Blogit, bloggaajat ja mainostus

perjantai 4. marraskuuta 2011

Blogien mainostus ja piilomainonta on puhuttanut paljon viime aikoina ja itsekin mainoksia sisältävänä blogina reagoin siihen. Blogini sisältää mainoksia, joista saan rahaa. En mitään hirveitä summia, mutta rahaa joka tapauksessa. Kuitenkin haluan ilmoittaa siitä selvästi lukijoilleni ja olenkin alkanut muutama kuukausi sitten ilmoittamaan kyseessä olevan mainospostaus Ilmoitus-etutunnisteella ostikossa ja jos kyseessä ei ole pelkästään puhdas mainostus, olen jättänyt tunnisteen pois, vaikka teksti saattaisi sisältää lopussa mainosbanerin. Bannereita monet mainoslinkkien klikkausta välttävät osaavat varoa.

Monet menevätkin halpaan nimen omaan linkkien vuoksi, ja en halua tehdä sitä omille lukijoilleni. En enää itse edes uskalla painaa mitään linkkejä lukemissani tai selaamissani blogeissa, koska monet osaavat sen tradedoubler-tunnisteenkin piilottaa ja sen sijaan näkyy bit.ly tai jotain vastaavaa linkin osoitteena. Saatan menettää sen vuoksi joitakin kymmeniä euroja, että ilmoitan kyseessä olevan mainoslinkki tai mainos, mutta mielestäni ne rahat eivät ole sen arvoisia, että huijaisin lukijoitani käyttämällä piilomainontaa. Tänäänkin sain palautetta, koska en huomannut ilmoittaa Brandos-linkin olevan mainoslinkki. Korjasin kuitenkin asian selvästi ilmoittamalla, että kyseessä on mainoslinkki.

 Toinen ei niinkään piilomainontaan liittyvä asia, joka itsea häiritsee on äänestäjien kalastus blogin avulla. Viime aikoina monissa kilpailuissa on se nähtykin, että suosituimmat bloggaajat ovat ne kilpailut voittaneet. Myönnän itsekin linkittäneeni omia tuotoksiani tänne blogeissa, mutta lukijamääräni ovat todella pienet suosituimpiin verrattuna. Tällä hetkellä Facebookissa on menossa kilpailu, jossa kilpailija lataa oman kuvansa sivuille ja tykkääjien perusteella eniten saanut voittaa todella muhkean lahjakortin. Eräs suosituimpiin blogeilin kuuluva bloggaaja latasi kuvansa sinne, kalasteli äänestäjiä blogissaan ja kas kummaa, alle 12 tunnin jälkeen hänen kengät oli peitonnut yli sadalla tykkäyksellä n. 250 tykkäystä keränneet, tällä hetkellä toisella sijalla olevat kengät. En ole katkera, koska en edes halua osallistua kilpailuun, vaikka katselin sitä jo alkuviikosta. Ajattelin, ettei minulla tosiaankaan olisi mahdollisuuksia voittaa kyseisiä n. 250 tykkäystä keränneitä kenkiä. Kaikki voikin näköjään muuttua. Jotenkin surullista, että todella harvoin enää niin sanotuilla tavallisilla ihmisillä on mahdollisuus voittaa kilpailuja, jotka eivät ole bloggaajien järjestämiä.

Toiselta kannalta ajateltuna, mikäs siinä että suositun bloggaajan voiton jälkeen kyseinen tai mikä tahansa muu kilpailun järjestänyt firma saa tajuttomasti ilmaista mainosta, koska tietenkin voitosta kirjoitetaan omaan blogiin.

Tälläisiin fiiliksiin päästy viime päivinä.

Muita, joita tämä mainostushomma on alkanut pänniä?

96 kommenttia:

 1. Tiedän mitä blogia tarkoitat ja itseänikin alkoi ärsyttämään kun huomasin tämän kalastelun. Olen varma että kyseinen bloggari voittaa, kun hänellä on niin paljon lukijoita. Meillä tavallisilla ei ole mitään mahdollisuutta voittaa kyseistä kilpailua. Itse en ole koko kilpailuun osallistunut, koska käytän vaan tennareita. :D Mutta harmittaa muiden kilpailijoiden puolesta kovastikkin. Enkä usko, että kyseisellä bloggarilla on juurikaan tarvetta kyseiselle lahjakortille kuin ehkä jollain muulla. Tämä on mun mielipide ja vetäköön kuka vaan herneet nenään :D

  VastaaPoista
 2. mungo annaaa <3 :D en tosiaan äänestänyt vaikka kengät olivatkin hienot.

  VastaaPoista
 3. anonyymi, ymmärrän mitä tarkoitat. Mä en ainakaan palkoja vetänyt nenääni :D

  anonyymi, ah aina niin ihana anna. olen hänet blogitilaisuuksissa hekilökohtaisestikin tavannutkin enkä pidä hänestä, en ole koskaan pitänytkään enkä tule pitämään. Tää tempaus viimeistään sinetöi sen faktan :-D

  anyymi, cheers!

  VastaaPoista
 4. olen ihan samaa mieltä kanssasi! joskin itse en ymmärrä blogeissa mainostusta ollenkaan, lehdissä ja tv:ssä se on mielestäni ihan ok, mutta että blogeissa? missä ovat ne blogit ja bloggaajat, jotka eivät kirjoittaisi raha silmissä kiiluen mainoksia tursuavia blogeja...

  VastaaPoista
 5. osuvasti kirjoitit! Et mielestäni mainosta yhtään niin paljon, kuin monet muut. Musta on jopa vähän surullista, että mun lempibloggarit on alkaneet sokeutua omalle käytökselleen, ja uskottelevat itselleen miten mainostus ja lukijoillaan rahastaminen on ok. :/ Ei se niin mene, mutta mikäs siinä, kun rahaa tippuu tilille siitä, kun bloggaaja on postannut tuotteesta, minkä on ensin itse ilmaiseksi saanut..No ehkä itsekin, jos saisin lisärahaa kuussa tuommoisesta ja ostelisin Louis Vuittoneita sillä rahalla, tekisin niin. Tämän käytöksen haittana on vaan se, että blogin sielu on kadonnut kokonaan. Itse en enää painele mitään linkkejä blogien kautta, sen olen jo ajat sitten oppinut. Turha aihe, mutta alkanut ottaa päähän lähiaikoina, kun bloggaajat eivät enää tunnu ymmärtävän lukijoidenkaan kantaa, vaan kaikki on aina automaattisesti "kateellisia" tai "ilkeitä".

  VastaaPoista
 6. joo o mites toi mungon yli 300 tykkäystä alle vuorokaudessa??:D

  ja siis mua ei kiinnosta mitä bloggaajat tästä tienaa mitenkin, mulle riittää että te kirjotatte mulle viihdettä iltojeni kuluks:)
  tietty teidän kuuluu saada tästä jotain palkkaa, te kuulutte kaikki johtavaan sosiaaliseenmediaan ja mainosmediaan.

  mut jos palataan tohon mungoannankenkäsuosioon, niin mikä saa niissä turkooseissa peruskorkkareissa ihmiset tykkäämään yli 300 kertaa, kun monet hienommat, erikoisemmat ja muuten vaan kivemmat kengät ovat saaneet alle 50 tykkäystä, jotkut alle 10?:D mistähän se johtuu, varmaan aika tasantarkkaan siitä, että kenkiä on mainostettu blogissa:)

  mutta joo, kyllähän mullekkin kelpaisi 1500euroa, ei siinä mitään, mutta mun mielestä ns. taviksen on turha lähteä kilpailemaan bloggaajan kanssa.
  toi, että kisaan osallistumisesta ilmoitetaan blogissa, on tasan tarkkaan ittensä ja oman tuotoksen mainostamista. mulla ei siihen olisi resursseja..

  ps mikaela, oot ihana!:)

  VastaaPoista
 7. Hyvin kirjoitettu! Oon ehdottomasti samaa mieltä kanssas tässä asiassa.

  VastaaPoista
 8. Mä komppaan sua tossa äänestyskalastelujutussa, muakin harmittaa se. Jotenkin ennalta-arvattavaa, että kuka ne kilpailut aina voittaa.

  VastaaPoista
 9. Paljonko kirjoitit äikästä?:)

  VastaaPoista
 10. anonyymi, nykyään mainos tavallaan kuuluu blogeihin, mutta rajansa silläkin. Ja omalta kannalta onhan tästä mukava saada taskurahaa ja etuuksia. Mutta en silti ymmärrä muutamien blogien meininkiä enää, kun 2/3 teksteistä on mainoksia :-(

  ewelyn, aivan! Kyllä mullekin kelpaisi ne rahat, mitä monet blogistaan saa ja monien satojen eurojen lahjakortit yhteen liikkeeseen, mutta olen tyytyväinen ja kiitollinen näinkin siitä, mitä blogi mulle tuo.

  ja itse en ainakaan ajattele, että yksikään lukija olisi mulle jotenkin kateellinen

  anonyymi, älä! ottaa niin päähän se ämmä ja nyt se koko kilpailukin. Kirjotin kyseisen kilpailun seinällekin vähän omia fiiliksiä. Tää vaan on niin epäreilua muita kohtaan

  sslla, :-)

  milla, jep...

  anonyymi, C :-)

  VastaaPoista
 11. Samaa mieltä. Annahan sanoo, että kyllä hänkin saa osallistua kun muutkin bloggarit ovat osallistuneet. Muiden en vain ole nähnyt kerjäävän ääniä blogissaan perusteella "Kun mä järkkään teille kivaa ni nyt te äänestätte mua!"

  VastaaPoista
 12. Olen täysin samaa mieltä tämän sun postauksen kanssa!

  VastaaPoista
 13. Hah, ootan innolla kun Mungoanna näkee ton sun ämmäkommentin ja nostaa vastapostauksen sua vastaan. :D Sitä avautumista taas odotellessa.... koska tiedän että se tasan tarkkaan tulee.

  Ja huomasin aivan saman jutun tossa skabassa.. pisti oikein vituttamaan.. itselläni nyt ei mitään voittomahdollisuuksia edes kolmella tykkäyksellä ole.. mutta silti.. jos sulla on joku yli tuhat lukijaa päivässä ja n. 900 niistä on semmosia "anna on niin ihq ja aina oikeessa"-fanittajia, niin ei semmosilla tavispulliaisilla ole mitään mahdollisuutta.. ja mun mielestä se on harmittavaa, koska ei "taviksille" tule tommosia voittomahdollisuuksia helposti.. kun taas hänkin saa bloginsa kautta ihan helvetin arvokasta tavaraa jatkuvasti..

  No joo, en viitsi alkaa enempää riehumaan, koska voisin alkaa kunnolla avautuman.. mutta niin, sitä "vastapostausta" odotellessa XD

  VastaaPoista
 14. Hyvä Mikaela, pisteesi nousivat juuri kohisten :)
  Kiitokset rehellisyydestäsi, moni voisi ottaa sinusta mallia!
  Tiedänkin nyt, ketä jatkossa voin "sponssata" klikkauksillani hyvillä mielin.

  Joskin Mungo-Annan kutsuminen "ämmäksi" oli nyt ehkä hivenen epäkorrektia, mutta mutta.. Vituttaa kyllä minuakin hänen kilpailu"kikkailunsa", vaikken itse kyseiseen skabaan edes osallistunut.

  Tiedän kyllä kuka EI saa tykkäystäni :D

  VastaaPoista
 15. sä olet niin oikeassa! sen kyllä huoma kaikessa, jos kyseessä on suosittu bloggaaja. mielestäni jokaisella pitäisi olla samanlaiset mahdollisuudet voittaa!

  VastaaPoista
 16. Joo, toi mainoshomma on aika perseestä, mutta that's life. Mainostaminen ei tuu loppuun koskaan, eli helpointa on vaan oppia kestämään se. Mua ärsyttää enemmän nää muutaman pienemmän blogin jatkuvat niin hemmetin hienosti kirjotetut "piilovittuilu" dissauspostaukset, jotka aina kohdistuu nimenomaan näitä suosituimpien blogien pitäjiä kohtaan. Ärsyttääkö tosissaan niin paljon kun itellä ei ole mahdollisuutta voittaa tollasta kisaa? Suositut blogit on suosittuja syystä, ei onnellisen sattuman kautta. Laadukas sisältö pitää ihmiset mukana eikä mua haittais äänestää jotain mun mielestä hyvää bloggaajaa jossain kisassa. (Ei, en lue Annan blogia tai äänestä hänen kenkiä) Muistaakseni sinäkin olet osallistunut erilaisiin kisoihin ja linkkailut niitä blogiisi että lukijat äänestävät, miksi se sitten olisi mm. Annalta kielletty?

  VastaaPoista
 17. Mitä noita "Mungohaloita" seurannu niin kannattaa kattoa mitä sanelee kun voi ruveta suunnilleen kunnianloukkaussyytettä tmv oikeudella uhkailua pukkaamaan muuten...kyllähän asiat voi aina nätimminkin sanoa, vaikkei jostain tykkäisikään...:)

  Mutta you go girl, kirjoitit asiaa :)!

  VastaaPoista
 18. vika ano, mainitsin tekstissäkin linkittäneeni niitä tänne, mutta kun nykyään lähes KAIKKI ei bloggaajien järjestämät kilpailut voittaa bloggaaja, eli käytännössä ne on suosituin blogi-kilpailuja. Ja blogini on 30 suomen suosituimman muoti- ja lifestyle blogin joukossa, joten en ole kateellinen. Mua vaan harmittaa niiden puolesta, jotka olisivat oikeasti ansainneet voiton.

  Ja kaikenlisäksi muuhun sisältöön viitaten, piilomainonta on suomen LAISSA kiellettyä

  VastaaPoista
 19. Minusta tosiaan ei ole reilua, että Mungo-Anna suosittuna bloggarina mainosti omaa kuvaansa blogissa ja kalasteli näin satoja ääniä, juurikin varmasti tytöiltä, jotka klikkasivat sitä tykkää nappia ihan vain siksi, että Anna niin pyysi. Kisan ideahan oli äänestää hienoimpia kenkiä, nyt kisahan on lähinnä "äänestä lemppari-bloggaajaasi". Ei tuollaisessa kisassa ole sitten niin mitään ideaa tavallisille ihmisille jos bloggajat osallistuvat ja menee myös maku kyseiseen lafkaan, joka tällaisen sallii.

  Anna toki saa osallistua kilpailuun, mutta reiluinta se olisi ollut niin, että hän olisi vain lisännyt kuvan, sen enempää mainostamatta sitä missään ja jokainen joka kengistä olisi aidosti tykännyt, olisi äänestänyt.

  En viitsi edes Annan blogiin asiasta kommentoida, enkä ymmärrä miten joku ylipäänsä viitsii, kun Annan asenne on kaikkeen noin nuivaa, eikä voi millään ikinä löytää itsestään mitään väärää, tuntuu tekevän vain aina kaiken oikein.

  VastaaPoista
 20. Eräskin tunnettu bloggaaja tässä taannoin kertoi, mitä kaikkea hän oli viime aikoina voittanut eri arvonnoista. Aika selkeetä, että näissäkin kisoissa suositaan bloggaajia, miten yksi ihminen voi voittaa parin kuukauden sisällä kalliin pyörän, kalliin puhelimen ym.? Kehtaa vielä ihmetellä hyvää TUURIAAN. Osallistujia on kuitenkin ollut näihin kisoihin useita tuhansia. Firmat haluavat vain lisää mainosta, ja näin saattaa käydä, kun pistää bloggaajan voittamaan. En enää yhtään jaksa lukea näitä blogeja, joissa jatkuvasti vaan hehkutetaan kaikenlaista kynsiviiloista puhelimiin, mitään negatiivista ei enää sanota, ettei vain jäisi tavaraa ym. saamatta. Suosituista blogeista tulee lopulta pelkkiä mainossivustoja. Ahdistavaa, mihin koko blogimaailma on mennyt.

  VastaaPoista
 21. Huh, onneksi minäkin tutustuin lopulta tähän blogimaailmaan, ei tarvitse enää vaivautua nimittäin osallistumaan mihinkään kisoihin, kun meininki on tämä. Eli suositut bloggaajat vievät palkinnot. Minä raukka joskus vielä yritin jotain jostain voittaa! :D

  VastaaPoista
 22. Musta on naurettavaa valitusta siitä, että bloggaajat osallistuvat kilpailuihin ja mainostavat sitä. Ei ketään pakoteta antamaan sitä ääntä niihin kilpailuihin. Niin ihmiset vaan tekee. Se ei ole bloggaajan vika, heillä on ihan samanlainen oikeus elää ja osallistua kilpailuihin kuin meilläkin. Se on meistä kiinni, annetaanko me sitä ääntä vai ei.

  VastaaPoista
 23. Ja tosiaan tuo ylläoleva kommenttini klo. 23:37 ei ole tarkoitus kritisoida millään tavalla vain Annaa, vaan on tarkoitettu ihan jokaiselle bloggaajalle, joka tuossa kisassa bloginsa kautta ääniä kalasteli.
  Koska tosiaan muut bloggaajat harrastavat aivan samaa toimintaa, yhtälailla epäreilua.

  VastaaPoista
 24. Samaa mieltä! Säälittävää MungoAnnalta kerjätä ääniä, nyt sen lukijat äänestää sitä vaan kun se pyysi, tuskin siks että sen kengät hienoimmat ois. Jos se ois halunnu voittaa reilusti, olis ollu mainitsematta omasta osallisuudestaan kisaan. Vois ihan huvikseen kaikki tykätä jonkun muun kenkiä;) Itsekään en kisassa ole mukana, mutta ois reilumpaa muita kohtaan kun tollasta mainostusta ei sallittaisi.

  Ihan älytöntä, että noi yritykset säälimättä hyötyy bloggareista ja noista linkityksistä ja sitten jokainen kisa on suosituimmuus/mainos kisa. Ja toki kun bloggari voittaa niin ne saa taas lisää mainosta. Harvassa on ne kaikkia kohtaan reilut kisat joissa tuomaristo valitsee kaikista ja kisa olisi puolueeton, jolloin oikeasti paras voittaisi.

  Nelly kisassakin bloggarit saa aina ääniä ja kaikkien pitää kalastella ääniä että pääsee edes sen 100 joukkoon, ihan kun ne tuomarit ei vois valkata jostain 400:sta parhaita.. Mua vaan ärsyttää tollanen aseman hyödyntäminen, ei mitkään julkkiksetkaan osallistu noihin kun tietäishän sen miten siinä kävis. Siksi minusta Nina`s:n toiminta ei ole reilua, antaisko ne Tuksunkin osallistua? Ja ihmettelen MungoAnnan suosiota todellakin, sillä huomaa miten on noussut hattuun ja en ole koskaan pitänyt häntä miellyttävänä, vaan ylimielisenä.

  VastaaPoista
 25. "Musta on naurettavaa valitusta siitä, että bloggaajat osallistuvat kilpailuihin ja mainostavat sitä. Ei ketään pakoteta antamaan sitä ääntä niihin kilpailuihin. Niin ihmiset vaan tekee."

  Niin ilmeisesti ne ihmiset tekee jotka ei osaa ajatella itse ketä äänestäisivät? Jos ei mainostaisi, ei tasan saisi ääniä noin paljon. On selkeästi vaan etulyöntiasema suositulla bloggarilla ja äänien kerjäys takaa sen. Varsinkin kun pyydetään sitä "joululahjaksi lukijoilta" ja vedotaan miten itse järkkää arvontoja lukijoille.
  Miettikää jos nyt joku Vappu Pimiä osallistuis tollaseen ja kerjäis ääniä, siitä vois tulla Ninasille vähän kommenttia kisan epäreiluudesta.

  VastaaPoista
 26. No tuo kisa ei tosiaankaan ole mitenkään reilu enää, mutta mahtavaa tietenkin Nina'sille, saivat tästä extrapaljon enemmän näkyvyyttä kuin osasivat ehkä toivoakaan. Vaikka kyllä ne sitä kisaansa paljon joka puolelle tyrkyttivätkin! :D

  VastaaPoista
 27. Oot uskomaton tyyppi! Enkä tässä vaiheessa voi sanoa sitä mitenkään hyvällä.

  Perustelusi sille, etten minä saisi osallistua kilpailuun, tai mainostaa sitä missään, ei ole se, että olen bloggari, vaan se, että mulla on paljon lukijoita? En minä ole lukijamääriäni valinnut, ja minusta on käsittämätöntä, että menestykseni bloggaajana on syy, jonka pitäisi rajoittaa oikeuksia, jotka muilla bloggaajilla on. Aivan täysin käsittämätöntä mun mielestä. Ketään en ole pakottanut äänestämään, kerroin osallistuvani ja toivovani ääniä, saman on tehnyt monta isoa bloggaajaa ihan blogeissaan, mm. White Trash Disease, Pupulandia a Strictly Style. Minä olin vasta viimeisin bloggaaja, joka liittyi kilpailuun. Mielestäni jos muut ison profiilin bloggaajat ovat jo kilpailussa, on minullakin täysi oikeus osallistua siihen:)

  Ihan yhtä lailla minä teen töitä elättääkseni itteni ja ihan yhtä lailla minulle 1500 €:n lahjakortti on ihan hirveesti rahaa, niin kuin muillekin:)

  Mielestäni on myös sangen hymyilyttävää, että minun kenkäni ja kuvani ei puolestasi ansaitse ääniä, vaan minua äänestävät mielestäsi vaan lahopääfanini, joilla ei ole makua. Joidenkin ihmisten mielestä kenkäni on hienot! Ei tuota kilpailua käydä SINUN makusi mukaan:D

  Lisäksi, jos perustaisit mielipitees siihen, että tuntisit blogini, tietäisit, että oon juuri vähän aikaa sitten jättänyt osallistumatta Demin stailauskilpailuun vaan annoin lukijoiden linkata mulle heidän kuviaan ja nostin kymmenen niistä ihan postaukseen, jotta ihan "tavalliset ihmiset" saavat niille lisähuomoita. Hauskaa sinänsä, mutta teiltä tuntuu unohtuvan, että minä olen tavallinen ihminen myös.
  Tuon kaiken vielä voin ymmärtää. Mitä en voi ymmärtää, on seuraava:

  1) Nostat itsesi aivan äärettömästi muiden bloggaajien yläpuolelle tässä postauksessa. En ymmärrä ollenkaan miksi. Voi ilmaista merkkaavansa mainonnan ja olevansa jotakin mieltä blogikilpailuista, ilman, että olet noin kovasti muiden yläpuolella.

  2) Missä on sun bloggaaja-solidaarisuus? Mä en anna blogissa ikinä tulla läpi muita bloggaajia loukkaavia kommentteja (trust me, seulan läpi on muutama sinuakin koskeva jäänyt tulematta;), solidaarisuudesta muita bloggaajia kohtaan. Lukijat ei tiedä miten rankkaa tää homma välillä on, ja musta on ihan käsittämätöntä, ku bloggaajat käy toisiaan vastaan selän takana puukotellen. Ihan oikeesti hei nyt! Jos teet postauksen, jonka puoli tarkoitusta on mollata toista bloggaajaa, on kyllä solidaarisuus kaukana. En ole koskaan kanssasi ollut tekemisissä, joten tuntuu todella törkeältä tuo.

  3) Ennen kaikkea pidän uskomattomana sun tapaa hoitaa asia... Jos selkeästi puhut jostakin blogissasi, voisi sinulla olla edes hieman rohkeutta linkata se ihminen kirjoitukseesi ja kertoa sille ihmiselle.

  Laitat toisen bloggaajan omassa blogissasi mankelin läpi, vaikka kaikki mitä hän on tehnyt, on osallistunut kilpailuun kengillä, joista SINÄ et ole fiiliksissä, ja jonka koko osallistumisen SINÄ koet vääräksi, perustelunasi jokin tarpeeksi käsittämätön.

  Enpä usko, että tämään kommentti näkee päivänvaloa, mutta kun kerta julkisesti yrität siinä epäonnistuen nöyryyttää minua, olisi melko oikeutettua minun saada sanoa jotakin siihen:)

  VastaaPoista
 28. Anna, onneksi näppärät demittäjät hoitivat asian puolestani!

  ja missä vaiheessa nostan itseni muiden yläpuolelle? En missään, sanon vain noudattavani LAKIA olemalla harrastamatta piilomainontaa blogissani ja haluavani olla lojaali lukijoitani kohtaan.

  niin kuin sanoin, olen hyvin pettynyt niitä kohtaan, jotka kauan johtivat kisaa reiluin keinoin ilman tuhansille ihmisille mainostamista.

  ja mikä hemmetin bloggaaja-solidaarisuus?

  Voi luoja oikeesti, mikä tässä nyt on ongelma?

  VastaaPoista
 29. ps. odotan innolla postausta, jossa ruodit kuinka selkärangattomia ja kateellisia jotkut bloggaajat ovat!

  VastaaPoista
 30. Äläpäs pidättele hengitystäsi, en koe toimintaasi millään lailla senarvoiseksi, että se tulisi blogini osaksi:D

  Hauskaa, että sua harmittaa ennen johtaneiden puolesta, he kun olivat White Trash Diseasen bloggaaja Nata ja Lainahöyhenissä Tiiu, myöskin bloggaaja:D Seuraavilla sijoilla taisi olla Strictly Style ja Pupulandia, blogeja molemmat:D

  En ole tosin yllättynyt, ettet saanut suollettua yhtään järkevämpää vastausta kommenttiini, joka oli täysin asiallinen, toisin kun tää sun toimintasi tässä asiassa:) Tai noh, minä en osaa ainakaan arvostaa ihmistä, joka toimii noin, että jos muiluttaa jotain, ei voi edes tehdä sitä niin, että linkkaa ko. ihmiseen.

  Vastauksena kysymykseesi:
  Ongelmana on se, että muilutat yksityishenkilöää blogissasi ja teet sen vielä täysin munattomasti.

  Vielä suurempi ongelma on se, että käsittelet minun lukijoitani täysin asiattomasti. Eivät he ole tyhmiä käskynukkeja, siellä ihan jos kommenttejakin tutkit on niitä, jotka menivät kilpailuun, ja äänestivät muita, koska tykkäsivät kengistä enemmän.

  Nohh, kukin taaplaa tyylillään, toisilla sitä on toiminnassaan ehkä vaan hieman vähemmän...
  Ja ainiin, et suinkaan ole ainoa bloggaaja, joka noudattaa lakia, ei kannata ihan sen takia heittäytyä nyt noin tärkeäksi:)

  Olen täysin häkeltynyt, että bloggaajien keskuudesta löytyy vielä niitä, jotka ovat noin epäsolidaarisia toisille bloggaajille ja heidän lukijoilleen, purkaakseen pahaa mieltään ja miellyttääkseen demiläisiä. No, selvispä sun todelliset värit.

  VastaaPoista
 31. En ole ainoa joka lakia noudattaa mutta sinä lakia lukeneena harrastat tästä huolimatta piilomainontaa omassa blogissasi?

  missä vaiheessa olen sanonut jotain lukijoistasi? en missään. Ja olisi ollut todella tyylitöntä linkkailla suoraan blogiisi. olisit saanut tehtyä siitä vielä isomman haloon, miten joku kehtaa. Mutta ainiin, sun tyylihän on suoraa latoa ja haukkua ihmisiä nimillä blogissasi.

  joten eiköhän tää ole tässä ja voit mennä puimaan tätä suhun kohdistunutta vääryyttä omaan blogiisi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha miten naurettavaa, että tää Anna on jo kahdesti maininnut kuinka sun olisi pitänyt linkata hänen bloginsa postaukseesi, kun kerran hänet mainitsit. Joo olisihan hän saanut lisää kävijöitä, ei tossa nyt muuta ideaa ollutkaan :D

   Poista
 32. oi anna anna, onko milloinkaan tilanne hyvä? eikö pitäisi olla rohkeaa ihan nimellä, julkisesti, kertoa mielipiteensä? aina mielipide ei ole sama mitä muilla ihmisillä, niin käy kaikille joskus. harvemmin eriävä mielipide tulee nimimerkiltä kenellä on kasvot. minusta on rohkeaa seistä omien sanojensa takana ja tehdä se vielä omalla nimellä.
  tässä kilpailussa ei selkeästi ollut sääntöjä ketkä saavat osallistuja ja miten omaa mainostamista saa arvostaa, näin ollen mainostamisesta blogissasi ei ollut mitään väärää, ei olisi selkeästi kenenkään julkisuuden henkilön mainostaminen omaa kuvaansa omassa televisio-ohjelmassakaan. blogissa mainostamista ovat ihan yhtälailla sitä varmasti tehneet kaikki muutkin, enemmän tai vähemmän suositut bloggaajat. itse en ole kyseisiin mainostamiseen törmännyt, vaikka voisin sanoa lukevani suosittujakin blogeja. silti tästä tilanteesta syntyy etulyöntiasemalle niille henkilöille, ketkä ovat näkyvimpiä tällä hetkellä sosiaalisessa mediassa. on silti huvittavaa perusteella osallistumista, koska kaikki muutkin. minäkin tahtoisin vaikka mitä, koska kaikki muutkin. lisäksi mainitsit blogien nimet, ketkä ”syyllistyivät” samaan kuin sinä, halusitko tehdä heistä samalla tavalla kohteita koska sinustakin tuli. olisivathan vain voinut riittävän jämäkästi ilmoittaa kuinka sinä voit osallistua, koska mikään sääntö ei kiellä sitä. epäreiluutta, kateutta tai mitään muutakaan se ei vie pois kilpailun ympäriltä, jos jollain oma mainoskatko kuvalleen ja joku linkittää kymmenen linkkiä blogissaan.
  en lue blogiasi kovin usein, sille löytyy muun muassa syy että saan aivan liian helposti kuvan, että vähättelet lukijoitasi, mutta huomioni herätti kiivas keskustelu tästä mainostamisesta. kävin lukemassa kirjoittamasi tekstin kisaan osallistumisesta. en tiedä olenko liian fiksu lukija vai epäilen kaikkea lukemaani, mutta tekstistäsi välittyi vastapalvelus-periaate. tietysti jokaisella oma luetun ymmärtämisensä, mutta eikö ole hieman outoa jos samainen mielikuva syntyy useammalle kuin yhdelle?
  vaikka itse mainitsit muiden sanoneen lukijoitasi lahopäiksi, kukaan muu ei tainnut tehdä niin. välillä olet tainnut sattumalta kiroillakin lukijoiden kommentteihin vastatessa. en tiedä onko se kuinka ihanien lukijoiden kunnioittamista ja arvostamista?
  toivottavasti tuo ”muutama sinuakin koskeva jäänyt tulematta;)” kommentti tuolla välissä oli huono vitsi, koska se tuntui säälittävältä puukonisku yritykseltä takaisin päin. ei se sinusta tee parempaa ihmistä tai et ole muiden yläpuolella sen takia, että olet bloggaaja-solidaarinen. toimit kohteliaasti, joka nyt voi unohtua täällä netti elämässä varsin helposti. en ole koskaan ymmärtänyt miksi pitäisi edes julkaista joihinkin, bloggaajien tai ei-bloggaajien, selkeitä mollaamiskommentteja? asiallinen kritiikki nyt on oma asiansa.
  ihan mielenkiinnosta, eikö kilpailun pitänyt pysyä asiallisena ja piti vain nauttia kun tällainen tilaisuus tuli kilpailuun osallistua ihan kaikille? mielestäni tämä ehkä menee hieman draaman jatkoksi, kun tulit toisen blogiin avautumaan.

  VastaaPoista
 33. Pahoittelut, mun blogissa ei oo piilomainontaa, vaan kaikki mainonta tapahtuu täysin laillisesti:) Jos olet sitä mieltä, että mulla on laitonta mainontaa, sitten on sullakin:)

  Ja eniten kai tässä harmittaa, että pidin sua oikeesti hyvänä tyyppinä blogin perusteella. Eipä tarvii enää.

  Ja pahoitteluni, kuten jo sanottua, et ole blogini arvoinen, enkä ajatellut ohjata liikennettä sinulle, vaikka varmasti tykkäisitkin siitä;)

  Kiitos siis tästä ja näkemiin:)

  VastaaPoista
 34. anna, jännää muuten toi bloggaajien solidaarisuus. Heti olet täällä nimeämässä haukkana muita, jotka ovat myös tehneet samalla tavalla ettet vain olisi yksin vääryyden kohde.

  piilomainontaa on olla mainitsematta kyseessä olevan mainoslinkki. Mainostamisen tulee olla tunnistettavissa, eikä ihminen saa tulla harhaanjohdetuksi.

  Oon kuule jo otettu siitä, että oot käyttänyt arvokasta aikaasi näinkin paljon tulemalla puolustelemaan itseäsi toisen blogiin asti :-)

  VastaaPoista
 35. Sama juttu, ärsyttää tämmöinen todella paljon!! Ei taviksien enää tuommoisiin kisoihin edes kannata osallistua...

  Mainostuksen ärsyttää kyllä myöskin, aina (varsinkin suosituimmissa blogeissa) on linkkejä jotka selkeästi mainostaa sivuja. Ja sekin vielä, että nykyään suosituimmissa blogeissa on alkanut koko ajan näkymään tätä: "sain mahdollisuuden päästä kampaajalle/kokeilemaan ripsienpidennystä/hierontaan jne" ja tulee vaan semmonen fiilis että missä on se oikea tarkoitus miksi bloggaaminen alunperin alkoi?

  VastaaPoista
 36. Niin ja vielä tuohon mainostukseen. Minustakin on ihan ok sellaset pienet mainokset sillon tällöin, mutta silloin kun nellyn kollaaseja ja Shopbopin "aah voisinpa tilata tän" -esittelyja on blogi täynnä niin se on jo liikaa. Katsokaapa vaikka Cavan blogia niin viimeisimmät postaukset ovat vain mainoksia. Ei millään pahalla.

  VastaaPoista
 37. Mikaela, sun pisteet nous niin paljon. Ja joidenkin laski entistä enemmän ;)

  VastaaPoista
 38. Yyh, Mungo.. Ja naurettavinta tossa koko jupakassa on se, että se vetoaa oikeudellaan osallistua siihen, että hänkin kovalla vaivalla JÄRKKÄÄ lukijoille kilpailuja. Eiköhän se ihan mee niin, että yritykset ottaa yhteyden HÄNEEN ja tarjoaa HÄNELLE tavaraa, sillä ehdolla, että hän pitää kilpailun blogissaan. Mutta tottakai Mungo kääntää sen omaksi edukseen, puhuu kuin olisi itse järjestänyt koko kilpailun. Uskomatonta. Lukijat ei ole Annalle mitään velkaa. Ja se että hän sanoo blogissaan, että lukijat voisivat joululahjana (??) käydä äänestämässä, viittaa kyllä juurikin siihen äänien kerjäämiseen, eikä siihen että käykää äänestämässä jos tykkäätte kengistä.

  Ja toi bloggaaja-solidaarisuus, mitä ihmettä:D Bloggaus on harrastus siinä missä muutkin, ei kaikki lentopallonpelaajatkaan oo missään salasolidaarisuussuhteessa vaan siksi että heillä sattuu olemaan sama harrastus. Mutta Mungo heittelee näitä termejä just silloin kun se on hänelle itselleen eduksi.

  VastaaPoista
 39. Olen niiiin samaa mieltä!

  Oon lopettanut monien blogien lukemisen jo ihan sen takia, että niissä 8/10 postausta on jotain mainoslinkeillä ja tarjouksilla täytettyä shaibaa. Hauskinta kuitenkin on, että jotkut eivät laita "varoitusta" mainoslinkkien oheen. Pidän visusti huolta etten paina yhtäkään johonkin nettikauppaan vievää linkkiä, vaan menen sinne ihan itse jos kiinnostaa. :D

  Lisäksi on pompannut silmille se, että hehkutetaan just jotain Shopbobin (ja mitä näitä nyt on) tuotteita "oispa ihana, haluisin tän!111" selvästi siinä toivossa, että ko. yritys sen heille sponsoroi joko lahjakorttina tai muilla keinoin.

  Lukijoiden kalastelu on ärsyttävää kaikissa muodoissaan. Olipa sitten järjestetty oikein mellevä arvonta tyyliin "arvonta toteutuu, kun 500 lukijaa tulee täyteen". Taannoin oli myös nelly.comissa jokin kilpailu (en jaksanut tarkemmin perehtyä mikä), jonka sitten voitti eräs "suosittu" bloggaaja. Mielestäni tälläisten bloggaajien osallistuminen oman sponsorinsa järjestämään kisaan on hieman epäreilua muita ns. "tavallisia" ihmisiä kohtaan. Haiskahtaahan se kieltämättä vähän oudolta, jos sponsori valitsee kilpailunsa voittajaksi oman suojattinsa. How fun is that?

  Mainostamista tulee aina olemaan, kasvavissa määrin. Mutta on ärsyttävää lukea jatkuvia mainospuheita yms. Toisaalta on hyvä muistaa, että mitään ei LUOJAN KIITOS ole pakko lukea. Eihän kenenkään kaveri tarvitse olla vastentahtoisesti.

  PS. Mikä tämä solidaarisuus toisia bloggaajia kohtaan oli? Ihan kuin tässä oltaisi jotain suurta perhettä kaikki blogia kirjoittelevat, eikä saisi sanoa yhtäkään eriävää sanaa. :')

  VastaaPoista
 40. Mikelan pisteet laskivat paljon, ja joidenkin nousivat vielä enemmän ;) Täysin asiatonta haloon nostoa bloggaajan puolelta ja sympatiapisteiden keruuta muilta katkerilta. Kyseinen Mungo-Anna ei ole tehnyt mitään väärää osallistuessaan kisaan ja mainostaessaan sitä blogissaan. Muutkin isot blogit ovat sitä tehneet. Voihan se julmalta tuntua, ettei taviksilla ole mahdollisuuksia voittaa, mutta mihin laitetaan taviksen ja bloggaajan raja? Entä suositun ja vähemmän suositun bloggaajan välille? Bloggaajat järkkäävät jatkuvasti alekoodeja ja arvontoja lukijoilleen, joissa suurin osa hyötyjistä ovat blogittomia taviksia. Itse äänestin Annan kenkiä, mutta myös muutamia muitakin, jossa kengät ja KUVA MUUTENKIN näyttivät hyviltä.

  VastaaPoista
 41. tiedätkö mikaela itsekään,mistä sulle maksetaan? se että joku klikkaa linkkiä tai banneria ei tuo sulle vielä penninpyörylää. jos lukija päättää ostaa kyseisestä verkkokaupastaa jotain,se on sitten eri asia.pelkistä klikeistä et saa siis vielä mitään::)

  VastaaPoista
 42. Tämän tekstin perusteella sinusta tulee hyvin pikkumainen kuva. Vaikutat lähinnä kateelliselta ihmiseltä, joka ei osaa argumentoida kunnolla.

  En ole koskaan blogiasi lukenut, nyt päädyin tänne mutkan kautta, enkä ymmärrä miksi pitää lähteä toisia bloggaajia haukkumaan ja syyttelemään. On erittäin asiatonta haukkua toista ihmistä blogissaan kuin vaikka kasvokkainkin. Asiat voi sanoa korrektisti.

  Myönnän, että luen Annan blogia, mutta en siitä huolimatta äänestänyt kenkiä, en kyllä kenenkään muunkaan kenkiä. Minulla on omat aivot ja vaikka pidän hänen kenkiään tyylikkäinä, niin en juurikan osallistu tuollaisiin äänestysjuttuihin. Sinun kommenttiesi rivien välistä sai kyllä sellaisen kuvan, että Annan lukijat ovat idiootteja, jotka tahdottomona lammasmassana äänestävät hyväuskoisina hölmöinä kaikkea, mitä bloggaaja käskee. Ei se niin mene.

  Jos piilomainonta on laitonta, niin on kyllä myös toisen ihmisen haukkuminen, varsinkin julkisesti. Kannattaa miettiä, mitä julkaisee mustana valkoisella.

  VastaaPoista
 43. Voi Mikaela, saat kyllä täydet pisteet tästä. Ihan mahtavaa, että uskallat sanoa mielipiteesi ääneen, ja että oot hereillä tän mainostusasian kanssa.

  Äärimmäisen harva uskaltaa kritisoida tätä ihmistä omalla nimellään, koska lopputulos on arvattavissa: kritisoija jyrätään ja lopulta todennäköisesti mustamaalataan siinä nimenomaisessa blogissa.

  Mä en sano tätä millään pahalla, mutta mä ihmettelen sun toimintaa Anna, monessakin kohdassa.

  Bloggaajasolidaarisuus? Missä oli bloggaajasolidaarisuus kun sä Anna haukuit bloggaajat ihan paskoiksi tyypeiksi vähän aikaa sitten?

  Paskaa tulee varmaan niskaan, kun kirjotan tän omalla nimelläni, mutta tulkoon... :)

  VastaaPoista
 44. Mungo-Annan ei ehkä kannattaisi mennä puhumaan bloggaajasolidaarisuudesta MITÄÄN :D :D

  Ja mitä se bloggaajasolidaarisuus edes on? Miks sellaista pitäis olla? Jos toinen ihminen bloggaa myös niin hänestä ei saa sanoa mitään negatiivista?

  VastaaPoista
 45. Hyvä Mikaela! Kirjoitat asiaa,vaikka et välttämättä ihan asiallisesti :) Itseänikin on alkanut ärsyttämään blogien yletön mainonta ja piilomainonta, enkä onneksi ole ainoa! Bloggaajien kannattaa ehdottomasti olla avoimia kaikenlaisten "yhteistöiden" suhteen, sillä muuten menestys mainosrintamalla kääntyy itseään vastaan. esim. more to love -blogissa käytävä kalabaliikki heidän ei niin läpinäkyvistä yhteistyökuvioista. Tämä kommentti on sulle osoitettu ja sun ei tarvi tätä julkaista, jos koet, että haluat liputtaa tän bloggaajien solidaarisuuden puolesta :) Tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
 46. Olikohan nyt ihan asiallista ruveta mollaamaan jotain toista bloggaajaa täällä? Eikö sulla oo mitään muuta ajateltavaa kuin se et joku toinen bloggaaja mainostaa omaa kilpailutuotostaan blogissaan ja saa sen kautta ääniä...Toisaalta näköjään annoin itekin ajatuksen tälle ku vaivauduin kommentin kirjottaa :D

  VastaaPoista
 47. Voi pikkurukkaa, et oo kokenut elämässä vielä mitään jos tämmöinen asia pännii näin paljon! Tää on vähän "Se saatanan ämmä saa kengät mut mää ja muut ei!!!" tyylinen lapsellinen kiukuttelut, toivottavasti tajuat myöhemmin. :D Jatka elämää tai hanki sellainen!

  VastaaPoista
 48. Toihan oli ihan asiallinen teksti, et nimellä haukkunut ketään. Sehä olis ollut paljon tökerömpää, jos tekstissä olisi ollut linkki tiettyyn ihmiseen.

  Todella hyvä teksti!!

  "Voi ilmaista merkkaavansa mainonnan ja olevansa jotakin mieltä blogikilpailuista, ilman, että olet noin kovasti muiden yläpuolella."

  MUTTA sä kyllä olet monen bloggaajan yläpuolella!:D Oot rehti toisin kuin useimmat, luihut ja ahneet lakia rikkovat mainostajat. En ole moneen bloggaajaan törmännyt joka noin selkeästi merkkaisi mainostukset kuin sinä. Anna on sit varmaan sieltä pahimmasta päästä.

  T. bitly

  VastaaPoista
 49. Kaikkein huvittavinta musta on, että Anna ei osaa ymmärtää sitä, että samalla kun hänen osallistumistaan kritisoitiin, kritisoitiin hyvin vahvaasti myös sitä, etteivät kilpailun säännöt alunperinkään olleet selvät. MouMou totesi Pupulandian kommenttiboksissa hyvin, että kaikkein reiluinta olisi, kun osllistujat lähettäisivät kuvat anonyymisti tai raati valitsisi voittajan. Tällöin ei tulisi ongelmaa tiettyjen henkilöiden epäreilust edusta kilpailussa.

  Mikaelan teksti oli minun silmään hyvinkin asiallinen, vaikka myönnän minäkin toki, että ämmäksi haukkuminen kommenttien puolella ei ollut ehkä se fiksuin teko.

  Annalla ei paljoa ole varaa puhua bloggaajasolidaarisuudesta mitään, sen verran monesti on omassa blogissaan vihjaillut, että muut bloggarit ovat harvinaisen ikäviä tyyppejä.

  VastaaPoista
 50. Hahahaaa bravoo Mikaela! Olisit vaan jättänyt sanomatta, ettet hlökohtaisesti pidä Annasta, niin juttu olisi ollut täysin asiallinen! Silti pointsit sulle, itse en uskaltaisi tuota jyrää lähteä julkisesti arvostelemaan millään lailla.
  Mua oksettää blogien mainostus, kamoon, mikä toi Annan hiivasieni-mainosbanneri on?! :D

  VastaaPoista
 51. Tuo Mungonainen on pahimman luokan marmattaja! Sama veisuu aina kun joku rohkenee olla eri mieltä tai kritisoida hänen tempauksiaan.

  VastaaPoista
 52. bloggaajat ovat uskomattoman halpoja mainoksia. ja bloggaajaparat harvoin ymmärtävät, että kun he julkaisevat mainoksen sivuillaan, he ansaitisivat paljon enemmän palkkaa kuin esimerkiksi 20€ lahjakortin kyseiseen liikkeeseen. siksi ei kannattais kaikkiin mainoksiin suostua, muuten myy itseään aivan liian halvalla :(


  mut tää postaus on ihan älyttämän hyvä :) itse haluaisin tätä asiaa saada ihmisten ja etenkin bloggaajien tietoisuuteen, mutta koska minulla ei ole blogia, en ole voinut sitä tehdä. kiitos siis :)

  VastaaPoista
 53. "Mä en anna blogissa ikinä tulla läpi muita bloggaajia loukkaavia kommentteja (trust me, seulan läpi on muutama sinuakin koskeva jäänyt tulematta;), "

  vittu miten ironinen lause...

  anna haukkuu anonyymeja jotka kertovat mielipiteensä, ja nyt ihmistä joka omalla nimellään kertoo mielipiteensä. siis ihan karmeaa. no, eipähän tarvi mungo lifea lukea :D mikaela, sun pisteet nousi silmissä :)

  VastaaPoista
 54. Moikka! Aivan loistava postaus. En ollut aiemmin vieraillutkaan blogissasi, mutta löysin tämän Facebookista ja minusta tuli heti uusi lukija =)

  Linkkasin postauksesi omaan blogiini, jotta kukaan ei turhaan osallistu kilpailuun hehe ;)

  VastaaPoista
 55. Voi Mikaela, olen niiiin samaa mieltä! Olisin voinut kirjottaa joka sanan itse. Ja kirjoitinkin tosi samantyylisen postauksen muutama kk sitten kun otettiin meidän blogissa käyttöön mainosten merkintä tähdellä.

  Tosta kilpailusta, eihän missään kielletty bloggaajia osallistumasta/mainostamasta, mutta olen kyllä sitä mieltä että bloggaajille voisi järjestää ihan omat kisat. Ei kellään "taviksella" ole mahdollisuus tota enää voittaa :/

  VastaaPoista
 56. "Mikelan pisteet laskivat paljon, ja joidenkin nousivat vielä enemmän ;) Täysin asiatonta haloon nostoa bloggaajan puolelta ja sympatiapisteiden keruuta muilta katkerilta. Kyseinen Mungo-Anna ei ole tehnyt mitään väärää osallistuessaan kisaan ja mainostaessaan sitä blogissaan. Muutkin isot blogit ovat sitä tehneet. Voihan se julmalta tuntua, ettei taviksilla ole
  mahdollisuuksia voittaa, mutta mihin laitetaan taviksen ja bloggaajan raja? Entä suositun ja vähemmän suositun bloggaajan välille? Bloggaajat järkkäävät jatkuvasti alekoodeja ja arvontoja lukijoilleen, joissa suurin osa hyötyjistä ovat blogittomia taviksia. Itse äänestin Annan kenkiä, mutta myös muutamia muitakin, jossa kengät ja KUVA MUUTENKIN näyttivät hyviltä. "


  I agree! en ymmärrä miksi pitää hyökätä suoraan jonkun bloggarin kimppuun, koska ei ole edes ainut suosittu, joka kisaan osallistuu. Ja miksei samanlaista haloota tullut kun Cava voitti nellyn mekkostailauskilpailun ? Olihan sekin melkoisen epäreilua? aika moni bloggari silloin mainosti blogissaan omia stailauksia... hohhoijaa

  VastaaPoista
 57. Täysin samaa mieltä! Ja loistavaa, että joku näinkin tunnettu bloggaaja on tälläistä vastaa, eikä halua palkintoja itselleen :) huvitti oikeen kyllä lukea noita joidenkin kommentteja.... :D

  VastaaPoista
 58. Niin ja lisäyksenä, että miksi ihmisten pitää olla noin helvetin ilkeitä toisilleen, että vielä julkisesti alkaa haukkumaan toista?? Ihmettelen ja yllätyn aina.

  Suomen pikku blogipiirit on kyllä aika lapsen kengissä kun vertaa muihin pohjoismaihin, jos tämmösestä asiasta nousee haloo :D Jos Suomessa joku eläisi bloggaamalla ja tienaisin saman verran kuin esim. Kissie Ruotsissa niin mikäköhän polemiikki siitä syntyisi...

  VastaaPoista
 59. "Tänään mulla oli sellainen ja tälläinen päivä, huomenna ajattelin mennä kymään "bit.ly linkiksi muutettu tradedoubler-linkki johonkin tyyliin Ikeaan". Sitten joku päivä voisin ostaa myös "bit.ly muotoon muutettu tradedoubler-linkki jonkun eräjormakaupan eräjormakenkiin". Ollaan Merin kaa suunniteltu, et tänään syötäs tällästä "bit.ly linkki jugurttimainokseen"."

  Hahhahaaa, kiitos päivän nauruista ^^ :D

  VastaaPoista
 60. lena sanoi...

  Tuo Mungonainen on pahimman luokan marmattaja! Sama veisuu aina kun joku rohkenee olla eri mieltä tai kritisoida hänen tempauksiaan.  :DDDDDDDDDDDDDD

  VastaaPoista
 61. Mungo-Anna nyt on tollanen. Ihminen, joka ei löydä itsestään ikinä mitään väärää :----)

  VastaaPoista
 62. Mikaela, sun pisteet kyllä nousivat reippaasti mun silmissä! Uskomattoman hieno asia että osaat sanoa mielipiteesi suoraan. Ja mielestäni teit sen asialliseen sävyynkin.

  "Mä en anna blogissa ikinä tulla läpi muita bloggaajia loukkaavia kommentteja (trust me, seulan läpi on muutama sinuakin koskeva jäänyt tulematta;)"
  Ja tämä puolestaan oli mielettömän naurettava lause...

  VastaaPoista
 63. Olet kyllä ihan helvetin huono kirjoittamaan, perustelut täyttä sontaa ja samoin myös "perustelut".
  Tekee tekstistäsi todella amatöörimaista.

  VastaaPoista
 64. Annahan on täydellinen. Tukkakin kuin Riitta Väisäsellä.

  VastaaPoista
 65. oot niiiiiin oikeessa! tän postauksen ansiosta kyllä nousi sun pisteet todella paljon. ja en ole itse annasta tykännyt koskaan.. naurattaa 'BLOGGAAJASOLIDAARISUUS' :DDDD camoon..

  VastaaPoista
 66. Samaa mieltä, mun mielestä suosituille bloggaajille ja muille pitäisi olla kisat erikseen koska siinä on selkeesti eriarvoisessa asemassa ja tietäähän sen että sellainen voittaa jolla on eniten lukijoita.. Mua ärsyttää myös se jos toisen sivun kautta jaetaan jotain lahjoja toisen sivun bloggaajille ja sitten se kun monet automaattisesti luulee että esim. rantapalloon bloggaamisesta saa palkkaa, ei pidä paikkaansa

  VastaaPoista
 67. tä kirjotus sai aikaan ainakin mulla sen reaktion, että menin tykkäämään juurikin annan kengistä kyseisessä kilpailussa, vaikka eivät lempparini olekaan :D pisti niin ärsyttämään sun kirjotukses!! hahaha eli anna saa täältä yhden äänen! :DD

  VastaaPoista
 68. Oon vältellyt sun blogia sen turkispostauksen jälkeen, ja poistin itseni lukijoistakin, mutta nyt kuitenkin tulin taas huvikseni katsomaan, mitäpä tänne blogiin kuuluu. Yllätyksekseni täällä oli sitten vastassa näinkin asiallinen postaus, go Mikaela! Oon niin samaa mieltä, ärsyttää toi Annan "minäki ku muutki" vaikka oma blogi on kyllä huoooomattavasti suurempi kuin noi muut mitä hän mainitsi, ja hän tietää sen varmasti itsekin -.- Yleensä kovaan ääneen toitotellaan niitä ah niin isoja lukijamääriä, mutta heti kun tulee tällainen kilpailu niin johan ollaan vähättelemässä tilastoja :'D Ja kehtasi vielä jopa laittaa sen typerän linkin sivupalkkiinsa, mistä pääsee suoraan äänestää hänen tylsiä kenkiänsä. Ei näin.

  Täytyy kyllä huomauttaa, että yleensä olen pitänyt Annaa ihan järkevänä (joskin hieman liian kärkkäänä) ihmisenä, mutta nyt kyllä tuli sellainen mitä v*ttua fiilis siitä omien kenkien mainostamisesta tuollaisessa kilpailussa. Ja vielä vetoaa siihen että kun hän suurella vaivalla järjestää kilpailuja lukijoilleen niin nyt olisi heidän vuoro auttaa vähän häntä... hahah! Eipä ne MouMout, Lainahöyhenissä -bloggaajat jne tollaiseen alentuneet sentään :D

  VastaaPoista
 69. SL: "Samaa mieltä, mun mielestä suosituille bloggaajille ja muille pitäisi olla kisat erikseen koska siinä on selkeesti eriarvoisessa asemassa ja tietäähän sen että sellainen voittaa jolla on eniten lukijoita.."

  Ja paljonkohan enemmän siitä tulis nurinaa jos järjestettäis kilpailu aivan mahtavan upeilla palkinnoilla vain bloggaajille ;) Oon tässä asiassa "Annan puolella", kuka tahansa voi perustaa blogin ja kertoo siellä osallistuneensa kilpailuun tai vaikka haalia tuhansia facebook-kavereita ja pyytää niitä ääneestään! Mielestäni on ihan reilua että on niitäkin kilpailuja joihin bloggaajatkin saa osallistua :)

  VastaaPoista
 70. Hahahah :D On sullakin suuret ongelmat.. Ihan niin kuin bloggaajat, joilla on paljon lukijoita, ei olisi tavallisia ihmisiä?

  VastaaPoista
 71. Kuinka KUKAAN täysjärkinen reilu ihminen voi sanoa "sun pisteet nousivat" sellaiselle ihmiselle joka julkisesti blogissaan haukkuu toista bloggaajaa ämmäksi???

  VastaaPoista
 72. Nyt kaikkien, jotka eivät halua Mungoa jatkoon, kannattais mennä oikeesti äänestämään muita kenkiä, esim. tällä hetkellä Maria Nuottajärvi voi olla kova kilpailija. Mutta toivotaan, että tulee vielä muitakin useampien satojen äänien kenkiä. Olisi tietenkin todella hienoa, jos skaban voittaisi joku, jolla on oikeasti hienot kengät, eikä vain siksi, että on suosittu bloggaaja.

  En lue Mungon blogia, mutta kävin lukemassa tämän hänen kenkämainostuksen, enkä kyllä ymmärrä, miten kukaan lukee tällaisen ihmisen juttuja. Etenkin kommenttiboksi, huhhuh...Kiva tapa vastailla lukijoilleen. Aivan kuin hän olisi jotenkin ansainnut tämän voiton enemmän kuin kukaan muu, koska ystävällisesti suostuu järjestämään kisoja lukijoilleen. :D voi lol. En sano, etteikö bloggaajilla olisi lupa mainostaa tällaista blogissaan, mutta hieman särähti silmään Mungon tapa tehdä se.

  VastaaPoista
 73. Oon ihan samaa mieltä sun kanssas. Ärsyttävää "lukea" blogeja joissa jatkuvasti mainostetaan shopbopia ja nellyä. Hyvä esimerkki nellyn mekkokisa jonka Cava voitti...

  VastaaPoista
 74. olen annan kanssa eri mieltä monista asioista, mutta tää menee jo ehkä hieman yli. aikuinen nainen itkee blogissaan JA facebookissa tästä asiasta, seriously? viimeistään tosta "ämmä"-kommentista huomaa miten katkera oot ja oikeen kihiset siellä raivosta, vaikka sitä tuskin myönnät :D

  huvittavinta tässä on se, että oot itekki bloggaaja. jokasella on oikeus mennä vaikka senaatintorille huutamaan että äänestäkää mun kenkiä. potuttaako noin paljon olla "vähemmän suosittu" bloggaaja? jokainen on ite omat lukijansa hankkinu, ehkä susta vaan pidetään vähemmän :--(

  ja faktahan on se että jos oisit suositumpi bnloggari ni olisit kyllä tohon kisaan osallistunu ja mainostanu itteäs.

  ja tosi ällöttävää miten nyt oot vastannu kommentoineille takasin, mitä et yleensä todellakaan tee. kyllä sitä nyt ollaan niin maireina ku ihmiset kerranki kehuu sua. toista oli turkispostauksessa, vastasit vaan että "asia loppuunkäsitelty" ja suljit kommentoinnin. kyllä nyt mikaelan ego sai taas vähän boostia =)

  noh, odotellaan taas seuraavaa kohua!

  VastaaPoista
 75. Mun mielestä tä postaus oli ihan turha ja asiaton:D Ihanku sun mielestä bloggaajat olis jotenki parempia ihmisiä? Tällä postauksella saat vaan ittes naurunalaiseksi. Tosi lapsellista. Vaikutat todella kateelliselta. Tosin siihen on ehkä syytäkin, koska Anna on aikuisempi ja osaa käyttäytyä paljon paremmin kuin sä, eikä oo esim. haukkunut ketään toista bloggaajaa blogissaan (varsinkaan ilman syytä).

  Kilpailussa ei kielletty ketään mainostamasta omia kenkiään muille (linkki blogiin, linkki omalle facebook seinälle, twitteriin yms.), eikä ketään ole pakotettu äänestämään bloggaajien kenkiä. Jos jonkun mielestä bloggaajan kengät ovat tykkäämisen arvoiset, niin mikäs siinä. Ja kilpailun järjestäjä on varmasti vain iloinen, kun saa näkyvyyttä. Ei sun tarvitse siitä tulla valittamaan omaan blogiisi ja yrittää nostaa omia ''pisteitäsi''. Kasva aikuiseksi. Jos et saa muuten ihmisiä puolellesi, kuin haukkumalla toisia, kannattaa harkita blogin lopettamista ja vaihtamalla vaikkapa nyrkkeilyyn:) Voisit purkaa turhautumistasi muualle.

  ps. Tätä postausta ennen pidin blogistasi ja susta, mutta en tajunnut, että osaat olla näin pa*kamainen toisia ihmisiä kohtaan. (Varsinkin kun et edes kunnolla tunne häntä)

  VastaaPoista
 76. "Kuinka KUKAAN täysjärkinen reilu ihminen voi sanoa "sun pisteet nousivat" sellaiselle ihmiselle joka julkisesti blogissaan haukkuu toista bloggaajaa ämmäksi???"

  Johtunee siitä, että haukkumisen kohde haukkuu itse järjestelmällisesti muunmuassa blogissaan eri mieltä olevat ihan pystyyn, ja käyttäytyy kaikinpuolin törkeästi.

  Siinä kohtaa ämmäksi haukkuminen on aika pieni paha...

  VastaaPoista
 77. Voi että tää oli niin asiaa! Anna on ylimielinen, ilkeä ja haukkuu sekä lukijansa ja kaikki jotka kehtaakin olla eri mieltä kuin se. Ja onkin tosi solidaarinen bloggaajia kohtaan, itse haukkuu useita bloggareita ja vielä yleisesti heidät ryhmänä.

  Ja hei, jos Annan aseman hyväksikäyttö on teistä puolustelijoista reilua tuossa kisassa, niin pyytäkää Anna Abreuta osallistumaan niin johan alkaisi sota siitä, että julkkis käyttää asemaansa tollasessa hyväksi. Ei olis kauan bloggareistakaan reilua, kun joku toinen julkkis voittaisi. Ja kyllä, Anna on jonkinasteinen julkisuudenhenkilö joten ylipäänsä koko kisa on toteutettu hyvin epäreilusti.

  Paras olisi kun raati valitsisi kaikista, näin ei kellään olisi etulyöntiasemaa ja kisan voittaisi paras, eikä se joka on suosituin tai mainostaa eniten.

  Toivon, että kaikki äänestää jotain muita kuin Annan kenkiä ihan periaatteesta kisan epäreiluutta vastaan!

  Tässä ei ole kyse kateudesta tai inhosta Annaa kohtaan, vaan oikeudenmukaisuudesta. Anna ei itse tahdo reilua kisaa, joten toivottavasti kukaan ei sitä äänestäkään.

  VastaaPoista
 78. Te jotka ruikutatte koko tuosta että voivoi kun Mikaela nyt haukkui Annaa ämmäksi kommenttiboksissaan...

  Ei se Annakaan mikään puhdas pulpunen näissä asioissa ole :DDDDDDD Tulee eräätkin kerrat mieleen kun on haukkunut suunnilleen kaikki kanssabloggaajansa lyttyyn, lukijoista puhumattakaan. Onko Mikaela siis todellakin se pahempi osapuoli, kun haukkuu _yhtä_ tiettyä bloggaajaa postauksessansa, ja kommenttiboksissa anonyymien arvailujen jälkeen tunnustaa tarkoittaneensa sitä ketä muutkin, eli Annaa? Voi kamalaa.

  Viimeistäänkin tuo bloggaajasolidaarisuus sai repeilemään täysin, en oo ennen kuullutkaan sellaisesta :D Naurettavaa, vaan minkäs teet kun ERÄS ihminen ei kestä ollenkaan kritiikkiä vaan aina heti täydellä puolustuskannalla muiden kurkussa kiinni -.- Ei sillä että Mikaelakaan olisi mikään kaikkein aikuismaisin bloggaaja, mutta sentään kirkkaasti tuollaisten henkilöiden yläpuolella - ilman että edes yrittää olla parempi kuin muut ihku super bloggaat, minun silmissäni ns. pisteet vaan nousi tämän postauksen myötä :)

  Vikaa on kyllä tietysti myös kilpailussa, paras tosiaan olisi että tuomaristo valitsisi voittajan - tai vielä parempaa, kuvat lähetettäisiin esim. sähköpostitse Nina'sille ja päivittäin julkaistaisiin tuoreet kuvat sivulla, nimettöminä. ihmiset saisi äänestää eikä tosiaankaan olisi nimestä kiinni, vaan kengistä, kuka sen potin korjaa kotiinsa :)

  VastaaPoista
 79. Mielettömän hyvä teksti ja arvostan rohkeuttasi tulla omalla naamalla sanomaan mielipiteesi näinkin arassa asiassa.

  Pisteet nousivat ja olen kyllä samaa mieltä kanssasi :)

  VastaaPoista
 80. Itse selailin viimeviikolla kilpailun kuvia ja ajattelin etten ehkä viitsikään enää osallistua juuri siksi että osalla kuvista oli jo satoja ääniä. Mutta, sitten päätin etten anna moisen masentaa itseäni ja eilen sitten puin itseni toppavaatteisiin ja kuvailin tuolla hemmetin kylmässä syyssäässä puolitoista tuntia kenkiäni. Kilpailuhan on myös yhtälailla valokuvauskilpailu joten halusin nähdä vaivaa kuvia varten. Vaikka taisitkin jo päästä arvostelemaan joitain kilpailun "tekotaiteellisia" kuvia. ;)

  Ja kyllä, tein kilpailusta ja kuvistani myös postauksen blogiini jonka päivittäinen kävijämäärä harvoin ylittää viittäkymmentä. Tämä tuskin siis siivittää minua kilpailun voittoon, mutta olenpahan saanut nauttia harrastuksestani valokuvauksesta ja samalla sanonut piupaut sille että ehkä joku muu saattaakin korjata voiton.

  VastaaPoista
 81. "Ja paljonkohan enemmän siitä tulis nurinaa jos järjestettäis kilpailu aivan mahtavan upeilla palkinnoilla vain bloggaajille ;) Oon tässä asiassa "Annan puolella", kuka tahansa voi perustaa blogin ja kertoo siellä osallistuneensa kilpailuun tai vaikka haalia tuhansia facebook-kavereita ja pyytää niitä ääneestään! Mielestäni on ihan reilua että on niitäkin kilpailuja joihin bloggaajatkin saa osallistua :)"

  mun mielestä voisi olla vaikka kakisi eri kategoriaa?
  toinen bloggaajille ja toinen muille, kyllä se varmaan vähän auttaisi muitakin kisaan osallistuvia koska mun mielestä toi nyt on vaan vähän epäreilua muita kohtaan..

  VastaaPoista
 82. Pakko kommentoida, koska toi noi Mungo-Annan kengät ei todellakaan ole sen näköiset, että niillä ansaitsisi voiton! Muutenkin tämä kyisenen bloggaaja on todella ärsyttävän oloinen.
  Hyvä Mikaela! <3

  VastaaPoista
 83. Siis mitä ihmettä Mikaela? Itsekin olet osallistunut esimerkiksi Nellyn mekko kisaan ja mainostanut suunnittelemaasi mekkoa blogissasi? En ymmärrä miten Mungolife Annan kenkien mainostaminen on eri asia? Senkö takia, että hän on suosittu bloggari. Ymmärrätkö sä yhtään miksi hänen bloginsa kerää paljon lukijoita? Sun blogis on toki tunntettu, mutta aika vähän sulla on faneja verrattuja Annaan. Anna panostaa blogiin ja osaa todella hommansa. Blogin kuvat on hienoja, vaatteet kadehdittavan upeita, taito yhdistella vaatteita ja muutenkin värisilmä jne on todella hyvä. Lisäksi hän kirjoittaa todella hyvin. Välillä myös pitkiä postauksia, joihin kuluttaa varmasti paljonkin aikaa. Sinun blogisi eroaa aika lailla Annan blogista. Sinun kuvasi ovat usein hyvin huonolaatuisia, vaatteet ja tyyli todella tavallisia leggarit paita yhdistelmiä. Lisäksi postauksesi ovat hätäisesti tehtyjä, et varmaan kuluta niihin paljoakaan aikaan? Joskus on joku webkameralla napattu hymyilykuva ja alla pari lausetta tekstiä. Anna on nähnyt vaivaa tullakseen suosituksi, ja hän on sen todellakin ansainnut. Sinusta saa hyvin ylimielisen kuvan, kun nimittelet Annaa ämmäksi ja kerrot ettet pidä hänestä. Miksi se edes piti mainita?

  VastaaPoista
 84. Anonyymi sanoi...

  Mikelan pisteet laskivat paljon, ja joidenkin nousivat vielä enemmän ;) Täysin asiatonta haloon nostoa bloggaajan puolelta ja sympatiapisteiden keruuta muilta katkerilta. Kyseinen Mungo-Anna ei ole tehnyt mitään väärää osallistuessaan kisaan ja mainostaessaan sitä blogissaan. Muutkin isot blogit ovat sitä tehneet. Voihan se julmalta tuntua, ettei taviksilla ole mahdollisuuksia voittaa, mutta mihin laitetaan taviksen ja bloggaajan raja? Entä suositun ja vähemmän suositun bloggaajan välille? Bloggaajat järkkäävät jatkuvasti alekoodeja ja arvontoja lukijoilleen, joissa suurin osa hyötyjistä ovat blogittomia taviksia. Itse äänestin Annan kenkiä, mutta myös muutamia muitakin, jossa kengät ja KUVA MUUTENKIN näyttivät hyviltä.

  5. marraskuuta 2011 11.42

  ^ niin varmasti annan itse lähettämä kommentti, ainakin ton pilkun raiskauksen ja vanhan kunnon ;) -smilen perusteella. Ja tuntuisihan se varmasti melko tyhmältä puhua itsestään Mungo-Annana, paljon kivempi laittaa eteen "kyseinen" antamaan uskottavampaa kuvaa. voi nolous ja hatun nostot vaan jos näin on.. :D

  VastaaPoista
 85. mitä helvettiä sä mikaela jauhat PIILOMAINONNASTA? sä et todellakaan oo ilmottanu mistään mainoslinkeistä, tai sit oot tietenki alottanu nyt sen tekemisen tän postauksen myötä :D

  VastaaPoista
 86. Kuka sä edes oot? :D Näin anonyymille lukijalle tulee mieleen lähinnä katkera ämmä..:D Sun blogi ei oo menestynyt, sääli, et saa yhtä paljon ääniä kilpailuissas.
  Todella lapsellista nostaa yksi bloggaaja pystille siitä, mitä monet tekevät, ja haukkua vielä ämmäksi, kertoa ettei pidä jne... Ja sitten vielä ihmettelet mikä on ongelma, kun käyt yksityisen ihmisen kimppuun tolleen?
  Ja itse oot piilomainonnan sankari. Pikaisen selailun jälkeen huomaa, ettet osaa pukeutua, etkä kirjoittaa. Nolo!
  Ja en ole edes Anna-fani, musta sä vaan nolaat ITSESI tosi pahasti.

  VastaaPoista
 87. Heh, tätä on ollut hauska seurata. Jotenkin hämmentävää, että jos kaikki mainostus, josta bloggaaja hyötyy tavalla tai toisella, on vääryyttä. Tällä samalla periaattella pitäisi kieltää Huuto.net kohteiden mainostaminen ja kirppispöytien mainostaminen, koska ne jos mitkä tuottavat bloggaajalle puhdasta rahaa.

  VastaaPoista
 88. "mitä helvettiä sä mikaela jauhat PIILOMAINONNASTA? sä et todellakaan oo ilmottanu mistään mainoslinkeistä, tai sit oot tietenki alottanu nyt sen tekemisen tän postauksen myötä :D"

  täysin samaa mieltä, et tosiaankaan oo oikea ihminen arvosteleen piilomainostusta blogeissa... ja ellet nyt ole sattunut niitä tän postauksen vuoksi poistamaan, niin sä olet bloggaaja joka mun mielestä nimenomaan tekee ihan liikaa ja todella tylsästi pelkkiä mainospostauksia.

  VastaaPoista
 89. Anonyymi Anonyymi sanoi...

  Anonyymi sanoi...

  Mikelan pisteet laskivat paljon, ja joidenkin nousivat vielä enemmän ;) Täysin asiatonta haloon nostoa bloggaajan puolelta ja sympatiapisteiden keruuta muilta katkerilta. Kyseinen Mungo-Anna ei ole tehnyt mitään väärää osallistuessaan kisaan ja mainostaessaan sitä blogissaan. Muutkin isot blogit ovat sitä tehneet. Voihan se julmalta tuntua, ettei taviksilla ole mahdollisuuksia voittaa, mutta mihin laitetaan taviksen ja bloggaajan raja? Entä suositun ja vähemmän suositun bloggaajan välille? Bloggaajat järkkäävät jatkuvasti alekoodeja ja arvontoja lukijoilleen, joissa suurin osa hyötyjistä ovat blogittomia taviksia. Itse äänestin Annan kenkiä, mutta myös muutamia muitakin, jossa kengät ja KUVA MUUTENKIN näyttivät hyviltä.

  5. marraskuuta 2011 11.42

  ^ niin varmasti annan itse lähettämä kommentti, ainakin ton pilkun raiskauksen ja vanhan kunnon ;) -smilen perusteella. Ja tuntuisihan se varmasti melko tyhmältä puhua itsestään Mungo-Annana, paljon kivempi laittaa eteen "kyseinen" antamaan uskottavampaa kuvaa. voi nolous ja hatun nostot vaan jos näin on.. :D


  ^^
  Yleensä vaatekaupat itse tuputtavat noita alekoodeja, joten bloggaajalta ei vaadita muuta kuin vain asian mainitseminen blogissa. Lisäksi noita yleisiä secretaleja tuputetaan joka blogissa mikä puolestaan on rasittavaa. Olisi edes ne harvat ja tietyt, joille tarjotaan vastaavaa. Lisäki kukaan ei pakota bloggaajia järkkää arvontoja jne, joten bloggaaja ei voi vaatia sillä ns. sympatiaa ja ymmärrystä lukijoilta. Varmasti nekin arvonnat ovat osin muiden tahojen ideoimia. Ei bloggaajilla oikeasti ole mitään aitoa kiinnostusta palkita lukijoitansa, vaan he tarjoavat sitä mitä heille ideoidaan muualta.

  VastaaPoista
 90. Tuli tässä mieleen että kun tossa kommentointi-"laatikon" ylä puolella lukee sun Mikaela kirjottama teksti "Kaikki asialliset kommentit julkaistaan". Onko sun mielestä asiallisia kommentteja ne, joissa haukutaan muita bloggareita..? Esimerkiksi Annan blogissa ei koskaan näy muita bloggareita koskevia "haukku"-kommentteja, joka mun mielestä on täysin oikein.
  Asiallista on myös sun mielestä ilmeisesti se, että haukut täällä toista bloggaaja suoraan ämmäksi?
  Lisäksi jätät vastaamatta kaikkiin sua kritisoiviin kommentteihin, kiität vain niitä ketkä kehuvat sinua ja sun ulkonäköä.
  Kaikesta mitä olet tähän postaukseen ja kommenttiboksiin kirjoittanut huokuu läpi se katkeruus siitä, että Annalla on enemmän lukijoita. Ja voin kertoa, että Annalla on lukijoita ihan syystä. Hän panostaa blogiinsa, ja kunnioittaa muita bloggareita sekä lukijoitaan. Sitä ei valitettavasti näytä täällä tapahtuvan..

  VastaaPoista
 91. Kuulostaa kyllä melko kateelliselta kirjoitukselta. Nykyään joka toisella on jonkun sortin blogi, ja niin kauan kuin ne ovat yksityisiä (eivätkä esimerkiksi osana jonkun lehden toimitusta) myös niiden kirjoittajat ovat yksityishenkilöitä, joilla on samat oikeudet kuin kaikilla muillakin. Jos joku bloggaaja on saanut enemmän nimeä ja näkyvyyttä, se ei muuta hänen asemaansa millään tavoin. Se on jokaisen oma valinta, osallistuuko erilaisiin kilpailuihin, ja millä tavalla osallistumisestaan tiedottaa. Myös mainonnan ja erilaisten hyödykkeiden käyttö on jokaisen oma valinta. Lukijoilla luulisi olevan sen verran sisälukutaitoa, että he osaavat muodostaa itse omat mielipiteensä blogien sisällöstä ja suhtautumisestaan mainoksiin. Mikäli jonkun blogin liiallinen mainonta on häiritsevää, blogia ei tarvitse lukea. Kirjoittajalla on oikeus kirjoittaa mitä haluaa ja toimia miten haluaa, ja lukijalla on oikeus reagoida bloggaajan toimintaan lukemalla tai jättämällä lukematta, äänestämällä tai jättämällä äänestämättä. Mutta toisten ihmisten haukkuminen julkisesti ei ole missään tapauksessa hyvän käytöksen mukaista.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela