Inttelesken selviytymisopas

torstai 7. tammikuuta 2010

Mulla on jäljellä enää TJ 1, joten ajattelin jakaa tuleville kanssasisarilleni muutaman vinkin ja varoituksen sanasen tulevasta koitoksestanne inttipoikaystävänne kanssa.

Tärkeimmät viisi käskyä

1. Unohda prinsessakohtaukset. Tulevat 180, 270 tai 360 päivää olet poikaystäväsi armoilla. Hänelle loma-ajat ovat maailman napa ja lähes kaikki tehdään hänen mielensä mukaan, onhan se hänen ainoata vapaa-aikaa, koska intissä ei tiettävästi ikinä istuta, levätä, nukuta tai maata hetkeäkään rauhassa. Ehei. Joten niele kiukkusi ja anna poikaystävän hoitaa kiukuttelu, ettei vaan hänen ainoa vapaa-aikansa mene pilalle.
2. Kuuntele. Varaudu kestämään ensimmäiset pari tuntia näkemisenne alusta PELKKIÄ inttijuttuja. Miehenne elämä pyörii ainoastaan poteron kaivamisten, taisteluvyön, hernekeiton ja soden munkkien ympärillä. Oletettavasti olet palveluksen loppuun mennessä armeijajuttujen asiantuntija, koska olet samat asiat kuullut miljoona kertaa. Ja älä unohda aina kehua miehen hienoja suorituksia tai arvomerkkejä!
3. Hemmottele. Yksi parhaimmista asioista inttissä olevassa poikaystävässä on se, että pieniäkin eleitä arvostetaan tuhat kertaa enemmän kuin siviilissä. Joten mennessäsi vierailemaan kasarmilla tai haet poikaystäväsi lomille, kysy onko kullalla nälkä tai tuo yllätyksenä jotain ruokaa tai herkkuja (Mäkkiruoka uppoaa hyvin!).
4. Älä näe muita intissä olevia tai sinne meneviä. Toisin sanoen, vältä poikaystäväsi kavereita! Sillä sekunnilla, kun toinen urospuolinen tulee näkyviin, alkaa välittömästi inttijuttujen kertominen ja ne eivät lopu edes tapaamisen päättymisen jälkeen. Vauhtiin päästyään kerrataan kaikkia sata kertaa kuullut jutut.
5. Myötäile. Poikaystävälläsi on aina ollut rankempaa ja hän on väsyneempi ja kipeämpi, vaikka itse painaisit 10tuntisia työpäiviä flunssassa, koulussa olisi kamalasti tehtäviä tai viruisit kotona 39asteen kuumeessa. Sinä saat olla kotona, kun taas herra joutuu olemaan 24/7 kassulla, joten tämän vuoksi sinulla ei voi ikimaailmassa olla yhtä rankkaa kuin hänellä etkä tosiaankaan voi ymmärtää millasta on intissä. Tämän takia valmistaudu passaamiseen kotona ja parempi pitää vain suunsa kiinni, kuin alkaa kinastelemaan ja inttämään.

******

Siinä oli pari vinkkiä tulevaan koitokseen :-) Monet pelkäävät inttileskeksi jäämistä (kuin myös itsekin), mutta voin sanoa, että siinä missä armeija on miehille ainutlaatuinen kokemus, on se yhtälailla asepalvelusta suorittavan tyttöystävällekin. Onhan tämä niitä once in a lifetime-kokemuksia! Ja aika menee TOSI nopeasti. P-kauden jälkeen, joka kestää 2kk, lomia alkaa olemaan enemmän ja ne ovat pidempiä sekä viikonloppuleirit yleensä vähenevät.

Monet pelkäävät, että onko poikaystävällä aikaa sinulle lomilla, koska varsinkin hänen pitää nähdä kavereita ja ehkä vähän juhliakin, mutta trust me, yleensä se poikaystävä käpertyy mieluummin tyttöystävän kainaloon katsomaan leffaa, kun lähtee baariin. Joten älkää pelätkö, kyllä sitä aikaa teillekin riittää. Ja teitähän siellä intissä ikävöidään, eikä niitä kavereita, eikö?

Tämä on mun näkemys inttileskeydestä ja älkää ottako jokaista sanaa ihan tosissanne noissa "viidessä käskyssä". Nauttikaa omasta ajasta, ikävä ja erossa oleminen vahvistaa suhdetta ja älkää hylätkö poikaystäväänne. Juuri nyt hänkin tarvitsee teitä ehkä enemmän kuin koskaan.

ps. Kiitos Mika kun annoit mulle tän kokemuksen<3

37 kommenttia:

 1. Oi, kauniisti kirjoitettu tuo viimeinen kappale :) Munkin kulta huomenna reserviin! 6kk oli myöskin palveluksessa.

  VastaaPoista
 2. aika tyhmä kohta toi viitonen.

  VastaaPoista
 3. awww, ihanasti kirjotettu ja tosi mielenkiintoinen postaus, vaikka oonkin vasta yläasteella ja ihan eri maailmaa tän aiheen kanssa :D

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus sulta ja aika ajankohtainen itselleni, kun maanantaina koittaa se päivä kun kulta lähtee inttiin :/ En muista ootko maininnut jo aikaisemmin, mut kysyn silti: Kuinka kauan sun miehes sitten oli intissä?

  Blogis on päivän piriste ja juttujas ihana lukea :) <3

  VastaaPoista
 5. Miun isoveli lähtee just maanantaina inttiin ja itteeni jännittää sen puolesta ihan älyttömästi eikä sitä itteesä jännitä oikein ollenkaa :--D

  VastaaPoista
 6. Jotenkin tosi sarkastisesti kirjotetulta kuulostaa noi kaikki käskyt? :D En tiiä oliko tarkotuksella?

  VastaaPoista
 7. Täällä sama juttu TJ 1! luojan kiitos se on ohi. :)

  VastaaPoista
 8. Yhdyn ekaan anonyymiin, niin ihanasti kirjoitettu toi loppu=) oli todella hyödyllinen postaus,vaikka itseä vähän jännittää oman kullan meno inttiin .. :/

  VastaaPoista
 9. Mun miekkonen on intissä parhaillaan ja on siellä vielä heinäkuun alkuun asti.. Olen välttynyt inttijutuilta, koska tuo tietää että mua ei kiinnosta tai sitten ne on liian k18 materiaalia. Jonkin verran joskus puhuu, mutta todella harvoin. Aluksi nähtiin lomilla tosi paljon, joka päivä, mutta nyt viikonloppusin minullakin on ohjelmaa omien kavereiden kanssa yms. niin ei sitä aina voi viettää kullan kanssa laatuaikaa vaikka miten haluaisi :/

  Mutta jooo kyllä tästä selvitään :) Mä vielä luulin, ettei musta koskaan tule inttileskeä, mutta koskaan ei saa sanoa ei koskaan ;D Mutta onnea teille nyt jatkoon :)

  VastaaPoista
 10. inttileskeyttä 361 päivää takana ja tj 1 jäljellä :-) paitsi kultaa näen vasta maanantaina sillä pojat suuntaavat suoraan bilettämään mökille :-D

  VastaaPoista
 11. Poikkiksella takana 362 päivää, josta ollaan tunnettu n. 8 kk. Huomenna reserviin ja ei oikeesti vois ihminen olla onnellisempi:). Tähän aikaan on mahtunut niin hyviä päiviä kun tosi huonojakin. Puheenollen vaikkapa parin viikon Niinisalo leireistä tai siitä, että mies on samaanaikaan painanut kymmentuntista duunipäivää vkl:isin. Mutta aina on jotenkin selvitty, onneksi sentään parolannummen panssariprikaatissa palveluksessa, joten iltalomillakin on ehtinyt mua näkemään jopa useamman kerran viikossa:).

  Ja tuleville inttileskille tiedoksi, että kyllä siitä selviää. Oikeesti. Myös siitä vuodesta, vaikka vaikeeta välillä onkin:)

  VastaaPoista
 12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 13. Kiitos vinkeistä, oma poikkis lähtee maanantaina Santahaminaan ja nyt jo meinas tulla itku ku luin tekstiäs :D mitenköhän selviin. Soittelitteko/tekstailitteko päivittäin inttiaikana? (:

  VastaaPoista
 14. Kiitos mielettömän hyvästä kirjotuksesta! Itse odottelen tässä kauhulla kun poikaystävä maanantaina lähtee intiin mutta toi kyllä oikeasti helpotti oloa :)
  Kiitos myös hyvistä vinkeistä!! :)

  VastaaPoista
 15. tää oli mun mielestä tosi hyvin kirjotettu ja asiaa. ja auttaa varmasti monia kenen poikaystävät on sinne armeijaan menossa lähiaikoina!:)

  VastaaPoista
 16. Oli kyllä hyvin kirjotettu inttileskeydestä. Tälleen ex-leskenä voin vielä lisätä, että intistä tulon jälkeen poikaystävä näkee tod.näk. joka yö armeija aiheisia unia ainakin ensimmäisen viikon ajan. Saat sitten kuulla niitä ja sitä inttiä sitten taas muistellaan ja päivitellään, että outoa kun ei tarvii mennä enää takas tetsailemaan jne :D

  Heh, pari päivää sitten tuli vuos täyteen oman kullan reserviin tulosta niin se sit muisteli armeija-aikoja. Jälkeenpäin ajateltuna kaikista pahinta oli kuulemma herätä metsäleirillä yöllä vartioon, ku kamina oli sammunu ja kaikista parasta, kun sai vuoronsa jälkeen herättää seuravan ja mennä ite nukkumaan :'DD Pojat on ihan höpsöjä<3 :D

  Oli se vaan mahtava fiilis ku tj 0 tuli! :D

  VastaaPoista
 17. "intissä ei tiettävästi ikinä istuta, levätä, nukuta tai maata hetkeäkään rauhassa"

  - Okei? :D Itse olen käynyt intin ja sanoisin tähän jotain vähän muuta.. :)

  VastaaPoista
 18. Jotenkin kuulosti niin sellaselta naisen paikka on passata poikaystävää yms.yms. ja sisäinen feministini heräsi heti. enhän mä toki ite voi ymmärtää että millasta tämä inttipaska oikeen on, mutta silti. "Ei saa valittaa" "pitää passata poikaystävää" "Poikaystävä määrää".

  VastaaPoista
 19. Oi tää oli hauska ja niin paikkaansa pitävä. Muistan kun olin viikon sängyssä sikainfluenssan ja kullalla oli tietty sata kertaa hirveempää kun se oli ollut leirillä. Tolloin sain kyllä pienen prinsessakohtauksen.

  Täytyy muistaa myös antaa vähän aikaa pojan harrastuksille jotka ainakin meillä on korostunut intin myötä eli kitara viihtyy kädessä nykyään kauemmin muttei siitäkään pidä suuttua.

  Niin ja siellä intissä poikia alkaa vituttaa monet asiat eikä oma tyttöystävä voi sitä oloa parantaa. Trust me oon yrittänyt parantaa monet haavat ja saanut vastaukseksi :"Hei et sä vaan tajuu"

  Oot niin onnekas. Sain just kullalta viestin että on tylsää kun sotkuun ei voi mennä koska siellä on kaikki yhtä tj1 vaan :D Eli meillä on vielä pikkusen tota inttiä kesken.

  VastaaPoista
 20. No on kyl päteny niin tän 180pvän aikana. Mullaki lähti poikaystävä inttiin viime kesänä ja nyt tulee takasin ja TJ 1! :) Voi sitä riemuu ku se tulee sieltä ;) Ollaan kestetty hyvin ja ollaa ylpeitä siitä! :) Saa nähä sitte miten toi yks ottaa sen ku minä sinne inttiin meen :D

  VastaaPoista
 21. Voi kamala.. Mä ainakin aion ihan elää omaa elämääni inttileskeyden aikana enkä vaan paapoa ja hemmotella poikkistani. Ja vermasti valitan jos mulla on paha mieli enkä vaan sulje suutani koska 'kullalla on niiin rankkaa'. Itse se sinne on päättänyt mennä, joten sen kestäköön.. Ois kaameeta elää vaan poikkikselle

  VastaaPoista
 22. Jooo tj0 odotellessa. Ehkä julmasti sanottu, mutta kyllä te puolenvuoden lesket pääsette niin helpolla. Itellä tässä vuosi odottamista vielä, tuntuu ikuisuudelta mutta totuttu on jo. Vois kyllä tulla jo pois niin pääsis jatkamaan normaalia elämää taas. Hektistä pingottamista tää on, aina pitää ittensä ladata sille miellytämismoodille viikonlopuks vaikka ei tosiaan aina olis semmonen fiilis. Typerää touhua.

  VastaaPoista
 23. "onhan se hänen ainoata vapaa-aikaa, koska intissä ei tiettävästi ikinä istuta, levätä, nukuta tai maata hetkeäkään rauhassa"

  Mun Nipsu on ilmavoimissa ja kolmen aikaan se alkaa soittelemaan että "tääl on tylsää miksen ottanut sitä Harry Potteria mukaan..." :D

  Jepjep, tääläkin ois vielä 180aamua jäljellä, puolet jo menty :)

  VastaaPoista
 24. tosi hauska kirjoitus, oma kulta intissä vielä puol vuotta.. :/

  ihana blogi, vaikutat kivalta :)

  VastaaPoista
 25. koittipa (tai koittaapa) se tj0-päivä sitten teillekin, olen iloinen puolestasi :) kävin sua jo silloin intin alkuaikoinakin päiväkirjassa vähän tsemppaamassa ja kertomassa omia kokemuksia inttileskeysajoista, olinhan aikoinani melkein samassa tilanteessa, juuri aloitellut seurustelun inttiin suuntaavan pojan kanssa :) ja vaikka silloin saattoivat sellaiset kannustukset kuten "se aika menee oikeesti toooosi nopeesti!" kuulostaa lähinnä utopistiselta, niin taidat nykyään allekirjoittaa tuon itsekin :D

  ja loppupeleissä inttiajoista jää molemmille, jopa sille kotona kiltisti odottelevalle osapuolelle, paljon käteen. inttiaika on kyllä omiaan tekemään parisuhteesta vahvemman. ja vaikkei sitä konkreettisesti aina tule ajatelleeksikaan, niin jälkeenpäin sen kyllä huomaa :)

  VastaaPoista
 26. Kiva postaus. :) Oma poikaystävä lähtee heinäkuussa inttiin. Sen ois pitäny lähtee nyt ens maanantaina (tai oikeestaa jo viime kesänä :P) mut sillä on vielä opiskelut kesken ni se sai lykkäystä.

  Mun eka poikaystävä oli 9 kk intissä ja ei se kyllä loppujen lopuks niin hirveetä ollu. Yhteistä aikaa oppi arvostamaa enemmän ku toista ei nähny joka päivä eikä voinu olla ihan millon vaa yhteyksissäkää. Mutta en siltikään haluis päästää poikaystävää inttiin kesällä, tulee liian kova ikävä. :D

  VastaaPoista
 27. mikä helvetti on TJ1?! en tajuu mitään näistä jutuista :D

  VastaaPoista
 28. TJ - Tätä jäljellä (useita erilaisia muunnelmia)

  VastaaPoista
 29. "mikä helvetti on TJ1?! en tajuu mitään näistä jutuista :D"

  TJ1 tarkoittaa: Tänään jäljellä 1 aamu. Eli inttiä jäljellä.. :)

  VastaaPoista
 30. Tj= tänään jäljellä
  ja se numero siinä perässä tarkoittaa "tänään jäljellä olevia päiviä"

  VastaaPoista
 31. aa, oonpa tyhmä :D:D kiitti!

  VastaaPoista
 32. Et edes vastaa näihin :(

  VastaaPoista
 33. aa ihana !! ♥ ainaki tajuaa paremmin sit kun tuo oma miekkonen lähtee inttiin. kiitos tästä !!

  VastaaPoista
 34. No jos sitä noilla neuvvoilla pärjäis : )) Ja miehellä on samanlainen tilanne ku lähen ite inttiin 2/2012

  VastaaPoista
 35. Poikaystävä alotti intin vähänaikaa sitte ja entinen kaukosuhde muuttu ihan kertaheitolla,ku oma kulta tulikin inttiin samaa kaupunkii missä ite asun:) Ei se sieltä ehdi paljoon soittelemaa tai viestii laittamaa,mut ainakii iltalomilla ehtii käyä ja viikonloppusin,et sen puolesta kiitän kyllä inttii meidän suhteen paranemisesta! Kerrankin näinkin päin. Tsemppiä muillekkin inttileskille <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela