Dagens

keskiviikko 20. tammikuuta 2010
Tänään päällä Paita, huivi ja sukkahousut/H&m Toppi/Seppälä Korut/Nomination ja Guess Laukku/Longchamp Takki/Vero Moda Kengät/X-it

Tuli tänään isovanhemmillani puheeksi mun jatko-opinnot. Vaari oli jyrkästi sitä mieltä, että mun pitäisi mennä Yliopistoon, koska se on ollut perinteenä suvussa. Nuorempana oli varma että haluan lukemaan oikeustiedettä ja se haave kestikin 7-8vuotta. Nyt viimeisen vuoden aikana olen päättänyt hakea Ammattikorkeaan. Siitähän sitten alkoi jankkaus, josta tuli pointti selvästi esille; musta ei tule mitään, jos meen AMK:hon. Heitin ihan vitsillä, että jos mulle maksetaan 5 000euron takuukurssi yliopistoon, niin haen ja vaari sanoi että tietenkin se maksetaan.
Mitä hemmettiä? Kuinka tärkeää se voi olla, että mä meen yliopistoon? Ei äiti mennyt ja nyt sillä on tosi hyvä virka Nordeassa. Mietin sitten asiaa ja tulin tulokseen, että jos en nyt tänä vuonna pääse opiskelemaan sitä alaa, mitä haluan, haen sitten ens vuonna sen takuukurssin avuin yliopistoon. Saa siihen olla tyytyväisiä. En jaksais tapella siitä, mutta periaatteessa en haluis olla pettymys. Tuntuu vaan vähän pahalta, kun mulla on tollanen mahdollisuus, jota ei monille tarjoudu, ja en välttämättä edes haluis lukemaan jotain oikeustiedetta ja entä jos pääsen sinne ja vien paikan joltain, joka olisi sinne oikeasti halunnut ja joka oli tehnyt helvetisti töitä sen eteen? Epäreiluahan se on. Äääh. Ärsyttää. Suku on pahin. So true!

Tänään oon ollu koulussa, hoidellu abiristeilyjuttuja, järkkäily uuden oppilaskunnan vaaleja, ollu abipäiväkirjan kokouksessa ja hetki sitten tulin Mikan kanssa mun isovanhemmilta. Nyt ilta jatkuu television ja kirppiskamojen hinnoittelun parissa.

Mulle vinkattiin toiseen blogiini, että siitä blogista oli puhuttu tänään Yle X:ällä. Onko joku kuullut sitä juttua ja tietoa, mistä sen voisi mahdollisesti kuulla? :-)

Kivaa keskiviikko-iltaa kaikille<3

38 kommenttia:

 1. hyvänen aika! et sinä nyt sen takia voi mennä yliopistoon että sukusi niin haluaa.

  nyt sinun on vaan kuunneltava itseäsi ja toteutettava omia unelmiasi kuuntelematta muita ja et sinä pettymys ole jos teet niin kuin itse haluat, kyllä se pitäisi ymmärtää.

  sitä paitsi nykyisin on luultavasti paremmat mahdollisuudet työelämään amk:n kautta kuin yliopiston!

  tuommosisssa asioissa pitää kuunnella omaa sielunsa ääntä:D!

  VastaaPoista
 2. paljonko sulla on ka ? =)

  VastaaPoista
 3. Hei tytsy, sun ei tarvitse väkisin miellyttää ketään. Ei edes sun sukua. Sä teet tulevaisuudellas just niin miten sua huvittaa ja menet opiskelemaan just sitä alaa mikä sua kiinnostaa. Eiköhän sun vaarikin ole loppujen lopuksi ylpeä susta, ihan sama mitä sitten päädytkään tekemään. :-) Niinhän se aina menee.

  ps. Mulla on samat sukkikset, ja oon ihan rakastunut niihin. Noi on niin ihanat!

  VastaaPoista
 4. Ammattioppilaitos = Ammattikoulu, amis eli toisen asteen
  AMK= ammattikorkeakoulu eli kolmannen asteen

  eli kumpaan haet?:D

  VastaaPoista
 5. en tiiä miten tän selittäisin mutta yritän kuiteskin....

  musta sun pitäis ehdottomoasti jatkaa yliopistoon, jos kerta sun vaari olis noin paljon mukana hommassa ja porukat tukis sua varmasti tosi paljon! ja tietenkin sitten on tehtävä työtä ton eteen ja mä oikeesti pelkään että susta ei oo siihen. en haluu masentaa, mutta susta saa vähän semmosen kuvan että sulle pitäisi tuoda jutut kultatarjottimella eteen ja että saisit kaiken sormia napsauttamalla itsellesi. en tietenkään sua tunne, joten toi on vähän turhasti sanottu juttu.. mutta siis niin, sinuna lähtisin yrittämään, ihan vain vaarisikin takia! jos hän kerta on sinua noin paljon valmis tukemaan, niin ottaisit itseäsi niskasta kiinni! ehkä sitten silloin ensi vuonna (mitä suunnittelit) se vaari ei olekaan siinä vierella tukemassa, mites sitten on asian laita? ja luulenpa, että siitä yliopistosta ei ainakaan mitään haittaa olisi, plussaa vain!

  jaksamisia sulle ja mieti tarkasti, voi olla loppuelämä käsissä :)

  VastaaPoista
 6. oi, ihana asu!♥ mitäs oot aatelu lähtä opiskelemaan?

  VastaaPoista
 7. no hei et missään nimessä ala riskeeraamaan omaa tulevaisuuttas ja koko elämääs muiden mielipiteiden takia!
  teet just niin kun susta tuntuu :)

  VastaaPoista
 8. Valitettavaa sanoa, mutta tuntuu että sä saat ihan kaiken mitä vaan ikinä haluat ja sulle tarjotaan tollaisia asioita.

  Asiat pitäisi oppia itse ansaitsemaan ja sun pitäis oppi tekemään päätöksiä ilman että joku pakottaa sut tekemään tiettyjä asioita. Se kertoo jo paljon jos on suvulle pettymys vain sen takia että ei tee asioita niin kun muut haluavat.

  Omalla kohdallani mä oon ollut maailman onnellisin. Oon saanut paljon, mutta oon myös joutunut ansaitsemaan. Täytän 18 enkä enää kinua rahaa, osaan käyttää sitä oikein ja osasin jo pari vuotta sitten lopettaa heräteostokset. Tajusin etten tulisi ikinä pärjäämään jos roikkuisin vain vanhempien helmoissa ja pyytäisin ja ottaisin heiltä vastaan rahaa. Mun sukuni on musta aina ylpee teen mitä vaan elämässäni kunhan mulla on tavotteita ja oon onnellinen.
  Itse en edes suostuisi ottamaan mitään 5000 euron takuukursseja vastaan. Ikää kun on jo sen verran.

  Suosittelisin myös sun jättämään tälläiset jutut kirjoittamatta, nimittäin ei ihme että moni anonyymi sanoo sulle ilkeästi. Valitettavasti kun sun tällaisissa teksteissä on aina tiettyä ''leijumista'' asioilla. Kannattaisi jättää julkaisematta ja miettiä kaksi kertaa ennen kuin painaa sitä entteriä.

  Säkin olet kohta jo 19 joten sun tulisi ottaa enemmän vastuuta omasta elämästäsi ja sanoa vanhemmillesi ja isovanhemmillesi että sä haluat itse alkaa tienaamaan, etkä elää heidän rahoillaan. Tuskin sä tulet nimittäin koskaan pääsemään tosta tavasta eroon.

  Ja mä en kirjota tätä siksi että olisin kateellinen, vaan siksi että olen sinua nuorempi, perheen ainoa lapsi joka on aina saanut kaiken, mutta jonka vanhemmat välittävät sen verran että ovat laittaneet järkeä päähän ja että itse tajusin etten voi ikuisesti elää muiden rahoilla.

  Kaikkea hyvää sulle kuitenkin ja toivottavasti ymmärrät ihan oikeasti mitä tarkoitan!

  VastaaPoista
 9. Älä pelkää, ei oikikseen pääse vahingossa jos sinne ei halua :). Olet varmasti fiksu tyttö, mutta suurin osa niistäkin jotka oikeasti haluaa jää ulkopuolelle. Isovanhempia ei kannata tällaisissa asioissa kuunnella (ellei ne sitten sano että tee mikä tuntuu parhaalta) koska ne on lähes poikkeuksetta väärässä.

  VastaaPoista
 10. Hui, kamalaa jos ihmisyys määritellään sen perusteella mitä teet työksesi.. Aika vanhanaikaista? Mitä mieltä sun isovanhemmat on siitä ettei sun poikaysävä ole yliopistossa? Vaikka kuinka sua painostettaisiin, niin koita muistaa että se on sun oma elämä, isovanhemmat ei voi sitä sun puolesta elää, eihän ne ole edes elossa puoliakaan sun elämästä... Tee niin, että voit itse olla onnellinen ja tyytyväinen omaan itseesi :)

  VastaaPoista
 11. Vaarisi asettaa sut kyllä tosi epäreiluun asemaan. Typerää, että hänen unelmansa menevät sinun unelmiesi edelle. :( Voisi kuitenkin luulla, että hänkin haluaa sun olevan onnellinen. Älä tee sitä virhettä, että tuhlaat aikaasi opiskelemalla jotain, mikä sinua ei oikeasti kiinnosta! Ajattele vain itseäsi ja omia haaveita ja tähtää täysillä niihin. :) Kaikkia ei voi eikä kuulukaan miellyttää, ja isovanhempasi eivät voi sua opiskelupaikan takia hylätä. :)

  VastaaPoista
 12. vähä siistii jos sun blogist ois puhuttu siel :)

  Rakastan tota paitaa ja noit sun kenkii!=) Mitä sä ajattelit mennä ammattikorkeeseen mennä opiskelee?

  VastaaPoista
 13. tainnu tytöltä housut unohtuu kaappiin? :D Tajuutko, et sun pylly varmaan vilkkuu kokoajan tuolt ja noista näkyy viel LÄPI-??????

  VastaaPoista
 14. ei sinne oikikseen kuule suoraan mennä millään sun vaarin maksamilla rahoilla? kaikkihan tässä vois ottaa 5000e lainan ja mennä suoraan oikikseen.

  VastaaPoista
 15. No aika epäreilu tilanne! Sä oot täysi-ikäinen aikuinen, saat ihan itse päättää mitä aiot opiskella! Et sä nyt sitä voi alkaa tekemään mitä sun isovanhemmat haluaa sun tekevän! Se on sun elämä, vaikka haluaisit olla strippari niin se on ihan sun oma päätös ja sun isovanhempien pitäis tukee sua. Ei me nyt missään keskiajalla enää eletä :D Teet just niinkun itse haluat vaikka saisit miljoona euroa, ei se tee sua onnelliseksi, että teet vaan niin kuin muut haluaa!

  VastaaPoista
 16. Kivat vaatteet, katoin jo koulussa :D

  Ja yliopistoon menos ei oo mitään järkee jos et haluu oikeesti alalle jota meet opiskelee. Mitä seki sit on, opiskelet eka jotain tyyliin 6 vuotta ammattiin jota sit teet loppuelämäs ja JOSTA ET TYKKÄÄ? Vaik palkka oiski hyvä ni ei sekää korvaa sitä et joutuu tekee jotain mikä ei kiinnosta.

  VastaaPoista
 17. Huii oliko sulla tuon paidan alla mitään? Näyttää niin lyhyeltä! Oot nätskä!

  VastaaPoista
 18. tuli vaan tosta abiristeilystä mieleen et millä risteilyllä oot?

  VastaaPoista
 19. Se on perseestä ku vanhemmat (tässä tapauksessa iso-sellaiset) haluaa määrätä elämän suuntaa tuollasessa asiassa. Itellä se on ollu sitä, että töitä pitää tehä ja yhtäkään kesää ei oo saanu maata kotona tekemättä töitä. Tosin nytpä voin ylpeänä myös sanoa, että en oo päivääkään työkkärin listoilla ollu, mutta työnteko on eri asia ku opiskelu, mikä määrittelee aika paljon asioita..

  Ite oon käyny kauppiksen sekä AMK:n ja edes käymättä lukiota oon myöskin ollut Nordean kassalla töissä :) Se olikin hauskaa yo-juhla-aikoihin, kun vanhat muorit ylpeili kuinka lapsenlapsista niin ja niin moni on päässy ylioppilaaks enkä ite ehkä ymmärtäny asian hienoutta, kun en oo sitä kokenu.. Ehkäpä nekin rouvat olis lentäny perseelleen, että niitä palveli siellä henkilö, jolla ei ollu yo-papereita.

  Ei se yliopistoon meneminenkään varmaan huono asia oo, jos on päätä siihen! Mutta jos siellä ei oo mitään mikä kiinnostaa niin turhahan sinne on tukkia. En tiiä.. elämä on valintoja. Jos en tekis työkseni nyt sitä mitä teen niin haluisin olla parisuhdeterapeutti :D Ois hauskaa jos ois vaikka toinen elämä sitä varten, että vois valita toisin.

  Ps. meillä äiti pääs sentään lukioon asti, mutta jätti kesken ja opiskeli turkisompelijaks.. mä en ees ois päässy lukioon ;) Ei oikeen läksyt kiinnostanu yläasteella eikä kyllä sen jälkeenkään..

  VastaaPoista
 20. no huhhuh mitä jengi alkaa neuvoo sua mitä sun kannattaa julkasta ja mitä ei? just hyvä että kerrot rehellisesti elämästäs niinkuin se on! muotiblogithan tuppaa olemaan aika lifestyle- painotteisia. ei mua ainakaan millään tavalla häiritse että kerrot jotain tollasta, se on sun elämä eikä sitä nyt aleta hei sensuroimaan täällä jos et haluu;). ihana toi lörttispaita:)

  VastaaPoista
 21. ei sillä takuukurssilla oo varmaa yliopistoon pääsy, lukemista se vaatii.

  VastaaPoista
 22. ihana asu taas kerran :)

  VastaaPoista
 23. Mun mielestä on paremipi että yrittäisit saada jonku kompromissin noiden koulujen välille, ei sitä kannata opiskella jotain mikä ei sitten oikein kiinnostakkaa.

  Joku mainitsi noista raha-asioista ja mitä kannattaa julkaista ja mitä ei. Sulla on hyvätuloiset vanhemmat ja jotenki se rahankäyttö kuuluu siihen jokapäiväiseen elämää, ei sitä mieti että voinko sanoä näin tai noin kun sitte musta saa sellasen snobifiiliksen. Opiskelen itse ulkomailla nyt ekaa vuotta (suosittelen, hyviä kouluja ja helpompi päästä sisään, kuin suomessa) ja porukat minutkin joutuu elättämään. Maksaa koulumaksut ja asumisen, en saa mitään tukia. Omat säästöt menee elämiseen mutta kyllä sitä rahaa saa jos on tarvetta. Haluasin töihin, mutta vielä tuntuu että olen vasta sopeutumassa tänne ja yksin muutto ulkomaille ei ole siitä helpoimmasta päästä. Pointti taisi kadota jo, mutta sitä yritin sanoa että toivottavasti et häåeä sitä että on rahaa mutta toivottavasti osaat myös arvostaa sitä. Se vanhempien raha helpottaa elämää huomattavasti ja helpomi on pikkuhiljaa siirtyä siitä pois ja alkaa tienata omat rahansa.

  Suomessa tulee heti sellainen fiilis, että jos on yhtään parempituloisesta perheestä niin saa varoa mitä sanoo ja paljonko matkustellaa ja mihin sitä rahaa on käytetty. En tiedä onko se kateus vai mikä mutta helvetin ärsyttävää on jos saa sen snobin ja lellipennun leiman vaan sen takia että on rahaa ja sitä sulle annetaan.

  Tykkään sun blogista, jatka samaan malliin :)

  VastaaPoista
 24. Tosi kurjaa, jos sun valintoja ei arvosteta! Tuosta takuukurssista sen verran, että jos sulla ei itsellä ole kiinnostusta ja halua lukea, niin ei sinne oikikseen mikään takuukurssi sua vie. Eli tavallaan ihan hukkaan heitettyjä rahoja. Oikiksessa on myös aika kovaa pänttäämistä se opiskelu, eli tuskin sitten siellä pärjäisit ja sieltä valmistuisit, jos ei olisi mielenkiintoa!

  Muistelisin, että viestinnästä olet joskus kirjoittanut täällä? Jos siis haet sitä AMK:n lukemaan, niin voithan hakea sitä myös yliopistoon. Esim. Tampereen yliopistossa on sellainen ala kuin tiedotusoppi, jossa on paljon käytännön kursseja journalismista, tv-työstä ja radiotyöstä. Eli sekin vois olla sun juttu ja vielä yliopistokin, joten sitä sun isovanhemmatkin ehkä pystyis arvostamaan:D

  Ihan ensisijaisesti kuitenkin kannattaa kuunnella omaa sydäntään tuossa alavalinnassa! Olen itse ollut pettymys vanhemmilleni valitessani jatko-opiskelupaikkaa, mutta nyt ne on ihan mielettömän ylpeitä musta kun olen pärjännyt tällä ihan itse valitsemallani alalla yliopistossa ja tykkään siitä!

  Tsemppiä Mikaela:)

  VastaaPoista
 25. hei ihana asu, mut miten ihmeessä tarkenit? tuolla on tosi kylmä :D

  VastaaPoista
 26. Kannattaa oikeesti miettiä tota kaks kertaa.
  Ei oo mitään järkee alkaa opiskelemaan sellasta mistä et oo edes kiinnostunu ja samalla heittää isoisän 5000€ tuuleen.

  VastaaPoista
 27. mä alan jo vähän huolestua susta,vaikken tunnekaan kun näiden kirjoittelujen kautta,ihanko tosissasi harkitset jatko-opiskeluja vain siksi mitä muut haluaa..kyllä sun täytyy nyt itse päättää elämäsi suunta,tietysti vaarana on että rahatulo lakkaa kun et tottele,mutta se on kaiken sen vaivan arvosta..
  sulla on kova elämä edessä jollet lopeta tota "ylellistä" elämääsi jo nyt,ennen kuin muutat pois kotoa..mua harmittaa tapa jolla sut on kavatettu,enkä voi uskoa että tuollaista on vielä 2000-luvun suomessa?!
  kaikkea hyvää elämääsi Tipi

  VastaaPoista
 28. Ei millään lailla ilkeillen, mutta sun työmoraali ei ole niin korkea että pärjäisit oikiksessa.

  VastaaPoista
 29. Pankissa työskentelevät eivät ole virassa :)

  VastaaPoista
 30. Kannattaa miettiä ihan sitä, mitä sä ite haluat tehdä, eikä sitä mihin sun vaari tai suku haluais sun menevän. Sä sitä koulua käyt, eikä ne ja sä teet töitä vanhempana sen koulutuksen mukaan minkä valitset, eikä ne.

  VastaaPoista
 31. just joo...eikö oo tärkeempiäkin asioita itkettäväks?ihan oikeesti?

  VastaaPoista
 32. Eikö sulla ollu muita housuja ku nuo sukkikset? :oo

  VastaaPoista
 33. en oo tainnu aikasemmin kommentoida mitään, mutta nyt oli pakko ku päivänasu on ni kiva! toi neule+pilkkusukkikset yhdistelmä toimii ja blogisi on muutenkin jotenki tosi mukavaa luettavaa (:

  VastaaPoista
 34. vaikka takuukurssi saattaa kuulostaa siltä, että se takaa pääsyn yliopistoon, se ei sitä tee. kaikki halukkaat eivät edes pääse sinne, sillä jos kurssille on paljon hakijoita, pidetään jossain vaiheessa sellainen koe ja parhaiten pärjänneet saavat jatkaa.

  ja vaikka pääsisit kurssille, se vaatii sinulta silti todella paljon lukemista, että pääset sisään. takuukurssi takaa vain sen, että saat rahasi takaisin jos et pääsekään sisälle. :)

  Mutta tsemppiä sinulle jatko-opintojen kanssa!

  VastaaPoista
 35. hei mikä on sen sun toisen blogin osote ? =)

  VastaaPoista
 36. pyri ihmeessä niihin opiskelupaikkoihin mitkä sua itteäs kiinnostaa ja muista et aina voi vaihtaa alaa jossei osunu kerralla oikeeseen :)

  ite oon tienny pienestä asti et haluun teknilliseen korkeakouluun ja suoraan lukiosta tänne sit tulinkin. vaikkei opinnot oo aina ollu ihan sitä mitä olin kuvitellu, nii oikeella alalla uskon kuitenki olevani ja tääki koulutus antaa niin monia vaihtoehtoja tulevaisuuden ammatille et mitään ei oo oikeestaan työelämässä lyöty lukkoon opiskelupaikan valinnalla. tosi monet alat on nykyään niin yleissivistäviä ettei sil sit loppujen lopuks oo kauheesti väliä mitä on opiskellu ja työn ohessa voi aina opetella lisää, eli mun mielestä kannattaa valita opiskelupaikka nimenomaan kiinnostavien opintojen perusteella ku tulevaisuuden ammatin. mulle myöskään opiskeluaika ei oo ikinä ollu mikään pakollinen välietappi matkalla "oikeeseen" elämään vaan ihan täyttä elämää itessään ja vois sanoo että parasta aikaa, jota oon eläny! työelämään ei oo mikään kiire ja voisin harkita tän jälkeen jopa jotain muutaki opiskelupaikkaa, opintotuella ja opiskelujen ohessa työskentelemällä tulee kuitenki ihan hyvin toimeen ja työelämässä ehtii joka tapauksessa olla ihan tarpeeks monta vuotta.

  pointti siis oli lähinnä ettei sun loppuelämä oo sillä lukkoon lyöty, mitä nyt päädyt opiskelemaan eli pyri ihmeessä kaikkialle mikä kiinnostaa ja kokeile miten viihdyt :)

  VastaaPoista
 37. Joku anonyymi ihmetteli miksi tuhlata 5000e koulutukseen. TUHLATA??!! Idiootit. Mikä olisi tulevaisuutta parempi sijoitus? Ja mitä sitten jos jollekin maksetaan valmennuskurssi, ei se ole teiltä pois. Kun kerran oikis on "kutsumus" eikä blogin kirjoittaja mielestänne ole riittävän fiksu yliopistoon (hei nekin kuhisevat ääliöitä) niin mitäs se teitä häiritsee jos jonkun isovanhemmat haluavatkin kannustaa akateemiseen loppututkintoon. Huoh. Niin joo ja lintsaakin vielä, ei siis mitään asiaa yliopistoon. Kuinka moni teistä ihme anonyymeistä opiskelee yliopistossa? :D

  -M

  VastaaPoista
 38. hei! tuo paitasi on aivan ihana oletko tilannut sen h&m lehdestä vai sivuilta, kun sieltä sitä ei oiken enää löytynyt ? ps. blogisi on aivan mahtava =)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela