X-mas tips

torstai 17. joulukuuta 2009

Joulu on ihanaa aikaa, mutta siinä on yksi ISO miinus. Nimittäis jahjojen keksiminen. Ite oon saanut hankittua 2lahjaa 11:sta, eli hyvällä mallilla ollaan :-D

Oon kaavaillut tässä lahjoja isovanhemmille, porukoille, sisaruksille ja Mikan vanhemmille ja päätin antaa vinkkejä, millaisilla lahjoilla itse yritän lieventää joulupaniikkia :)

1. Kalenteri. Äiti on jo parinan jouluna toivonut uutta kalenteria, ja sellaisen hän vinkkasi tarvitsevan jälleen. Me pikkutontut (minä+veljeni) lupasimme sen kiikuttaa pukinkonttiin.

2. Tekstiiliit ja sisustustarvikkeet. Itse vältän ostamasta mitään joulukrääsää lahjaksi, vaan mieluummin annan ajattomia tekstiilejä. H&m shop onlinessa oli tosi paljon alennuksessa Home-puolen tuotteita ja siltä tilasinkin mm. isoveljelle pari juttua sen kotiin. Halvalla sai tarpeellista.

3. Glögi. Jouluun kuuluu ehdottomasti glögi! On maailman helpointa kipittää Alkoon ostamaan kaunis pullo glögiä (tietenkin tulee mutkia matkaan, jos ikä ei riitä!) ja antaa se lahjaksi. Soveltuu mainiosti poika- tai tyttöystävän vanhemmille, joille aina on hankala keksiä jotain.

4. Astiat. Arabian mukit, astiat tms ovat aina niiden keräilijöille mieluisia. Itse aion ostaa Mikan äidille Muumi-mukin kokoelman jatkeeksi.

5. Kukat. Kaunis, iso kukka-asetelma kuuluu glögin lisäksi helppihin hätälahjoijin. Kaunis Amaryllis on hyvä lahja ja erottuu iänikuisten joulutähtien seasta! Sopii mm. isovanhemmille ja poika- tai tyttöystävän vanhemmille.

6. Macaronsit. Äidin vahemmat on aivan hulluna macaronseihin ja ajattelin ostaa niitä hänelle ja vaarille lahjaksi. Mm. Stockmann deli myy niitä n.1euron kappalehintaan. Kiva vaihtelu suklaalle, varsinkin Ranskan ystäville.

7. Suklaa. Perus markettisuklaat ovat ihan okei, mutta niitä saa jokainen ihan liikaa! Itse ostan mieluummin käsintehtyjä konvehteja ja ne jo pelkän kauneutensa vuoksi sopivat hyvin lahjaksi. Miinusta tietenkin on kalliimpi hinta, kuin perus Fazerilla.

8. Elokuvat (ja pelit). Sisaruksille ja miksei myös vaikka isälle, on oiva lahja ostaa joku DVD. Alekoreja kannattaa myös penkoa, koska sieltä voi varsinkin nuoremmille löytää edullisesti leffan. Pelit ovat vähän kalliimpia, mutta myös toivottu lahja ainakin pikkuveljieni parissa.

+ 9.  Lahjakortit. Elokuviin, vaateliikkeesee, Ikeaan... Minne vain ja aina mieluinen lahja.

Tuliko mitään vinkkejä lahjoihin? :-)

Ps. Tästä puuttui kokonaan ystäville ja poika-ja tyttöystävälle soveltuvat lahjat, mutta ne ovat yleensä niitä helpoimpia, joten en niitä alkanut listaamaan :)

EDIT//:

Voi meiän Lily raukkaa :-( Äiti vähän innostu.

17 kommenttia:

 1. Ostin myöskin porukoille lahjaksi Finnkinon lahjaliput..tulee ainakin käyttöä ja ompahan niilläkin syy lähteä jonnekkin edes pari kertaa vuodessa :) ;)

  VastaaPoista
 2. ahahahah tosta koirasta tulee mieleen sellanen pikkutyttö saparot päässä hyppimässä hyppynarua :DDDD

  VastaaPoista
 3. Jos joku livenä sanoo sulle, että hei oot laihtunu! ni ootko ilonen vai tuleeks sulle kiusaantunu olo? Ihan mielenkiinnosta kyselen, kun yks kaveri vaikutti tosi kiusaantuneelta kun sanoin sen laihtuneen :S

  VastaaPoista
 4. Macaronesit = Macaronsit, että ihan tiedoksi vaan jatkossa

  VastaaPoista
 5. haha, tuo koira on niin hassu :D voi raukkaa.

  VastaaPoista
 6. hyviä vinkkejä nää. :)

  VastaaPoista
 7. HAHAHHA ihana koira :DDDDDDDDDD mun kuumepäivän pelastus !

  VastaaPoista
 8. onks noi macaronsit hyvii? :D mitä tossa on? mut 1€ kappalehinta huhhu :O

  VastaaPoista
 9. Hyvii ideoita!! Ja voi tota koirulia :-D Sulonen!

  VastaaPoista
 10. Otitko pois sen postauksen missä Mika selittää naissanoja? Mulla näkyy se hallintapaneelissa mutta täällä ei näy ainakaan, olis ollut hauska lukea sitä :)

  VastaaPoista
 11. voi ihan raasu toi koira :-D mut söötti silti!

  VastaaPoista
 12. mihin se postaus hävisi mis miespuolinen tyyppi selitti sanat? :oo

  VastaaPoista
 13. Ihana koira ! <3 :D
  Muuten, haluaisin tietää käytätkö farkkulegginssejä ? :)

  VastaaPoista
 14. olisko sulla ideoita mitä voisi antaa poikkikselle (:

  VastaaPoista
 15. Ihan nyt aiheesta poiketen:D,
  Oon joskus aikaisemmin selannut sun blogisi läpi ja en ainakaan muista että sulla olisi postaus vanhojentanssipuvustasi, tukasta ym. (vai oonko aivan väärässä?:D) Itsellä tässä just alkaa olla vireillä tää asia, niin olis kiva nähdä millainen puku sulla oli ym, jos vaikka sais jotain kivoja
  ideoita omaan!:) ja tollainen vanhoja kuvia postaus olis myös kiva, mitä nyt on ollut muissa blogeissa kans.

  VastaaPoista
 16. VASTAAAAAAAAAAA KOMMENTTEIHIN :( murr !!

  VastaaPoista
 17. hihi oli lily raukkaa! aika suloinen kyllä :>

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela