Apinointia ja avautumista

tiistai 24. marraskuuta 2009

Kävin tänään Itäkeskuksessa ennen Mikan näkemistä ja oli pakko käydä bongailemassa pari juttua, jotka oli Jannin ja Hannan blogeissa.

Lörttöpaita H&m:ältä. Samantien, kun näin ton paidan Jannin blogissa, rakastuin! Ihana malli ja väri. (ps. Janni, näytät kamalan pitkältä aina kuvissa! Yllätyin ku olitki kait mua lyhyempi :-D)
Ja se paita löytyikin (en oo varma onko sama väri?) H&m:ästä 19,95euron hintaan :-) Mulla oli vielä -20% alennuslappu, joten lopullinen hinta oli n.17e
Paita löysin kahdessa eri värissä. Toi hopeanhohtoinenkin oli tosi kiva, mutta nyt vähän jotain muuta väriä, kun mustaa tai harmaata!
Joten otin ton kullanhohtoisen :)
(joka näköjään salamalla näyttää ihan harmaalta...)

Apinointi nro. 2 oli Hannan blogista bongattu Gina tricotin mekko, jossa on paljetti-olkatoppaukset. Näyttää törkeän hyvältä Hannalla...
...mutten itse ole vielä ihan varma onko tää just sitä syvintä minua. Paidassa killuu toistaiseksi hintalappu, jos päädynkin palauttamaan.
Tai periaatteessa voisi repiä olkatoppaukset pois. Emt. Eikä toi kuvakaan mitenkään edusta. Huomenna varmaankin tulee parempaa!

Joka tapauksessa, mekko maksoi 19,90e

Sitten otsikon lupaamaa avautumista!

Halusin pariin kommenttiin, jotka ovat tulleet viime postauksiin, vastata tälläin vähän "julkisemmin".

1. "Melkeempä toivosin että sun isovanhempas ja vanhempas katkaisisivat noi sun rahahanat. Miten sä ikinä opit ansaitsemaan elantosi itse kun vieläkin elät täysin iso- ja vanhempiesi siivellä. Mikset hanki töitä, ellei niitä ole jo, tollanen muitten rahojen tuhlailu johonki rätteihin joita käytät tyyliin kerran on noloa ja tyhmän näköistä? Eli jos töitä on jo, niin mikset sitten osta riepujasi niillä?????"

Ei, en ole töissä ja silloin aika usein joutuu elämään toisten siivellä. Asunhan vielä kotona, mulla on lukio kesken ja töissä käynti häiritsisi aika paljon mun opiskelua. Lisäksi vielä haluan ainakin tällä hetkellä käyttää viikonloput Mikan kanssa, kun jossain hikisellä kaupan kassalla. Katotaan keväällä uudestaan, kun mun koulu on loppunut ja Mika ei ole intissä.

Mä maksan itse mun bensat, netin (mokkula), vaatetilaukset ja muut menot. Tosin aika usein rahaa tulee isovanhemmilta tai porukoilta, mutta silti. Joudun välillä lainaamaan rahaa esimerkiksi velipuoleltani, jos pitää joku lasku maksaa ja ei olekaan rahaa. Ja myyn mun vaatteita huuto.netissä tms, jotta saisin rahaa. Eli en mä ihan kokonaan siivellä elä.

Tiedän, että oon tavallaan etuoikeutettu, koska saan rauhassa opiskella ja olla vielä lapsi, eikä tarvitse olla töissä. Äiti välillä mua muistuttelee siitä, että pitäisi osata elää säästeliäämmin tulevaisuutta aatellen. Hyväähän se vaan tarkoittaa, mutten mä vielä halua. Elän nyt täysiä, tuhlailen ja opin oletettavasti kantapään kautta rahan käytön, kun muutan omaan kotiin.

2 ."ja taas mustia kotelomekkoja. samanlaisia sulla on tuhat. jos sulla kerran on noin paljon ylimäärästä rahaa ja halua tuhlata, lahjoita ne hyväntekeväisyyteen, niin joku afrikan lapsi saisi edes yhden paidan päälleen tai vaihtoehtoisesti ruokaa elääkseen =)"

Mulla on kummilapsi Perussa ja joka kuukausi sille lähetän jonkun paketin, jossa on (uusia) vaatteita, kyniä, tarroja ja muuta pikkutavaraa. Ja lisäksi menee määrätty summa kuukaudessa mun tililtä World visionille. Tänäänkin laitoin euron H&m:än kassalla punaiselle ristille!

Panostan itteeni, mutta ajattelen myös muita. Sitä paitsi, musta on helvetin tekopyhää ajatella, että kaikki "ylimääräinen" raha pitäisi laittaa hyväntekeväisyyteen tai muuhun vastaavaan. Jos kerran tienaa/saa, miksei sitä rahaa itse saisi käyttää mihin haluaa?

3. "Haluisin kyl nähä miten pärjäät ku tulee se itsenäistymisen aika ja pitäis alkaa ite ansaitemaan ne shoppailurahat. Tosin en ihmettelis vaikka sukus maksais sun vuokrat ja laskut vielä 40-vuotiaana. =)Suuri osa mun kavereista, jotka on sun ikäsiä, on jo valmistunut lukiosta, muuttanut omaan kotiin ja monet saaneet opiskelupaikan. Niin ja työssäkäynnistä puhumattakaan."

Sun kaveri on VALMISTUNUT lukiosta, mä en ole vielä. Ensi keväänä vasta. Sillon mäkin ehkä oon samassa tilanteessa, että muutan kotoa pois, opiskelen ja käyn töissä. Vertaile mua vasta sitten sun kavereihin. Tällä hetkellä mun ja niiden tilanteet on täysin erilaisia.

Tiiän jo nyt, että mua tullaan auttamaan senkin jälkeen, kun muutan kotoa, koska mulle halutaan vaan hyvää, eikä sillain, että elän 5eurolla kuussa ja kuljen paskasissa vaatteissa. Mutta älä huolehdi, kyllä mä osan niistä shoppailurahoista itsekin varmaan tuun tienaamaan!

Siinä tän päivän avautumiset. Jäikö vielä jotain teille hampaankoloon?

ps. Jos tykkäätte Frendeistä, niin käykää kurkkaamassa!

40 kommenttia:

 1. Anna kateellisten olla :)

  VastaaPoista
 2. ihana toi kullanhohtoinen paita :) mitä muuten sun vanhemmat ja isovanhemmat tekee työkseen?

  VastaaPoista
 3. anonyymi: mmm

  Anonyymi: Äiti on pankissa sijoitusneuvoja tai joku sellanen, isäpuoli on pankinjohtaja. Isä taas on yrittäjä; kiinteistöjä, osakkeita yms :) Äitipuoli tekee isälle töitä.

  Äidin isä oli Tuomari ja sit nyt se vuokraa sen peltoa ja maita, kun ite on eläkkeellä. Äidin äiti oli pankissa töissä.

  Isän vanhemmat omisti kodinkoneliikkeen ja nyt niillä on kiinteistöjä.

  VastaaPoista
 4. Hei hyvänen aika. Eipä se ole kyllä kenenkään muun asia kun sun ja vanhempies, että mihin sinä ne rahat laitat. :) Antaa kateellisten lätistä.

  VastaaPoista
 5. Mä tykkäsin tosta kullanhohotosesta paidasta myös (:

  Mut hei sullahan on Clip-On pidennykset? Niin voisitko kertoo, että kuinka pitkät sulla on? :) koska oon hankkimassa myös ja sulla on kivan pituset!

  VastaaPoista
 6. Haha naurattaa suuresti nuo kommentit jotka oot saanu. :D "lahjota hyväntekeväisyyteen", ompa kaikkitietäviä kommentoijia kun pitää itsestään selvyytenä ettet sitä tee. Jokainen ihminen saa sitä paitsi itse päättää loppupeleissä mihin rahansa laittaa. Älä anna kateellisten pahoittaa sun mieltä. :)

  VastaaPoista
 7. Laittaisit joskus kunnon naamakuviakin tänne, aina tarvi ei olla kamera edessä tai sensata pikselöinnillä??

  "Äiti välillä mua muistuttelee siitä, että pitäisi osata elää säästeliäämmin tulevaisuutta aatellen. Hyväähän se vaan tarkoittaa, mutten mä vielä halua." <--- Hhhhah suorastaan naurattaa toi loppulausahdus. Ei kyllä muuta tuu mielee kuin hemmoteltu kersa x) Oikeen hyvää tarkoittaa, mut sä et vielä halua? Oi voi. Grow up, toivottavasti vanhempasi laittaa rahahanat kireemmälle mitä pikimmiten! =(

  VastaaPoista
 8. ''Anonyymi Anonyymi sanoi...

  Anna kateellisten olla :)''

  Samaa mieltä. :) Ei se ole kenenkään ongelma miten joku toinen käyttää omia rahojaan!

  VastaaPoista
 9. Haha mähän olen 162senttinen pätkä:D ja silloin ku nähtiin niin mulla oli vielä 12sentin korkkarit jaloissa! Paljonkos sä muuten oot pitkä? Ja hyvältä näyttää paita myös sulla;)

  VastaaPoista
 10. Aivan ihana toi musta olkatoppaus/paljetti-mekko! Mun mielestä sopii sulle tosi hyvin, mutta jos sie et "totu" sitä käyttämään, niin yksivaihtoehto on tietenkin repiä olkatoppaukset pois.

  Ja eihän mustia kotelomekkoja voi ikinä olla liikaa!

  Totuushan on, ettei sun rahankäyttö kellekkään muulle kuulu, eikä sen pitäisi ketään muuta kiinnostaa, varsinkaan blogisi lukijoita, jotka ei tunne sua.

  VastaaPoista
 11. aaaah kun toiset on kateellisia.
  olen huomannut että mikaela on ehkä parempi osainen mut ei osta mitään merkkivaatteita ja ne mitä löytyy ei ole itsen valittu vaaan isä on ostanut. myös nuo joululahjat ovat mahdollisia ihan tavallisellekkin ihmiselle. tsemppia sulle ihana blogi oon lukenu aika alusta asti :)

  VastaaPoista
 12. voi että alko ärsyttään tommonen "antasit afrikan lapsille rahaa jne.." jos ei ole edes kysyny onko sulla kummilasta ! tuskin itsekään lahjoittaa nuinki paljon kuukaudessa, susta pitäs ottaa mallia =)

  VastaaPoista
 13. En voinu kun ihmetellä noita kysymyksiä! :D Ei herranjumala, jokaisen elämäntilanne on mikä on ja eiköhän jokainen osaa huolehtia siitä ihan itse ja jos kokee apua/neuvoa tarvitsevan niin osaa sitä pyytää. Onpas porukka kovin huolestunu, että miten sä oikein pärjäät rahallisesti tulevaisuudessa. :D Ja kokemuksesta voi kertoa näille, että Itse olin myös kova shoppaileen vanhempien luona asuessa(tosin rahaa tienasin töissä käymällä),mutta kyllä sitä kummasti itsenäistyessä ajattelee muuta(kin) kun sitä shoppailemista.

  VastaaPoista
 14. Niin, maksat itse bensat ja mokkulan, mutta muiden antamilla rahoilla, huoh. Ei se ole itse maksamista, jos et itse ansaitse niitä rahoja!

  VastaaPoista
 15. hahaha hauskaa miten hyvätulosemmille aletaan aina vittuilemaan :D ite oon ainaki niin eläny pumpulissa elämäni mut siel on ollu helvetin hyvä asua ja helposti oon itsenäistyny siltikin ;)

  VastaaPoista
 16. Anonyymi Anonyymi sanoi...

  Anna kateellisten olla :)"

  samaa mieltä.

  VastaaPoista
 17. bea: jep! siellä on hyvä olla ;)

  anonyymi: (Y)

  janni: Mä oon aina ajatellu, että oot jotain 170cm :D oon jotain 166cm

  anonyymi: mut aina se on mun shoppailurahoista pois :-(

  anonyymi: no ei ollu kiva naamapäivä eilen.

  anonyymi: :)

  anonyymi: niin. No tiiän ainakin mistä saan tukea ku muutan omilleni :-D niimpä, kyllä sitä oppii aikanaan ajattelemaan muutakin kun shoppailua

  anonyymi: jep

  norppis: voi kiitos :) täytyy tänään vähän vielä testailla sitä, jos vaikka sen pitäisinkin.

  anonyymi: nii :) vois alkaa ostamaan pelkkää merkkiä ni anonyymit saisi enemmän aihetta valittaa! ja kiva kuulla, että oot jaksanut lukea :)

  anonyymi: Tais olla jtn 50cm, kun sain. Nyt varmaan jotain 40 ja risat, kun on kuluneet :)

  anonyymi: jep (Y)

  lotta: yritän olla pahoittamatta :)

  VastaaPoista
 18. Ihan uskomatonta valitusta tulee ihmisiltä. Itse olen 20-vuotias, elätän tällä hetkellä itseni, mutta n. vuoden kuluttua tiedän tarvitsevani vähän taas vanhempien avustusta, ellen saa töitä. Joudun lainaamaan äidiltä rahaa silloin tällöin nytkin ja ei hän ole mitenkään haluton sitä rahaa antamaan. Joskus maksan takaisin, joskus en, riippuen summasta ja siitä millainen taloudellinen tilanne äidillä on. Välillä on tunne, että ehkä minut olisi vinut kasvattaa hieman vastuuntuntoisemmaksi ja itsenäiseksi, mutta tiedän, että lapsuudessani tapahtuneet jutut vaikuttavat suurelta osin siihen millainen ihminen olen tänään. Sinulla ei ehkä ole mitään kummempia syitä sille, että olet melko huoleton rahan kanssa, mutta eipä sillä olekaan mitään väliä.

  Olen usein miettinyt, että jos on rahaa jollain hetkellä ja haluaa ostaa jotain, tietää, että on varaa siihen, miksi sitä ei sitten ostaisi jos se tekee edes hieman iloisemmaksi? Valitettavasti ihmisillä on erilaisia kohtaloita, eikä kaikille ole siunattu mahdollisuutta elää ns. "hyvää elämää". On toki hienoa auttaa kehitysmaan asukkaita yms mutta pointtini on se, että hieman itsekäs saa olla. Ja jos me vain kerran täällä eletään, mitä väliä kaikella loppujen lopuksi on?

  Joo meni vähän laajakasi tuo sepostelu, mutta tää aihe saa aina hyvin mietteliääks. Kunpa kaikki vaan osais keskittyy omiin raha-asioihin, eikä puuttua toisten. Jokainen tekee omat valintansa elämässä. Ja jos vanhempasi kerran ovat ok rahan antamisen kanssa, niin eihän siinä voi olla mitään vikaa. Huoh.

  VastaaPoista
 19. En nyt enää kommentoi noihin rahajuttuihin kun edellisiin kommentteihin kirjotin pitkän litanian :D
  Paljettipaita näyttää kivalta, ja vaikka ite en tykkää olkatoppauksista yhtään niin noi toppaukset ei olleet mitkään överit ja näyttivät ihan hyvältä sulla. (vaikka tosta kuvasta ei niiiin paljon nähnytkään asua)

  VastaaPoista
 20. Mulle on ainakin ihan sama mistä sä Mikaela rahas saat :) Joten ota vaan kaikki irti mitä saat. Mutta muista ja muistakaa että rahalla ei saa rakkautta! Ite olen enemmän "köyhemmästä" perheestä mutta rakkautta on riittänyt. Tosin olen saanut kaiken minkä olen halunnut, mutta ajan kanssa ja ite tienaamalla/säästämällä niihin jostain rahat.

  VastaaPoista
 21. Oikeesti noita kysymyksiä, mistä ne tietää mitään sun elämästä ja eihän se niiden ongelma oo miten sä elät.

  Kuten itekkin sanoit sulla on vielä opiskelu kesken ja asut kotona. Miks pitäis mennä töihin?

  Niin joo, kauanko sulla on ollut kummilapsi? :)

  VastaaPoista
 22. ilkeäanonyymisairasstalkkaaja25. marraskuuta 2009 klo 13.47

  hahahaha todella naurettavaa, että jotkut tulevat tänne kitisemään sun rahankäytöstä. kaikki elää omien arvojen mukaisesti, ja kuten tästä postauksesta luin, lahjoitat kuitenkin huomattavan verran hyvää köyhillekin. pitäisikö heiltä itseltään ehkä kysyä, mitä tekisivät rahoille jos saisivat sitä suhteellisen paljon ikäisekseen ja verrattuna työntekoon. en usko, että yksikään heistä lahjottaisi enempää kuin kädessä olleet 20 senttiä kaupungilla pyörivän punaisen ristin työntekijälle. toivottavasti ne nyt tajuaa miettiä omalle kohdalle, aivan kuin eivät itse olisi inhimillisen ahneita.

  VastaaPoista
 23. voi elämä, miten typeriksi ihmiset heittäytyy kateellisina! Muille ei todellakaan kuulu mihin omat rahasi kulutat tai mistä ne olet saanut. Ja hyväntekeväisyytteen, paljonkohan kyseinen henkilö itse laittaa hyväntekeväisyyteen? :D
  ps. ihana toi kullanhohtonen neule (:

  VastaaPoista
 24. Mä en ymmärrä, että miten joitakin voi kiinnostaa toisten rahansaanti noin paljon? :D Ei se tarkota jos on keskimääräistä varakkaampi, että tarvitsisi elää kuten muiden. Kyllä rahoistaan saa nauttia! :) Oon mäkin sulle vähän kade kun sulla on noin hieno talo, oma auto käytössä, saat noin paljon rahaa porukoiltas (okei meijän perheellä menee kans aika hyvin) jne, mutta ei mun oloa kyllä helpota se, että tulisin sua tänne mollaamaan. :))

  VastaaPoista
 25. voiko sun mielestäs 170 senttinen pitää 10cm korkoja (jolloin on n180cm), vai näyttääkö aika hassulta tmv.? mä ite tunnen itteni aina tosi pitkäks mikä ei oo kovin kivaa..

  VastaaPoista
 26. Tekstejä lukiessani tuli ensimmäinen mieleen '' olet täysin lellitty! '', johtunee varmaankin siitä, että itse olen kovin usein saanut kuulla tuon! Mutta asiaan, olen täysin samaa mieltä, että jätä moiset kommentit huomiotta, äläkä välitä! :-)
  Itse en ainakaan valita, kun vanhempani haluavat mieluummin panostaa lapseensa kuin itseensä, heidän asiansa mihin rahansa käyttää!

  VastaaPoista
 27. Niinhän se on, että kun vanhempasi/isovanhempasi tienaavat keskivertoista paremmin niin johan ollaan valittamassa moisesta! :--D
  Todella typerää.

  VastaaPoista
 28. Voisit ajatella kuluttamista myös eettiseltä kannalta. Nyt perjantaina on "älä osta mitään"-päivä. Täällä lisätietoja: http://www.alaosta.fi/

  VastaaPoista
 29. voi hemmetti nyt täytyy nopiaa käydä nappaan itellekki tommone lörttis :-)

  VastaaPoista
 30. Noi kommentit oli kyllä musta vähän kohtuuttomia. Musta on ainakin kiva viellä elää porukoitten rahoilla, mutta ainakin joskus haluun itteni ihan kokonaan elättää(: ihania ostoksia muuten(;<3

  VastaaPoista
 31. miks tyyppien pitää puuttua sun rahankäyttöön???? naurettavaa

  VastaaPoista
 32. JOO OON IHAN SAAKELIN KATEELLINEN SULLE.VOIN MYÖNTÄÄ.mun kk-raha on 20 e ja sillä ostaa sitten kaikki.

  VastaaPoista
 33. Sori vaan, mut toi paita näyttää toos tylsältä sun päällä, Jannilla paljon paremman näköinen. Ja itse tykkäsin paljon enemmän harmaasta, kuin tosta sun

  VastaaPoista
 34. maybe suurin osa on vain sulle kateellisia. Kai sitä monikin haluaisi olla rikas, saada muilta rahaa. Eikä kai sullakaan kaikki oo ollu helppoa, kun on noita terapioita yms.

  VastaaPoista
 35. Eikös se nyt ole ihan normaalia että lukiota käyvä nuori asuu kotona ja elää vanhempien rahoilla. Huh huh kun ihmiset osaa olla kateellisia!

  VastaaPoista
 36. jannin päällä paita näyttää tosi kivalta

  VastaaPoista
 37. Mä en ymmärrä miksi ihmiset jaksavat edes puuttua sun rahankäyttöön. Ei se kuulu muille millään tavalla. En muutenkaan ymmärrä, mitä pahaa siinä on, että vanhemmat avustavat rahallisesti lapsiaan. Miksi vanhemmat eivät haluaisi tarjota lapsilleen parasta mahdollista, mikäli siihen on mahdollisuus. Kyllä säkin töitä tehneenä varmasti ymmärrät, mitä rahan eteen joutuu tekemään. Mun mielestä on ihan ok, että sun vanhemmat "sijoittavat" suhun, mm. antamalla rahaa. He ovat varmasti tehneet kovasti töitä koulutuksensa ja asemansa eteen, joten mikseivät he saisi palkita itseään käyttämällä rahat mihin haluavat. Olen ollut blogisi lukija todella pitkään, mutta tämä on ensimmäinen kommentti, jonka jätän. Täytyy sanoa, että on ollu ilo huomata miten paljon sä oot liikkunut eteenpäin asioissa, mm. syömishäiriön ja masennuksen kanssa. :) Tsemppiä kovasti ja hauskaa joulunodotusta!

  VastaaPoista
 38. Oot varmaan jo kyllästynytkin näihin kaikkiin samasta asiasta jauhaviin kommentteihin, mut sen haluaisin vielä sanoa, että MUN mielestä sun ei missään nimessä kannattais edes harkita meneväs töihin.

  Sulla on lukion viimenen vuosi menossa, joka on jo valmiiks rankkaa ja sitten sulla on vielä psyykkinen sairaus, syömishäiriö.

  Ja voin kertoa että tiedän kyllä asiasta jotain, koska olen mielenterveys- ja päihdetyöhön erikoistunut lähihoitaja, joka muuten teki opinnäytetyönsäkin syömishäiriöistä ja niiden synnystä.

  Joten ihan rauhassa elelet nyt omaa elämääsi, etkä välitä noista anonyymeista! Ne osaa olla kaikkien muidenkin bloggareitten riesana aina välistä!

  VastaaPoista
 39. "Apinointia ja avautumista"

  Oon tässä hiljattain alkanut seurata sun blogiasi, ja nyt oli vihdoin aikaa lueskella vähän noita vanhempiakin tekstejä. Se kuinka porukka haluaa vielä enemmän kyseenalaistaa ihmisten ongelmia, ja sitä miten ne eri tyypeillä ilmenevät, on väärin. Musta on helvetin ihailtavaa että uskallat puhua asioistasi noin avoimesti. Musta ei siihen olisi, vaikka muuten avoin ihminen olenkin. Haluisinkin tietää että kuinka monella kyseisten kommenttien kirjoittajista oikeasti on ollut vaikeaa, tai kuinka moni heistä tietää miltä esim. puhumasi bulimia tuntuu ja miltä silloin "kuuluu näyttää".

  Mun neuvona vaan on se että ole sellainen kun olet, äläkä häpeä sitä, koska se on hienointa mitä sulla ikinä tulee olemaan ja aitoutta arvostetaan tässä maailmassa kuitenkin eniten. :)

  -maria

  VastaaPoista
 40. "Lisäksi vielä haluan ainakin tällä hetkellä käyttää viikonloput Mikan kanssa, kun jossain hikisellä kaupan kassalla. Katotaan keväällä uudestaan, kun mun koulu on loppunut ja Mika ei ole intissä."

  Miksi noin nuorena pitää edes seurustella välttämättä? teilläkin on blogisi perusteella aika ylä ja alamäkeä koko suhde että jos poikaystävääsi syytät rahan tuhlauksesta niin pistäppä poikki sitten.

  HIKISELLÄ KAUPAN KASSALLA? kuule lukiolainen pääsee hakemalla ihan hyviinkin töihin vaikka mihin, ei pelkästään hikisiin kaupan kassoihin. ja jonkun on myytävä ihmisille tavaraa, ellet ole sattunut huomaamaan. huomioi muutkin ihmiset. olet menossa aika huonoon jamaan tolla hemmottelulla ja tuhlauksella.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela