Asukriisi

tiistai 10. maaliskuuta 2009

Hehe, tajusimpas juuri äsken, että olen huomenna menossa Ooppera-talolle katsomaan mummon kanssa Kadonnut sinfonia-baletin ja enhän mä ole miettinyt ollenkaan vaatteita! Tiedän, että mummo pukeutuu tyylikkäästi, joten olettaa munkin olevan siisteissä vaatteissa. Tosin en edes kehtaisi mennä sinne missää perus rytkyissä.

Hameen olen ajatellut laittaa päälle. En mitään liian hienoa, mutta jotain perus siistiä. Ei mitään liian yliampuvaa, muttei silti mitään ihan tylsääkään.

Hamevaihtoehdot:

Paidaksi oletettavasti:
Laukkuvaihtoehdot:
Vyövaihtoehdot, jos laitan:
Kengiksi jotkut näistä:
+joitakin koruja ja mustat sukkahousut.

Mitä ehdotatte vaatteiksi?


Tänään oli päällä:

Musta paita Gina Tricot, toppi seppälä, vyö H&m ja farkkuleggarit Pieces. (en jaksanu ettii saman värisiä sukkia! Sori)

Sitten vähän SH-juttuja.

Tajusin tänään olevani täysipäiväinen syömishäiriöinen ja Pro ana. Ajattelen ruokaa ja laihtumista jatkuvasti, haluaa vaan treenaamaan salille (tänään kävin aamupäivällä tekemässä saliohjelman ja illemmalla crossaamassa vielä 33min, yhteensä poltin n.500kcal) ja ahdistaa oma ulkonäkö. Pelkään koko ajan menettäväni bulimian ja pro anan. Nyt mulla on niitä tavotteita ja joku päämäärä; olla vielä joku päivä kaunis ja laiha. Terapiassakin juteltiin tästä tänään.

Mun elämässä ei ole oikeastaan mitään muuta sisältöä, kun halu laihtua. Mun liikunta on enimmäkseen kalorien kuluttamista, paitsi no Cheerleading. Mutta sielläkin teen alkulämpässä aina pari ylimääräistä punnerrusta, vatsaa tai selkää. Kulutan sillä aina vähän enemmän kaloreita.

Tuli tänään koulussa pitkästä aikaa paha olo. Alko jotenkin oksettamaan ja tulin ihan vainoharhaiseksi. Tuntu vaan, että kaikki kattoo mua inhoten ja tunsin itteni tosi epävarmaksi. Oli pakko päästä pois. Ootin vielä 30min, jos olisin päässyt juttelemaan terkalle pahaa oloa, mutta siinä kesti ja kesti, joten lähin kotiin. Tuli taas poissaoloja. No, onneksi niitä ei tässä jaksossa ole niin paljoa vielä tullut.

Mulle tehdään nyt lähete sinne syömishäiriöklinikalle. Tää on kuulemma niin pahahassa jamassa. Jos mut otetaan sinne, jatkan tossa psykoterapiassa siihen saakka, että on ensimmäinen käynti siellä. Jos mut hyväksytään, joudun käydä Helsingissä saakka terapiassa. Ei kiva.

Oon alkanut nyt syömään paremmin. Yritän saada n.1000kcal päivässä. Tänään mennyt aamulla jogurtti, lounaaksi salin jälkeen lautasellinen kaurapuuroa mehukeitolla, välipalaksi maustamatonta rahkaa ananaksen kanssa, crosstrainer-treenin jälkeen vähän jauheliha-perunasoselaatikkoa ja äsken iltapalaksi raahaa kukkakaalia dippiin dipattuna n.200g. Enkä ole oksentanut kertaakaan!

Ps. Onko jollain kokemusta kofeiinitablettien käytöstä aineenvaihdunnan lisäämiseksi?

Pps. Ainiin, lähden muuten torstaina Baltic Princessilla Viroon, oon unohtanut kertoa :D Tosin sain tietää tästä vasta sunnuntaina.

29 kommenttia:

  1. Mä ehdotan että laitat noista ylimmäisistä hameista (kutsutaaks niitä rara-hameiks tms. ?) ton kukallisen tai ruudullisen. :)
    hei tsemppii tohon sh-juttuun.
    bonjovin jossain biisissäki sanotaan jotenki tähän tapaan :
    "Remember that your perfect, God make no mistakes"

    eli tsemppii oikeesti :)

    VastaaPoista
  2. ihanii vaatteita sulla! hyvä että oot alkanu syömään paremmin :)

    mistä tuo keskimmäinen vyö on ja paljon maksoi? :)

    VastaaPoista
  3. En kyllä suosittelis kofeiinitabletteja. Niihin voi jäädä tosi helposti koukkuun ja voivat aiheuttaa rytmihäitiöitä sun muita terveyshaittoja.
    Juo mieluummin tosi paljon vettä aineenvaihdunnan lisäämiseksi. Se tosiaan lisää vessassa käyntiä, mutta varmasti tehokkaampi ja terveellisempi keino kuin kofeiinitabletit. :)
    Ja tsemppiä laihdutukseen, kunhan muistat vaan syödä niin hyvä tulee! :P

    Ja tosta asusta, mun mielestä siistimmät ja juhlavimmat on toi musta kerroshame ja sitten toi tyllihame :)

    VastaaPoista
  4. Kyllähän kofeiinitabut kiihdyttää aineenvaihduntaa, muttei kauheen paljon. Ja tosiaan niistä voi tulla kaikkia erilaisia rytmihäiriöitä ja elimistön vajaa toimintaa. Yksi tabletti kun kuitenkin vastaa muistaakseni 3 tai 6 kahvikuppia.

    Mutta paljon nopeemmin saat aineenvaihduntas kiihtymään jos juot vettä. Kannat vaikka jokapaikkaan messissä vesipulloa ja täytät aina uudestaan. Samalla sun elimistös puhdistuu turhista kuona aineista jne =)

    VastaaPoista
  5. Laita se violettihame, toisessa kuvassa olikohan vasemman puolimmainen :)

    En kyllä ymmärrä miksi näet itsesi erillä tavalla kuin me muut! Oot ihan sairaan nätti ja sulla on naisellinen vartalo! Ole ylpeä itsestäs :)

    VastaaPoista
  6. Heido!
    Haluisin tietaa et kuinka pitka oot? kun naytat joskus postauksissa yli 170cm ja joskus taas paljon lyhyemmalta?! :D

    VastaaPoista
  7. itse käytän kofeiinitabletteja silloin tällöin väsymykseen ja koska juon normaalisti kahvia niin paljon niin kerralla menee se 3 tablettia enkä kyl huomaa mitään muutosta aineenvaihdunnassa.

    et kyllä se vesi on vaan paras vaihtoehto.

    VastaaPoista
  8. Mööööh kaikkihan nuo näyttää hyviltä, ihania mekkoja kaikki! :-)

    Munkin pitäisi joskus mummin kanssa käydä jossain oopperassa/baletissa/.. koska ei muuten oikeen tule käytyä ja ollaan aateltu

    VastaaPoista
  9. Mä olen kokeillut kaksi kertaa ottaa kofeiinitabuja ihan vaan piristämään, mutta olen oksentanut ne ulos molemmilla kerroilla. Pysyttele vaan kahvissa ja teessä, ettet nosta verenpainettasi ihan pilviin, joka voi taas vaikuttaa ahdistukseen ja huonoon oloon, eikä jaksa treenata. En ole pro-ana tai syömishäiriöinen, enemmänkin fitness-tyyppi, joten päivän treeniin kuuluu vähän yli tunnin aamulenkki tai yli tunnin aerobinen kuntopyörällä ja sitten vielä reilun tunnin salitreni. Poikaystäväni harrastaa kehonrakennusta, joten meillä on himassa pyörä ja riittävät salivermeet,kuten penkki, tarpeeksi vapaita painoja sekä tankoja.
    Oon kyllä käyttänyt esim. Leaderin CLA+-tabuja polttamaan rasvaa, koska omana tavoitteeni on mahd pieni rasvaprosentti, mutta jos haluu, että ne toimii, niin pitää olla tietynlainen ruokavalio, kuten atkins tai vähähiilarinen.

    Naisilla on muuten sellainen yleinen harhaluulo, että salilla räpelletään jotain satoja toistoja ihan sairaan pienillä painoilla ja luullaan että kiinteydytään. Selkeämpää ja tuloksellisempaa olisi kuitenkin reenta vapailla painoilla sellaista 8-12 toistoa kolme sarjaa ja ihan reiluilla painoilla. Ei ne lihakset todellakaan meillä naisilla ainakaan kasva ihmeellisesti edes vuoden AKTIIVISELLA treenillä, eli ei tarvii sitä pelätä. Mäki reenasin ennen niillä laitteilla miljoonia toistoja, eikä ollut mitään hyötyä. Poikaystävä mua sitten ohjasi oikeaan suuntaan. Nykyään käytän viikon nk. lihasten rakennukseen,eli teen sen 8-12 toistoa, niin isoilla painoilla ku pystyn tekemään puhtaasti ja sit seuraavan viikon on voimatreeni, eli nostan painojen kokoa ja teen 4-7 toistoa. Jos haluat rasvaprosentin pieneksi ja edes hieman lihaksia näkyviin, kannattaa edes kokeilla kolmen viikon ajan vaikka 8-12toistoa/3sarjaa-menetelmällä. Ja jos treenaat melkein päivittäin, niin palautusjuomalla on tosi iso vaikutus, että pystyy treenaa taas yhtä hyvin seuraavana päivänä! Suosittelen!

    Mulla on pari pro-ana kaveria ja täytyy sanoa, ettei niillä kovin lujaa mene. Jos sen elämäntyyliksi valitsee(sitähän se juuri on), niin eipä sitten elämässä oikein muuta ole. Kyllähän munkin reenaaminen vie aikaa, mutta pro-anathan joutuu usein tilanteeseen, että täytyy esittää ettei sellaista harrastaisi ja pitää kieltää sitä harrastavansa, ettei kaverit tai perhe alkaisi huolehtia. Se on aika yksinäistä elämää, ilman perhettä ja poikaystäviä. Munkin kaverit ryhtyi siihen juuri sen takia, että haluaisi olla miesten silmissä paremmannäköisiä, mutta nyt ne ei aloittaa suhdetta, kun niitä hävettää ollan jonkun edessä pro-ana, ku ei voi syödä yms. Toivoisin, että pääsisist paranisit syömishäiriöistäsi ja pääsisit tavoitteeseesi ihan terveellä meiningillä ja voisit jossain pisteessä olla ihan hemmetin ylpee itsestäsi! Tiendän pro-anoista just sen, että se hallinta on siistiä, mutta eikö sellainen hallinta olisi vielä siistimpää, että voisi olla tosi laiha ja päässyt siihen ihan terveellisillä metodeilla. Tarkoitan tosi laihaa sellaisella BMI17-18.
    Ja jos hyvin nuorena aloittaa ton laihduttamisen, niin se jatkuu kyllä sitten läpi elämän. Tavoitteita on hyvä olla, mutta pro-ana ei ole kyllä metodina mistään parhaasta päästä....

    Ja niistä hameista, mun mielestä balettiin sopisi parhaiten se violetti yksilö!=)

    VastaaPoista
  10. mun mielestä tilanteeseen sopivin vaihtoehto olis toi violetti (?) hame. ja tuo musta tavallinen clutch sopis asuun myös!

    -m

    VastaaPoista
  11. Nelli: pitää miettii viel et minkä laitan :)

    -elinaa: se on lindexistä ja tais olla 15e :)

    vilma: alotin jo :s no katotaa onko niistä mitään hyötyä.

    rita-nicole: no juon vettä ja käytän niit kofeiinipilsui :)

    anonyymi: kiitos. Mutta en vaan jotenki pysty näkemään...

    Emmi: 166cm oon. én kyl kait itteeni oo koskaan sanonu yli 170cm? :D

    anonyymi: ok :)

    Anni: meilläki kesti kauan, ennenku saatii aikaseksi! vaikka mummo käy oopperassa/baletissa useita kertoja vuodessa

    Anonyymi: Pitää joskus kokeilla sitten isommilla painoilla vähemmän sarjoja. Nyt alussa olisi tarkoitus vaan kiinteytyä, ei saada lihaksia näkyviin (siihen on muutenkin pitkä matka, koska mulla on rasvaa niin paljon)

    Onhan tää aika yksinäistä, mutta tuntuu vaan niin helvetin hyvältä. Ikävä kyllä

    VastaaPoista
  12. Mulle ei ainakaan kofeiinitabletit sovi sitten yhtään! Koitin niitä joskus ja silloin vaan tärisin ja oli huono olo, eli not to me, mutta kofeiinitablettien sijasta juon paljon kahvia joka kiihdyttää aineenvaihduntaa tositosi hyvin :) Jos siis tykkäät kahvista niin juo mielummin sitä kuin syöt niitä tabletteja, sitäpaitsi ainakin meidän apteekissa niitä ei edes myidä ihan kaikille, just väärinkäytön takia :)

    VastaaPoista
  13. ruusuhame, musta paita ja alin laukku + ei vyötä :)

    VastaaPoista
  14. Mun mielestä paras vaihtoehto ois oopperaan toi violetti hame tai sitten ruusuhame ja ei vyötä :)

    Mut tsemppii ton pro anan ja syömishäiriön kanssa, en haluu alkaa mitenkään sulle saarnaamaan koska tiedät mihin se johtaa ja mitä siitä seuraa, mutta toivottavasti pääset terapian ja muiden tuen avulla niistä eroon, eli tsemppiä !

    VastaaPoista
  15. heei kiva kuulla toi että syöt vähän paremmin etkä oo oksentanu!:) Pisti tosi pahasti silmään vaan toi kun sanoit että pelkäät menettäväsi blimian, luulin että haluisit siitä oikeesti jo eroon? Muista että meidän mielestä sä oot sopiva ja kaunis :)

    VastaaPoista
  16. Mä laittaisin tuon liilan hameen, sitten tietty toi musta paita ja laukuista se etummaisin musta.
    Vyötä en ehkä laittais ja kengistä en osaa sanoa. :-)
    Argh mäkin haluan laivalle ja just Baltic Princessille, siellä oli niin ihanaa.<3

    VastaaPoista
  17. Mä laittaisin ehkä ton kukkahameen, tulee ihanasti kesä-fiilis, vaikka lumi vielä ahisteleekin, sitten ton pinkin laukun ja noi avokärkiset oikeenlaidan kengät ja mahdollisesti vyön sen hameen kanssa:)

    VastaaPoista
  18. Asuna ehdottaisin ginan satiinihametta,tuota paitaa,ohutta niittivyötä ja pieni musta cluth. Simppeli,mutta hameen ansiosta vähän "juhlavampi" :--) Koruna vois olla ranteessa joku iso hopeinen.

    ja oot laihtunut ihan hirmusti, enkä yhtään pidä siitä :/ tälläinen hiljainen sivussa katsoja ilmoittautuu. sun on pakko irrottaa noista ajatuksista. tiedän, se ei tule olemaan helppoa.

    VastaaPoista
  19. Mun mielestä kivoin asu olisi tuo violetti hame, sitten tuo musta kirjekuorilaukku, toi toka vyö ja tokat kengät. Niin ja siihen voisi lisätä jonkun violetin kurun vielä. :)

    VastaaPoista
  20. NOhhhhh.
    Violetti hame ja sit alin laukku
    kengist ehk vasemmanpuoleisit.
    toimii

    VastaaPoista
  21. Oih. Mä laittaisin ehdottomasti tuon violetin satiini hameen, tuon paidan ja pinkin clutchin. En kyllä tiedä tosta pinkistä laukusta miten se toimii livenä, mutta omissa kuvitelmissani se mätsäis ihan hyvin. :D Ja sitte jotkut noista mustista balleriinoista... En katsonut hirveen tarkasti niitä. ^_^

    VastaaPoista
  22. AINIIN! Sun innoittamana mäkin aloin nyt popsimaan niitä Piimax tabletteja. Toivottavasti ne kasvattaisivat munkin hiuksia yhtä paljon. :)

    VastaaPoista
  23. Ihanaa että oot alkanu syömään<3 Laita toi violetti satiinihame tai toi kiiltävä :) Ja tsemppiä paranemiseen

    VastaaPoista
  24. Laittaisin oikeessa yläkulmassa olevan mustan hameen :)

    VastaaPoista
  25. Anasta ja maustamatonta rahkaa.. Eihän siinä kaloreita juurikaan ole, mutta ainakin mun mielestä maistuu aivan hirveälle. Eksie tosissaan laita siihen mitään lisäksi?

    Ja ton violetin hameen kannalla oon. :)

    VastaaPoista
  26. Hei huomasin just kommentteja lueskellessa, että oon ihan samoissa mitoissa tällä hetkellä kun sä. Mulla on jo hirmu kauan ollut projektina -10 kg, mutta aina se jää vaan kesken. Viime keväänäkin painoin jo 68kiloa, mutta siihen se joteki jäi ja nous takas 72:teen. Tätä sun blogia lueskellessa oon taas saanu uuden kipinän ja ajattelinkin ottaa itseäni niskasta kunnolla kiinni sun tapaan. Tosin ilman sh:ta, mutta tän kommentin pointti oli siis se, että sä toimit mun laihuus-inspiraationa! :D

    VastaaPoista
  27. Kofeiinitableteista ei tuu muuta ku paha olo ja hirvee tärinä. Trust me.

    VastaaPoista
  28. En kannata kofeiniinitabuja. Jos haluat nopeuttaa aineenvaihduntaa, vihree tee on tosi hyvä! Se myös puhdistaa. Tai sitte ihan vaan vesi. Toimii paremmin, varmemmin ja terveellisemmin eikä koukuta.

    VastaaPoista
  29. Mun on pakko sanoa, että olen ihastunut sun pukeutumistyyliisi ja inspiroitunut asuistasi! Eli kiitos ihanasta blogistasi!

    Muutin tässä puoli vuotta sitten suurempaan kaupunkiin pikku maalaiskylästä, enkä keskittänyt huomiotani paljonkaan pukeutumiseen, tyylini oli farkut ja huppari - linjaa. Nyttemmin olen kuitenkin alkanut ostella enempi vaatteita ja keskittynyt ulkonäkööni ja täytyy sanoa, että sun tyyli on antanut mulle inspiraatiota vaatteiden ostoon! Ennen ajattelin todella laatikkomaisesti, ettei tyyliini sovi esim. mekot tai tunikat tai muutenkaan naisellinen pukeutuminen, ja kenkinä voi ainoastaan olla maiharit ym. ihmeellisiä sääntöjä. Mut sun blogia lukiessa olen huomannut ettei tarvitse olla kokoa xxs jotta löytää hyvännäköisiä ja hyvin istuvia vaatteita.
    Itsekin laihdutan, olen jo 10 kiloa tiputtanut, ja sinun blogisi antaa lisäpotkua sen jatkamiseen.

    Toivotan sulle hyvää jatkoa niin blogisi pitämiseen, kuin laihditusprojektiisi! Toivon kuitenkin, että ymmärrät olevasi kaunis juuri sellaisena kuin olet, ja sitä kautta oppisit arvostamaan itseäsi enemmän.

    Eli kiitos ihanasta blogistasi!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela