Tyƶjuttuja

torstai 2. syyskuuta 2010

Tarvisin apua yhdessƤ jutussa. Alan tekemƤƤn kahvilan lisƤksi tƶitƤ myƶs vara-avun kautta ruokakaupoissa, koska toistaiseksi tuntimƤƤrƤni kahvilassa on vain 20-30h viikossa. Kysymys kuuluukin, ettƤ miten teen verotuksen kanssa? Jos tuloraja riittƤƤ, voinko tehdƤ samalla veroprosentilla kummatkin tyƶt, vai tƤytyykƶ toista varten ottaa sivutyƶvero? Soitan huomenna verotoimistoon, mutta en haluaisi vaikuttaa ihan ummikolta :-D

EnkƤ halua ettƤ verokarhu yllƤttƤƤ :-(


ps. Alla pari muuta postausta tƤltƤ pƤivƤltƤ

15 kommenttia:

  1. Jopas on ilkeen nƤkƶnen toi verokarhu! :s Apuuva. Mulla on aina sama ongelma, en tajua verohommista yhtƤƤn_mitƤƤn. Oon soittanutkin verotoimistoon ja kysellyt asiasta, mutta ei. ne selittƤƤ niin monimutkasesti siellƤ. Tai sitten mƤ vaan oon niin tajuttoman tyhmƤ..:D

    VastaaPoista
  2. voit tehdƤ samalla prosentilla tƶitƤ molemmissa paikoissa :)

    VastaaPoista
  3. PƤƤtuloverokorttia voi kƤyttƤƤ vain yhdessƤ tyƶpaikassa kerralla, eli toista tyƶtƤ varten tarvitset sivutuloverokortin. Sivutuloverokortteja voi tilata useita vai oliko niin ettƤ kopio orginaalistakin kelpaa, jos esim sattuu tekemƤƤn keikkaduunia useissa eri paikoissa. Sivutuloverokortissa on korkeampi veroprosentti, mutta verotus tasottuu kun verotoimistossa tehdƤƤn laskelma koko vuodesta.

    VastaaPoista
  4. joo siis vaikka tuloraja riittƤisi niin samalla veroprosentilla et voi tehdƤ molempia tƶitƤ, vaan siihen sun toiseen tyƶhƶn tulee sit se isompi veroprosentti.

    VastaaPoista
  5. kysy freelance-verokorttia, saattaisit saada sillƤ tehtyƤ nuo ruokakauppatyƶt. pƤƤsisit halvemmalla ko ei tarvis maksaa sitƤ lisƤprosenttia.

    VastaaPoista
  6. Tarvitset toisen verokortin "sivutoimesta".. sille tƤytyy mƤƤrittƤƤ oma veroprosenttinsa yms.

    VastaaPoista
  7. Itse teen kahdelle eri firmalle tƶitƤ freelancer verokortilla. tƤssƤ on vain huomioitava se ettƤ tulorajaa on ITSE seurattava ettei se ylity! Verotoimistosta ei kyllƤ vƤlttƤmƤttƤ kovin helposti myƶnnettƤ freelancer verokorttia (etenkƤƤn nuorelle) juurikin tuon tuloraja seurannan takia ja koska yleensƤ se annetaan vain jos on 3-4 tai enemmƤn tyƶnantajia samanaikaisesti, mutta itse sanoin korttia hakiessa ettƤ on hyvin tod.nƤkƶistƤ ettƤ minulle tulee useampia tyƶnantajia samanaikaisesti tƤnƤ vuonna :) ja tuossa kortissa on myƶs sekin hyvƤ puoli ettƤ sitƤ voit itse kopioida. TAI sitten pyydƤ ositettu verokortti. Eli sama tuloraja ja veroprosentti kahdelle eri tyƶlle. Toivottavasti sait tƤstƤ jotain selvƤƤ ja apua :)

    VastaaPoista
  8. Riippuu varmaan aika paljon siitƤ ettƤ kuinka paljon tienaat kahvilatyƶstƤ :) tosin en kyllƤ todellakaan oo mikƤƤn verotuksen megaexpretti ettƤ ehkƤ oon hiljaa. Mut verokarhu on jo yllƤttƤnyt, laskeskelin tossa ettƤ mƤtkyjƤ tulossa :/ ja hyvien tulojen kun piti olla positiivinen asia.. :D

    VastaaPoista
  9. MƤ oon tehnyt kahta tyƶtƤ silleen ettƤ toista sivutuloverokortilla, jossa on kyllƤ korkeampi prosentti kun pƤƤtuloverokortissa. ItsellƤni tƤmƤ toimi hyvin kun tein toista tyƶtƤ vaan satunnaisesti. Olihan se ilkeetƤ maksaa vƤhƤn enemmƤn veroa niistƤ hommista, mutta saan kyllƤ sen ansiosta ihan komeat veronpalautukset nyt talvella :)

    En tiedƤ voiko asian jƤrjestƤƤ jollain muulla tavalla, mutta ymmƤrtƤƤkseni tarviit kyllƤ kaksi erillistƤ verokorttia, yksi molempiin paikkoihin. PƤƤtuloverokortti on aina sillƤ toisella tyƶnantajalla (sillƤ kummalle tekee enemmƤn tƶitƤ) ja sitten sivutuloverokortista riittƤƤ tyƶnantajalle pelkkƤ kopio. KyllƤ ne siellƤ verotoimistossa osaa auttaa!

    VastaaPoista
  10. Itse olen ainakin tehnyt kahta osa-aikatyƶtƤ samalla veroprosentilla, sivutulovero on kƤsittƤƤkseni niille, jotka tekevƤt toista tyƶtƤ kokopƤivƤisen tyƶnsƤ ohella.

    VastaaPoista
  11. KyllƤ pitƤis mennƤ samalla veroprosentilla, eikƤ millƤƤn sivutuloilla. MƤ ainakin tein kahta tyƶtƤ, joista toinen oli tƤyspƤivƤinen kesƤtyƶ ja toinen oli osa-aikainen extraus, niin samalla prosentilla. Ja verotoimistosta kysyin ensin.

    VastaaPoista
  12. Kaikille yhteisesti: Kiitos viisaista kommenteista :-) Kaupassa alan tekemƤƤn n.3vuoroa viikossa riippue miten ite jaksan. Eli se on tavallaan vaan tuurausta, eikƤ kokopƤivƤistƤ. Toivottavasti antaa mennƤ samalla veroprossalla :-)

    VastaaPoista
  13. voit tehdƤ pƤƤtulo veroprosentilla vain yhtƤ tyƶtƤ, sivutulokortilla saat tehdƤ vaikka kymmentƤ jos haluat :) kopiot kelpaa, joten ei tarvitse tilata jokaista varten uutta.

    sivutulokorteissahan ei vƤlttƤmƤttƤ ole edes mitƤƤn tulorajaa, prosentti vain, joka on kyllƤ normaalia korkeampi, mutta sen saa sitten palautuksissa takaisin :)

    VastaaPoista
  14. PƤƤtuloverokortti kƤy vain yhteen tyƶpaikkaan kerrallaan, muita tƶitƤ varten tarvitset sivutuloverokortin.
    Sivutuloverokortista kƤy tyƶnantajalle kopiokin jotta voit kƤyttƤƤ korttia useammassa paikassa. PƤƤtuloverokortti taas on pƤƤasiallisella tyƶnantajallasi koko tyƶssƤolosi ajan (tai ainakin pitƤisi olla) joten sitƤ ei voi kopioida eteenpƤin.

    Terkuin, palkanlaskija

    VastaaPoista
  15. Mulla on ainaki kaks pƤƤtuloverokorttia, joista toista kƤytƤn vakituisessa osa-aikatyƶssƤ ja toista keikkahommissa. Oon niihin itse pƤƤttƤnyt tuon veroprosentin. Ja kaksi pƤƤtuloverokorttia saa sillƤ tavalla, ettƤ kƤy vain tilaamassa ne itse verotoimiston sivuilta sillƤ haluamallaan prosentilla. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela