Keittiƶkokeilu: Kasvis-soijarouhepihvit

perjantai 5. syyskuuta 2014

Heippa! PitkƤstƤ aikaa reseptiƤ ja tƤllƤ kertaa kyseessƤ on myƶs kasvissyƶjille sopivaa ruokaa :-) Mun on pitkƤƤn pitƤnyt kokeilla lihan korvikkeena soijaa ja tƤnƤƤn vihdoin muistin kauppareissulla napata ostoskoriin myƶs sen soijarouhepussin. Soijaneitsyyteni menikin jo heti tƤnƤƤn ja vielƤ hieman paineiden alla, koska sain pƤivƤllisvieraan syƶmƤƤn tekeleitƤni. Onneksi ihan vihreƤƤ valoa nƤytettiin ja ruoka sai jopa kehujakin :-) Ja nƤin omastakin mielestƤ onnistui ihan kivasti, tosin pientƤ koostumusongelmaa meinasi olla, mutta korjasin sitƤ vƤhƤn reseptiin. Ja mitƤs tuli kokkailtua meille? Okei, otsikko jo sen paljastikin, mutta kyseessƤ oli kasvispihvejƤ soijarouheella. LisƤkkeenƤ tietenkin kermaviilikastiketta (itsellƤ aivan ehdoton kasvispihvien kanssa!) sekƤ perunamuusia.

kasvispihvit soijarouhe juurespihvit

Kasvis-soijarouhepihvit
noin 10kpl

1,5 dl tummaa tai vaaleaa soijarouhetta
2 keskikokoista porkkanaa raastettuna
1/2 pussia (reilu 100g) pakaste kasvissuikaleita
1 kananmuna
noin 1/2 dl korppujauhoa
1/2 purkki (kevyt)kermaviiliƤ
0,5 pussia ranskalaista sipulikeittoainesta
Suolaa
(Muita mausteita maun mukaan)

LisƤƤ kattilaan 1 osa soijarouhetta ja 2 osaa vettƤ (eli tƤssƤ 1,5 dl soijarouhetta ja 3 dl vettƤ) sekƤ mausteet, esimerkiksi herbamarea tai kasvisliemikuutio. Kuumenna vesi ja anna soijarouheen turvota noin 10min. Raasta kuoritut porkkanat, purista raasteesta mahdollisimman paljon nestettƤ pois ja sulata kasvissuikaleet. Soijarouheen turvottua sekoita kaikki ainekset keskenƤƤn ja anna tekeytyƤ hetki jƤƤkaapissa. Jos seos tuntuu todella lƶysƤltƤ hetken seisottamisenkin jƤlkeen, lisƤƤ vƤhƤn korppujauhoja. Paista seoksesta pihvejƤ tai pyƶrykƶitƤ  225 asteisessa uunissa noin 15-20 minuutia tai pannulla tilkassa ƶljyƤ.

MeidƤn pihvit tein tƤnƤƤn uunissa ja oma seokseni oli todella lƶysƤƤ, mutta ennen leivinpaperille laittamista seosta kunnolla kƤsissƤ puristamalla sain aika hyvin liian nesteen pois ja uunista tullessa pihvit pysyivƤt ihan hyvin kasassa. Joten tƤssƤ reseptissƤ kermaviilin mƤƤrƤ on puolitettu, koska se oli varmasti syy liialliseen "mƤrkyyteen". Tuo sipulikeittopussi on sinƤnsƤ vapaavalintainen, mutta sillƤ saa helposti makua, joten lintsasin vƤhƤn ;-) Ja sama noiden pakaste kasvissuikaleiden kanssa. YleensƤ suosin tuoreita raaka-aineita, mutta vƤlillƤ hieman helpomman kautta!

Kermaviilikastike

Purkki kermaviiliƤ
Tuoretta tilliƤ silputtuna
1/2 sitruunan mehu
Valkosipulia raastettuna tai puristettuna
Suolaa

Sekoita kaikki ainekset keskenƤƤn ja anna maustua jƤƤkaapissa mielellƤƤn ainakin 30minuutia.

Sellaista reseptiƤ tƤllƤ kertaa. Todella kivaa vaihtelua tuo soijarouhe ja pitƤƤkin tƤssƤ joku pƤivƤ tehdƤ ihan perus pasta bolognesea, jossa jauheliha on korvattu soijalla :-)

Onko teillƤ vinkata jotain reseptejƤ soijarouheelle tai ylipƤƤtƤnsƤ soijalle?

Ps. Fitnesstukulla on todella huippu kampanja menossa, jossa kaikesta saa 15% alennusta 11.9. asti! Omia lemppareita tukulta ovat muun muassan treenin aikana juotava Xtend aminohappovalmiste sekƤ Mannisen proteiinipudding. TƤllƤ hetkellƤ on myƶs Better Bodiesin Fitness long tightsit kampanjassa 59,90 euroa!

2 kommenttia:

  1. Oooomonononnonoonooom. ;3 Aikas hyvƤnnƤkƶistƤ...

    VastaaPoista
  2. Ahhhh mikƤ nƤlkƤ, koko pƤivƤnƤ syƶny mitƤƤn ja sit kattelee tƤmmƶsiƤ.. Nom!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela