä, ja sinusta olisi minulle paljon hyötyä! :) niin karulta kuin se kuulostaakin. JOten, jos et tässä halua näitä setviä niin olisi huippua jos voisit laittaa minulle vaikkapa sähköpostia : nna-@hotmail.com .. Kiitos :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela