HPI of Sweden

torstai 13. lokakuuta 2011

Käytiin eilen mummon kanssa NK:ssa ostamassa mulle myöhäinen nimpparilahja; kauan himoitsemani HPI of Swedenin tupsupipo :-)
Oman piponi tupsu on hopeakettua (r.i.p. hopeanuoli). Tää oli 779kr eli hieman kalliimpi. Useimmat mallit maksavat 699kr

Tykkään niin paljon tästä piposta! :-)

Ps. Loppuun meiän jättiläisiksi kasvaneilta vauvoilta

101 kommenttia:

 1. Aika mautonta, pipo ensinäkin ihan helvetin ruma, toisekseen käyttää nyt sitten ketusta tekaistua tupsua.

  VastaaPoista
 2. Mitä ihanaa tossa pipossa on? Kukaan ei ees tietäis että toi on aitoa turkista ellet ite sitä kertois. H&M myy samannäköisiä, oikeestaan hienompia pipoja 7eurolla. Joten miten meinasit, että kukaan muu erottaa ton sun niin hienon pipos niistä massatuotannon pipoista ellet sitä ite jokaiselle kailota. Ehkei ois tullut näin ämmämäinen kommentti, mutta en tajuu noita turkisjuttuja ollenkaan. No jokainen tavallaan -.-

  VastaaPoista
 3. Ihania koiravauvoja! :-)
  Ja eiköhän meistä jokainen saa ostaa sellaisen pipon kuin tykkää, hinnasta ja siihen käytetyistä materiaaleista huolimatta.

  VastaaPoista
 4. Ensin mainostat ketusta nyljettyä tupsukasta, sitten laitat söpöistä koiranpennuista kuvan loppuun? Oli sillä ketullakin elämä, muttei näköjään sinusta minkään arvoinen.. tykkään tyylistäsi ja blogistasi, harmillista että et ole herännyt siihen mihin hyvin moni muu muodin edelläkävijä- (aidot) turkikset on niiin ouuuut!

  VastaaPoista
 5. ihania koiria <3 onks ne toyvillakoiria?

  VastaaPoista
 6. Edelliseen kommenttiin kommentti. Onko parempi ostaa halpoja H&M tuotteita? Mikäs siinä, jos kerran lapsityövoima on parempi vaihtoehto kun yhden hopeaketun tappaminen. Eläimiä pitää kuitenkin vähentää luonnon pysyäkseen tasapainossa. Lapset jotka neulovat pienillä kätösillään saavat mitättömän korvauksen tekemästään työstä. Kukin tekee valintansa. Jokaisesta asiasta voidaan löytää huono puoli. Mielestäni pipo oli ihan kiva :>

  VastaaPoista
 7. ^ Kateelliset jauhaa :)
  Miks te anonyymit ette voi ikinä kommentoida mitään positiivista?
  Täällä on yksi anonyymi joka vastustaa haukkumis kommentteja!!:)
  Ja tärkeintähän on, että pipon omistaja tietää sen tarinan, ja että omistaja itse pitää siitä. :)

  VastaaPoista
 8. Korostat viel omaa vastenmielisyyttäs laittamalla vikaks kuvan lemmikkikoirista, mikä herättänee monissa ajatuksia. Itse haluaisin kerrankin loppuun asti mietittyjä vastauksia;
  1. Mikä tekee lemmikkivillakoiran elämästä tärkeämpää kuin häkkiketun elämästä? Mikä niin ratkaiseva ero näissä lajeissa on, että olet valmis hyväksymään jälkimmäisen tappamisen vain turhamaisuudesta?
  2. Saatavilla on myös huomattavasti edullisempia, tekoturkiksesta valmistettuja pipoja. Mikseivät ne kelvanneet sinulle?

  VastaaPoista
 9. En olisi uskonut että käytät oikeaa turkista pipon tupsussa.. Eikö toi oo muutenkin aika paljon maksettu piposta? Tuollaisia samanlaisia saa reippaasti halvemmalla hinnalla ja tekoturkis tupsulla, mikä on paljon parempi vaihtoehto.
  En voi uskoa, miten oot turkistuotannon kannalla. Ehkä ajattelet, että ihan sama se on vaa joku kettu. Se ei ole mikä vaan kettu, vaan kettu joka on juuri tuota varten kasvatettu aivan liian pienessä häkissä erittäin huonolla kohtelulla.

  VastaaPoista
 10. Höh:( en olis uskonut, et tuet turkistoimintaa. Harmittaa, kun tää on vielä sen verran suosittu blogi, ja vaikutat varmasti mielipiteisiin. Nykyään osataan tehdä hienoja tekoturkis-juttuja, ja niitä ostamalla, voisit näyttää, ettei aitoa turkista tarvitse ostaa. Samassa postauksessa vielä kuvia koirista. Mietippä jos koiras eläis sellasessa pienessä ritilähäkissä vaan siks et saisit tupsun pipoos. Eläin mikä eläin.

  Oon tykänny aina sun blogista, mut nyt kyllä vähän harmittaa:(

  VastaaPoista
 11. just,teet varmaan noista sun koiravauvoista uuden tupsun.

  VastaaPoista
 12. Itsekkin tykkään turkistupsuista ja haluan että ne ovat aitoa turkista, ihanan pehmeää ja laadukasta. Ja tiedoksi turkiksista valittajille, että ne eläimet kasvatetaan siihen että niistä tehdään erilaisia tuotteita. Ja harvat turkiseläimet selviävät luonnossa ja ovat haitaksi luonnolle esim. supikoirat. Ja valivali ihmiset mutta käytättehän te nahkakenkiäkin!! Ihana pipo! :) Saakohan noita Suomesta?

  VastaaPoista
 13. Oon tykänny sun blogista, tähän asti. Musta on hirveetä että ensinäkään tuet oikeen turkiksen käyttöä, mutta se ettet tunnu edes olevaan häpeissäs siitä on jotenki tosi inhottavaa. Sääkö todella haluat tukea tälläistä asiaa ja antaa itsestäs noin huonon kuvan? Ei siinä mitään että pipo on tosi kalliskin, se on ihan jokaisen oma asia miten rahansa käyttää. Mutta en voi vaan ymmärtää miten ihminen joka tietää olevansa suht tunnettu bloggari antaa noin selvästi hyväksyntänsä noin törkeelle asialle. Ootkohan ikinä ees miettiny asiaa?

  VastaaPoista
 14. Toi pipo on vähän eri tasoo kun H&M:n 7 euron versiot. Itselläni kettua talvitakin hupun karva ja ihan eri tuntuinen ja näköinen kun joku tekokarva..

  VastaaPoista
 15. Kyllä olet todellinen eläinten ystävä! <3
  Ja samaa mieltä, miksei tekokarvallinen tupsu käynyt? Elämme kuitenkin vuotta 2011.

  VastaaPoista
 16. "Ja tiedoksi turkiksista valittajilta, että ne eläimet kasvatetaan siihen että niistä tehdään erilaisia tuotteita."

  - Nimenomaan, ne kasvatetaan epäeettisissä oloissa ja ainoastaan sen takia, että ihmiset saisivat mieleisiään turkistuotteita, pelkästään ulkonäöllisistä syistä.

  Ihan varmasti löytyy kalliita ja hyvälaatuisia tekoturkistuotteitakin. On se hienoa, miten voi ihmisen itsekkyys kärjistyä, kun maailmassa ei kiinnosta kuin oma peilikuva.

  Sen lisäksi että turkistarhaus on eläinoikeusongelma, koituu siitä mm. ympäristöongelmia.

  Olipas tosiaan korni lopetus, kuva villakoiranpennuista tähän asiayhteyteen.

  VastaaPoista
 17. Anonyyminä on helppo huudella ja puhua mitä ikinä sylki suuhun tuo.Todellisuudessa monikaan ei ajattele tätä juttua tarkemmin!
  Jonkun kommentissa olikin puhetta noista nahkakengistä ja unohtamatta nahkatakkeja!jos oikeasti on tuota mieltä kannattaisi miettiä mitä itse vaikka suuhunsa pistää ja katsoa tarkkaan mistä omat vaatteet on tehty.Anonyymin on helpompi kirjoitella mieltä pahoittavia kommentteja kuin positiivisia.Enkä menisi luokittelemaan jotakin turkistarhauksen puolustajaksi pelkän pipon tupsun takia!!!!!!!!
  JOKU NE PIPOT KUITENKIN SIELTÄ KAUPASTA OSTAISI JA MITÄ VÄLIÄ SILLÄ ENÄÄ ON KUN SE ON JO TUPSUKSI ASTI PÄÄSSYT.en toki katso hyvällä itsekään niitä elinoloja joissa turkiseläimet elävät, mutta juttua aiheesta on ollut niin paljon ja keskustelua tarhauksen tärkeydestä elinkeinona on pidetty suuremmassa arvossa.Olen itse eläin rakas ihminen, mutta turkiksia on aina ollut ja tulee aina luultavasti olemaan.

  -bell-

  VastaaPoista
 18. :( miten joku voi edes tehdä mitään tuollaista! oon todella pettynyt....

  VastaaPoista
 19. Ällöttävää, että ihminen vielä häpeilemättä myöntää tukevansa eläinrääkkäystä(=turkistarhaus)!!!

  Turkistarhaus ok, jos eläimet ei kärsi eläessään eikä lopetettaessa. Mutta niistäkään ei oikein ikinä voi tietää.

  En ymmärrä, miks ihminen leikkii jotain jumalaa ja luulee voivansa kohdella eläimiä miten haluaa. :(((

  VastaaPoista
 20. Se, joks valitti että onko parempi ostaa H&M tuotteita turkisten sijasta, sillä h&m-tuotteissa käytetään lapsityövoimaa. Ei ole mitään väliä, sillä Mikaelahan tukee lapsityövoimaa jo muutenkin, koska ostelee paljon H&M:n vaatteita.
  Sen lisäksi Mikaela myös suosii turkiksia. Ne jotka väittävät, että on ok kasvattaa eläin turkistuotantoa varten, eivät tiedä missä oloissa ne eläimet siellä elävät ennen murhaansa..

  Ja nahka- ja turkistuotteilla on eroa. Nahkatakit esim tehdään JO kuolleiden sikojen yms. nahasta. Ketut,minkit ja muut kasvatetaan turkiksia varten ja tapetaan sen takia.

  Joka tapauksessa on hyvin pettynyt Mikaelaan. Vaikuttaa eläinrakkallata lisää kuvia koiranpennuista, mutta tukee turkistoimintaa...

  VastaaPoista
 21. http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:Silver_fox.jpg
  tosta on sun pipon tupsu tehty.katso tota kuvaa ja sen perään sun pipoa. sä oot sydämetön ihminen!

  VastaaPoista
 22. En kommentoi anonyyminä ja voin sanoa, että inhoan ylikaiken turkiksia ja kaikkea niistä tehtyä. Olisit jättänyt mainitsematta asian. Nahka tulee lihatuotannon sivutuotteena ja on siksi minusta aivan eri asia. Tekoturkis on nykyään todella hyvännäköistä. Olen ennenkin kummastellut noita turkishömpötyksiäsi. Minulta ei ainakaan tule kunnioitusta turkisten kannatukselle. Sama kuin tekisit noista rääpälevillakoiristasi hatun...

  VastaaPoista
 23. ''Anonyyminä on helppo huudella ja puhua mitä ikinä sylki suuhun tuo.Todellisuudessa monikaan ei ajattele tätä juttua tarkemmin!
  Jonkun kommentissa olikin puhetta noista nahkakengistä ja unohtamatta nahkatakkeja!jos oikeasti on tuota mieltä kannattaisi miettiä mitä itse vaikka suuhunsa pistää ja katsoa tarkkaan mistä omat vaatteet on tehty.Anonyymin on helpompi kirjoitella mieltä pahoittavia kommentteja kuin positiivisia.Enkä menisi luokittelemaan jotakin turkistarhauksen puolustajaksi pelkän pipon tupsun takia!!!!!!!!
  JOKU NE PIPOT KUITENKIN SIELTÄ KAUPASTA OSTAISI JA MITÄ VÄLIÄ SILLÄ ENÄÄ ON KUN SE ON JO TUPSUKSI ASTI PÄÄSSYT.en toki katso hyvällä itsekään niitä elinoloja joissa turkiseläimet elävät, mutta juttua aiheesta on ollut niin paljon ja keskustelua tarhauksen tärkeydestä elinkeinona on pidetty suuremmassa arvossa.Olen itse eläin rakas ihminen, mutta turkiksia on aina ollut ja tulee aina luultavasti olemaan.''

  Tätä kommenttia voitaisiin kokonaisuutena käyttää esimerkkinä siitä, millaista on surkea argumentointi.

  ''JOKU NE PIPOT KUITENKIN SIELTÄ KAUPASTA OSTAISI JA MITÄ VÄLIÄ SILLÄ ENÄÄ ON KUN SE ON JO TUPSUKSI ASTI PÄÄSSYT'' --> kysynnän ja tarjonnan laki, anyone? Verenpaine nousee kun tajuaa, että joillain ihmisillä on oikeesti näin suppea maailmankuva ja käsitys siitä, miten yhteiskunta toimii.

  ''Olen itse eläin rakas ihminen, mutta turkiksia on aina ollut ja tulee aina luultavasti olemaan.''
  --> 1900-luvun alkupuolella monet olisivat voineet todeta vaikkapa ''olen itse ihmisrakas ihminen mutta homous on luokiteltu rikokseksi ja luultavasti aina tullaan luokittelemaan'', tästä sais väännettyä 10 000 esimerkkiä. Siis miten joku voi olla niin lähinäköinen daiju, ettei ymmärrä että asiat muuttuvat ja nimenomaan kansalaisilla/kuluttajilla on vaikutusvaltaa.

  Nahkakengistä ja nahkatakeista joku jo totesikin, että nahka on lihateollisuuden sivutuote. Lihateollisuuden eettisyydestä ehkä turha alkaa tässä yhteydessä jauhamaan, turkistarhauskielto lienee kuitenkin realistinen näkymä ihan muutaman kymmenen vuoden sisällä.

  VastaaPoista
 24. Sulla on pokkaa julkisesti täällä blogissa esitellä kuinka olet turkisten puolella, ja heti sen perään julkaista kuvan koiranpennuista. Ihmettelen miten, sulla ei sitten oo pokkaa vastata meijän kommentteihin tähän turkisjuttuun liittyen?!

  VastaaPoista
 25. Vaikutat tykkäävän paljon koiristas, mutta ilmeisesti hyväksyt kuolleen eläimen pipoosi ja yleensäkin asusteeksi.

  Se tekee mut todella surulliseks, sun täytyis asettua sen tarhaeläimen asemaan ja sitte vasta miettiä, haluatko todella sellaisen asusteen joka on tehty eläimestä.

  Niin kuin moni muukin täällä mainitsi jo, että tekoturkis on aidon näköinen.
  Sitä voi käyttää myös hyvällä omallatunnolla. Tietenkin on myös otettava huomioon ostaessa, millaisissa oloissa kyseinen tekoturkis on tehty.

  VastaaPoista
 26. huomaa että mummos on opettanut vähän noita elämänarvoja sulle, kulkee itse yhtä ylpeenä ku sinä joku minkkiturkki päällä kaupungilla. ällöttävää, oikeesti.

  VastaaPoista
 27. Mitä jos Pipsa saisi kasvaa häkissä, jossa se lopulta tapettaisiin ja nyljettäisiin?

  Entäs jos Rudyn uudet omistajat tekisivät siitä vallan ihanan pikku tupsupipon, himottaisiko hankkia?

  VastaaPoista
 28. pipo on kyllä inhimillisestä turhamaisuudesta kaukana :D

  VastaaPoista
 29. Mitä te rupeette täällä kitisemään jostain hiton tupsusta? Ihan samanlailla niitä kettuja ja muita elukoita nyljetään, vaikka Mikaelalla onkin toi pipo. Ja jos hän sitä ei olisi ostanut, niin kuitenkin joku muu sen olisi ostanut. Joten 50-50! Ja miks te ette rupee vaikka siitä inisemään, että joku syö kanaa tai vaikka lehmää? ETTÄ VOI HERRANJUMALA!

  VastaaPoista
 30. Kasvataksää noita koiranpentuja tuolla häkissä kans pipontupsuiksi?Kyllähän tommosen villakoiranpäälaki näyttäs hyvältä tossa sun mustassa pipossa kans, mietippä sitä :o
  Niinku joku jo sanoki, että mikä tekee niitten elämästä arvokkaampaa ja hyvinvoinnista tärkeämpää kuin (vapaiksi villieläimiksi luotujen) kettujen..?

  VastaaPoista
 31. Mua naurattaa lähinnä se, että ton ikänen nainen saa isovanhemmiltaan nimpparilahjoja :DDD

  VastaaPoista
 32. Jokainen joka syö esim broileria tai kananmunia ei voi arvostella Mikaelan kettutupsua! Ja ei yks tupsu tee hänestä huonoo ihmistä!

  VastaaPoista
 33. Voi elämä alkaakaa nyt tässä H&M lapsityövoimalla tuotettuja vaatteitakin arvostelemaan. Mistä ne vaatteet pitäisi ostaa, varmaa joka ikinen suht halpa vaatekauppa käyttää lapsityövoimaa, mutta en itse kyllä pysty maksamaan 30e paidasta joka olisi tuoettu 100% ei lapsityövoimalla, enkä usko että suurin osa ikäisistäni pystyykään. Ei sillä että sen hyväksyisin, mutta maailma on nykyään nii ahne ja julma paikka, ettei siihen yksi ihminen joka boikotoisi jotakin kauppaa pysty oikein vaikuttamaan. Mutta kuitenkin tuo hattu! En ymmärrä. Miksi ihmeessä pitää ostaa pipo jonka takia on jouduttu tappamaan elävä olento? Vain sen takia että jotkut saisivat hienot tupsut hattuihinsa. Toki edellinen aiheeni pätee tässäkin, yksi ihminen joka boikotoisi turkiksia ei pysty koko turkisteollisuutta lopettamaan,mutta päähäni ei vain mahdu se että myös sinä hyväksyt tämän eläinrääkkäyksen ja mainostat sitä vielä blogissasi. Ja kaiken lisäksi ironinen rip kommenttisi ja koirien kuvat postauksen lopussa? Mitä se oli oikein taas olevinaan, käytän turkiksia mutta olen eläinrakas? EI TOIMI!

  VastaaPoista
 34. Olet niin raukkamainen. Blogisi menee boikottiin! Toivottavasti muillakin.

  VastaaPoista
 35. ällöttävää tukee turkistarhausta, kannattais miettiä, et ketuillakin ja tolla sun tupsulla on ollu arvokas elämä..hyi

  VastaaPoista
 36. Voi luoja.. Kuinka teillä on otsaa haukkua Mikaelaa tolla tavalla..?
  Anonyymit ette taida miettiä tarpeeksi..

  -linne

  VastaaPoista
 37. voisit tehdä postauksen koskien tota turkiskohua..

  VastaaPoista
 38. Oot yks niistä harvoista muotibloggareista, joista välittyy aidosti epäinhimillinen ja itserakas kuva. Suurin osa suosituista bloggareista vaikuttaa niin superihanilta tyypeiltä, että kateeks käy. Sinä sen sijaan vaikutat todella pilalle hemmotellulta itsekkäältä kakaralta. Ainakin ymmärtää sen, miks oot niin yksinäinen... (ainakin siitä oot valitellut täällä blogissa) Tuli tästäkin postauksesta sellanen tunne, että oikein tahallaan haluat tuoda mielipahaa muille. Hehkutat sitä turkista ja heität jonkun mauttoman läpän Rip hopeanuoli tms ja sit loppuun laitat vielä koiranpentuja. Yököttää ajatella, että tollanen ihminen omistaa koiria! :(

  VastaaPoista
 39. Mun on pakko rikkoo tää negojen kommenttien putki ja sanoa, VOI HELVETTI TEIÄN ANOJEN KANSSA :DD:DDD Siis oikeesti, luuletteko että muutatte maailmaa kun käytte kirjottelemassa paskaa yhden suomalaisen blogin kommenttiboksiin? Koska just toi mikaelan tupsu on se pahin teko kaikista, ihan eri juttu ku esimerkiks turkikset joita miljoonat muut käyttää! B)

  VastaaPoista
 40. Siis ihan oikeasti! Huomaa, että ollaan Suomessa. Ruotsissa HPI of swedenin ja muiden merkkien turkispipoja näkyy kaikkialla, jopa alle 18-vuotiaat tytöt kulkevat Hollisterin kaninkarva-liivit päällä, alle 30-vuotiailla on aitoja turkkeja, useilla on takin kanssa aitoa turkista oleva irtokaulus ja canada goosen tai woolrichin takissa aitoa turkista oleva karvareuna. Musta on niin tekopyhää alkaa tuomitsemaan ihmistä, jos ostaa jonkun tuotteen joka on aitoa turkista.

  Omasta mielestä aito turkis tuntuu ja näyttää todella hyvältä eikä siinä ole mitään pahaa. Vaikka koko Suomessa kiellettäisiin aitoa turkista olevien tuotteiden käyttäminen ja turkistarhaus, ei se auttaisi mitään. Turkistarhausta tulee aina olemaan ja harvoissa maissa se on niin tuomittavaa käyttää aitoa turkista, kuin Suomessa. Jotkuta haluavat välttää turkkeja, fine. En mäkään ala teitä täällä haukkumaan ja provosoimaan. Tällä hetkellä turkikset ovat pinnalla muodissa, joten koittakaa kestää.

  Rakastan tota pipoa. Joten tää asia on nyt loppuun käsitelty.

  kyselijälle pipoa saa tilattua ainakin täältä www.refurme.com/ :-)

  VastaaPoista
 41. oot iha sairaan vastenmieline, ensi tunget kuvan turkispiposta ja sitte lemmikkikoirista ? myötähäpeä

  VastaaPoista
 42. Ihan sama ett mikä mielipide sulla turkistarhauksest on, mut mites sitte puolustelet sitä, että maksat _piposta_ noin paljon? Mietitkö ollenkaan ett mitä muuta oisit tolla rahalla saanut?

  VastaaPoista
 43. Mikaelalla on aina niin fiksuja vastauksia. Hohoh:D "noku ruotsissa kaikilla on" :D Voivoi. Tollako sä perustelet sitä miksi tuet eläinrääkkäystä. Eihän esimerkiksi lapsipornossakaan oo mitään väärää, kun siitä kuitenkin niin moni ihminen tässä maailmassa tykkää. Vai mitä?

  Sit noihin kommentteihin "No joku ne sieltä kaupasta ostais kuitenki" Niin hei ihan oikeesti, ootteko noin tyhmiä?:D Niinkuin joku tuolla aikaisemmin sanoikin niin, kysynnän ja tarjonnan laki.. :D ei muuta.

  VastaaPoista
 44. Hyi saatana sä oot ällöttävä itserakas paska!! Sun blogiin en enää eksy.

  VastaaPoista
 45. Ja miten se taas liittyy siihen, että ollaan suomessa ettei tykkää turkiksista?! Vituttavaa ku oot kokoajan haukkumassa tätä maata jollakin tavalla, vertaat ruotsiin "ruotsi on niin ihana lässynlässyn" joo ymmärrän, itekki haluun muuttaa täältä pois, mutta omamaa on kuitenkin omamaa! Vittu mee jenkkeihin, siel osotetaan harvasen päivä mieltä turkistarhausta vastaa, onko seki sen takia ihan junttimaa! Elämä sun kanssa ennen oikeesti tykkäsin blogistas mut sulla on nainen noussut kusipäähän anteeks nyt vain. Ja kaikille jotka valittaa siitä että anonyymit voi lopettaa lukemisen olkaa iloisia lopetan tän blogin lukemisen koska en jaksa sitä että mun verenpaine nousee jonku lellityn muijan takia. Hyvät jatkot Mikaela.

  VastaaPoista
 46. "eikä siinä ole mitään pahaa"
  etkö tosiaan näe asiassa mitään pahaa?!

  VastaaPoista
 47. ^ Mikaela, et olisi paremmin voinut sanoa :) JA ANONYYMIT NYT OIKEASTI JOKU JÄRKI TOHON TOUHUUN!

  -linne

  VastaaPoista
 48. Turkistuotteilla on maailmalla kova kysyntä ja juuri nyt turkiksista saa kovan hinnan.. Turkistarhausta on käsittääkseni paljon Suomessa ja Ruotsissa. Kuitenkin valvotut olot ja ketuilla ja minkeillä maailman mittakaavassa hyvät olot. Jos turkistarhaus loppuis pohjoismaissa, niin turkkeja kuitenkin tuotettaisiin muualla ei niin valvotuissa oloissa.. En näe turkistuotteiden käyttöä pahempana kuin lihansyöntiä tai nahkasaappaiden käyttöä.

  VastaaPoista
 49. tiiäks, et saa kyllä yhtää lukijoita sun puolelle tuolla "huomaa että ollaan suomessa"-kommentilla. aivanku tää suomi ois jotenki kauhee takapajula ku tunnetaan empatiaa kärsiviä eläimiä kohtaan? ja tuleeko sulla parempi omatunto siitä että kaikilla ruotsalaisilla on turkikset? siis miten sä voit olla tollanen?

  VastaaPoista
 50. vittu sä olet idiootti. tykkään sun blogista muuten, mut välillä kyllä vaikutat aika hemmotellulta kakaralta, ja tää tosiaan oli pohjanoteeraus.. tekoturkis näyttää melkein samalta kuin aito, joten mikset käyttäis tekoturkista.. "tuntuu hyvältä" HEI IHAN OIKEESTI tuskin sä sitä pipos tupsua hiplailet kokoajan : DD? huhhuh en olis kyllä susta uskonut:(

  VastaaPoista
 51. Jokaisella meistä on oikeus omaan mielipiteeseensä, maailmankatsomuksiakin on niin moneen eri lähtöön. Mielestäni on töykeää ja naiivia lähteä tuomitsemaan ihmistä yhden ajatustavan pohjalta, oli se mikä tahansa. Nämä ovat niin tulenarkoja aiheita, sama kuin heittäisi kommentin omasta näkemyksestään rasismiin, pettämiseen tai aborttiin. Ei meistä kukaan ole puhdas pulmunen ;)

  Eipä tämä loan heitto ja mollaaminenkaan kovin inhimillistä ole. Mä en itse pukisi päälleni aitoa turkista, mutta mikä minä olen osoittelemaan sormella ihmistä joka niin päättää tehdä? Jokainen katsokoon itse peiliin.

  Joten tsemppiä Mikaelalle kaiken tämän kivittämisen keskellä, keep on smiling! :) Ja pirtsakkaa syksyä!

  VastaaPoista
 52. Hahah niiin oot tosiaan siellä RUOTSISSA :D
  Suomihan on lande takapajula, jossa kuljetaan pari sesonkia jäljessä muodissa. Toista se on itämeren toisella puolen!
  Oot jotenkin niin huvittava.

  VastaaPoista
 53. sun mielestä turkistarhaus on oikein, koska ruotsissa niin moni käyttää turkkia? et voi olla tosissasi!
  lisäksi on naurettavaa miten kokoajan vertailet suomea ja ruotsi. "ruotsi on aina niin paljon parempi kuin suomi, koska..."
  mikaela muista, että olet itsekin suomalainen..
  on menny vähän maku sun blogiasi kohtaan. olet todellakin turhamainen, mutta et inhimillisellä tavalla.

  VastaaPoista
 54. En voi uskoo että ihmisillä on pokkaa tulla valittamaan tälläsesta asiasta anonyymina. Ymmärrän, että turkikset on joidenkin mielestä tosi ällöttäviä etc, mutta eikö vois sitten sanoa vaan sen? Negatiivisella (ja epärakentavalla) palautteella tuskin saatte ketään lopettamaan turkisten käyttöä, tai sen oletan olevan tässä tarkoitus? Toivottavasti ymmärrätte kuinka saatanan naurettavaa tollanen on? Hajotkaa itteenne : D

  VastaaPoista
 55. Olen lukenut blogia jo aika pitkään, mut tää päivitys oli kyllä pohjanoteeraus. Inhoan turkisteollisuutta ja Mikaelan kirjoitus Hopeanuoli-viittauksineen on ylimielinen ja inhottava

  VastaaPoista
 56. Taidan laittaa myös sun yhteistyökumppanit boikottiin, järkyttävä asenne! Miten aliarvioit sun lukijoita yms. Kuvottavaa. Toivon todellakin että katsot peiliin... Et ole mitään ilman sun lukijoita, ja tolla asenteella sulla on niitä kohta nolla.

  Mikset samantien tee ruotsinkielistä blogia ja unohda kokonaan Suomi kun täällä kaikki on niin huonosti eikä eläinrääkkäystäkään pidetä niin ihanana asiana. Ei tulisi suomalaisilla sua ikävä..

  VastaaPoista
 57. Huvittavaa että te wannabelapsukaisblogistit aina mainostatte näitä mummu osti ja vielä nimpparina lahjuksia. Todella aikuismaista. Oisit edes laittanut vaan hinnan.

  Säälittävimpiä on kuvakollaasit jostain joululahjoista. Läjä tavaraa sängyllä lapsuudenkodissa. Ja ajatuksella "enpä pysty ostamaan itse, mutta jos pukki vaikka tois..." Ja sitten te pennut esittelette niitä täällä...
  isi osti... :D

  VastaaPoista
 58. hei oikeesti voitteko te anonyymit jättää mikaelan rauhaan!!

  ihminen on hei kuitenkin arvokkaampi luonto kappale kuin sata kettua yhteensä!! hei kelatkaa kuinka ekologista toi turkis tarhaus on ku ne nyljetyt ketun raadot syötetään niille eläville ketuille, ei tartte eriksee ostaa ruokaa

  et miettikää sitä! ja sitä paitsi turkki lämmittää ja tuntuu pehmeältä! kyllä ihan hyvin maksan tästä laadusta parin ketun hengellä

  -linne

  VastaaPoista
 59. On mahdollista voitta HPI of Sweden pipon ReFurMe:n facebooksivulla! Www.facebook.com/refurmecom

  VastaaPoista
 60. Pipo aitoine turkistupsuineen on kyllä älyttömän kaunis, eron tekoturkikseen huomaa heti. Mutta mikään kauneus ei oo mun mielestä ton arvosta.

  Te jotka vetoatte nahkakenkien käyttäjiin, oletteko tulleet miettineeksi että aika harva käyttää ketunnahkakenkiä? Nahka on yleensä peräisin esimerkiksi naudoista, ja keskimäärin nautoja kohdellaan kyllä huomattavasti paremmin kuin kettuja.

  Tottakai kaikessa eläintenpidossa on parantamisen varaa, mutta kettutarhaus on kyllä kammottavan epäinhimillistä.

  Siitä huolimatta että olen turkistarhausta vastaan, oon sitä mieltä että on täysin asiatonta lähteä haukkumaan ja nimittelemään Mikaelaa.

  Jos ei Mikaelan käytös miellytä, sen mielipiteensä ja perustelunsa voi sanoa asiallisestikin, ja äänestää jaloillaan ja siirtyä vaikka boikotoimaan tätä blogia, jos siltä tuntuu.

  VastaaPoista
 61. oot kyllä jotenkin niin vastenmielisen oloinen..tärkeetähän on että näytät hyvältä.Katsoisit peiliin ja häpeäisit ittees! en kyllä enää eksy tänne blogiin.

  VastaaPoista
 62. Se, että Ruotsissa monet eri ikäluokista käyttää turkista, ei tee siitä yhtään sen hyväksyttävämpää. Ja jos joku tässä on tekopyhää, niin sinä.

  VastaaPoista
 63. MUAHAHAA!!

  Kettutytöt on jättäny parit turkistarhaiskut väliin ja iskeny tänne sun blogin kommenttiboxiin ;D

  ..voi voi..mulle ainakin on ihan se ja sama,mistä toi tupsu on tehty. Ja niin luulis olevan muillekki. Sano mun sanoneen,et jos olisit ostanu tekoturkistupsulla varustetun,nii jengi olis alkanu vinkuu ku on niin feikin näkönen :D Mikään ei oo ikinä hyvin,ku niin monet juntit on jo valmiiks asennoitunu niin negatiivisesti sua kohtaan..outoa..

  VastaaPoista
 64. Blogisi on kyllä nyt muuttunut aika huonoksi, kun olet Ruotsissa. Kaikki hinnatkin pitää laittaa kruunuina. Olen pettynyt. Ennen pidin blogistasi.....

  VastaaPoista
 65. "Rakastan tota pipoa. Joten tää asia on nyt loppuun käsitelty."

  Rakastan tota pipoa ja mulle on ihan sama mitä tuskaa tuottamalla se on tehty, kunhan mä vaan pidän siitä ja se on pehmeen tuntunen? Jumalauta nainen, HERÄÄ!

  Britanniassa turkistarhaus on ollut kiellettyä vuodesta 2003 lähtien. Myös Itävallan osavaltioiden lait ovat lopettaneet tarhauksen. Kroatiassa turkistarhaus kiellettiin vuonna 2006 kymmenen vuoden siirtymäajalla. Hollannissa kettujen ja chinchillojen tarhauskielto astui voimaan vuonna 2008. Sveitsissä maan eläinsuojelulaki estää turkistarhauksen käytännössä.

  Välillä voi ihan oikeasti miettiä muitakin kuin vaan sitä omaa napaansa.. Sanoit näin: "Turkistarhausta tulee aina olemaan ja harvoissa maissa se on niin tuomittavaa käyttää aitoa turkista, kuin Suomessa." Ymmärrät varmasti nyt itsekin että näin ei ole. Se on sitten eri asia haluatko myöntää sitä itsellesi, vai ohitatko sen.

  Huh huh, harvoin näin epäkypsää tekstiä saa lukea.

  VastaaPoista
 66. "Tällä hetkellä turkikset ovat pinnalla muodissa, joten koittakaa kestää."

  Kaikkia muotivillityksiä ei ole pakko aina orjamaisesti seurata.

  VastaaPoista
 67. etkä edes näytä hyvältä toi pipo päässä

  VastaaPoista
 68. En ole ennen blogiisi kommentoinutkaan.
  Mielestäni on jokaisen oma asia, päättääkö kulkea turkki päällä tai turkistupsu pipossa.
  Itse en kannata turkistarhausta.
  On hölmöä, että tällainen "turha" bisnes pyörii ihan vaan ihmisten turhamaisuuden takia. Itse en haluaisi kulkea kymmenen kuollutta chincillaa niskassani. Asia erikseen ovat jotkin tosi kylmillä alueilla elävät alkuperäiskansat, joille turkikset ym ovat välttämättömiä.
  En kuitenkaan mielipiteestäni huolimatta koe olevani oikeutettu tulemaan tänne huutelemaan loukkauksia tai heittelemään verta turkki päällä kulkevien päälle tai mitä kaikkia tempauksia noita onkaan!
  Mielestäni rip hopeanuoli-heitto oli kyllä melko provosoiva mutta omapa on blogisi:)
  Ymmärrän kyllä lukijoita siinä suhteessa, että he ovat suomalaisia ja sinä haukut suomea/suomalaisia.
  Kyllähän Suomi välillä tuntuu oikealta junttilalta ja eron Suomen ja Ruotsin välillä huomaa kyllä.
  Blondinbellan ostaessa turkiksia, kommentit oli lähinnä "o nejj:(" luokkaa ja täällä kaikki pauhaa yhdestä tupsusta.
  Ruotsissa kaikki menee muodin mukaan ja kadut vilisivät jo viime talvena HPIn pipoja. Toki en itsekään näe "minäkin kun kaikki muutkin"-argumenttia minään todellisena syynä, mutta tottakai valtavirtaa on helpompi seurata.

  VastaaPoista
 69. Koska muutkin, niin sinäkin? AIKUISEN NAISEN pitäisi ehkä seurata omaa tyyliään, eikä sitä mitä esim ne 14v tytöt Ruotsissa pitää päällään. Laittakaa nyt joku se linkki tänne, missä näytetään Kiinan touhu, ihanasti jätetään kettu kitumaan jotta luxus mimmit saa turkkinsa. Aitouden arvoista?? blogin lukeminen loppui tähän, olen todella pettynyt vastaukseesi.

  VastaaPoista
 70. Hyi helvetti. Että sellasta inhimillistä turhamaisuutta =D En kyllä laittais omaa turhamaisuuttani eläimen hengen edelle. Toi "todella hyvän tuntunen" turkistupsu ei kyllä tunnu eikä lämmitä muuta ku sun omaa mieltäs tossa pipon päällä keikkuessaan.

  VastaaPoista
 71. Tää merkintä on pakostakin vaan kommentteja kalasteleva provo, koska kukaan ei ihan oikeasti voi olla noin typerä. Ensiksi mulla kiinnittyi huomio ton pipon hintaan, about 80 euroa piposta? Ihmiselle, jolla on muutenkin vaatteita niin älyttömät määrät, et kyseessä on jo shoppailuriippuvuus? Tuskin muistat koko pipoa puolen vuoden päästä.

  Lisäksi toi sun kommenttisi pipostasi oli lapsellisinta, mitä ono aikoihin lukenut. Kaikilla on näitä ruotsissa, joo, se tekeekin piposta edustuskelpoisen ja eettisesti hyväksyttävän vaatekappaleen. OLLAANHAN RUOTSISSA. Sun "mähän saan mitä haluan"-asenne paistaa niin kauas tästä blogista ja antaa susta hyvin negatiivisen kuvan.

  Ja joo, ei tarvitse lukea, jos ei tykkää. Luin ennen blogiasi ja se oli kirjanmerkeissäni, mutta poistin sen juuri näistä syistä pari kuukautta sitten ja tulin vaan uteliaisuudesta kurkkaamaan. Eivätpä ole pidot parantuneet — sun teksteissäsi ja asenteessasi nimittäin, kommenttiboksissa kyllä!

  VastaaPoista
 72. Linne, voisit olla hieman vakuuttavampi jos opettelisit ensin vaikka yhdyssanat :)

  VastaaPoista
 73. "Mikäs siinä, jos kerran lapsityövoima on parempi vaihtoehto kun yhden hopeaketun tappaminen. Eläimiä pitää kuitenkin vähentää luonnon pysyäkseen tasapainossa"

  Haha! Ihmisiä pitäis vähentää, tyhmin olento kun sattuu olemaan. Mikä sinä tai kukaan muukaan ihminen on määrittelemään, mitä lajia maailmassa tulisi vähentää -varsinkaan niin julman keinon kuin turksitarhaus avulla?

  Mauton pipo mutta tosi hienoa jos se tekee sut onnelliseksi.

  VastaaPoista
 74. Mitäs jos lopettaisit tän blogisi. Anti ei ole kovin kummoinen ja onnistut aina jotenkin hengentuotoksillasi saamaan ihmiset raivon partaalle. Mee töihin vaikka siellä Ruotsissa ja keskittyisit oikeaan elämään. Miksi ihmeessä sun ja kaltaistesi tarvitsee esitellä netissä jokaista ostamaanne huulirasvaa? Tän pipojupakka oli kaiken huipennus. Kertoo kaiken olennaisen aivotoiminnasta. Adjö! Sivuillasi on jatkossa yksi lukija vähemmän...

  VastaaPoista
 75. Surullista huomata että on oikeasti olemassa ihmisiä, joille muoti on tärkeämpää kuin elävän ja tuntevan olennon henki.

  VastaaPoista
 76. "Musta on niin tekopyhää alkaa tuomitsemaan ihmistä, jos ostaa jonkun tuotteen joka on aitoa turkista."
  - Minkä perusteella sinä sitten ihmisiä "tuomitset" jos et tekojen? Jos minä ostan sinulta koiran, teen siitä maukasta koirakeittoa ja tapan sen kiduttamalla, jotta liha pysyy mureana, sinäkö et tuomitse minua? Varmasti sinullakin on paljon ihmisryhmiä, joita tuomitset heidän tekojensa perusteella.

  En ota henkilökohtaisesti kantaa bloginkirjoittajan persoonallisuuteen, mutta toivottavasti ikä tuo sinulle muutakin kuin ryppyjä. Yleensä jokaisesta epävarmasta, itsekkäästä mutta niin huonoitsetuntoisesta teinistä kasvaa jossain vaiheessa aikuinen, tosin ei voi kauhalla ottaa jos on lusikalla annettu.

  Joskus ei voi kuin ihmetellä ihmisten ajattelutapaa, sitä ettei ajatella asioiden kauaskantoisempia vaikutuksia tai ylipäätänsäkään asioita ei ajatella laaja-alaisesti vaan pelkästään sitä omaa persettä. Itsekkyyttä huipussaan.

  Mutta äänestäkää ihmiset jaloillanne, älkää lukeko kys. blogia enää. Harmi vain sinänsä että tätä blogia lukee paljolti nuoret tytöt, jotka ottavat mallia ja innoitusta ostoksiinsä blogeista. Siksipä onkin hyvä, että mielipiteitä kuitenkin tuodaan julki jaloilla äänestämisen lisäksi.

  VastaaPoista
 77. Voi apua, eiköhän maailmassa ole pahempiakin asioita kun ketusta tehty tupsupipo?! :D

  Mua käy ihan ärsyttämään miten ihmeset oikeen hyökkää sun kimppuun :s Ja varmasti suurinosa noista arvostelijoista syö eläimenlihaa. Eikä tunne pistoa sydämmessään tämän takia. Mutta sitten yksi turkistupsu saa kaikki raivostumaan? :D

  Oon itse tosi eläinrakas ihminen, mutta voisin silti kuvitella käyttäväni aitoa turkista.

  PS. Näin eilen OIKEIN ketun ;D

  VastaaPoista
 78. Näitä sun kirjoituksiasi turkiksiin liittyen on monelta kannalta surkuhupaisaa lukea. Ei siinä mitään, naurettavan teet itsestäs :DDDD

  - Ensinnäkin kuka helvetti saa vielä 21-vuotiaanakin NIMIPÄIVÄN kunniaksi lahjoja?!? Ja vielä noin arvokkaita?

  - Miksi hopeakettu on vähemmän arvokas kuin sun ihkut suloiset söpöliini koirat? Ai niin, siksi että koirat on söpöjä pieniä lemmikkejä ja sudet on vähän rumempia eläimiä? Pientä pinnallisuutta?

  - Naurettavaa perustella turkiksen ostoa sillä että kaikilla ruotsissakin on :DDD tai että kyse olisi vaan suomesta kun ei ymmärretä turkisten päälle. monessa maassa ne on jo KIELLETTY niin kuin joku jo sanoikin, mutta ethän sinä sitä faktaa halua huomioida. Näet vain sen, mitä haluat nähdä.

  Tähän loppui blogin lukeminen, hauskaa päivän jatkoa siellä ah niin upeassa ruotsissa jossa ymmärretään turkistupsujen päälle!

  VastaaPoista
 79. Oon aina ennen pitänyt sua tosi kivan oloisena tyttönä eikä mun silmiin ainakaan oo pistänyt se, että shoppailisit jotenkin "liikaa" . Mutta nyt. Inhottaa toi miten sä vielä oikeen halveeraat koko turkistarhausideaa tolla typerällä 'rip hopeanuoli' kommentillas, puhumattakaan siitä kun tunget postauksen loppuun vielä söpöistä pikku hauveleistasi kuvan?! Liikkuuko sulla oikeesti hei mitään päässä....?

  - Ella

  VastaaPoista
 80. Hyi helvetti oot sairas ihminen! Lisäksi on naurettavaa perustella turkiksen ostoa sillä, että "kaikilla muillakin on niitä". Sitten päästään siihen ruotsi kysymykseen. Etkö yhtään arvosta sun lukijoita, kun haukut täällä suomalaisia. Itsekin olet suomalainen juntti. Ja anna mä nauran vielä tolle, että 21-vuotias saa NIMIPÄIVÄLAHJAN mummilta :D

  VastaaPoista
 81. http://features.peta.org/ChineseFurFarms/index.asp
  ei muuta sanottavaa.

  VastaaPoista
 82. munkin mielestä jokaisella on oikeus ostaa juuri sellanen pipo ko itse haluaa! :) mä en ite piposta raaskis maksaa noin paljon, varsinkin kun ostin ihan samanlaisen mutta valkosen hintaan 1,95€.. :D kieltämättä toi on kyllä ihana! :)

  VastaaPoista
 83. "ihminen on hei kuitenkin arvokkaampi luonto kappale kuin sata kettua yhteensä!! hei kelatkaa kuinka ekologista toi turkis tarhaus on ku ne nyljetyt ketun raadot syötetään niille eläville ketuille, ei tartte eriksee ostaa ruokaa

  et miettikää sitä! ja sitä paitsi turkki lämmittää ja tuntuu pehmeältä! kyllä ihan hyvin maksan tästä laadusta parin ketun hengellä

  -linne"

  Huh. Minusta tämä kommentoija on paljon pelottavampi, kuin tämä postaus. Ensinnäkin, millä periaatteilla ihminen on arvokkaampi? Eläimet ovat olleet tällä montamonta vuotta ennen meitä ja me olemme ruvenneet niitä alistamaan, kiduttamaan ja kasvattamaan. Ei todellakaan normaalia. Kuinka monen kanin näät esimerkiksi kasvattavan kotikolonsa ulkopuolella kanoja... None. Entä mikä tekee sinusta paremman olion kun simpanssista, jonka kanssa meillä on eriäviä geenejä vain alle 4%... C'mon. Maapallon tulevaisuus on todella harmaa, jos nykynuorison ajatusmaailma on tämän mukaista.

  Ja mitä tulee turkistarhaukseen. Se ei todellakaan ole ekologista. Niin ja ketulle syötetään kettua IHANAA!.... Mitä helvettiä, oletko kuullut hullunlehmäntaudista? Ei eläimelle voi syöttää omaa lajiaan. Järki käteen, syötkö itse ihmistä? Ah kuinka ekologista se olisi.

  Minusta kuitenkin tällainen paasaus toisten ostoskäyttäytymisestä on todella asiatonta, koska jokaisella on oikeus tehdä omat valintansa. Lisäksi minusta nämä paasaajat ovat usein itse todella tekopyhiä, koska kannattavat ihan järkyttää maito- ja lihtuotantoa. Onko kukaan lukenut broilerien oloista?

  Minusta lihansyönti nyt 2000-luvulla on ihan yhtä turhamaista kuin turkistarhaus. Meillä ei ole mitään varteenotettavaa syytä puolustella lihansyöntiämme muutakuin, että se on "hyvää"... Samallalaillahan turkisten puolustajan puolustavat raatojaan; "ne on kestäviä"...

  Itse en koske tehotuotettuun lihaan enkä maitoon, enkä myöskään turkiksiin. En myöskään eläintestattuun kosmetiikkaan. Nahkaa olen ostanut, mikä sekin on väärin, mutta kukaanhan ei ole täydellinen... Minusta on kuitenkin hyvä pohtia sitäkin, että ostaako yhdet kestävät nahkakengät, vai lukuisia muovikenkiä. Ja nahkahan on tosiaan tehotuotetun lihan sivutuote... Mutta en kyllä tahtoisi olla tuossa tehotuotannossa mukana millään tavalla.

  Minusta ainoa oikea tapa on itse metsästää metsästä lihansa ja turkkinsa. Minusta turkki on ihan jees käyttöesine esim. eskimoilla, jos itse on eläimen metsästä saalistanut ja tappanut inhimillisesti. En itse käyttäisi, mutta en kyllä tuomitsisikaan.

  Luonnon keinoilla ihmiset! NIIN ja ihminen ei ole muita parempi. Ihminen on huonompi.

  VastaaPoista
 84. mun mielestä toi pipo näyttää kivalta :) ja oon ihan varma että noilla anonyymeillä on kanssa kaapin pohjalla jotain turkis/nahkajuttuja, koska tuskin olet ainoa koko maailmassa jolla on. En nyt tällä kommentilla ota kantaa onko oikein käyttää niitä, mutta sehän onki jokaisen oma asia mitä päälleen laittaa.

  VastaaPoista
 85. Ei helvetti, sallikaa mun nauraa näille kommenteille? Tsoin jaksoin lukea ehkä 20 ensimmäistä mutta kuitenkin. Ei voi muuta sanoa ku että hemmetin tekopyhää.

  VastaaPoista
 86. " Kuinka monen kanin näät esimerkiksi kasvattavan kotikolonsa ulkopuolella kanoja... None."

  En yhtäkään, mutta olen 100% varma että kanitkin tekisivät samoin kuin me jos olisivat yhtä älykkäitä. Olisit edes rinnastanut nuo vaikka niihin simpansseihin.

  "Maapallon tulevaisuus on todella harmaa, jos nykynuorison ajatusmaailma on tämän mukaista."

  No voi blah blah tota nykynuoriso tätä ja nykynuoriso tota. Argumenttisi olisivat paljon fiksumman kuuloisia jos et kuulostaisi hattutädiltä. En usko että olet itse yli 30, joten kuulut myös itse tähän nykynuorisoon.

  " Niin ja ketulle syötetään kettua IHANAA!.... Mitä helvettiä, oletko kuullut hullunlehmäntaudista? Ei eläimelle voi syöttää omaa lajiaan. Järki käteen, syötkö itse ihmistä? Ah kuinka ekologista se olisi."

  Tiesitkö, että simpanssit syövät toisiaan? Myös pandakarhut syövät yleensä kuolleet pentunsa paremman ravinnon toivossa. Itse en syö ihmistä, mutta monet muut ihmiset syövät. Oletko kuullut esimerkiksi sademetsän kannibaaliheimoista? Eikö se juuri olisikin ekologista, että söisimme esimerkiksi kuolleet isovanhempamme? Mieti ennen kuin kirjoitat.

  "Lisäksi minusta nämä paasaajat ovat usein itse todella tekopyhiä, koska kannattavat ihan järkyttää maito- ja lihtuotantoa. Onko kukaan lukenut broilerien oloista?"

  Syön maitoa ja lihaa, ja kana on minusta ihan sairaan hyvää varsinkin hyvin tehtynä. Itse asiassa suosin broileria. Kuinka tarkasti sä olet itse lukenut broilerien oloista Suomessa? Käyppäs lukemassa oikeen kunnolla, ihan vaikka Wikipediasta hakusanalla "broileri". Suomessa broilereille on aika tarkat kasvatusvaatimukset.

  "Minusta lihansyönti nyt 2000-luvulla on ihan yhtä turhamaista kuin turkistarhaus. Meillä ei ole mitään varteenotettavaa syytä puolustella lihansyöntiämme muutakuin, että se on "hyvää"... Samallalaillahan turkisten puolustajan puolustavat raatojaan; "ne on kestäviä"..."

  Mitä ihmettä? Pitäisikö oikeesti syödä papuja ja pähkinöitä jos ei niistä tykkää? Miksi lihasta pitäisi luopua? Luovu sitten samalla viljastakin, koska ihmiset eivät ole tarkoitettu syömään viljaa jos katsellaan luolamiestä. Jos turkistarhaus lopetettaisiin Suomessa (ja täällä niillä oikeasti on ihan hyvät olot), niin se siirtyisi Kiinaan jossa eläimillä ei ole MITÄÄN oikeuksia. Lisäksi monet suomalaiset menettäisivät työpaikkansa. Musta on parempi, että ihmiset käyttävät turkiksia ja lihatuotteita jotka työllistävät suomalaisia, ja joiden eläimet eivät ole kärsineet samalla mittapuulla kuin Kiinassa.

  "
  Itse en koske tehotuotettuun lihaan enkä maitoon, enkä myöskään turkiksiin. En myöskään eläintestattuun kosmetiikkaan. Nahkaa olen ostanut, mikä sekin on väärin, mutta kukaanhan ei ole täydellinen... Minusta on kuitenkin hyvä pohtia sitäkin, että ostaako yhdet kestävät nahkakengät, vai lukuisia muovikenkiä. Ja nahkahan on tosiaan tehotuotetun lihan sivutuote... Mutta en kyllä tahtoisi olla tuossa tehotuotannossa mukana millään tavalla."

  No älä oo. Ei se meitä muita haittaa.

  "Minusta ainoa oikea tapa on itse metsästää metsästä lihansa ja turkkinsa. Minusta turkki on ihan jees käyttöesine esim. eskimoilla, jos itse on eläimen metsästä saalistanut ja tappanut inhimillisesti. En itse käyttäisi, mutta en kyllä tuomitsisikaan. "

  Samaa mieltä että metsästäminen on ok, mutta ei kaikilla sitä mahdollisuutta ole esimerkiksi Helsingissä. Pitäisikö kaikkien helsinkiläisten siirtyä kasvisruokavalioon, vain siksi että ei voi metsästää? Mistä sen voi tietää, kuinka brutaalisti ne eskimot ovat tappaneet turkkinsa. Mee kysymään, niin sitten tätä voi pitää hyvänä argumenttina.

  "Luonnon keinoilla ihmiset! NIIN ja ihminen ei ole muita parempi. Ihminen on huonompi."

  Miksi sitten pidät itseäsi hengissä jos ihminen on huonompi?

  VastaaPoista
 87. "Anonyymi sanoi...

  Blogisi on kyllä nyt muuttunut aika huonoksi, kun olet Ruotsissa. Kaikki hinnatkin pitää laittaa kruunuina. Olen pettynyt. Ennen pidin blogistasi....."

  Oh my gosh miten kukaan voi olla noin tyhmä :DDD "kaikki hinnatkin pitää laittaa kruunuina" EHKÄ siksi että Ruotsissa käytetään kruunuja ??? :DDD Kai ne hinnat nyt laitetaan sillä valuutalla millä ne ollaan ostettukin, ei taida kukaan suomalainenkaan bloggaaja esim dollareina ostoksiaan ilmoitella.. Huhhuh!

  Naurettavaa miten kaikki jaksaa haukkua ja vinkua joka ikisestä asiasta. Ja nytkin tää turkisjuttu, onhan se joo väärin mitä niille ketuille tehdään mutta onko se millään tavalla kenenkään teidän asia mitä Mikaela pukee päällensä vaikka ne sisältäs kamelin esinahkaa? Ei ole.

  VastaaPoista
 88. Ihmiset hei. Turkistarhaus jakaa mielipiteitä. On niitä, jotka on puolesta ja niitä, jotka on vastaan. Mikaela on ehkä nyt puolesta, mutta se ei anna meille vastustajille mitään oikeutta tulla haukkumaan ja moralisoimaan tänne. Se pipo on nyt tehty ja ostettu, sitä kettua ei saa takaisin vaahtoamalla täällä että Mikaela on kamala ihminen. Järki käteen.

  VastaaPoista
 89. Heh. Tais pimulla olla selkee suunnitelma minne mummun lompsa viedään stokiksessa. Meinaan et täysjärkinen suomimummeli varmaan ajatteli jotain syämistä tms. Mut materialisti kuppaa rahat pipoihin sieltä mistä irti saa :D

  Kiinassa joku tekis noista puudeleista sulle kivan käsilaukun... Mietipä sitä sieltä pinnalisesta maailmastasi...

  VastaaPoista
 90. "Entä mikä tekee sinusta paremman olion kun simpanssista, jonka kanssa meillä on eriäviä geenejä vain alle 4%... C'mon."


  No mikäköhän? Toi sun kommenttiskin jo sen kertoo...


  Siis oikeesti onko tollasia ihmisiä olemassa, evoluutio vois karsia viimesetki ;)

  VastaaPoista
 91. Eläimet on luotu ihmistä varten syötäväksi, lämmikkeeksi, ym..! Ja kaikkia eläimiä kuuluu kohdella hyvin! Miksi ihmisillä on tärkeysjärjestys mennyt päälaelleen..? Nykyään vaatemerkeillä saattaa olla vaatteissa eläimen turkista mikä on metsästetty luonnosta. :)

  VastaaPoista
 92. mitä hittoa heidi? eläimen turkista mikä on metsästetty luonnosta, kerro lisää XD

  VastaaPoista
 93. Moi,

  On ollu paljon surua ja murhetta enkä ole aikoihin sivuillasi vieraillut. Nyt kävin lueskelemassa. Mullakin on nyt vihdoin ja viimein Reebokin Easytonet. Rahat vähissä aina, oisin mustat halunnu, mut valko-turkoosit oli -50% ja vaan yks pari jälellä, oikee koko. Taisin niistä tarkemmin lukea aikanaan täältä:)
  Ja mitä tohon pipoon tulee.. ite en ostais, mut käytänpä mä nahkasia ratsastussaappaita ja -hanskoja, joten mikä mä olen moralisoimaan? Melkosen pieni turkiksenkikkara tossa pipossa kuitenkin koreilee. Ja mun on vaikee kuvitella sut jossain kokopitkässä minkkiturkissa.. (Onko sulla sellanen?:D ) Kiitos kun jaksat kirjoitella.

  VastaaPoista
 94. ahahahha onneks toi linne jaksaa puolustaa sua.

  VastaaPoista
 95. Mua ärsyttää itse asia tässä 1/10, mutta sen sijaan asian ilmaiseminen.

  Minustakin tuntuu, että haluat tahallaan ärsyttää ihmisiä tällä kirjoituksella, sillä kommentteja lukiessasi koet mielihyvää luulomaailmassasi kuinka KATEELLISIA ihmiset sulle ovat. Ihmiset eivät ole kateellisia. Sen sijaan ärsyttämisestä voi huoletta antaa 10++. Vaikka sulla olis 100 hopeanuolipipoa, mitä ehkäpä tyhmännäköisesti hiplaat kadulla kävellessäsi (KUN SE TUNTUU NIIN HYVÄLTÄ), ei kukaan ole kateellinen sulle, sillä tuolla ylimielisyydellä, omahyväisyydellä ja itsekkyydellä mitä tällä kirjoituksella osoitat, saavutat tuskin elämässäsi mitään muuta kuin korkeintaan kyseisiä pipoja mummon korttia vinguttaen. Se on tietty oma valinta jos elää mielummin pipovuoren kuin ystävien ja oikeasti AITOJEN asioiden keskellä. Sun elämässä tuo kettu on ainut aito asia? Älä sä muiden toimia nimittele tekopyhäksi, älä toki ihmeessä tuhlaa muihin aikaa.

  Toivottavasti tiedät itse mitä olet, ja toivottavasti se on jotain muuta mitä tässä osoitat.

  VastaaPoista
 96. komppaan anonyymia 19:18

  ...

  VastaaPoista
 97. Siis mitä ihmettä.. itsekin olen turkistarhauksia vastaan mutta haloo! Ei tänne tarvitse tulla sentään toista ihmistä haukkumaan! Jokaisella on kyllä omat mielipiteensä mutta rajansa kaikella. huhhuh

  VastaaPoista
 98. Hej! Saanko tulla nylkemään puudelis ja tehdä niistä pari kivaa tupsua pipoihini? :) onko ok?

  En ymmärrä, miten voit puolustella pipoas sillä, että "se tuntuu niin kivalta". Hiplailetko koko ajan sitä tupsua vai mikä on? Samoin en ymmärrä, miten et voi nähdä turkistarhauksessa mitään väärää. Tiedätkö millasissa oloissa turkiseläimiä pidetään? Onko se susta ok? Ja usko tai älä, voit vaikuttaa turkistarhaukseen just niillä jutuilla mitä ostat, ja varsinkin mitä tunget nettiin. En tajua, miten voit ylpeenä esitellä että tupsu on aitoa turkista? Tajuutko, että sulla on päässäs kuollen eläimen ruho?

  Nahkateollisuus on ihan eri asia, koska nahka tulee lihateollisuuden sivutuotteena. Kuinka moni syö kettuja tai minkkejä? Joo, en mäkään tiedä ketään. Lihateollisuuden eettisyys on sit ihan oma lukunsa, mut niinkun joku jo sanoikin, se tuskin tulee ihan hetkessä muuttumaan, koska liha on elintärkeää. Turkistarhaus sen sijaan on vaan muotia varten ja se on onneks lakkautettu monissa maissa.

  Mä en ole kettutyttö enkä juokse vapauttelemassa minkkejä Suomen luontoon, mut mun mielestä on KUVOTTAVAA, et joku näin avoimesti ja ilman mitään tunnontuskia myöntää tukevansa turkistarhausta. Sun blogis pääs ehdottomasti boikottiin, samoin kaikki yhteistyökumppanis. Pakko viel sanoo, et blogin nimi "Inhimillinen turhamaisuus" ei pidä paikkaansa.

  Kivaa ja ruhojentäyteistä syksyä sulle!

  VastaaPoista
 99. Vanha postaus joka pomppasi googlattuani tupsupipoja. Olen lukenut blogiasi, mutta vasta hetken aikaa ja silloin tällöin, joten tästä postauksesta edes ollut tietoinen. Täytyy sanoa, että voi mikä pettymys. Itsellänikin on woolrich-parka ja turkistupsuinen pipo, mutta olen ottanut selvää, että ne eivät ole tarhattua turkista, vaan luonnollisen metsästyksen tuotetta, kun eläinkantaa harvennetaan. Itselleni eläinten elinolosuhteet ovat tärkeitä. Se ei minua edes niinkään järkytä, että sinulle ne eivät ole tärkeitä.. mutta se miten perustelet pipoa jollain muotivillitys ja "ruotsissa niitä on kaikilla" argumenteilla, kertoo kuinka pinnallinen ja typerä olet. Tuntuu pahalta lukea tällaisia kirjoituksia, kun tajuaa miten ajattelemattomia ihmiset ovat. Varsinkin kun sun pitäisi toimia toisille esikuvana. Hävettää puolestasi.

  -Laura,

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela