Dear Santa...

sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Vietin eilen illan isän luona. Syötiin, tein tosi hyvää suklaamoussea pikkuveljen kanssa ja katsottiin kaikki yhdessä Hancock telkkarista. Erittäin onnistunut lauantai-ilta siis :-)

Eilen isä kyseli multa joululahjatoiveita enkä eilen osannut vielä mitään vastata, koska yleensä mietin lahjatoiveita vasta joskus jouluun alussa. Äsken kuitenkin aloin mietiskelemään tämän vuoden toiveita ja päädyin seuraaviin;
- iPad 2 Isi on tätä vehjettä kehunut maasta taivaaseen ja olisin sen saanutkin synttärilahjaksi, mutta mieluummin otin sohvan ja sängyn. Joten nyt olisi aika menettää Mac-neitsyys
- Thomas Sabo Charm Mulla on omassa vain yksi charmi, joten olisi kiva saada jotain täytettä koruun
- Nikon 35mm f/1.8G AF-S DX-putki Soveltuun hyvin kuvaukseen heikossa valossa ilman salamaa. Eli bloggaajan ehdoton must have!
- Louis Vuitton Damier Azur Speedy 30 Tää ei varmaan tarvitse edes selittelyjä? 
- Rahaa/lahjakortteja


Ja ihan selvennykseksi, en tosiaankaan ole isää laittamassa lahjatoiveillani vararikkoon :-D Vaan tässä on toiveita, jotka jakautuvat isän, äidin ja isovenhempien kesken.


Onko teillä jo lahjatoiveita mietittynä? :-)

51 kommenttia:

 1. ihan pikku toiveet sulla...

  VastaaPoista
 2. Outoa on se, että mulla on tässävaiheessa usein joululahjat mietittynä moneen kertaa. Nyt en ole keksinyt kuin vain kameran, mutta kai niitä lahjatoiveita vielä tässä kuukauden sisällä tulee :)

  VastaaPoista
 3. Vaikka toiveet jakautuukin monelle eri antajalle, kuulostaa toi omaan korvaan aika isoilta toiveilta... Varmaan kun omalta toivelistalta löytyy villasukat ja tummaa suklaata :D Isompiin juttuihin säästän itse.

  VastaaPoista
 4. Musta on aina jotenkin tosi "vaikeaa" vastata joululahjatoive-kyselyihin, kun mieleen tulee just aina jotain aika hintavaa. Paitsi, tänä vuonna ainoa mieleen tullut toive on sykemittari :o
  Mutta toisaalta, kyllä sitä tässä iässä alkaa jo todella sisäistämään sen joulun todellisen tarkoituksen (ihanat ruoat, herkut, rakkaat ihmiset, pötköttely) ja niiden lahjojen saamisen merkitys vain vähenee. Lahjojen antaminen on kyllä aina yhtä ihanaa! :)

  Hei, nyt näin kuitenkin joulua lähennellessä, voisit tehdä sellaisen joulufiilistä nostattavan postauksen kertoen vaikka teidän perheen joulusta? :) Perinteistä ja yleisesti jouluaaton kulusta jne.

  VastaaPoista
 5. Pystytkö ikinä tyytymään vähään? Taidat olla aika pilalle hemmoteltu. Kaikki lahjatoiveesi on aina ihan mielettömän kalliita.

  Omat joululahjatoiveeni ovat villasukat, tuubikaulahuivi ja tryffelirasia.

  Voisit sinäkin joskus koittaa tyytyä vähempään.

  VastaaPoista
 6. kuka sun ikänen vielä pyytää vanhemmiltaan ja isovanhemmiltaan joululahjoja saatika vielä noin kalliita? ihme hemmoteltu kakara

  VastaaPoista
 7. kuka sun ikänen vielä pyytää vanhemmiltaan ja isovanhemmiltaan joululahjoja saatika vielä noin kalliita? ihme hemmoteltu kakara

  VastaaPoista
 8. Mautonta leveillä perheesi varakkuudella tuolla tavoin. Ei, en ole katkera enkä itse ole mistään köyhästä perheestä, mutta en myöskään netissä kertoile kuinka isi ostaa tuosta vain minulle lahjaksi iPadin, LV:n, sohvan ja sängyn. Milloin kasvat aikuiseksi?

  VastaaPoista
 9. oon ite samanikäinen ku sä ja mun mielestä lahjatoivelistat on vähän lapsellisia. voihan sitä vähän vihjailla jotain vanhemmille, mutta no...jokainen tallatkoon tyylillään.

  VastaaPoista
 10. Tä? Ihme piipitystä täällä kommenteissa! Itsekkin pyydän muutamaa isompaa lahjaa ja joko saan ne tai en, vanhemmat siitä päättäköön. Mun mielestä tarpeellinen (esim tuo objektiivi) on hyvä lahja, eikä naisilla voi olla koskaan liikaa laukkuja ;) ) Kaikki saa toivoa mitä haluaa, ei se ole muiden ongelma jos ei kehtaa pyytää mitä haluaa. :)

  Niin ja oon kans kakskymppinen, ja oon varmaan säälittävä muidenki mielestä, mutta en jaksa välittää. Älä välitä muiden kommenteista :)

  VastaaPoista
 11. Mun mielestä on jotenkin outoa arvostella toisten lahjatoiveita. Ensinnäkin, Mikaelan isä oli ITSE kysynyt niitä toiveita. Toiseksi, jos sitä rahaa on sen verran että on varaa ostaa kalliimpiakin lahjoja toisillensa, niin miksi ei? Jokainen perhe tietää varmasti itse oman varallisuustilanteensa ja sen mukaan ne lapsetkin varmasti toiveitaan esittää :-) Tietenkään lahjat ei oo joulussa tärkein asia, haluan uskoa että näin ajattelee Mikaelakin, mutta saahan niitä nyt perheen keskeen jakaa, oli niiden arvo sitten viisi tai viisisataa euroa. Itse voisin noista toiveista toivoa korkeintaan objektiivia, mutta en minä silti katkeroidu siitä että jossain perheessä on ihan ookoo jaella vaikka Vuittoneita jouluna :'D

  VastaaPoista
 12. ootko sä oikeesti tosissas :D kirjotat tänne jotain joululahjalistaa missä on iPadia ja LV-laukkua, jos santa (=isi) ostais :DDDDD huhuhuh

  VastaaPoista
 13. Hei, nyt näin kuitenkin joulua lähennellessä, voisit tehdä sellaisen joulufiilistä nostattavan postauksen kertoen vaikka teidän perheen joulusta? :) Perinteistä ja yleisesti jouluaaton kulusta jne.

  Mun mielestä tollanen postaus ois kans tosi kiva!

  Ja mitä väliä sillä on jos Mikaela julkaisee omassa blogissaan listan toiveista, nimenomaan ne ovat vain TOIVEITA. Ei Mikaela pakota porukoitaan noita kaikkia hankkimaan. Sitä paitsi onhan se kiva tehdä joululahjalista tällee joulufiiliksen nostattamiseksi ja omassa blogissaan Mikaela saa julkaista mitä haluaa :) Ja mistä tiedätte, voi hyvin olla että Mikaelakin antaa vähän kalliimpia lahjoja omille vanhemmilleen.

  VastaaPoista
 14. Tosiaan, koska oikein aikuistut? Olen sinua kaksi vuotta nuorempi ja lahjatoiveeni eivät ole villasukkia kummempia. Lapsena oli normaalia pyytää isompaa lahjaa, mutta jo minäkin ymmärrän sen joulun oikean tarkoituksen ja se ei ole lahjat. Mene vähän itseesi ja kasva aikuiseksi!

  VastaaPoista
 15. Hahahaah, voi jestas sentään. Mitäpä jos ostaisit kyseiset tavarat ihan omilla rahoillasi, etkä kinuaisi iskän (tai mummin...) lompakolle?

  Äitini kysyi minulta muutama päivä sitten joululahjatoiveita. Vaikka olen opiskelija ja opinnäytetyöni sekä kurssien vuoksi en voi käydä kovin paljon töissä (eli tiukkaa rahallisesti on), SIITÄ HUOLIMATTA vastasin äidilleni "Tee jouluaatoksi graavilohta, se on niin hyvää että on paras lahja!". Ei tulisi MIELEENKÄÄN alkaa luettelemaan "ostakaa mulle toi toi toi ja toi, ja antakaa vielä vähän rahaa päälle, jooko jooko?!". Kyllä ton ikäisenä pitäis jo olla sen vertaa järkeä päässä. :)

  VastaaPoista
 16. En tajuu miten noi anonyymit jaksaa nähä vaivaa muiden aisoist. Jokainen perhe ostaa toisilleen sellaisia lahjoja joihin on varaa. Kenellä enemmän rahaa niillä tietysti mahdollisuus ostaa kalliimpia lahjoja kuin nillä joilla ei varaa ole kalliisiin lahjoihin. Ihmiset ovat vain kateellisia , koska luulen , että jokainen varmaan mielellään ottaisi tuollaisia lahjoja vastaan jos vain saisivat..

  VastaaPoista
 17. Täällä on joululahjatoiveena kaikilta läheisiltä matkarahaa. Me haluttaisiin lähteä kevättalvella reissuun mutta opiskelijoina tarttetas vähän avustusta. Toivottavasti suku lämpenee ajatukselle :D Meiltä jo on kysytty monta kertaa mitä halutaan ja kun tuntuu että kaikkea kippoa ja kuppia jo on niin mikäs sen kivempi kun matkan avustus.. Matkailu kuitenkin tuo ihania uusia kokemuksia aina :)

  Sullakin on aika ihania toiveita :)

  VastaaPoista
 18. Käyn lukemassa sun blogia aina joskus ja tykkään tästä, koska usein blogaajat ovat juurikin todella laihoja ja mallin mitoissa, mutta sä olet juuri tollainen sopiva ja aika saman kokoinen kuin itsekkin olen! Vaikka olenkin hieman erin mallinen, jos näin voi sanoa. Mutta kiva joskus lukea tälläistä blogia johon voi itsekin ''samaistua''.

  Mutta pistää aina silmään anonyymien negatiiviset kommentit joita tulee lähes joka ikiseen postaukseen ja he tekevät jokaisesta asiasta niin suuren numeron :(
  Mikä tässäkin postauksessa sai kaikkien herneet nenään? Minusta ei ole yhtään hemmoteltua tai kiittämätöntä pyytää jotain tuollaista lahjaa.
  Eikö anonyymit tajua, että jokaisella perheellä on ehkä omat tottumukset? Ehkä joissain perheissä ruukataan ja halutaan ostaa hieman ''kalliimpia'' lahjoja ja vieläpä jos ne vielä ostetaan yhdessä tuumin.
  Eikä ole väärin auttaa omaa nuorta lastaan isoimmissa hankinnoissa!
  Itsekkin saan lähes aina joululahjaksi jotain suurempaa, se vain on ollut aina sellainen tapa. Tyydyn ihan yhtä hyvin vaikka suklaaseen ja villasukkiin, mutta jos vanhemmat haluavat ostaa, kun minä jotain tarvitsen. niin mitä väärää siinä on?

  Ja pitäisikö Mikaelan tulla sanomaan tänne, että ''aattelin pyytää villasukat joululahjaksi'', kun näin ei ole? Pitäisikö jättää kertomatta asioita tai valehdella, koska anonyymit tekevät siitä heti kunnon sopan, kuinka sitä ollaan niin hemmoteltuja.

  VastaaPoista
 19. siis OMG! anonyymit, rauhottukaa. ei se oo mikaelan ongelma jos teijän perheellä ei oo aikomusta pstaa teille muita kun villasukkia. ite en tuu mistään varakkaasta perheestä, mutta laitan lahjalistalle kaikkea mahdollista, mistä unelmoin, ja saamme sitten yhden kalliimman ja loput on sit pienempiä. Mikaela, ihania toiveita! mäki voisin pyytää mun ensimmäisen vuittonin. <3

  VastaaPoista
 20. Taitaa bloggaaja ihan itse tulla kommentoimaan anonyymina positiiviseen sävyyn?

  Kaksi asiaa; olet lapsellinen, mene töihin ja ala säästämään. Ei sitten tarvitse odotella isiltä tavaraa, jota
  et kuitenkaan opi arvostamaan vasta kun olet sen itse vaivalla maksanut.

  VastaaPoista
 21. Kylläpä täällä kommenttiboksissa on hurskaita ihmisiä. Okein lämmittää tuollainen oman hyvyyden korostaminen. Lahjoiksi kelpaa vain äidin kaunis hymy aattona, villasukat, suklaata ja graavilohta.

  Oma äitini on ainakin joka vuosi ihan helisemässä lahjojen kanssa, ja hän toivookin, että tekisin lahjalistan. Itse taas tykkään yllättyä.

  Mitä pahaa siinä on, jos tekee lahjalistan vanhemmilleen. He haluavat varmasti hankkia jotain, mitä myös käyttää? Jos vanhemmat antavat jotain kallista, he tuskin tekevät sitä vararikon uhalla. Itse vietin yhden joulun erilaisissa tunnelmissa ystäväni luona, koska omat vanhempani olivat matkoilla. Kyllähän lahjoja siellä jaettiin monin kerroin enemmän ja rutkasti kalliimpia. Mutta mikä minä olen sitä tuomitsemaan? Oman varallisuuden mukaan he lahjoja ostelivat.

  Ymmärtäkää, että jos tienaa esimerkiksi 100 vuodessa, ei sitä tarvitse muiden vuoksi näkkileipää syödä. Elämä on täynnä valintoja, ja ihmiset voisivat vähän kunnioittaa muiden.

  VastaaPoista
 22. Minua kiinnostaisi tietää näiden anonyymien mielipiteet siihen, että jos niiden isä olisi esim Alexander Stubb/Nokian pääjohtaja/Fortumin pääjohtaja (mikä lie rikas mies) ja hän ostaisi teille lahjaksi vain villasukat?

  Toki rikan perhe halauaa antaa rahoistaan muille. Sehän on ihan selkeää. Itse olen tällä hetkellä työtön! Ja aion silti ostaa perheelleni hyviä joululahjoja, vaikka esim. moni kaverini ei osta mitään. Minusta on ihanaa ilahduttaa ihmisiä hyvillä lahjoilla. Ja härre gyyd sentään jos minulla olisi rahaa, niin ostaisin vaikka jokaiselle sukulaiselleni jotakin spesiaalia.

  Onhan nuo toiveet ihan eri maata, kuin mitä itse toivoin (suklaata), mutta minun perheeni ei olekaan kauhean varakas. Mutta kyllä jos äitilläni olisi paljon rahaa, niin kyllä hän ehdottomasti ostaisi jotain isoa. Ja totta kai sitä nyt mielummin sanoo, että hei osta kameraan objektiivi, kuin että sieltä tulee sitten vaikka joku ei omaa tyyliä oleva 200 euron nahkatakki.

  Lisäksi, vaikka äitini ei ole millään tavalla varakas, hän ostaa yhä minulle ja siskoilleni (kaikki yli 20-vuotiaita) joku vähintään 5 pakettia, vaikka joka vuosi sanomme, ettemme HALUA yhtään mitään. Niin ne vanhemmat vain tahtovat hemmotella lapsiaan ikuisesti. Ja sehän on heidän tehtävänsäkin.

  Älkää olko noin hiton kylmiä ja pihejä!

  VastaaPoista
 23. "Ymmärtäkää, että jos tienaa esimerkiksi 100 vuodessa, ei sitä tarvitse muiden vuoksi näkkileipää syödä."

  Ei tarvi ei, koska satasella vuodessa ei taida olla varaa siihen näkkäriinkään.

  VastaaPoista
 24. Mulla on tänä vuonna lahjatoiveena oikeastaan vaan matkarahaa :) mutta myös tuo sama laukku on lahjalistallani ja ostankin sen itse veronpalautuksilla;)

  VastaaPoista
 25. Hahah, kyse ei ole siitä etteikö vanhemmillani olisi varaa ostaa minulle kalliita lahjoja. Kyse on siitä, että minulle joulu tai syntymäpäivät (saatikka nimipäivät..) eivät ole sitä varten, että pääsisin suu kuolassa pyytämään vanhemmiltani LV:n laukkuja tai Diorin kenkiä. Mikäli sellaiset tarvitsen tai haluan, ostan ne ITSE. Se on sitä itsenäisyyttä, oletteko koskaan kuulleet? ;)

  Ja en ikinä haluaisi että perheeni luulisi minun nauttivan joulusta vain sen vuoksi, että saisin kasan kalliita lahjoja. Mutta jokaisella ihmisellä on elämässä erilaiset arvot, näin se vaan on!

  VastaaPoista
 26. Mikaela, ihmiset ei ymmärrä meitä!

  Kai sitä nyt haaveilla saa, ja mitä sitten, jos perheellä on rahaa? Pitäisikö sitä hautoa tilillä? Älä välitä kateellisista hyeenoista. ;)

  VastaaPoista
 27. :D villasukkatoivoja-anonyymit, onko tullut mieleen että toisten perheissä saatetaan panostaa lahjoihin vähän enemmän? meillä suvussa lahjoja tulee kaikilta sediltä ja tädeiltä ja sitten vanhemmilta ja läheisimmiltä sukulaisilta tulee jotain arvokkaampaakin. Ja nimenomaan pyydetään lahjalistaa mistä jokainen sitten voi valita mitä ostaa :)

  VastaaPoista
 28. Etkö oikeesti koskaan opi :---D Oot joka vuonna tehny samantapasen överikalliin toivelistan ja aina saat anonyymeiltä paskaa niskaan. Mua ei haittaa vaikka saisit kymmenen vuittonia joululahjaksi, mutta ei kantsis tänne blogiin kirjotella asiasta kun tiedät itsekin mitä siitä seuraa.

  Kohta varmaan teet postauksen jostain uudesta turkisjutustas - et sen aidon turkishännän jälkeenkään oppinut, vaan poistit kyseisen postauksen ja sen jälkeen kuitenkin teit postauksen uudesta ihq turkispipostas ja taas sait samanlaista paskaa niskaan

  VastaaPoista
 29. Anteeksi arvon anonyymit mutta mua suorastaan naurattaa tuo oman täydellisyyden korostaminen, "toivon vaan villasukkia"... niinkuin joku aiemmin jo sanoikin :DDD Onko se ihan tosissaan niiiiiin paljon teiltä itseltänne pois. jos Mikaelan joulutoivelistalla komeilee Louis Vuitton? Yleensä ihminen esittää realistisia toiveita vanhemmilleen - sellaisia, joihin perheellä on varaa ja jonka hintaisia lahjoja on totuttu jakamaan keskenään. Ketä kiinnostaa, saako Mikaela itsekudotut sikamageet villasukat vai viidensadan euron laukun? No, teitä varmaan kun olette niiiiin täydellisiä että itse ette sellaista edes kehtaisi toivoa (edes siitä huolimatta jos sellaisen haluaisitte ja vanhemmillanne olisi varaa ostaa sellainen) =( On se väärin kun jotkut uskaltaa sanoa suoraan mitä ajattelee ja mitä toivoo.

  VastaaPoista
 30. herranjumala taas tätä. okei, ihan ensimmäiseksi mun on pakko sanoa että oon kyllä ajatellut että olet aika hemmoteltu, ja niin kuin kai oletkin, mutta jollain tavalla oikeastaan luulen ettei se ole sun oma vika. kuitenkin: en tajua mikä ongelma näillä anonyymeillä on. jokaisella perheellä on oma tapansa viettää joulua, jotkut perheet antavat paljon lahjoja, jotkut eivät. ja miks kaikki valittaa siitä, että muka ruinaisit lahjoja, kun selvästi tuolla sanot, että isäsi itse kysyi mitä haluat. en oikein tajua tätä logiikkaa.
  sanottava on, että itse en todellakaan noin paljon lahjoja pyytäisi, mutta jos kerta rahaa löytyy ja vanhemmilla halua antaa nuo kaikki, niin mikäs siinä sitten. itse oon ehkä vähän varakkaammasta perheestä myös, ja me yleensä saamme jotain vähän isompaa ja sitten pienempiä lahjoja. noin kalliita lahjoja en edes pyytäisi, koska jotenkin mua "hävettää" pyytää näin vanhana enää mitään. musta kuitenkin tuntuu, että teidän perheessä tuo on vaan "normaalia", ja siis jos joillekin on normaalia saada villasukat jouluna, niin sitten on.
  okei en oikein tiedä mikä tän kirjotuksen pointti oli, mutta mun mielestä kaikki perheet viettää joulun ja tekee joululahjojen kanssa oman tilanteen mukaan, ja jos sun tilanne on parempi kun suurimman osan muista, niin miks siitä pitäis muiden alkaa itkemään?
  toisaalta, toivon että jossain vaiheessa tajuat itse, vaikka kuinka sun isäs vielä kyselis joululahjoja, ettei välttämättä ihan kaikkea ole aina pakko pyytää vaikka kuinka haluaisi. mut hei jokainen omalla tyylillään!

  VastaaPoista
 31. ne, joille rahan OMISTAMINEN ei merkkaa paljon, tulevat helposti pyytäneeksi kalliita lahjoja. ne, jotka pyytävät marsipaania ja villasukat ja perunalaatikkoa, ovat varmaan nuukempii, pitävät rahan säästämistä tärkeänä. eikös kummatkin ole hyväksyttäviä tapoja kirjoittaa joululahjalista? :)

  mikaela ei (mielestäni) ole hemmoteltu, itsekäs tai ahne, vaan pitää kalliista tuotteista ja luksuksesta ja nauttii kuluttamisesta. muistelisin että blogin puolella on nähty myös postauksia kauniista koruista yms. joita mikaela on muille lahjoiksi ostellut.

  itse olen 20-vuotias säälittävä hemmoteltu paska, joka ajaa isin ostamaa autoa ja toivoo n9:ä joululahjaksi & muutenkin elää pummilla. silti olen äärimmäisen epäitsekäs tytär ja tyydyn vähän.

  raha on rahaa. sillä saa kaikkea kivaa. sitä voi saada työtä tekemällä, perheeltä, jos opiskelee, keräilemällä kolikoita tieltä, kukin tavallaan. oke ?

  ei pliis tuomita. lukekaa tän blogin nimi ja päättäkää sit sen jälkee luetteko eteenpäin vai ette ;)

  en oo ennen kommentoinut tänne, mutta nyt oli pakko ku rupes ärrrsyttää. jatka samaa mallii mikaela, blogin taso nousee oikein silmissä eikä se jää huomaamatta lukijoilta! mun mielestä on ihanaa et sulla on hopeaketun tupsu pipossa, mielipide mungotädistä ja muuutenki pokkaa laittaa omia juttuja tänne. tykkään!
  -maiju-

  VastaaPoista
 32. Tarkoittaako se että Mikaela ei tajua joulun oikeaa takoitusta tai on lapsellinen, vain koska tekee joululahjatoivelistan jota hänen isänsä nimenomaan kysyi? Mitä ihmettä se teiltä muilta on pois, vaikka hänen perheessään ostetaan kalliimpia lahjoja? Näyttää siltä että joidenkin muiden kannattaisi miettiä sitä aikuistumista.

  VastaaPoista
 33. Itse en ole lahjoja saanut vuosiin, enkä saa tänäkään vuonna (t. 23-v.).
  Boigotoin moista materiaalista juhlaa, vaikkakin muutoin vuoden muina päivinä lukeudun melko materiaalisen elämän kuluttajaksi.
  Joulu on rauhoittumisen ja perheen kanssa vietettyä aikaa. Pienemmille muksuille muutama paketti kiikutetaan muodon vuoksi.
  Suosittelen paketitonta joulua kaikille!

  VastaaPoista
 34. mikä vitun ongelma ihmisil on oikeus tulla arvostelee tänne sua jonku lahjatoiveiden takia..? HANKKIKAA ELÄMÄ nyymit tai tulkaa nimimerkkilisinä sanomaa ::)):)) mun mielipide.

  VastaaPoista
 35. Ai että teitä anonyymit, aina pitää olla narisemassa kaikesta mikä ei miellytä omaa korvaa. En tiennytkään, että on väärin esittää toiveita niitä vartavasten kysyttäessä. Kommenttiboxissa oppii aina jotain uutta! :')

  VastaaPoista
 36. Voi perse teidän anonyymien ja muiden kanssa, kyllä teillekin kelpaisi LV:n laukut vaan eipä kukaan niitä teille osta ;)

  On mullakin varaa ostaa tuosta vaan vaikka kymmenen sänkyä ja sohvaa jos haluan. Ei ne tulot vaan ne menot, ääliöt!

  VastaaPoista
 37. ''Anonyymi sanoi...
  Hahahaah, voi jestas sentään. Mitäpä jos ostaisit kyseiset tavarat ihan omilla rahoillasi, etkä kinuaisi iskän (tai mummin...) lompakolle?

  Äitini kysyi minulta muutama päivä sitten joululahjatoiveita. Vaikka olen opiskelija ja opinnäytetyöni sekä kurssien vuoksi en voi käydä kovin paljon töissä (eli tiukkaa rahallisesti on), SIITÄ HUOLIMATTA vastasin äidilleni "Tee jouluaatoksi graavilohta, se on niin hyvää että on paras lahja!". Ei tulisi MIELEENKÄÄN alkaa luettelemaan "ostakaa mulle toi toi toi ja toi, ja antakaa vielä vähän rahaa päälle, jooko jooko?!". Kyllä ton ikäisenä pitäis jo olla sen vertaa järkeä päässä. :)''

  Voi että, oot sinä niin hieno ihminen! Oikein mamman tekemää graavilohta! Syö sitä lohta ja oo hiljaa.

  VastaaPoista
 38. Ei oo totta mitä kommentteja! En tiedä onko muut, mutta ainaki minä oon saanu kotona sellaisen kasvatuksen että toisten raha-asiat ei mulle kuulu eikä tarvikkaan kuulua. Niinkuin on sanottukki täällä, jokainen perhe itse tietää, kuinka kalliita lahjoja antaa. Jotenki suorastaan huvittaa tuo tekopyhyys mitä joillaki on, että pyydetään vaan villasukat tai suklaata. Saa niin tehdä, ei siinä ole mitään väärää. Väärää on se, miten asia tullaan tänne ilmaisemaan sädekehä pään päällä. Sellainen asia, johon enemmänkin voisi kiinnittää huomiota, olisi nykyvanhempien +30 paketin krääsäkasat per lapsi, kun näistä tavaroista se 20 on hukassa/roskissa/rikki 2kk kuluttua joulusta. Se on jo epäekologista, toisin kuin muutama kallis ja laadukas lahja. Esimerkiksi merkkilaukut kestävät käyttöä ja hintansa vuoksi niitä myös yleensä vaalitaan paremmin.
  En yleensä kommentoi, mut tää nyt herätti tunteita kun oon jotenkin ite vähän kypsä siihen toisten omaisuuden ja sen käytön arvosteluun:)

  VastaaPoista
 39. Tosiaan lahjojen anto on jokaisessa perheessä erilaista. Meillä on suvussa, niin äidin kuin isän puolella pidetty lahjojen antoa tärkeänä.

  Äidin puolelta meillä on tietty summa, jolla jokainen saa päättää omat lahjat, koska meitä lapsia on kaikkien veljieni ja velipuolteni kanssa viisi. Isä taas antaa jouluisin isommalla summalla lahjoja, joten jos jotai isompaa tekee mieli, sitä kehtaa toivoa.

  Vuiskan ajattelin pyytää äidin vanhemmilta, mutta en niin kallista lahjaa saa, joten ehdotan että maksaisin siitä itse osan itselle joululahjaksi :-)

  Nää on asioita, jotka jakaa mielipiteitä. Ja koska vanhempani on eronneet, tulee lahjoja tavallaan tuplasti, jolloin määrät voivat tuntua isommilta.

  VastaaPoista
 40. No kai se on pakko pyytää suvulta lahjoiks kun ite on töissä jossain kassalla :D lol. Hitto en kehtais koskaan pyytää isovanhemmiltani mitään.Olis ihan mielenkiintoista tietää millä perustelet tää LV-toivees? Voisko olla ,että "mutta kun mä haluun!"

  VastaaPoista
 41. ano, itseasiassa en oo ollu töissä ollenkaan viimeiseen kahteen kuukauteen :-)

  ja oon nimenomaan mun äidin äidiltä oppinut merkkilaukkujen käytön saadessani muutama vuos sitten synttärilahjaksi ekan vuittonini ja hän käyttää itsekin pelkkiä merkkilaukkuja. Joten hänelle ei tarvitse paljon perusteluja esittää :-)

  VastaaPoista
 42. "mutta mä haluun!" reps tolle viimesimmälle anonyymille XD olisiko muita kriteerejä esimerkiksi laukun kestävyys ja sen ulkonäkö? kuulostit aika katkeralta. minkäs sille voi jos et kehtaa pyytää isovanhemmiltasi yhtään mitään, eikös se ole sitten oma ongelmasi :/

  VastaaPoista
 43. "mikaela ei (mielestäni) ole hemmoteltu, itsekäs tai ahne, vaan pitää kalliista tuotteista ja luksuksesta ja nauttii kuluttamisesta."

  Oikeesti, apua.

  Mä olen huolissani nuorista ihmisistä. Tekee ihan hyvää ihmiselle, kun joutuu ITSE tekemään töitä ja ansaitsemaan merkkilaukkunsa. Kyllä mäkin tykkäisin merkkilaukusta (en tosin Vuittonista, musta on todella rumia, mut esim. Mulberry kävis) ja jos sellaisen saan, niin todella onnellinen olen. Mutta joku järki käteen! Musta sun vanhemmat antaa sulle kyllä aika mielenkiintoista kasvatusta.

  Ja kyllä meillä kaikilla on oikeus tulla tänne mielipide kirjoittamaan, koska Mikeala kirjoittaa ihan avointa blogia. Voi poistaa kommentoinnin, jos kommentit eivät kelpaa.

  Se minkä olen silti tässä blogissa huomannut on se, ettei Mikaelalle tunnu riittävän yhtään mikään. Ymmärrän luksuksesta unelmoimisen ja kuluttamisen, mutta siinä tulisi olla jokin raja.

  VastaaPoista
 44. On tääki joku tapa saada lukijoita kulahtaneille sivuilleen. Provoilu ;)

  VastaaPoista
 45. En oikeasti ymmärrä mikä vtun ongelma ihmisillä on nillittää siitä, jos joillakin on vaan enemmän rahaa kun toisille. Perimmäinen suomalainen kateuskortti kenties? TEHKÄÄ TÖITÄ, KOULUTTAUTUKAA! Köyhät ei voita.

  Ja toisekseen vihaan tätä itsenäisyyskortti. Tarviiko sitä kituttaa näkkileivällä koko opiskeluaikaa, jos vanhemmilla on pari extranollaa tilillä ja haluavat auttaa omia lapsiaan? Niiden eteen on ensin opiskeltu ja sitten tehty töitä. Raha on tarkoitettu käytettäväksi, ihmiset. Sitä ei saa mukaan vaikka kuinka haluaisi.

  VastaaPoista
 46. Tässä nyymeille toisen suomalaissyntyisen bloggarin lahjalista ihmeteltäväksi: http://5inchandup.blogspot.com/2011/10/this-is-public-birthday-wish-list-for.html

  Äkkiä Mikaelan lista ei ole juuri mitään. :) Eiköhän jokainen voi ostaa tai olla ostamatta oman lompakkonsa mukaan lahjoja.

  VastaaPoista
 47. Hyviä toiveita mutta mulla osui silmiin toi mac -neitsyys, en tiä olenko ainoa.. iMac ja Macbook ovat tietokoneita, eikä iPad liity niihin mitenkään. Eli kyseessä on ennemminkin Apple -neitsyys :--)

  VastaaPoista
 48. "En oikeasti ymmärrä mikä vtun ongelma ihmisillä on nillittää siitä, jos joillakin on vaan enemmän rahaa kun toisille. Perimmäinen suomalainen kateuskortti kenties? TEHKÄÄ TÖITÄ, KOULUTTAUTUKAA! Köyhät ei voita."

  Haha, niinkuin Mikaelakin tekee töitä ja kouluttautuu :DDDD

  Haha, huomaa miten sinun kohdallasi isin ylimäätäiset nollat ovat vaikuttaneet todella positiivisesti. Onnea elämään!

  VastaaPoista
 49. Tuli huono fiilis lukiessani tota mun edellistä kommenttia ja ajattelin tarkentaa. Musta Mikaelan toiveet ei ole huolestuttavia, vaan joidenkin kommenttien kirjoittajat huolestuttaa paljon enemmän.

  VastaaPoista
 50. :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Kiitokset makeista nauruista näille "Minä toivon vain villasukat ja mamman tekemää graavilohta" -tyypeille! Voi vtun jeesukset, mahdatte olla tyytyväisiä itseenne kun täällä pitää julistaa ja joukolla mollata toisen lahjatoiveita, ootte selkeästi parempia ihmisiä??? :DDDD Ja opinnäytetyötäänkin tekevä noin lapsellinen, huh huh...

  VastaaPoista
 51. tiedäks onko tota nikonin objektiiviä canoniin liitettävänä?:) esim sigma yms

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela