Apua viisaammilta

keskiviikko 16. helmikuuta 2011

 Olen päättänyt hakea tänne Ruotsiin kouluun, mutta suurta päänvaivaa aiheuttaa suomalaisen lukiotodistuksen kääntäminen gymnasieopängeiksi. Hakemaani koulutukseen tarvitsisi olla vähintään 2250 pistettä ja tiedän tämän sivun, jossa voi laskea joitain pisteitä.

Kysymys kuuluu, mistä kaikesta koostuu nuo pisteet? Osaisiko joku selittää mahdollisimman yksinkertaisesti, miten päättötodistuksesta lasketaan omat pisteet :-)

3 kommenttia:

  1. Et hae ruotsalaisten kiintiössä vaan ulkomaalaisten, joten älä laske ruotsalaiskiintiön pisteitä. Haet ulkomaalaiskiintiössä, jossa on erilaiset pisteet ja yleensä myös korkeammat vaatimukset. Ulkomaalaiset kuuluu muistaakseni kvotgrupp B III:een. Studera.nu-sivuilla on kaikki tarvittava tieto, muista tsekata et täytät vaatimuksen ruotsista, enkusta ja matikasta! Kandee kattoo kyseisen oppilaitoksen sivuilta, mitä ulkomaalaisilta on pisteiks vaadittu, omaan koulutukseeni Tukholman yliopistoon pääsi 3 ulkomaalaista kun aloitin ja pisteraja oli 492/500 p, eli hyvä todistus vaadittiin (L:n paperit toisin sanoen). Se riippuu tietenkin alasta, mihin oot ajatellut hakea? Toivottavasti tästä oli jotain apua.

    VastaaPoista
  2. Joo samaa ajattelin, et voi hakea gymnasiepoängeilla jos et oo käyny lukioo ruotsissa. Yleensä voi ihan sellaisenaan hakea suomen todistuksilla, jos ei niin ylioppilaslautakunnalta voi ostaa käännöksen enkuks tai ruotsisks, itte ei voi käännellä :D Riippuu myös paljon mihin kouluun haet, itse opiskelen YH:ta ja sinne hakeminen hyvin helppoa: todistukset kirjekuoreen, haastattelu, sisään.

    VastaaPoista
  3. Vau mikä päätös! Tsemppiä kovasti hakuihin :)<3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela