Aito kauneus

keskiviikko 25. elokuuta 2010

Aito kauneus puhuttaa todella paljon ja nykyään todella monelta 18-vuotiaalta löytyy joko rakennekynnet, ripsienpidennys, hiustenpidennys, solariumrusketus, hampaiden valkaisu tai jokin muu niin sanottu kauneutta edistävä "toimenpide". Joiltakin jopa kaikki. Tässä vaiheessa syntyy kiivas keskustelu siitä, onko se enää aitoa kauneutta.
  
"Fake hair, fake nails, fake tan, fake boobs... Girl, are you sure you weren't made in China?" on yksi Facebookin yhteisöistä ja mielestäni aivan älytön. Eikö ihminen ole enää noiden jälkeen luonnollinen, vaan plastinen? Miksei ihmisiä, jotka on pienennyttäneet rintansa tai oikoneet hampaitaan, tuomita? Ihan yhtälailla he ovat kohentaneet ulkonäköään, eikä edellä mainituissa tapauksissa aina ole kyse välttämättä terveydellisistä syistä. Itseltäni löytyy hiustenpidennys, ripsienpidennys ja osittain solariumista hankittu rusketus, mutta pidän silti itseäni luonnollisena ja edustavani aitoa kauneutta. Tietenkin mielipide voisi muuttua, jos kasvoiltani löytyisi aina vahva iltameikki tai pukeutuisin provosoivasti. En minä ihmisenä ole minnekään kadonnut, vaikka olenkin vähän ehostanut itseäni muillakin kuin omilla avuilla.


Monet suosituimmista bloggaajista ovat saaneet hiustenpidennykset, ripsienpidennykset, rakennekynnet ja hampaiden valkaisun promolahjana, mutteivat he ole senkään jälkeen muuttuneet radikaalisti ulkonäöstään. Monet eivät edes tiedä, että heille on tehty nuo kaikki toimenpiteet, vaan he saavat ihastelua ihanan pitkästä tukasta, kauniista ripsistä ja valkoisesta hymystä. Miksi mielipiteen pitäisi muuttua sen jälkeen, kun saakin tietää, että nuo kaikki on tekaistua, eikä luonnollista? Mielestäni ripsienpidennys on paljon kauniimman ja luonnollisemman näköinen, kun maskaralla sutatut ripset.

Kaunesleikkaukset leimaavat nopeasti ihmiset pinnallisiksi. Mitä siitä jos on vähän muotoillut nenäänsä, huuliaan tai lisännyt täytettä rintoihinsa, jos se on tehty hyvän maun rajoissa, eikä lopputulos muistuta Donatella Versacea? Ja kumpi on lopulta aidompaa, rintojen sisään laitettu silikoni-implantti vaiko silikonifile rintaliiveissä? Itse kallistun implanttien puoleen.


Adriana Lima ja Megan Fox ovat kumpikin tehneet kauneusleukkauksia, mutta ovathan he helvetin kauniita siitä huolimatta. Siitä ei pääse mihkään. Ja kuinka kauan kesti, ennenkuin tuli ilmi ettei Megan olekaan luonnollisesti noin jumalainen, vaan häntä on leikelty? Tässä on hyvä esimerkkis täydellisestä itsensä ehostamisesta.

En tuomitse kauneusleikkauksia käyneitä, itsehän olisin valmis menemään milloin tahansa nenäleikkaukseen, mutten halua kehottaakaan niihin menemistä tai sitä, että kaikkien pitäisi hankkia feikkitukka, kynnet ja rusketus. Kaikilla on oikeutensa omaan kehoonsa, eikä se ole kenenkään asia mitä sille tekee. Olet upea sellaisena kuin olet perimältäsi, mutta jos kyseessä on oman itsetunnon kohottaminen tai jopa sen löytäminen, on aivan hyväksyttävää edesauttaa sitä pienillä tai vähän suuremmilla toimenpiteillä. Itse en pysty katsomaan itseäni edes peilistä ilman pidennyksiä tukan ollessa auki.


Mikä on teidän mielipide aidosta kauneudesta? Onko se vain sitä geeniperimää vaiko jotain muuta?

11 kommenttia:

 1. Luonnollista, aitoa kauneutta on kaikki niin kauan kunnes sen selkeäasti näkee että on tehty jotain muutoksia parempaan. Eli lähinnä just jollain 50 kilosella DDDD tissit, järkyt botox huulet tms.... ja niin kuin sanoit, kaikki kohennukset on äärimmäisen positiivisia asioita, kun kyse on omasta itsetunnosta.

  Paksu meikkikerros on kaukana aidosta kauneudesta, sen sijaan pidennykset tai hampaiden valkaisu on jotain mitä kukaan ei välttämättä edes näe...

  Pitemmittä puheitta "sallin" aidon kauneuden rajoissa kaiken "huomaamattoman" :) Hienosti on muuten selitetty ;)

  VastaaPoista
 2. Mun mielestä on silti hyvä muistaa, että vaikka lähtökohtaisesti onkin kyse oman itsetunnon kohottamisesta, 100 vuotta sitten naiset olivat tyytyväisempiä itseensä kuin tämän päivän naiset, vaikka olivatkin ns. rumempia. Kauneusleikkaukset, hiustenpidennykset jne. ovat silkkaa bisnestä, jonka suosio perustuu sille, että mainoksissa pyörii näitä kohenneltuja esikuvia tyyliin Megan Fox, jonka näkeminen nostaa vaatimustasoa ylemmäs.

  Kyseessä on massaan sulautuminen. Koska täysin kohentelematon nainen on nykystandardien mukaan epämiellyttävämmän näköinen kuin ruskettunut räpsyripsi, itsetunto kokee kolauksen, kun ennen nätiksi mielletty nainen yhtäkkiä onkin "ruma".

  Se, onko tällainen toiminta eettisesti oikein vai väärin, on samanlainen ikuisuuskysymys kuin kumpi tuli ensin, muna vai kana :)

  VastaaPoista
 3. Mäkään en tuomitse kauneusleikkauksia, periaatteessa kun olen itsekkin sellaisessa ollut. Mun mielestä on ihan ok jos itsetunto paranee jos käy muokkaamassa nenäänsä yms, kuten mulla. Tosta yhteisöstä, liityin siihen koska siitä tuli mieleen sellainen nainen, jolla on kaikki vedetty äärimmäisen epäiaidoksi (oranssi rusketus, h-kupin silikonit, huonot pidennykset ja sellaiset mielipuolisen valkoiset hampaat)ja hän oikeasti näyttää hieman "muoviselta" tämä on siis oma mielipiteeni :).

  VastaaPoista
 4. Mä oon sitä mieltä että niin kauan tollaset feikkijutut on jees kunhan niitä ei näe tosi selkeästi että ne on feikkiä ja sitä itse ihmistä ei tunnista sieltä alta. Mä en itse ottais mitään esimerkiks hiusten -tai ripsienpidennyksiä, koska oon tyytyväinen jo näinkin enkä halua tuhlata rahojani sellaseen turhaan, mutta ymmärrän miks jotkut ottaa.

  Se taas on musta väärin että huonoa itsetuntoa yritetään liikaa pönkittää maksamalla älyttömiä summia siitä että sais tuuheemmat hiukset tai pidemmät ripset. Kaikki lähtee kuitenkin siitä että hyväksyy itsensä sellaisena kuin on ja oppii tykkää itsestään, vaikka totta kai jokaisella on oikeus tehdä tarvittavia haluamiaan muutoksia itselleen. :D

  En tiedä tuliko mun pointti tästä ilmi, mutta tätä mieltä mä olen. Oon itse aikamoinen luonnonlapsi enkä tykkää oikein mistään feikistä, mutta ymmärrän kyllä että kaikki eivät ole samanlaisia. :)

  VastaaPoista
 5. Kaikki kauneutta edistävät toimenpiteet on mun mielestä oikein ok, KOHTUUDEN RAJOISSA. :)

  Mun on muuten pitänyt sanoa tää aikasemminkin vaik kuulostaa varmaan oudolta sun mielestä. Musta sun nenä on ihan älyttömän söpö. :D Et mee tekee sille mitään!

  VastaaPoista
 6. Mä olen Mikaela sun kanssa 100% samaa mietlä! Älyttömän hyvä ja mielenkiintoinen postaus :)

  VastaaPoista
 7. Mun mielestä hiustenpidennykset on ihan yhtä luonnolliset kun esimerkiksi hiusten värjäys. Ihan yhtä feikkiä se on olla vaikka blondi jos on oikeasti brunette. Kaikillahan on oikeus näyttää just siltä miltä itse haluaa. :)

  VastaaPoista
 8. Itse olen sitä mieltä, että monesti persoonallisen muotoinen nenä, pieni rako etuhampaiden välissä tai pienet rinnat ovat juuri se juttu joka tekee henkilöstä kauniin ja yksilöllisen näköisen. Minusta on sääli, että niin monet kohentavat ulkonäköään eri toimenpitein näyttääkseen samalta kuin kaikki muut. Minua siis ennemminkin häiritsee se, että kaikki haluavat sopia samaan muottiin kuin se, että jengi kuluttaa rahansa erilaisiin toimenpiteisiin. Erilaisuus ja persoonallisuus ovat minun mielestäni kaunista. Itse kärsin kuusi vuotta hampaiden oikomista, sillä leukani olisivat ilman toimenpiteitä kasvaneet väärään ja kivuliaaseen asentoon eivätkä kaikki hampaani olisi mahtuneet rivistöön. Kyseessä siis täysin terveydellisistä syistä julkisen terveydenhuollon resursseilla tehty korjaus jonka ansiosta minulla nykyään on nätit suorat hampaat. Lähtökohtaisesti ulkonäkö on mielestäni jokaisen oma asia ja mikäli itsensä muokkaaminen tuottaa mielihyvää ja kohonneen itsetunnon niin siitä vaan. Itse tosin vedän rajan plastiikkakirurgian ja kauneuskirurgian väliin, sillä mielestäni vakavan palovamman hoitaminen tai pahoja selkäkipuja aiheuttavien liian suurien rintojen leikkaus ei ole sama asia kuin nenän muodon muuttaminen henkilökohtaisista ulkonäkömieltymyksistä johtuen.

  VastaaPoista
 9. Olen samaa mieltä sun kanssa, ei pieni itsensä muokkaaminen tee kenestäkään "made in china". Itse haluan kovasti tuntea itseni kauniiksi, enkä koe itseäni feikiksi vaikka laitan pidennyksiä, tekokynsiä, valkaisen hampaita. Se on vaan itsestään huolehtimista ja haluaa seurata aikaansa.
  Yleensä negatiivisesti ulkoiseen kauneuteen kommentoivat sellaiset ihmiset joilla ei ole varaa tai ovat kateellisia toisten mahdollisuudesta olla kauniita ja hoitaa itseään.

  VastaaPoista
 10. Itsensä ehostamisessa ei ole mielestäni mitään pahaa tai "luonnotonta", monet eläimetkin tekevät niin. Meikit, pidennykset ja tekoripset voi aina ottaa pois ja paljastaa oman haurautensa, mutta kauneusleikkaukset ovat biologian kannalta yhtä kusetusta. Pinta on muokattua ja näin ollen annetaan vastakkaiselle sukupuolelle vääriä viestejä omista geeneistään. Enkä voi vieläkään ymmärtää miksi ihmiset haluavat ihan vapaaehtoisesti leikellä itseään.

  VastaaPoista
 11. Todella huonot vertauskuvat nuo hampaiden oikomiset sekä rintojenpienennykset. Lähes 100% ne on tehty juuri terveydellisistä syistä. Siinä sivussa voi kaunistua mutta se on luonnollinen seuraus.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela