perrjantai

perjantai 27. marraskuuta 2009

Mulla ei tänäänkään oo mitään ihmeellistä. Oon ollu koulussa kokeessa ja kertauksessa, hakenu Mikan intistä, käyny palauttamassa sen paljettiolkapäämekon Gina Tricottiin, käyny salilla ja ollu vaan.

Selailin äsken Sofien blogia ja aloin himoitsemaan ihan kamalasti tota mustavalkoista niitillistä paitaa! Muutenkin Sofien asu, jossa paita on, on tosi kiva!
Nyt jatkan Sims 3 parissa! Mikaa aina ärsyttää ku mä vaan pelaan tätä aina ku sen silmä välttää :D parisuhdetta parhaimmillaan.
Tänään vietetään Alä osta mitään-päivää ja maltoin itseni Itäkeskuksessa, enkä ostanut mitään, vaan palautin vaan sen mekon :) Hyvä minä!

Oletteko te viettäneet älä osta mitään-päivää?

Oon ihan ihmeissäni tosta kohusta, että Martina Aitolehti laitatti korvakorut 2,5viikkoiselle lapselle. Espanjassa esimerkiksi laitetaan suunnilleen synnytysosastolla reiät korviin. Itsellenikin laitettiin korvakorut ennen ristiäisiä. Mitä ihmeellistä siinä on?

Jospa huomenna saisin jotain fiksua tänne. Katotaan :-) kivaa perjantaita kaikille!

27 kommenttia:

 1. Joo, mä en myöskään ymmärrä tota korvakoru-kohua. Mitä hittoa oikeesti? Musta tuntuu, että kaikki muut on sitä vastaan, mutta mulle on ainakin ihan sama, minkä ikäisenä lapselle korvakorut laitetaan :D Itselleni laitettiin joskus about 5-vuotiaana, ja moni kauhistelee jo sitä!

  Iltalehden sivuilla spekuloitiin pariin otteeseen tuosta kohusta. Tänään (vai eilen?) oli otsikoitu, että IL:n lukijat olivat kauhuissaan tästä koko hommasta. Itsekin vastasin siihen kyselyyn "onko järkeä laittaa vauvalle korvikset" tai jotain vastaataa, vastoin KYLLÄ. Olinkin varmaan ainoa sitten.

  Ihme porukkaa :D Kiva kuitenkin, että edes yksi henkilö on mun lisäksi sitä mieltä, ettei tosta nii isoa kohua olisi tarvinut tehdä :D Kyse kun ei kuitenkaan ole mistään vauvan ihon tatuoimisesta etc.

  VastaaPoista
 2. Aiheutetaan kipua omalle vauvalle hankkimalla turhat korvareiät korviin, jotta saisi oman turhamaisuutensa takia vauvastaan "kauniimman"? Huhhuh, ei kiitos.

  VastaaPoista
 3. no mun mielestä lapsen pitäs ite saaja päättää haluuks se reiät korviin..ite sain 6vuotis lahjaksi=)
  :ansku

  VastaaPoista
 4. Tuohon Martina-juttuun... Mun mielestä vähän naurettavaa, että pitää alkaa "muokkaamaan" 2½vko ikäistä lasta mieleisekseen, jokaisella ihmisellä pitää olla omaan kroppaansa itsemääräämisoikeus. Lapsiraukka :(

  VastaaPoista
 5. Jos mulla on ollu vauva 2,5viikkoa, niin ei todellakaan eka tulis mieleen lähtee sille laitattaa lävistyksiä korviin, vaan oltais vain ja tutustuttais.. Ja ei mun mielestä näytä hyvälle kun pienellä vauvalla on korvikset.. Ei luonnollista..

  VastaaPoista
 6. Pakko on kyllä sanoa että on aika naurettavaa mennä laittamaan 2½ viikkoselle lapselle korvakorut... Ei kyllä ainakaan ittelläni tulis sitä mieleen.
  Lapselle voi ne korvikset hankkia sitte ku lapsi itse haluaa. Kyse ei siis ole lapsen iästä, vaan lähinnä siitä että miksi ne pitää silloin jo ihan vaan omaksi iloksi mennä laittamaan kun lapsi ei osaa muuta kun itkeä jos jotakin tarvitsee ja uskokaa vaan ei se lapsi niitä korviksia itke jos ei niitä saa?

  VastaaPoista
 7. Siis haloo, te joiden mielestä tuossa korvakoru-asiassa ei ole mitään ihmeellistä! Että te ootte ulkonäkökeskeisiä ja pinnallisia.
  Ja me ei olla Espanjassa, vaan Suomessa. Teistä on siis ihan OK pari viikkoa syntymän jälkeen aiheuttaa vauvalle tahallisesti kipua lävistämällä korvalehdet? Ja kaikki vain sen takia että mamman pikku mussukka näyttäs hyvältä<3<3
  Ja en nyt ihmettele yhtää et tommoselle kultalusikka suussa syntyneelle piti laittaa korvakorut enne ristiäisii

  VastaaPoista
 8. Sairasta ja säälittävää laittaa noin pienelle lapselle korvakorut, koska kyllä jokaisella pitäisi olla oma määräämisoikeus kehoonsa! Pistää vaan mietityttämään, että eikö vauva kelpaa sellaisenaan, vaan pitää sitäkin mennä koristelemaan kuin jotakin asustetta! Ei paljoa liiku tollaisten vanhempien päässä!

  VastaaPoista
 9. hui mä en kyllä omalla lapselleni korviksia laittas:o yäk.

  VastaaPoista
 10. Kyllä nyt täytyy sanoa, että suhteellisen naurettavaa mennä rei'ittämään alle kuukauden ikäistä vauvaa - on kyseessä sitten joku random julkkis tai ihan tavallinen tallaaja.
  Sen, tuleeko siihen omaan kehoon ylimääräisiä reikiä vai ei, pitäisi allekirjoittaneen mielestä olla lapsen itsensä päätettävissä sitten, kun kykenee itseään jotenkin järjellisesti ilmaisemaan ja osaa edes jotenkin harkita tekonsa "seuraukset". Toki ihmismieli muuttuu ajan myötä jokatapauksessa ja vanhempana voi haluta olla ilmankin niitä reikiä, vaikka olisikin itse kouluikäisenä päättänyt niiden ottamisesta. Mä en vaan siltikään jaksa ymmärtää mihin vauva tarvitsee niitä korvakoruja - kenties sen elo olisi jopa hippasen mukavampi ilman niitä.
  Enkä tajua miten vauvan hyvältä näyttäminen voi mennä lapsen mahdollisen hyvinvoinnin edelle.

  VastaaPoista
 11. Tää aihe on vähän niin ja näin.. Toisaalta ymmärrän kannan, että ei ole oikein aiheuttaa lapselle kipua. Varsinkaan jos lapsi on kipuherkempi vauvana kuin muutaman vuoden iässä (en osaa tiedä?). Mutta toisaalta onko sillä sitten mitään väliä onko lapsi 4v vai 2.5vk, jokatapauksessa se kirpaisee. Että toisaalta kohu lapsen "kiduttamisesta" on vähän liioiteltua. Ympärileikkaus aikalailla kivuliaampi, ja tästä ei kuitenkaan samanlaista haloota nouse. Ja hygieenisempäähän se tuossa iässä on, lapsi ei itse pääse korvia räpläämään ja tulehduttamaan niitä, toisinkuin esim. 4-vuotiaana. Itselleni olisi ainakin aivan sama minkä ikäisenä korvareiät olisi laitettu, enhän minä sitä kipua muista! Joten vähän turha kohu, tällaista naiivia kaksinaismoralismia. Tuskin Martinan vauvasta kaltoinkohdeltua ja pahoinpideltyä tulee, päinvastoin pilalle hemmoteltu ennemmin.

  VastaaPoista
 12. mun mielestä on sairasta laittaa noin pienelle korvikset :o mutta tapansa kullakin..

  itellä ei ole koskaan ollut korviksia ja ikää ihan just 18v.

  VastaaPoista
 13. Jokaisella on itse oikeus päättää kehostaa, on hyvin itsekästä vanhemmilta laitatuttaa vauvalle korvakorut !! ja muutenki siinä on tulehtumis riskit ja vauvat muutenkin raapivat korviaan ja ihan turhaa kivuntuottamista pienelle ihmisille.

  Minä se en siten yhtään käsitä tuollaista pelleilyä! ihan sääliksi käy Marttiinan lasta ! :(

  VastaaPoista
 14. Minut saa ihan raivoon tuo, että noin pienelle lapselle korvakorut !! ei kyllä paljon ole järkeä päässä vanhemmilla ! Itsensä iloksiko he laittavat korvakorut viattomalle lapselle jolla itsellään ei ole mitään sanomista! sairasta tuollanen homma!!!

  VastaaPoista
 15. LOL, ei se korvakorujen laitto nyt niin hirveesti kipua aiheuta :--D hieman ylidramatisoitu taas tätäkin asiaa

  VastaaPoista
 16. Mun mielestä on kamalaa, että pienille vauvoille laitetaan korvakorut. Korvakorut laitetaan vasta jos lapsi itse pyytää niitä. Ihan sairasta mun mielestä, että vanhemmat laittaa lapselleen korvikset! Siis eihän ne ollenkaan tee lasta iloiseksi, ainostaan vanhemmat voi olla tyytyväisiä kun oma tyttö on niin kaunis!! Voi herranjestas, ja muutenkin näyttää tosi koomiselta jos pienellä vauvalla on korvikset. Ei sovi ollenkaan vauvoille mitkään korut...Ihan naurettavaa..

  VastaaPoista
 17. heheehe, jotkut jopa vauhkoontuu siitä kun vanhemmat antaa laittaa 15-vuotiaalle kulmalävistyksen, mutta sitten korvakorut laitetaan jo ihan pienenä, kaksinaismoralismia, anyone? :D ehkä tossa on se että jokaisella tulee olla itsemääräämisoikeus omaan kroppaansa ja 2½-viikkoselta ei paljon voi lupaa kysyä, kaikki ei välttämättä halua korviksia vaikka ihq mama niin päättäisi. ootpas muuten söpö tossa kuvassa<3

  VastaaPoista
 18. Anonyymi sanoi...

  "Aiheutetaan kipua omalle vauvalle hankkimalla turhat korvareiät korviin, jotta saisi oman turhamaisuutensa takia vauvastaan "kauniimman"? Huhhuh, ei kiitos."

  Oon ihan täysin samaa mieltä!!! You got the point!


  27. marraskuuta 2009 19:47
  Anonyymi kirjoitti...

  "Joo, mä en myöskään ymmärrä tota korvakoru-kohua. Mitä hittoa oikeesti? Musta tuntuu, että kaikki muut on sitä vastaan, mutta mulle on ainakin ihan sama, minkä ikäisenä lapselle korvakorut laitetaan :D Itselleni laitettiin joskus about 5-vuotiaana, ja moni kauhistelee jo sitä!"

  Nimenomaan SULLE on ihan sama, evvk mutta kuvitteletko sä ihan tosissas että sun vauvas ajattelee jotenkin samalla tavalla ja sun aivosolujesi kautta?!? Vauva on ihminen, ei mikään lemmikkipuudeli tai farkut joita voi vähän tuunata ITSELLEEN mieluisammiksi. Vittu tätä sairasta minäminäminä ja minun tarpeet ja haluamiset -yhteiskuntaa. Turhamaisuus kaiken edelle, mutta tää ei kyl oo enää ees inhimmillistä :)

  VastaaPoista
 19. Onhan tuo korujen laittaminen tuon ikäiselle aika hullua, kun se kummiskin sattuu vähän ja on tulehdusriski, miksi pariviikkoinen vauva pitäisi sellaiselle altistaa?

  Mutta, varmaan osa kohusta tulee ihan siitä, että Martinaa pidetään yleisesti sellaisena kauniisti sanottuna ei kovin fiksuna naisena, niin tuolla sitten vahvistetaan sitä ja päästää kauhistelemaan, että taas se vosu teki niin ja näin :D

  VastaaPoista
 20. emmi, u got the point!

  -salarakassaranna

  VastaaPoista
 21. Mielestäni noin pienelle lapselle tai minkään muunkaan ikäiselle ei ole oikeuden mukaista mennä laittamaan korviksia vanhempien päätöksestä. Ihan sama minkä ikäinen lapsi on, jos hän itse sanoo haluavansa korvikset, mutta ilman omaa tahtoa ei mielestäni sitä saisi tehdä.

  Itse sain korvikset 3 vuotiaana OMASTA TAHDOSTA! Ja koska se sen verran kirpaisi, ilmoitin että sillä kertaa vain yksi riittää. Kuukauden päästä olin valmsi ottamaan toisen ja silloinkin sanoin itse haluavani mennä ottamaan toisen.

  VastaaPoista
 22. Anonyymi sanoi...
  LOL, ei se korvakorujen laitto nyt niin hirveesti kipua aiheuta :--D hieman ylidramatisoitu taas tätäkin asiaa

  Hohhoijaa. Yritä ymmärtää, se on VAUVA.

  VastaaPoista
 23. söpö mikaela pikkuinen

  VastaaPoista
 24. en nyt jaksa jaaritella tästä martinan vauva ja korvakorut -asiasta sen pitemmin, mutta lol vaan teille jotka ovat sitä mieltä että "kyllä jokaisella pitäisi olla oma määräämisoikeus kehoonsa!"

  siis ihanko tosi, 2,5-viikkoisella vauvalla itsemääräämisoikeus kehoonsa? eli jos pikkulapsi, minkäikäinen tahansa, päättää haluta ottaa esimerkiksi napakorun, genitaalilävistyksen, mennä kauneusleikkaukseen, niin se pitää hänelle myös suoda? aika hurjalta kuulostaa..

  onhan martina ehkä turhamainen, mutta mielestäni kyse on aika pienestä jutusta kuitenkin.

  VastaaPoista
 25. hei mikä tämän Sofien blogi on:)? ruutupaita näyttää ihanalle!

  VastaaPoista
 26. Muistaakseni siskopuolelle laitettiin puol vuotiaana korvikset? En kyllä menis vannomaan ettei jo pienempänä.

  Omat taisin saada siinä 5-6 vuotiaana vasta.

  Joten mä sanoisin silti että turhan pienenä sille muksulle laitettu. Varsinkin jos se on tehty ampumalla - ei lävistysneulalla. Lääkärihän en ole, mutta en silti usko että kovin hyvää. Ampumallahan se koru rikkoo ruston, kun jos ihan oikeasti lävistää - se tehdään terävällä neulalla.

  VastaaPoista
 27. Laitetaan saman tien kaikille vauvoille nenäkoru; niinhän ne Intiassakin tekee!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela