Kuvavertailua ja pohdintaa

torstai 26. marraskuuta 2009

Sain tälläsen kommentin:

"Anonyymi
sanoi...

Heip.

Löysin sattumoisin äskön sun blogisi ja ärsyynnyin heti alkuunsa tästä blogista. Eli ihan blogisi parantamiseksi antaisin nyt muutaman neuvon.

Kuvasi ovat TODELLA huonoja, epäselviä, kuvanlaatu siis aivan paska. Kuvaamiseen kannattaisi panostaa vähän enemmän, kun sulla näyttäis olevan ihan hyvä kamerakin.

Toisekseen noi kuvat jotka olet ottanut itsestäsi, ovat naurettavia. Missä ihmeen asennoissa oikein seisot näyttääksesi kenties laihemmalta (kun olit kirjottanut itsetunto-ongelmistasi mahasi suhteen)? Kuvat on sinusta on muutenkin otettu aina huonosta kulmasta niin, ettei sinua ja kyseistä vaatetta edes näy kokonaan. Vielä tähän päälle se paska kuvanlaatu niin huh huh.

Mielestäni et edes ole erityisen lihava, joten kannattaisiko tosiaan hankkia se parempi itsetunto kun et kehtaa edes sellaisia kuvia laittaa itsestäsi, jossa et seiso jossain ihmeellisessä jooga-asennossa. Voin sanoa että se todellakin pistää lukijan silmään.

Toisekseen, naamasi on sutattu lähes jokaisessa kuvassasi. Siinäkin olisi parantemisen varaa.

Eli, kuviesi laatua voisit parantaa, lakata jooga-asentojen harrastamisen kuvissasi, sekä naamasi muokkaamisen piiloon.

Katu-uskottavuutesi on mielestäni kyllä ihan mennyt. Hoet kokoajan että sulla on huono itsetunto, mahasi on suuri, naamassakin löytyy jotain vikaa kun et kehtaa laittaa meikitöntä kuvaa tai edes julkaista naamasi meikillisenä, vaan se pitää muokata piiloon. Hei haloo, olet pitävinäsi muotiblogia(ko?), mutta muodikkuus on ainakin todella kaukana olemuksestasi."

Ei tosta kommentista muuta haloota, mutta mietin vaan noita kuvia. Mua on henkilökotaisesti itseäkin häirinny bloggerin kautta kuvien lisääminen, koska kuvat menevät TÖRKEÄN huonolaatuisiksi, ainakin kun ne on pienenä ja muutenkin se koko. Lataatuuko toi tinypicin kuva hitaasti, tai muuta valittamista?

Joten tässä pari kuvaa, ylempi lisätty bloggerilla, alempi Tinypicillä.
Image and video hosting by TinyPic

Kumpia käytän jatkossa? :)

ps. En välttämättä jaksa vastailla kaikkiin vamma-anonyymikommentteihin, sori. Muihin vastailen varmaan illalla treenien jälkeen, jos kerkeän. Pitäisi vielä lukea lisää lakitiedon huomiseen kokeeseenkin.

pps. Muut blogagajat! Vammaako teillä kommenttien julkaisu? Mulla näyttää, että olisi vieläkin 9kommenttia, vaikka siellä on yksi, jota blogger ei suostu julkaisemaa! Valittaa vaan jotain virhettä pyynnössäni.

38 kommenttia:

 1. Toisaalta toi tinypic kuva on parempi, toisaalta ei, koska ainakin omalla koneella blogit joissa kuvat on ladattu tinypicin kautta, kuvat latautuu todella hitaasti, tosin meidän nettikin on hitaampi kuin esim isossa kaupungissa että voi johtua siitäkin. Mutta mitä jos lataisit aina osan kuvista bloggerin kautta ja osan jonkun kuvapalvelimen kautta? Tai emt kunhan ehdotin :) Tai sitte joku muu kuvapalvelin ku tinypic koska mielestäni sen kuvat latautuu paljon hitaammin kuin esim photobucketin:) Ja muuten, ihanat noi bootsit, haluun noi! :D

  VastaaPoista
 2. ala käyttämään noita isoja kuvia, mun mielest ainaki parempia. ja tosta kommentista sen verran, että tommoset kommentit kandee jättää omaan arvoonsa. kiva blogi ja oot tosi mukavan tuntunen tyttö =)

  VastaaPoista
 3. Tinypic, ehdottomomasti :)

  VastaaPoista
 4. Onhan se kivempi että on isoja kuvia :) Mutta oon huomannu että jos laittaa paljon kuvia Tinypicin kautta niin ne ei oikein sit lataudu aina hyvin (tai en tiedä onko se vaan tää vanha läppäri joka ei jaksa pyörittää :D)
  Ja tohon huonolaatuisuuteen... Mullakin on hyvä järkkärikamera mutta itestä on aika hankala saada hyvälaatusia kuvia monestakin syystä: 1. pitää tosiaan ite ottaa ne kuvat jos ei oo sitä puolisoa (tai vaikka kaveria) aina vieressä kun kuvia haluis ottaa 2. näin syksyllä ei luonnonvaloa oo hirveesti ja jos ei oo hyvää salamaa ei salamakuvia kannata ottaa, sillon saattaa helposti tulla vähän suttusempia kuvia (varsinkin kun kuvaa ite itteään!) 3. kyllä, itselaukasu on keksitty, mutta ite ainakaan en oo vielä keksinyt miten saan tarkennettua oikeaan kohtaan, tai miten muistan missä kohtaa pitää keikkua kun on sen tarkennuksen tehny.

  Joo sori kirjotan aina tämmösiä romaaneja sulle mutta näin taas tällä kertaa! :)
  <3

  VastaaPoista
 5. tuo isompi kuva on tosi hyvä=)
  sä oot niin kaunis,että ihan turhaan suttailet naamaasi..vaikket sitä uskokaan,mut sanonpa silti<3
  ja vaaleet vaatteet sopii sulle paljon paremmin,kuin mustat.
  :ansku

  VastaaPoista
 6. ehdottomasti alempi, tulee vaatteet kokonaisuudessaan paremmin näkyviin :)

  VastaaPoista
 7. höh tota kommenttii.
  Käytä mielummin noit tinypicin ne on jotenkin selkeempii :--)
  äläkä välitä noitten kommenteista ne vaan haluu haukkuu jotain vaiks sun blogi onkin ihan paras ;)

  VastaaPoista
 8. Blogisi taso on viimeaikoina muutenkin laskenut huimasti; epäselvät kuvat eivät niinkään tuo esille vaatteitasi, vaan silmään ensimmäisenä pistää pikselöity naamasi ja käsittämättömät asentosi.

  Vaatteet jäävätkin täysin taka-alalle huonolaatuisten kuvien ansiosta. Kuvat kannattaakin ottaa toisen osapuolen avustuksella hyvässä valaistuksessa :)

  Tosin nykyään päälläsi on muutenkin aina jotkut pitkät kalsarit (ns. legginssit) ja iso paita. Keksitkö mitään tylsempää? Onko kyseessä enää MUOTIblogi? Tiedän, että kukin saa pukea ylleen mitä huvittaa, mutta myös minä saan kertoa asiallisen mielipiteeni :)
  En sano tätä ilkeilläkseni tai siksi että olisin vain kateellinen anonyymi, vaan siksi, että olen hieman harmissani entien lempiblogini laskusuhdanteisesta muutoksesta.

  Valitat myös siitä, kuinka lihava olet, vaikka totuudessa kukaan ei edes huomaisi lihavuuttasi, ellet erikseen siitä mainitsisi. Nyt jokainen kiinnittää "suureen" mahaasi varmasti huomiota, kun siitä taukoamatta toitotat. Ylimääräinen rasva vyötärön ympärillä ei tee ihmisestä rumaa, vaan se, miten omaa kehoaan osaa kantaa sellaisena kuin se on, eli itsetuntoa harjoittamaan!

  VastaaPoista
 9. Ei "vammaa" kommentit. Olen itekkin ärsyyntynyt tosta että kuvat näyttää tosi huonoilta kun ne ovat pienessä koossa blogissa, edes se suurin vaihtoehto ei paranna tilannetta. Sun kuvathan vissiin pystyy klikkaamaan suureksi? Miten se onnistuu että niin voi tehdä, koska omassa blogissanikin haluaisin? Kyl mä ainakin tykkäsin enemmän tosta pienemmästä kuvasta koska siinä näkee heti kokonaisuuden, kun taas isoa joutuu kauempaa kattomaan. Sit toiseen asiaan, että tekstissäsi joku narisi siitä että pidät muotiblogia mutta suttaat naamasi, niin mitenhän se muoti ja naama liittyvät toisiinsa,haha :D

  VastaaPoista
 10. Mun mielestä ainakin sun blogis on tosi kiva! =) sattupa muuten hassusti että mullakin on huomenna lukion lakitiedon koe ja lukea tosiaankin pitäis lisää, mutta koneellahan tässä edelleen istuskellaan! =D

  VastaaPoista
 11. voooooi elämä! taas yks joka idiootti-ano joka luulee tietävänsä kaikesta kaiken.

  mutta siis mun mielestä toi alempi kuva on ehdottomasti parempi. vaikkei silleen ehkä olisikaan tarkempi niin paremmin saa selvää. :)

  moi. :D

  VastaaPoista
 12. joo voisit kyllä alkaa laittaan isompia kuvia, sun kuvat on todella huonoja aina. niistä ei saa mitään selvää jne.

  VastaaPoista
 13. tiny on parempi! Kunhan on suurempia kuvia, on paljon kivempiä eikä vääristä sun nättiä naamaa :)

  VastaaPoista
 14. Voi helvetti sentään. :D
  Nyt on jo aivan pakko kommentoida,kommentit menee kokoajan vain järjettömämmiksi.
  Ihan oikeasti,jos se kateus viiltää niin h*elvetin syvältä ja/tai on harvinaisen paska päivä,onko sitä aivan pakko purkaa "rakentavana kritiikkinä"(=bloginpitäjän suorana haukkumisena ja komenteluna)?


  "Mielestäni et edes ole erityisen lihava, joten kannattaisiko tosiaan hankkia se parempi itsetunto kun et kehtaa edes sellaisia kuvia laittaa itsestäsi, jossa et seiso jossain ihmeellisessä jooga-asennossa."

  Varsinainen neuvo,kun kuka tahansa täysjärkinen ihminen huomaa jo kuvista että Mikaela ei ole ylipainoinen tai edes lähelläkään sitä.

  Tosiaankin toivon että osaat Mikaela heittää tuollaiset kommentit toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos,kun selvästi näkee ettei kirjoittajan tarkoituksena ole muutakuin purkaa paskaa oloaan sinuun tai yrittää pahoittaa mieltäsi.

  VastaaPoista
 15. Laita jatkossa suurempia kuvia. :-)

  VastaaPoista
 16. Toi tinypicin kuva ei lataudu kokonaa:/ Mut esim imageshack.us ja flickr on hyviä jos et tykkää bloggerista. Oon kuullu et monella muullakaan ei toimi noi tinypicin kuvat.

  VastaaPoista
 17. käydä ihmeessä noita tinypicin kuvia! :>

  VastaaPoista
 18. Ite suosittelen tinypicia tai flickria. Ite lataan jälkimmäisen kautta kuvani ja on aina onnistunu ongelmitta. En tiedä mitkä ISO-asetukset sulla tällä hetkellä on, mutta kun kuvasi ei näytä yhtään rakeisilta niin suosittelen suurempaa ISO:a, niin ne ei tärähdä niin helposti. Tietty tulee vähä rakeisempia kuvia, mut mulla on aina sisätiloissa (jos en käytä salamaa), niin toi ISO 1600. Eikä kukaan ainakaan vielä oo valittanu kuvien rakeisuudesta. :D

  VastaaPoista
 19. eiii! älä pliis vaiha kuvia isompaan kokoon! ne on ihan hienon näkösii mut tää on ainoita blogeja joita pystyn seuraan koska nuo tinypic kuvat latautuu ainakin mun koneel ihan sairaan hitaasti:(

  VastaaPoista
 20. Mulla tinypic lataa samantien ja laatu on huomattavasti parempi. ;-)

  Joo ja mitkä jooga asennot? :o

  Älä lannistu noista kommenteista sulla on ihana blogi!

  VastaaPoista
 21. Voi jumankauta. Ei mee van jakeluun jengi joilla ei ole muuta tekemistä,kun käydä jättämässä epäkypsiä kommentteja ajankuluksensa. Ei tonkaan kommentin anonyymi vaikuttanut olevan yhtään vanhempi kun 14-vuotias. Ja jos oli yhtään vanhempi niin suosittelen vakavasti peiliin ja kasvatukseen katsomista. Jos jokin asia on niin vastenmielinen tai ei miellytä itseä niin get over it ja jatka elämääsi! Ei siis...ei.. mene jakeluun ei sitten ollenkaan!

  VastaaPoista
 22. Molemmat kuvat näyttää hyville, tietty tinypicin kautta on parempi kun kuvat on suurempia :) Mua ei ainakaan haittaa että välillä suttaat naaman tai en oo kiinnittäny edes huomiota että muka seisoisit jooga asennossa. Sun blogi on ihana tälläsenä kun se on <3

  VastaaPoista
 23. En ole samaa mieltä siitä että kuvat olisi täällä todella huonolaatuisia, mutta olisi niissä kyllä parantamisen varaa. Aika monesti otat kuvia melko pimeässä, auttaisikohan jos ottaisi ne valoisammassa paikassa? Mulla ei tosin ole neuvoja että mistä saat lisää aurinkoa Suomen talveen :D

  Naaman piiloon muoksiminen taas on ihan bloggaajan oma asia ja minusta se ei ole mikään kauhean suuri asia, vaikka sen muokkaisi aina pois näkyvistä.

  Ja noita "jooga-asentoja" en ole poseeraamisessa nähnyt :D

  VastaaPoista
 24. Älä hauku jooko ketään vammaiseksi. Loukkaava sana, jota viljellään valitettavasti yleiskielessä ihan äärettömän paljon.

  VastaaPoista
 25. Pienempi on mielestäni parempi, koska toi tinypickin kuva vaikuttaa vähän sumeelta ja se ei ''istu'' tänne niin hyvin :) Ja mielestäni sun kuvat on tällä hetkellä ihan hyviä.

  VastaaPoista
 26. Ei noissa kyllä laadussa eroa oo, pienemmässä koossa näyttää vaan vähän rakeisemmalta. Isot kuvat on aina plussaa, joten niitä kehiin kiitos!

  VastaaPoista
 27. lataa bloggerin kautta mielummin, must niin oli selvempiä :)
  aika törkee toi tyyppi, must tää on ihana blogi, ja taitaa olla ihan ykkös suosikki :)!

  VastaaPoista
 28. no iha oikees toi ano , ja noi molemmat, sekä bloggerin että tinypicin oli aika paskalaatusia kummatki

  VastaaPoista
 29. musta tinypic on tosi tosi kätevä! käytä sitä jatkossa:) ja munkaan mielestä sun ei tarvis sutata naamaa, mutta jos niin haluut tehä nii ei mulla oo mitään ongelmaa sen kanssa, tosin ku joillain selvästi on =)

  VastaaPoista
 30. isompi kuva on kivempi ja mulla ainaki lataa hyvin! :) ihme paasausta kyl tos kommentissa...

  VastaaPoista
 31. Irina: noku ärsyttää ku on ihan vammanaama kaikissa ja joutuu muutenki ottaa kuvat itselauksimella ni menee hermot:(

  ihan hupsu: jep.

  anonyymi: kuvaustaidoissa siis vikaa!

  sups: voi kiitos :)

  hihihi: kiitos! vitsi ku en tiiä :D

  superlatiivi: mua just häristsee se rakeisuus :s varmaa sit alan käyttää isompia kuvia. en tiiä

  petra: mustaki näyttää oudolta noi isot kuvat :D kummiski koko ajan blogannu pienillä. pitää miettiä

  brita: mun huoneessa on tosi huono valaistus ja en ikinä kerkeä valosassa ottamaan kuvia :s pitää ettiä parempi paikka kotoa!

  anonyymi: anteeksi :s se on kyllä loukkaavaa

  noona: ehkä, ehkä :)

  rezzi: vois kokeilla, että laitan isomman ISOn :) kiitti vinkistä!

  anonyymi: kiitti :)

  anonyymi: niimpä. En mä ite henkilökohtasesti jaksa edes jättää mitään haukkuma- tai valituskommentteja blogeihin, jotka ei miellytä. Mieluummin jätän kommenttia hyviin blogeihin. noh, tyylinsä kaikilla

  anonyymi: mulla itelläki latautuu tinypicin aika huonossa, varsinki muitten blogeissa :s ite kyl pienennän kuvat aika pieniksi, niin latautuu suht nopeasti. mut silti

  anonyymi: täytyy nyt testailla kaikkia :)

  anonyymi: munki pitäis nyt lukee mut mitä teen? istun koneella :D

  anonyymi: mmm. sellasta se anonyymisyys ja sananvapaus teettää joillekin

  anonyymi: kiitos kaunis :)

  s: ok!

  anonyymi: äää, sekotatte mut :D

  anonyymi: okei :)

  ansku: aijaa :D oon vaan niin jääny kiinni mustaan

  anonyymi: ok :)

  anonyymi: mulla ei ole ketään, joka ottais kuvia, joten pakko käyttää jalkaa ja itselaukasinta :s

  kiitos silti palautteesta! tollasta on kiva kuulla :) yritän vähän nostaa tasoa taas!

  anonyymi: ok :)

  ELTV: must niitä pystyy automaattisesti klikkaamaan isommiksi, jos bloggerin kautta lataa?

  noh, ehkä vaatteiden sopivuus riippuu kantajan naamasta? :D

  anonyymi: ootte hankalia! oikeesti :D

  amf8: joo mulla on ihan samat ongelmat! ja menee aina hermot ja ikä siinä kun yrittää saada hyvää kuvaa ja lopulta päätyy vaan johonkin, koska ei jaksa enää kuvata. Ja valo on ongelma :( ääh hankalaa. Täytyy hankkia joku studio

  anonyymi: voi kiitos :)

  auray: hmmm. pitää miettii :) mulla latautuu kanssa joittenki blogien kuvat TOSI hitaasti, jos on isoja. ihanuus mokkulan kun omistan :D

  tiia: kiitos kiitos :)

  VastaaPoista
 32. Mikaela, ei mun blogissa ainakaan pysty automaattisesti klikkaamaan isoksi :/ En kyllä tajua minkä takia.

  VastaaPoista
 33. mulla sun kuvat on näkyny aina tosi hyvin! :o ja en älyä mitä toi anonyymi vammaa sun poseasennoista?

  VastaaPoista
 34. en kyllä huomaa noissa kuvissa muuta eroa kuin koon, yhtä huonolaatuisia kummatkin.

  VastaaPoista
 35. Mä en henkilökohtaisesti oikein ymmärrä että mitä järkeä on pitää blogia jos on huono itsetunto? Mielestäni ensin kannattaisi parannella sitä omaa itsetuntoa ja oppia rakastamaan itseään ennen kuin asettaa itsensä netissä "muiden armoille".
  Miten kuvittelet muiden rakastavan sinua jos et itsekään rakasta itseäsi?

  Muuten pidän kovasti blogistasi, kirjoitustyylisi on mukava ja tyylisi hieno!

  t: Katriina

  VastaaPoista
 36. Alempi parempi :) En yleensä kommentoi, vaikka olenkin jo pitkään lukenut blogiasi, mutta nyt halusin tulla sanomaan, kuinka hienosti suhtauduit tuohon kommenttiin :) et alkanu mitään raivoon ja huutaa takas (niin kuin monet muut bloggaajat) ja otit sen kommentin todella aikuismaisesti. Siitä kunnioitusta sinulle. ps. sun blogis on niin paras!
  terveisin saman sukunimen omaava ;)

  VastaaPoista
 37. toi alempi kuva on parempi! :)
  ja mun mielestä sun ei kannata jotenki välittää tollasista anoista ja joop helpommin sanottu ku tehty mut jos ne osais tän homman ite paremmin ni ehkä ne vois alottaa oman blogin eikä vaa haukkuu toisia:D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela