Matkasuunnitelmia

keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Mulle tuli äsken kamala hinku päästä ulkomaille. Harmittaa, kun tänä vuonna on ollut kunnon katovuosi. Saldona on vain Tukholma ja Tallinna. En kerennyt käymään Espanjassakaan töiden takia :s

Rakastan matkustelua yli kaiken. En ole minkään bilelomien perässä matkustaja, enkä mene sinne missä on halvimmat alkoholit. Odotan lomalta erilaista kulttuuria, rantoja, nähtävyyksiä, hyviä shoppailumahdollisuuksia ja rentoutumista. En mitään viikon bileputkea jossain Bulgarian tai Turkin rannikolla. Olen valmis maksamaan matkasta vähän enemmän, kuhan pääsen jonnekin paikkaan, jonne oikeasti halua.

Esimerkki on vaikka mun ja kaverini Niinan toissakesäinen matka Lontooseen. Yövyttiin hotellissa, tosin Elephant and Castlen-alueella, ja otettiin suorat lennot Heathrowlle. Matkan maksoin kokonaan ite kesätyö rahoista ja silti valitsin matkakohteeksi jonkun kalliimman paikan. Dokauslomat ei vaan oo mun juttu.

Ensi vuosi on näillä näkymin matkustelua täynnä, enkä pistä pahitteeksi!
Apua. New Yorkin matkaan on enään 2kk ja reilu viikko! Ihann tajuttoman ihanaa :) Ja joulukuu menee aina nopeasti. Ja tammikuukin toivottavasti.

Tasan kahden viikon päästä New Yorkista palattuani lähden abiristeilylle Ruotsiin. En ole sieläkään käynyt pitkään aikaan, joten odotan innolla sinnekin pääsemistä. Ja vielä mukavan seuran kera! Tukholma on ehdottomasti yksi lempi kaupungeistani.

Ollaan mietitty Mikan kanssa, jos lähdettäisiin keski-eurooppaan keväällä, silloin kun saa halvalla lentoja ja äkkilähtöjä. Berliini olisi aika kiva, mummoni sitä ainakin paljon kehui viime keväisen matkan jälkeen :) Jonnekin ollaan joka tapauksessa lähdössä.

Mummon kanssa ollaan puhuttu, että mentäisiin viikonloppulomalle jonnekin katsomaan mulle ylioppilasmekkoa keväällä. Itse oon miettinyt kaupungiksi Kööpenhaminaa. Kaupunki kiehtoo paljon, ja sielä voisi löytyä mieleinen mekko :)

Kesällä lähden Mikan (tai kaverin) kanssa jonnekin lämpimään. Pakko päästä! Kreikka olisi aika ihana; rantoja, aurinkoa ja kulttuuria. Siellä en olekaan vielä käynyt :)

Benalmadenaan, isin asunnollekin olisi kiva keretä piipahtamaan. Siellä on aina niin kotoisa olo ja tuntee itsensä ihan paikalliseksi-ei turistiksi.

Onko teillä matkasuunnitelmia ensi kesäksi?

35 kommenttia:

 1. Katovuosi?? VAIN tukholma ja tallinna ja se on sun katovuosi?? ooookoooo...olisit edes JOHONKIN tyytyväinen, moni ei pääse käymään esim laivalla kuin kerran muutamassa vuodessa ja sun katovuosi on jos pääset tukholmaan ja tallinnaan...huhhuh.

  VastaaPoista
 2. Eikä oikeesti. Ensin teet tällaisia postauksia ja sitten valitat ku ihmiset haukkuu sua lellipennuks. Kannattaisko vähentää tällaisia 'piiloleuhkimis'- postauksia?!?!

  Mun mielestä enää ei voi syyttää "kateellisia" anonyymejä!

  VastaaPoista
 3. Yritätkö tarkotuksella provosoida näitä anonyymejä, jotka on sulle valittanut kulutuksestasi? Tajuutko edes mitä hintaluokkaa noi matkat ois, vaikkei kaikki toteutuisikaan.

  VastaaPoista
 4. mä oon kerran elämässäni ollu tallinnassa enkä missään muualla koskaan mut onnee ku sä pääset =)

  VastaaPoista
 5. voii aika nolo ja harmi ku et oo päässy ku tukholmaa ja tallinnaa, etkö oo nyt tänävuonna tarpeeks lellitty? katovuosi!!! :((

  pitää nyt vuodessa käydä vähintää 4 kertaa ulkomailla niihä

  VastaaPoista
 6. olin viimekesänä lontoossa ja matkat + hotelli maksoi yhteensä 300€, että en sit tiedä miten se sun mielestä oli "kallis lomakohde", on nimittäin ihan tosi halpa:D

  VastaaPoista
 7. joo ja tosiaan pientä provosoinnin makua..ja voin sanoa että jos kaikkiin noihin pääset niin OLEN KATEELLINEN ANONYYMI. itse olen säästänyt jo viimekesästä et pääsisin enskesän tukholmaan. rahat riittää just ja just matkoihin ja nyt alkaa raataminen shoppailurahojen eteen. että kyllä vain onnistut tämmöisillä postauksilla saamaan mut ainakin kateelliseksi:)

  VastaaPoista
 8. "Olen valmis maksamaan matkasta vähän enemmän, kuhan pääsen jonnekin paikkaan, jonne oikeasti haluan."

  tarkotit kai että sun vanhemmat maksaa XD Okei sanoit että oot kesätyörahoistasi maksanut jonkun Lontoon jutun mutta suurimman osan sun matkustelusta varmaan maksaa joku muu kuin sinä itse? Voi buu. Oon samaa mieltä ton yhen anon kaa, provoot ihan tahallas : D

  VastaaPoista
 9. Ei näiden kommenttien (ainakaan omieni) syy ole todellakaan kateus, vaan lähinnä säälin sua jollain tapaa, koska sun ikäisen pitäisi olla jo aika itsenäinen ja suurin osa sun ikäisistä käy töissä (kyllä, lukionkin ohella, se on kyllä mahdollista jos ei ole niin mukavuudenhaluinen) ja maksaa kotona asumisestaan hieman vanhemmilleen ruoka-yms kuluja. Siten sitä opitaan että elämässä ei kaikki tule ilmaiseksi! Varmasti jos joskus töitä tekisit ja ITSE ansaitsisit omat rahasi osaisit arvostaa sitä rahaa hieman enemmän ja ne ostamasi asiatkin tuntuisivat arvokkaammilta. En mä tätä pahalla kirjoita mutta mua lähinnä säälittää tuo, koska joku päivä sä vielä putoat ja todella korkealta pilvilinnoista. Jos olisin sinä, hakisin todellakin töitä ja äkkiä, tuossa iässä pitää jo osata itse tienata rahansa, ja jos ei tienaa, niin sitten sitä ei yksinkertaisesti käytetä niinkuin sitä olisi miljoona euroa pankkitilillä. Jokainen toki tavallaan mutta vaikka musta tulisi miljonääri, en ikimaailmassa opettaisi lapsilleni että raha kasvaa puussa ja pyytämällä saa, vaan sen eteen täytyy tehdä paljon töitä, sillä se on todellisuutta. Mä en edes kehtaisi pyytää mun vanhemmilta rahaa noin kuin sä...

  VastaaPoista
 10. yleensä naureskelen noille kateellisille ihmisille (lähinnä noi anonyymit) jotka tulee kirjoittamaan kaikkea yllämainittua mut nyt oli pakko sanoa omakin mielipide.

  anonyymit te ootte niin säälittäviä! ja ilmeisemminkin KATEELLISIA!

  jos mikaela haluaa matkustella ja tuhlata sen rahat (tai vanhempiensa) vaatteisiin niin antakaa sen tuhlaa. ei se varmaan ole teiltä pois. mä olen ainaki tosi ilonen mikaelan puolesta että sulla on tollasia mahdollisuuksia ja etuuksia. nauti hyvä ihminen kaikesta tosta mitä sulla on! niin mäki tekisin ;)

  -krista

  VastaaPoista
 11. Pakko laittaa kommenttia nyt ensimmäistä kertaa, vaikka oonkin tosi pitkään jo blogias lukenu.

  Naurattaa kovasti noi anonyymit, jotka taitaa olla vaan kateellisia. Jos pidät matkustelusta niin mikset vois siihen käyttää vähän enemmän rahaa? Itsehän sä päätät mihin rahas käytät eikä sen pitäis olla muiden ongelma. Parempi käyttää rahat matkusteluun, ku vaikkapa esimerkiksi alkoholiin tai tupakkaan. Vaikka meidän perhe ei mitenkään erityisen varakas ookkaan, niin me tykätään matkustelusta ja siihen panostetaan. Vähintään kerran vuodessa tehään joku pitempi matka, ja vuosittain myös noita Tukholman ja Tallinnan matkoja.

  VastaaPoista
 12. Anonyymi kirjoitti...
  "---Naurattaa kovasti noi anonyymit, jotka taitaa olla vaan kateellisia. Jos pidät matkustelusta niin mikset vois siihen käyttää vähän enemmän rahaa? Itsehän sä päätät mihin rahas käytät eikä sen pitäis olla muiden ongelma."

  Kateellinen? Ei, missään nimessä en laskisi itseäni kateellisten joukkoon, vaikka toki niitäkin varmasti löytyy. Mua säälittää toi sun "ei huolta huomisesta" -asennevamma ja pröystäily - ja ennen muuta VÄHÄTTELY! Että oikee katovuosi, VAAN Tukholma ja Tallinna. Itsehän sä ensinnäkin postaat tämmösiä provoja tänne niin turha ihmetellä miks tulee paskaa sitte niskaa =// Ja tolle anonyymille "itsehän sä päätät mihin rahas käytät". Kyse on just siitä että prinsessa saa vanhemmalta setelinippunsa vielä tuossa iässäkin, vaikka ois varmastikin jo aika alkaa aikuistua. Koulu on huono tekosyy, mutta ehkä sä oot vaan laiska ja mukavuudenhaluinen.

  VastaaPoista
 13. Miksi olisin kateellinen ihmiselle jolla täydet edellytykset olla aikuisena uusavuton laiskimus ja joka masentuu kun huomaa että vuokran maksamisen jälkeen ei jääkkään rahaa shoppailuun ja viiteentuhanteen matkaan vuodessa? Jään odottamaan vastaustanne, te jotka heti ootte syyttelemässä kateellisuudesta toisia. :-]]

  VastaaPoista
 14. Pakko nyt kirjottaa kommentti tänne! Ei oikeesti oo mahollista millasta kommenttia saat ! Oon lukenu näitä ihanien anonyymien kommentteja kuinkä sä oot lellipentu ym. Tosin voin itsekin myöntää että ehkä tää matkasuunnitelma-postaus on hiieman provosoiva ja saa ilkeät anonyymit liikkeelle.
  Kuitenkin eiköhän se ole sun oma asia mihin sä rahas käytät. Tykkäät matkustella ja ostella vaatteita, ok sitten sä ostetelet, omilla tai vanhempien rahoilla. Mutta oikeesti, kuka täysjärkinen voisi edes pyytää rahaa omalta lapseltaan, joka asuu a) kotona ja b) koulu on vielä kesken. En tosiaan ymmärtänyt tämän yhden anon pointtia että pitäis maksaa omille vanhemmille ruoka ym kuluja.

  Voimia sulle Mikaela! Voin vaan kuvitella miten paljon joudut kestää näitä anojen kommentteja! Sulla on ihan mahtava tyyli ja tykkään niin sun hiuksista. nii ja blogis on ehkä yks parhaimpia mitä seuraan (:
  ps. videopostaus olis kiva(:

  VastaaPoista
 15. Enemmän mua naurattaa nää "kateelliset anonyymit"-kommentit, kuin anonyymien kommentit, joissa oikeasti on asiaakin.

  Esim. tää lause "En mä tätä pahalla kirjoita mutta mua lähinnä säälittää tuo, koska joku päivä sä vielä putoat ja todella korkealta pilvilinnoista."

  VastaaPoista
 16. Kreikkaan oon menossa ensi kesäksi, suosittelen! :-)

  VastaaPoista
 17. Matkustelu on ihanaa! Olin poikaystävän kanssa viime kuun alussa viikon Torremolinoksessa ja kauhee ikävä sinne lämpöön ja ihaniin kauppoihin (Pimkie, Bershka, Stradivarius, Lefties...aah) :D
  Ens syksynä olis tarkoitus lähteä taas lämpöseen, jos koulujutuilta ehtii&tulee hyvä äkkilähtö vastaan (tällä kertaa kävi tosi hyvä tuuri, saatiin 335€/hlö se reissu ja siinä oli tosi hyvä hotelli buffetaamiaisineen, normihinta oli vissii 800€ paikkeilla.)

  Harmi ku monet täällä heittää kuraa sun niskaan :/

  VastaaPoista
 18. o_O lellikki...tosi oksettava ihminen,keräilee vaan kamaa ympärilleen eikä tajua olla onnellinen.mut ei kai siinä

  VastaaPoista
 19. Taidat kyllä olla aikamoinen kermaperse matkustelun suhteen. Katovuonna "vain" tallina ja tukholma. :-D Itse olen käynyt ulkomailla viimeksi pari vuotta sitten. Mutta hyvät sulle jos on rahaa matkustaa noin paljon, olisipa itsellänikin.

  Kreikkaa voin suositella, tosin jos menet pakettimatkalle et luultavasti tule kulttuuria näkemään paljoakaan, sillä aika vahvasti kaikki aurinkomatkojen yms. kohteet on turistirysiä.. Kannattaa lähteä omatoimimatkalle jos haluat oikeasti nähdä kulttuuria! :-)

  VastaaPoista
 20. Jokainen tekee kuten parhaaksi näkee:) Jos haluaa matkustella ja pistää siihen rahaa, niin ihan rauhassa, ei se keneltäkään ole poes. En voi sanoa olevani kateellinen, vaikka itsekin haluaisin reissata pitkin maailmaa. Omillaan asuvalla opiskelijalla ei siihen yksinkertaisesti ole varaa ja myös huono omatunto ylenmääräisestä kuluttamisesta iskee jossain vaiheessa. Mutta antakaa tytön reissata kerran sillä on siihen mahdollisuus.

  Ja Kreikkaan vaan:D Se ruoka ja ihmiset, auringosta puhumattakaan:)

  VastaaPoista
 21. oikeesti hajoo näille kommenteille :DDd mä lähden sun mukaan kreikkaan <3

  VastaaPoista
 22. Ihana postaus ja ihanat kuvat :) Kannattaa jättää noiden Anonyymien kommentit pois, jotta ei turhaa keskustelua synny aiheesta jolla ei ole mitään tekemistä sun kirjoituksen kanssa. Kyllähän se on helppoa Anonyyminä tulla toisia haukkumaan, säälittävää suoraan sanoen.

  Jos ei Mikaelan postaukset ja "kehumiset" kiinnosta niin eihän sen blogia ole pakko lukea jos noin risoo!

  VastaaPoista
 23. muakaan ei kiinnosta yhtään mitkään biletys/ryyppäys lomat esim. turkkiin, koska ryypätähän voi täällä kotosuomessakin, matkaltahan yleensä haetaan just rentoutumista, kulttuuria yms niinkun sanoitkin :)

  meettekö te abiristeilyllä ihan maihinkin käymään? :o me ei mun tietääkseni meinaan ainakaan olla menossa :(

  "suurin osa sun ikäisistä käy töissä (kyllä, lukionkin ohella, se on kyllä mahdollista jos ei ole niin mukavuudenhaluinen) ja maksaa kotona asumisestaan hieman vanhemmilleen ruoka-yms kuluja."
  ja tohon haluaisin vielä sanoa, että SUURIN OSA lukiolaisista ei todellakaan käy töissä lukion ohella. melko harvat käy ja suurin osa menee töihin vasta lukion jälkeen. ja enpä ole myöskään vielä tavannut ketään joka maksaisi vanhemmilleen siitä että saa kotiruokaa :D

  VastaaPoista
 24. Te Mikaelan puolustelijat!! Saatteko jotain vitun kiksejä siitä että tuutte puolustelemaan mikaelaa ja kerää jotain pisteitä tolla perseen nuoleskelulla? :D

  Mitä sit vaikka anonyymit olis kateellisia. Voi ne silti sanoo mielipiteensä tosta rahankäytöstä. mitäs mikaela tekee tälläisiä postauksia, totta kai saa sanoa oman mielipiteensä ja ne on sanottu täällä vieläpä haukkumatta mikaelaa. Jos mielestänne Mikaela ei kestä näitä kommentteja niin pyytäkää sitten häntä lopettamaan blogin pito, koska aina niitä paska-anoja on ja niille ei voi mitään!

  Eli, vaikka Mikaelan rahankäyttö ei meille kuuluisikaan, voi sitä kaikesta huolimatta kommentoida. Kommentointi on blogin idea, varsinkin kun anokommententit ja kommentointi ylipäätään on sallittua.

  Te puolustelijat kuulostatte paska-anojakin tyhmemmiltä ja niin noloilta puolustellessanne Mikaelaa!

  Eli itselle ihan sama mihin Mikaela tunkee ne rahansa, kunhan ei mun perseeseen! Mut se, että miksi anonyymit ei sais sanoa sanottavaansa. Kun ei kommentointia ole kiellettykään, tai raha-asioista puhumista ei ole kielletty.

  VastaaPoista
 25. "Miksi olisin kateellinen ihmiselle jolla täydet edellytykset olla aikuisena uusavuton laiskimus ja joka masentuu kun huomaa että vuokran maksamisen jälkeen ei jääkkään rahaa shoppailuun ja viiteentuhanteen matkaan vuodessa?"

  Koska sulla ei oo vastaavia edellytyksiä, nähähä : P

  Kaikilla on erilainen elämä, sori:)

  VastaaPoista
 26. huhhuh. nyt on kyllä tän blogin taso pudonnut jonnekkin maan uumeniin. ensin postaat joululahjatoivees, joiden arvo on tuhansia euroja ja sanot että "et toivo mitään erikoista" ja tiedät saavasi ne. ja nyt vielä tää, katovuosi ku oot päässy vaan kahteen maahan. ei tämmöstä rahojen esittelyä jaksa lukea. t. entinen blogin lukija

  VastaaPoista
 27. jos olet Kreikkaan menossa niin ihan vinkkinä voisin sanoo että Santorinin saarelle kannattaa mennä. aivan mahtava paikka ja maailmankuulu auringon lasku joka olikin tosi kaunis. itse olin Santorinilla nyt lokakuussa ja oli ihana reissu!:)

  VastaaPoista
 28. Itse asiassa kyllä, tuo voi helposti tuntua katovuodelta jos on vain kaksi matkaa ja nekin luultavasti risteilyjä naapurimaahan. Meidän perhe on täysin keskituloinen, mutta ystäviltäni kuuluu silti jatkuvasti piikittelyjä siitä miten taas menemme matkalle. Tiedän heidän olevan kateellisia, koska itse pääsevät vain noin kerran 2 vuodessa matkalle. Perheemme vain sattuu rakastamaan matkustamista ja uusia kulttuureja, ja sen kyllä huomaa että rahat joita säästetään matkusteluun on muualta pois. Yksi ystävistäni saa parin vuoden välein uuden sisustuksen ja hän shoppailee tuhottomasti. Meillä osa huonekaluista on (oi kyllä) 80-luvulta.

  Eli ymmärrän Mikaelaa, älä välitä anoista ;--)

  VastaaPoista
 29. Aluksi vaan, että en voi tajuta, miten noi anonyymit voi tolla tavoin arvostella sun elämää ja valintoja, mutta se on niiden häpeä :D itsekään en tänä vuonna päässyt kuin tukholmaan ja tallinnaan plus Pietariin, mutta onneksi ensi vuodelle on tiedossa ihana reissu Barceloonaan! :) Nykiin olisi ihaninta päästä :)

  VastaaPoista
 30. on niin kade! haluisin new yorkiin :--D

  VastaaPoista
 31. ihan kivasti oot menossa eri paikkoihin, epistä! :D

  VastaaPoista
 32. Turkissakin on ihania nähtävyyksiä. Se että muut matkustaa jonnekin ryyppäämään ei tarkota sitä, että sun on pakko ryypätä.

  Kyllä meidänkin perhe matkustaa paljon, tänäkin vuonna on kertyny tallinnan-, ruotsin-, turkin- ja kaks kertaa espanjan matka. Voisin silti väittää että rahallisesti ei olla teidän "tasoa".

  Musta tuntuu, että pääinhous ihmisillä ei oo se miten paljon sä käytät rahaa ja mistä se tulee, vaan se tapa millä sä esität asioita liittyen rahaan. Annat selvästi ymmärtää että raha ei merkitse sulle mitään, koska saat sitä niin helposti.

  Mä en oo ikinä tuntenu eläväni mitenkään stressin alla, mä käytän paljon aikaa kavereilleni ja poikaystäväleni eikä musta tunnu että mä koulu on jotenkin kärsiny vaikka takana on yo-tutkinto ja nyt meneillään amk ja silti mä kulutan paljon rahaa - omaa, ite tienaamaani rahaan.

  Musta sulla on kiva blogi, mua vaan ärsyttää sun tapa kierrellä aina jollain tavalla sitä, että sä viis veisaat siitä että tuhlaat ihan säälimättä toisten rahoja ja kehittelet ihan höpöjä tekosyitä sille että ei oo omaa rahaa.

  VastaaPoista
 33. suosittelen kreikkaan menemistä. se on oikeesti varmaa maailman ihanin paikka!! :)

  VastaaPoista
 34. voihan anoparat nyt taas ku täytyy aina valittaa... ei täskään postaukses ollu must mitään outoa mut ehkä jotku vaan elää vähä eri maailmas

  mullaki taas kauhee matkakuume vaikka kesälläki olin sekä kreikas et italiassa mut matkustamisest ei vaan voi saada tarpeekseen! ja matkakohteista oon samaa mieltä et turhia jotku biletysreissut joit voi harrastaa suomessaki, matkustamises on just ihana nähä uusia paikkoja ja tutustua vieraisiin kulttuureihin :)

  kreikas oltiin alkukesästä aurinkomatkojen reissul pargassa ja voin kyl suositella! aika pikkukylä se oli eli kulttuuria ei niinkään ollu ihan lähellä mut kivoja rantoja, hyvää ruokaa ja mukavia patikointikohteita + aurinkomatkojen retki acheron-joelle oli tosi upee! :) joku kommentoi ettei pakettilomal nää kulttuuria mut kyl se on ihan omista valinnoista kiinni ja usein matkanjärjestäjil on tosi hyvin opastettui kiinnostavii retkii hyvinki kulttuurikohteisiin. vaik iteki yleensä suosin omatoimimatkoja mut toi oli äkkilähtö nii oli kiva et kaikki kyydit sun muut oli valmiiks järkättyjä ettei tarvinu ite alkaa säätää.

  (johan tuli romaani, sori :D)

  VastaaPoista
 35. en mä ainakaa maksanu senttiäkää porukoille ku asuin himassa. Mulle sanottiin vielä että "NIIN KAUAA KU ASUT KOTONA, SUN EI TARVITSE MAKSAA MITÄÄ KULUJA TÄÄLLÄ!" kunhan tein kotitöitä ja autoin äitiä muutenki, se riitti ! Että taitaa täällä olla aika kateellista porukkaa..

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela