Työjuttuja

torstai 2. syyskuuta 2010

Tarvisin apua yhdessä jutussa. Alan tekemään kahvilan lisäksi töitä myös vara-avun kautta ruokakaupoissa, koska toistaiseksi tuntimääräni kahvilassa on vain 20-30h viikossa. Kysymys kuuluukin, että miten teen verotuksen kanssa? Jos tuloraja riittää, voinko tehdä samalla veroprosentilla kummatkin työt, vai täytyykö toista varten ottaa sivutyövero? Soitan huomenna verotoimistoon, mutta en haluaisi vaikuttaa ihan ummikolta :-D

Enkä halua että verokarhu yllättää :-(


ps. Alla pari muuta postausta tältä päivältä

15 kommenttia:

 1. Jopas on ilkeen näkönen toi verokarhu! :s Apuuva. Mulla on aina sama ongelma, en tajua verohommista yhtään_mitään. Oon soittanutkin verotoimistoon ja kysellyt asiasta, mutta ei. ne selittää niin monimutkasesti siellä. Tai sitten mä vaan oon niin tajuttoman tyhmä..:D

  VastaaPoista
 2. voit tehdä samalla prosentilla töitä molemmissa paikoissa :)

  VastaaPoista
 3. Päätuloverokorttia voi käyttää vain yhdessä työpaikassa kerralla, eli toista työtä varten tarvitset sivutuloverokortin. Sivutuloverokortteja voi tilata useita vai oliko niin että kopio orginaalistakin kelpaa, jos esim sattuu tekemään keikkaduunia useissa eri paikoissa. Sivutuloverokortissa on korkeampi veroprosentti, mutta verotus tasottuu kun verotoimistossa tehdään laskelma koko vuodesta.

  VastaaPoista
 4. joo siis vaikka tuloraja riittäisi niin samalla veroprosentilla et voi tehdä molempia töitä, vaan siihen sun toiseen työhön tulee sit se isompi veroprosentti.

  VastaaPoista
 5. kysy freelance-verokorttia, saattaisit saada sillä tehtyä nuo ruokakauppatyöt. pääsisit halvemmalla ko ei tarvis maksaa sitä lisäprosenttia.

  VastaaPoista
 6. Tarvitset toisen verokortin "sivutoimesta".. sille täytyy määrittää oma veroprosenttinsa yms.

  VastaaPoista
 7. Itse teen kahdelle eri firmalle töitä freelancer verokortilla. tässä on vain huomioitava se että tulorajaa on ITSE seurattava ettei se ylity! Verotoimistosta ei kyllä välttämättä kovin helposti myönnettä freelancer verokorttia (etenkään nuorelle) juurikin tuon tuloraja seurannan takia ja koska yleensä se annetaan vain jos on 3-4 tai enemmän työnantajia samanaikaisesti, mutta itse sanoin korttia hakiessa että on hyvin tod.näköistä että minulle tulee useampia työnantajia samanaikaisesti tänä vuonna :) ja tuossa kortissa on myös sekin hyvä puoli että sitä voit itse kopioida. TAI sitten pyydä ositettu verokortti. Eli sama tuloraja ja veroprosentti kahdelle eri työlle. Toivottavasti sait tästä jotain selvää ja apua :)

  VastaaPoista
 8. Riippuu varmaan aika paljon siitä että kuinka paljon tienaat kahvilatyöstä :) tosin en kyllä todellakaan oo mikään verotuksen megaexpretti että ehkä oon hiljaa. Mut verokarhu on jo yllättänyt, laskeskelin tossa että mätkyjä tulossa :/ ja hyvien tulojen kun piti olla positiivinen asia.. :D

  VastaaPoista
 9. Mä oon tehnyt kahta työtä silleen että toista sivutuloverokortilla, jossa on kyllä korkeampi prosentti kun päätuloverokortissa. Itselläni tämä toimi hyvin kun tein toista työtä vaan satunnaisesti. Olihan se ilkeetä maksaa vähän enemmän veroa niistä hommista, mutta saan kyllä sen ansiosta ihan komeat veronpalautukset nyt talvella :)

  En tiedä voiko asian järjestää jollain muulla tavalla, mutta ymmärtääkseni tarviit kyllä kaksi erillistä verokorttia, yksi molempiin paikkoihin. Päätuloverokortti on aina sillä toisella työnantajalla (sillä kummalle tekee enemmän töitä) ja sitten sivutuloverokortista riittää työnantajalle pelkkä kopio. Kyllä ne siellä verotoimistossa osaa auttaa!

  VastaaPoista
 10. Itse olen ainakin tehnyt kahta osa-aikatyötä samalla veroprosentilla, sivutulovero on käsittääkseni niille, jotka tekevät toista työtä kokopäiväisen työnsä ohella.

  VastaaPoista
 11. Kyllä pitäis mennä samalla veroprosentilla, eikä millään sivutuloilla. Mä ainakin tein kahta työtä, joista toinen oli täyspäiväinen kesätyö ja toinen oli osa-aikainen extraus, niin samalla prosentilla. Ja verotoimistosta kysyin ensin.

  VastaaPoista
 12. Kaikille yhteisesti: Kiitos viisaista kommenteista :-) Kaupassa alan tekemään n.3vuoroa viikossa riippue miten ite jaksan. Eli se on tavallaan vaan tuurausta, eikä kokopäiväistä. Toivottavasti antaa mennä samalla veroprossalla :-)

  VastaaPoista
 13. voit tehdä päätulo veroprosentilla vain yhtä työtä, sivutulokortilla saat tehdä vaikka kymmentä jos haluat :) kopiot kelpaa, joten ei tarvitse tilata jokaista varten uutta.

  sivutulokorteissahan ei välttämättä ole edes mitään tulorajaa, prosentti vain, joka on kyllä normaalia korkeampi, mutta sen saa sitten palautuksissa takaisin :)

  VastaaPoista
 14. Päätuloverokortti käy vain yhteen työpaikkaan kerrallaan, muita töitä varten tarvitset sivutuloverokortin.
  Sivutuloverokortista käy työnantajalle kopiokin jotta voit käyttää korttia useammassa paikassa. Päätuloverokortti taas on pääasiallisella työnantajallasi koko työssäolosi ajan (tai ainakin pitäisi olla) joten sitä ei voi kopioida eteenpäin.

  Terkuin, palkanlaskija

  VastaaPoista
 15. Mulla on ainaki kaks päätuloverokorttia, joista toista käytän vakituisessa osa-aikatyössä ja toista keikkahommissa. Oon niihin itse päättänyt tuon veroprosentin. Ja kaksi päätuloverokorttia saa sillä tavalla, että käy vain tilaamassa ne itse verotoimiston sivuilta sillä haluamallaan prosentilla. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela