Ungdomsfinnar

maanantai 26. syyskuuta 2011

 Mulla meni tässä muutama kuukaus sitten aivan tajuttomaan hirveeseen kuntoon kasvojen iho, hartiat ja selkä. En ymmärrä mikä niihin yht äkkiä iski ja harmittaa todella paljon, koska mulla ei ole ylä asteen jälkeen ollut muualla kuin kasvoilla finnejä pari hassua. Ja ei mua kasvojen finnit niin paljoa haittaa edes, mutta hartiat ja dekoltee häiritsevät todella paljon. Ja kyse ei ole mistään parista finnistä, vaan oikeasti ne on ihan täynnä ja vielä isoja ja kipeita. Ei hyvä. Mullahan yhdeksännellä luokalla hoidettiin lievä akne pois antibiooteilla ja siitä voitte lukea lisää tästä postauksesta. 

Käytin jonkun aikaa Acnicylin voidetta, mutta se on tosi huonoa, joten päätin ostaa jotain vähän vahvempaa, koska kyseessä on kuitenkin hartiat ja dekoltee. Päädyin Stioxyl 10%-voiteeseen, joka on Bentsoyyliperoksidi-pohjainen, eli se estää aknebakteerin kasvoa ja edistää ihon kuoriutumista. Hinta oli muistaakseni 95kruunua. Ohjeissa sanottiin, että pitäisi aloittaa 5%, muttei siellä ollut ja ei mulle ole mitään punoitusta onneksi tullut. Kokeilin kerran Basironia joka sisältää tota samaa bentojuttua ja herran jestas se oli hirveää! Sain koko naaman ihan punaiseksi, kuivaksi ja kiristäväksi :-D

Stioxylin ohjeissa sanotaan myös, että ensimmäisten laittokertojen jälkeen kasvot pitäisi puhdistaa 2-4tunnin päästä ja muutaman päivän jälkeen tuotteen voi jättää kasvoille koko yöksi tai päiväksi. Ensimmäisellä kerralla pesinkin, mutta olen laittanut tätä todella varovasti vain isoimpien finnien päälle kasvoilla, joten annoin sen jälkeen heti olla koko päivän. Muualla iholla tuote oli alusta asti seuraavaan suihkuun asti. Oon tähän mennessä tykännyt tästä tuotteesta, ainut vaan että tääkin poistaa väriä esimerkiksi pyyhkeistä käsiä pyyhkiessä tai naamaa kuivatessa. Ärsyttävää!

Tällä hetkellä kasvot on tälläisessä kunnossa, eli jotain isompia finnejä ja tästäkin näkee jo dekolteella olevat finnit. Kamalan punainen naama, olin tänään 4h lillumassa kloorivedessä Noran ja sen parin kaverin kanssa. Ärsyttää ihan kamalasti ihoa :s

Toivottavasti tää iho lähtee tästä paranemaan ja jos ei, niin Suomeen tullessa pitää käydä ihotautilääkärillä näyttäytymässä :-)

8 kommenttia:

 1. Toivottavasti sun ihos tulee parempaan kuntoon! Mulla tuli kesän alussa otsa täyteen pientä näppyä (kosmetologin mukaan kuivanäppyjä, joista tali ei pääse ulos). Nyt alkaa pikku hiljaa otsa olla "normaalinoloinen". :)

  millamainen.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Tuota samaa vaikuttavaa ainetta on myös Brevoxylissä, jossa on sitä vähemmän kuin tuossa Basironissa, eli se on hellävaraisempi.
  Itse olen käyttänyt sitä nyt naamaan ehkä 3kk ja hormoninäpyt katosivat otsasta jo ensimmäisen viikon aikana! Finnejä ei ole ollut miltei ollenkaan (minulla ei muutenkaan finnejä ole kyllä paljoa, mutta nyt niitä on ollut vielä vähemmän)... Minun ongelmani on isot ihohuokoset ja mustapäät... Nuokin tuntuvat vähentyneen jonkin verran... Tätähän suositellaan käytettävän ainakin yli 4kk, koska uudet "mustapäät" kypsyvät ihon alla tämän aikaa...

  Luin kanssa, että alkuun voi tulla punoitusta ja kirvelyä, mutta minulla ei kyllä pientä kirvelyä lukuunottamatta tullut mitään...

  Kokeile ihmeessä tätä, jos tuo alkaa olemaan liian tujua esim!:)

  VastaaPoista
 3. mä itkisin onnesta jos mul ois noinkin kirkas iho ku sulla. ite kerään rohkeutta mennä ihotautilääkärille saamaan tän paskan pois, antibiootit ei auttanu..

  VastaaPoista
 4. mitä ihmettä, mulla kävi ihan samoin ? on olkapäät, naama ja dekoltee ihan finneis yms, ihan yht äkkii vaa ? hassua :D

  VastaaPoista
 5. Tuli mieleen, että eihän sulla oo ollu enemmän stressiä nyt? Mulla ei oo ikinä ollu finnejä oikeestaan yhtään, mut nykyään tulee jos stressaan paljon :S Lääkäriltä oon saanu lääkereseptin, niillä lähtee näpyt heti pois.

  VastaaPoista
 6. Mulla kävi vähän samoin kesän alussa, tilanne ei kuitenkaan ollut ihan yhtä paha. Ei ollut koskaan ollut pahemmin näppyjä ja kirjaimellisesti yhtenä aamuna heräsin ja koko naama täynnä pieniä näppyjä ja mustapäitä. Liitin sen itseruskettavaan voiteeseen, olin laittanut sitä edellisenä iltana. Vaikka se ei ollut ennen tukkinut huokosia niin uskon että se jotenkin vain sillä kertaa niin teki. Näpyt lähti pois noin viikossa enkä ole sen jälkeen uskaltanut enää itseruskettavaa käyttää..

  VastaaPoista
 7. Rupesin tässä miettimään, et onko Tukholmassa ilma kuin likanen? En yhtään tiiä oli se sit puhtaimmasta päästä tai ei, mut ite ainakii hevostallilla ku oon töissä ni se purupöly ja muu pöly ku jää naamalle, ni jos en pese tai huuhtele naamaa joka ilta, iho puskee kohta finniä. Eli voisko kaupungin ilmansaasteet (mikäli niitä siis Tukholmassa on paljon) vaikuttaa? Komppaan myös viimesintä Anonyymia, et stressi myös joillain ihmisillä aiheuttaa finnejä ja näppyjä.

  VastaaPoista
 8. mullakin alkoi tulla finnejä yht äkkiä selkään ja rintakehään, oon laittanu basironii ja se on auttanu rintakehään vähän mutta lisää finnejä tulee.. osaisitko sanoo että jos menis ihotauti lääkärille niin osaisko ne hoitaa sen pois :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela